Halloween

Ja det närmar sig minst sagt med stormsteg gör det och vi ska ju som det ser ut nu på fest hos Ida och Erik.

Självklart ska man ju klä ut sig, det är ju trotts allt halloween. Men vad? Vatusan ska jag klä ut mig till?

Jag kan verkligen inte komma på någon idee alls. Någon som har någon idee som skulle passa mig?



It can´t be wrong

Det känns lite som en så där extra bra dag idag om jag ska vara ärlig, lite roligt som händer.

Till att börja med så ska jag få låna studion efter det att Tony är klar och fota Sofie med underkläder igen, ska bli riktigt roligt och ser framemot det. Ska själv gå med i fotoklubben så jag kan låna den helt själv, men är väldigt tacksam att Tony är så snäll och låter mig hålla på där efter honom.

Idag har även Per pratat med arbetsgivaren och nu har han gett klartecken på att det är helt säkert att Per kommer bli anställd där från och med Januari. Visserligen har det väl varit säkert tidigare med men vi har inte riktigt fått det helt bekräftat tidigare så då har man itne riktigt vågat hoppats precis. Men nu har han sagt det till Per att han kommer utan tvekan anställa honom då, vilket känns otroligt skönt. Äntligen så kommer vår ekonomi bli riktigt stabil och Per får bekräftelse på att han faktiskt är bra som kock, inte för att jag någonsin tvivlat på honom men det har ju varit lite pga diagnoser och liknande så har folk backat istället för att se på fakta att han sköter sig bra och sjukt bra kock.

För där han varit tidigare så har han ju fått rätt stora jobb att göra ändå och det är ju för att han är så duktig.

Är så glad för hans skull och för vår skull. Äntligen så går det åt rätt håll för honom oxå och ju tidigare vår ekonomi blir stabil desto tidigare kan jag dra igång.. visserligen kommer jag börja i sakta mak för att känna av marknaden lite och för att göra mitt namn lite större innan jag satsar på lokaler och sådant.

Men nu ska jag fixa lite för fotningen ikväll.



If you try to go alone

Helgen har varit trevlig och lugn, samt att vi har trotts allt haft riktigt roligt.

Hade ju som jag skrivit om tidigare en kväll här tillsammans med Anna där vi åt gott och snackade och tjoade en massa medan karlarna nördade sig lite extra mycket.

I lördas blev det rollspel tillsammans med Peter, lite som vi gör nästan varje helg. Ett tag in i spelandet så kom även Henrik förbi då han fått lite ledigt från familjen och var med oss och spelade en liten stund tills det att han blev för trött och behövde åka hem igen. Blev ett tidigt avslut då men Peter stannade kvar ett tag till och vi satt och pratade en massa om en massa, det var hiskeligt roligt måste jag säga.

I Söndags så tog vi det mest lungt och åt lite gott och kollade på tv mysandes tillsammans i soffan.

Så helgen har varit bra även om det känns som jag kanske hade kunnat göra lite mer nytta, har ju ett par mail jag skulle behöva ta och svara på. Men det ska jag göra nu denna veckan hade jag tänkt mig.

Idag ser det ut som det blir foto i studio. Tony ska fota Sofie och har lånat studion så då får jag troligtvis vara med på ett hörn jag med och fota lite var det tänkt. Ska bli roligt att få testa den nya kameran ordentligt.



En framtid

Det känns som det är så mycket som börjar släppa och faktiskt häna nu när jag fått den nya kameran.

Har en hel del fotosessioner att se framemot nu, är uppe i 15 stycken här framöver. Responsen som jag fått än så länge är dessutom väldigt rolig och uppmuntrande. Än så länge har alla blivit jätte glada och vissa har nämnt att dom även tänkt tagit kontakt med mig tidigare dessutom.

En modell kommer dessutom från Göreborg för att vi ska fota.

Ser verkligen framemot alla fotograferingar, även om jag är väldigt nervös över det med att träffa nytt folk som jag inte träffat innan. Men så känns det iaf bättre nu än tidigare.

Snart ska väl företaget dras igång oxå.



Grannar

Grannarna låter visserligen ofta och väldigt mycket, men det är vardagsläten så att säga så vi har inte brytt oss speciellt tidigare då dom slutar rätt fort, även om det är på natten.

Men inatt var det annat, man började bli väldigt fundersam på vad som egentligen försigår i lägenheten ovanför.

Vi hade precis lagt oss och skulle sova, klockan var väl runt 2 på natten, då det började. Det stampades som bara den i golvet ovanför oss, inte på det sättet så det lät som någon sprang utan verkligen slog fötterna i golvet för att göra så mycket ljus som möjligt, så som barn brukar kunna göra när dom blir riktigt arg eller inte får riktigt som dom vill. Vi låg där och tittade lite på varandra och undrade vad i helvete dom håller på med men antog att dom skulle sluta snart så det var inget att bry sig i.

När det hållit på en stund så började dom tillslut slå ordentligt i dörrarna i lägenheten och då menar jag verkligen SLÅ i dem. Det lät som det var någon som var väldigt arg, vad jag kunde bedömma av beteendet och det lät nästan som det skulle vara ett barn, för det är inte ofta en vuxen beter sig på det sättet när dem blir arga. Men dom har inga barn..

Efter ett tag till så slutade det och vi kunde sova, men sedan någon timme in i sömnen så vaknade vi båda av att dom började IGEN, nu gick dom på dörrarna betydligt snabbare än sist. Denna gången så tystnade det betydligt snabbare iaf. Och efter yttligare ett tag så börjades det igen men denna  gången slutade det väldigt fort oxå. Per tyckte sig höra att någon granne var och sa till dem att lugna sig.

Sedan fick vi äntligen sova resten av kvällen ut utan att störas mer. Men det var ju helt klart rätt mysko.



Mysigkväll

Igår så hade Anna och jag bestämt oss för att vi skulle umgås och dricka lite vin och äta lite gott, vi bestämde oss för ost och kex.

Hon kom hit och avlöste Per i princip som gick iväg till Peter för dom skulle till spelbutiken och spela lite warhammer hade dom bestämt nu när Anna och jag ändå skulle umgås.



Vi drack en massa vin och shotade lite Galiano och åt en massa ost och kex och vindruvor. Vi hade verkligen jätte trevligt och roligt som fan, vi lyssnade på en massa musik på datorn och pratade om allt och inget. Skickade även mysko sms till karlarna våra.

När spelbutiken hade stängt så bjöd Peter tydligen Per på BK och sedan kom dom hit och åt det. Var trevligt med lite manligt sällskap en stund, men dom drog rätt snabbt igen efter att dom ätit upp bort till Peter och Annas lägenhet där dom pyssla med sina warhammers resten av kvällen, tydligen.



Vi fortsatte att babbla på, sådär som tjejer är duktiga på.

Det var en riktigt rolig kväll.



Aktiv

Ja idag, eller igår egentligen om man ska följa klockans anvisningar, så har jag varit riktigt duktig och aktiv och gjort mycket nytta.

Jag har försökt att studera lite fotoideer och kommit fram till ngåot själv, har väl gått sådär lite halvdant men det är på g iaf.

Har gått med i en tävling på deviantart.com med en av mina bilder, lär väl antagligen inte vinna men känns bra att försöka vara lite mer aktiv där iaf och få lite med publicitet. Vinner man så blir det ju VÄLDIGT mycket publicitet och en massa roliga priser var det, men i ärlighetens namn så är jag mest ute efter att bli featured i deras dagböcker, skulle vara roligt iaf.


Fotosessionen är nu uppe på modellbilder.se med den vackra Sara L


Har laddat upp en session på modellbilder.se med Sara dessutom, känndes himla skönt att få det gjort kan jag lova. Sedan har jag även fått kontakt med ett X antal fler modeller som det ska bli kommande sessioner med, är väl redan uppe i 5 - 6 sessioner och väntar svar från betydligt fler.

Vissa svar kan verkligen göra en riktigt glader, som en jätte söt tjej som skrev att det skulle vara en ära att bli fotograferad utav mig. Sådant värmer verkligen att höra och får en ju verkligen att tro på sig själv.

Har ju visserligen kunnat vara lite mer aktiv här idag, men inte haft den sortens lust att skriva.


Även fixat om denna bilden som jag gillar så på Sara O ( Wilykit )

Har ju även haft möte med mitt Personliga Ombud, Lena, idag dessutom. Vi satt och pratade en massa och började skriva på brevet till remissen.

För att sammanfatta så detta har varit en bra och produktiv dag så jag är himla nöjd.



Undrar jag

Det kom nyss upp en artikel på Aftonbladet.se om en olycka där en betongbil vält över en personbil och 2 personer omkommit.

Jag undrar om det var någon som man kännde. Detta utspelar sig i min hemtrakter, precis utanför Söråker där jag växte upp och känner ett ganska stort antal personer och familjer, däribland finns även stora delar av min egen familj.


Pricken där uppe var där olyckan skedde och den röda fläcken där nere är där jag bott större delen av mitt liv.

Olyckan ser ut att ha inträffat precis vid Statoilmacken där Pelle jobbar, tack och lov är han utomlands nu så honom behöver man inte oroa sig för åtminstone. Men det finns ju som sagt väldigt många vänner och bekanta i dessa områden.

Jag hoppas ju självklart det inte var någon man kännde i personbilen, även om jag inte önskar någon denna smärta och sorg detta för med sig. Men man får väl hoppas att det gick fort och smärtfritt för dem som satt i bilen och blev klämda till döds. Det känns väldigt synd om föraren i betongbilen, sånt här kommer man ju inte över hur lätt som helst och lär säkert följa honom resten av hans liv.

Det är otäckt när det händer så nära ens "hem". Antagligen känns det väl mer då ens hem och hemtrakter ses som trygga och det är en verklighet som skakas om när sådana här tragiska händelser inträffar.

Det där är ju verkligen ett område man kan ut och in så att säga, har ju åkt moppe, cyklat, gått, åkt och kört bil jag vet inte hur många gånger där. Även om jag ännu inte vet om det är någon som jag känner så blir jag ju helt klart påverkad, det känns overkligt, precis som när det där knivdådet inträffade på gymnasiet. Ingen jag kännde men det var för nära för att man skulle kunna smälta det ordentligt.



50

Som jag nämnt tidigare så ska jag nog ha en tävling vid inlägg 200.

För den som undrar hur långt det är kvar dit så är det med detta inlägget 50 kvar men det har dock börjat gå lite segt nu men det går fortfarande frammåt.

Känner mig bara väldigt oinspirerad att skriva, men det ska väl bli bättring på det med.



Vad som komma ska

Dagen började riktigt trist om jag ska vara ärlig och hade inte vare sig mycket till ork eller humör men det uratrade sig att bli en riktigt trevlig dag trotts allt.

Per kom hem med god Pizza från jobbet så fick riktigt god mat idag. Vi umgicks lite och surrade lite om allt och inget, som vanligt, och sedan drog han iväg till Peter.

Anna hon kom hit och vi pratade om fester och förr och nu och en massa roligt samt att vi kollade på en massa gamla festbilder som jag hade, hittade dock inte alla album. Drack lite saft och surrade vidare och vi hade jävligt kul.



Vi bestämde oss för att vi ska tametusan ta och hitta på något på fredag, vi beslutade oss för att ha en vinkväll med ost och kex och snacka en massa skit. Vi ska troligtvis även umgås lite på Torsdag oxå.

Ser verkligen fram emot detta.



Imorgon så kommer svärmor förbi med lite kött, dom skulle få hem en massa nytt kött så de behövde göra lite extra plats i frysen. Och inte tackar vi nej till fint kött inte.

Känns som detta blir en himla bra vecka, får hoppas på det.



Inte dåligt

Trotts viss torka och ideélöshet så lyckades jag ändå skrapa ihop hela 4 inlägg här igår, inte helt illa ändå det inte och detta blir ju mitt 2 inlägg idag.

Vet att jag tjatar om det men jag längtar så otroligt tills vi ska spela mer rollspel, det är så otroligt spännande och säga vad man vill men Peter är en förjävla bra SL. Men det verkar gå mot sitt slut nu dessvärre detta äventyret.

Idag blir det förresten Pizza, om den inte tar slut dvs. Dom har himla god tomatsås på dem så egentligen funkar de bra med bara brödet och tomatsåsen.

Nu kommer jag verkligen inte på något roligt alls att skriva så jag tror jag ska ta och ge mig här.



That´s all I ask of you

Är lite små sur på vädret, både idag och igår egentligen. Inte alls roligt att det ska vara så mulet och blåsa hela tiden när man vill ut och fotografera, visst går det nu med men inte riktigt lika roligt är det ju.

Sitter här och minns tillbaka lite och saknar då Maria och jag brukade kunna sitta hos dem i vardagsrummet och bara låg i sofforna deras och lyssnade på Fantomen på Operan ( versionen med Michael Crawford och Sarah Brightman ) som dom hade på LP, drömde sig bort och levde sig in. Även om man hört den flertalet gånger så är den fortfarande underbar.

Ibland kan jag inte låta bli att tänka på vad som hade hänt och om man missuppfattade vissa saker i sina yngre dagar. Som vad hade hänt om jag bitit ihop och vågat mig iväg till Andree för att se om det faktiskt var han som ringde eller ej eller tackat ja när den andra Andreé bjöd upp, visst det är ju inte stora saker men kan inte låta bli att tänka på sådant då jag är på tok för nyfiken. Eller vad hade hänt om jag hade fattat intresset hos Jonas exempelvis, för till viss del var ju jag lite intresserad av honom med. Visst till en början var jag ju tillsammans med Daniel men när det tog slut mellan oss så började jag ju få intresse för Jonas.

Det är lite jobbigt med sådant som man aldrig riktigt kommer få reda på vad som hade kunnat bli, av ren nyfikenhet så ångrar jag ju det men jag är ändå glad att jag är där jag är idag så på så vis vill jag ändå inte riktigt ångra saker och ting i livet då allt på sitt sätt tar en dit man är och här är jag tämligen nöjd trotts alla motgångar och besvär.

Och vad hade hänt om jag tagit tillbaka Percy, han är väl egentligen det enda exet som jag faktiskt viljat ha tillbaka och kunnat acceptera att ta tillbaka, då alltså och inte nu. Tur var väl att man vaknade upp och egentligen att Rickard faktiskt drog en ur det grepp som Percy på sätt och vis hade om en.

Men nog om det.

Tycker det är väldigt intressant just det tänk om och vad som kunnat vara istället för det som är idag, som sagt så inget jag vill byta men skulle vara roligt att kunna se vad som skulle hänt. Visst vissa saker vet man ju direkt att dom skulle rent ut sagt vara mindre hälsosamma, som tex tagit Percy tillbaka. Med vilka val hade jag fortfarande träffat Per exempelvis..



Men så tänk

Det är lite roligt och intressant egentligen hur otrolig skillnad en del små saker kan göra egentligen.

Ibland är det vissa ord i en del meningar och att de kan betyda något helt annat vid ändring av ett enda litet ord.

Men det jag ska skriva om idag är jobb. Som de flesta av er kanske vet är ju att Per troligtvis bli anställd vid årskiftet och den lön dom pratat om är ju över vad vi faktiskt hade räknat med, vilket jag vet att jag nämnt här tidigare.

Det är ju inte helt 100% att det blir jobb då inga papper är påskrivna och inget är ju någonsin helt säkert förrns ett kontrakts har skapats och man gjort ett giltigt avtal parterna emellan. Men tror det kommer gå bra, men är lite rädd ändå för att hoppas.

Den lön Per får då ligger på 3500 kronor över vad vi tillsammans får in idag samt att han på det dessutom har möjligheten att nästan varje dag ta med sig mat hem, så våra matkostnader minskar ju extremt mycket tack vare det. Så allt som allt så blir det ca 4500 kronor över tack vare detta.



Vi har kommit fram till att vi då får möjlighet att spara pengar åt oss båda, vi har satt ungefär 500 kronor vardera i månaden. Sedan har vi tänkt ungefär 1500 - 2000 att betala tillbaka de lån vi har till familjen i månaden, blir nog mer om jag drar igång mitt företag och det går bra. Efter detta så hade vi tänkt med de pengar som återstår att vi får ungefär 500 vardera i månaden att göra något roligt för elelr om vi väljer att spara dem och sedan lägga 500 kronor i månaden i ett backup sparande.

Ja det är vad vi har tänkt iaf och som sagt så får jag in en inkomst dessutom så blir det ju betydligt mer pengar.

Mitt blivande företag är verkligen inte långt borta nu, får Per bara det här jobbet så blir ekonomin stabil här hemma och nu när jag har kameran så kan jag utföra jobb. Så ja nu väntar vi i princip bara på att Per ska få jobbet här nu då så kör jag nog igång företaget ganska snart, börjar ju verkligen kännas att det är nära nu.

Kanske syns vi tänkt på detta ett par gånger innan, men hur kan man inte egentligen? Det är ju ändå så pass roligt.

Tänk o tänk.. när jag kan börja ta ut lön dessutom, helt ofattbart egentligen att man kan ha så mycket pengar..



Förklaring

Ja det är inte så roligt som rubriken kanske får det att låta men hade tänkt försöka förklara lite hur vi tänkt göra här i lägenheten.

Vi ska väl börja med att kasta bort skräp, det är ju alltid en bra början så att säga. Den gamla slitna röda och fula fåtöljen ska ut, så är det någon som vill ha den säg till NU för den åker sedan här idag till tippen. Resten av det svarta skåpet som ingen vill ha ska även det iväg, men det åker dock inte idag då det är en massa saker vi inte riktigt vet vart vi ska placera i ännu.

Sedan så är det ju tänkt då att matbordet kommer vi ut från köket och ställa i vardagsrummet istället och ställa in vitrinen som står i vardagsrummet in i köket. Akvariet med Dagon och Pearl i ska vi ställa där det svarta skåpet och bokhyllan står nu vid TVn. Datorerna ska vi flytta in i det "lilla"rummet.



Bakom soffan ska det in 2 nya bokhyllor vi bestämt oss för att dela upp rummet och ge struktur. Kommer behöva ungefär 3 bord till in till det "lilla"rummet för att kunna ha datorerna på, sedan ska vi även skaffa en del vägghyllor dit in så det går att förvara saker lite snyggare än i högar som mycket blivit idag. Plus detta så ska ju även en hel del tavlor upp, dvs mina foton ska skickas efter större utskrifter på och ramar från IKEA, som det mesta annat.

Detta är ju ett projekt som kommer ta lite tid då det kostar en del pengar och vi har funderingar om vi skulle ta och tapetsera om vardagsrummet, sovrummet och hallen dessutom. När det blir av får vi se helt enkelt, men ska bli roligt.



Time will go on

Igår ett par timmar efter att min kära Far och hans Gunilla åkt hem från oss så kom Peter F över lite och drog med oss ut och gick lite, även om vi inte gick så jätte långt pga mig.

Vi promenerade iväg till Statoil då Per skulle köpa en dricka och han skulle köpa lite dricka han med inför vårt rollspel. Vi har nämligen kommit överens om att vi ska gå en promenad allihopa innan vi spelar något, känns ganska skönt att få komma ut faktiskt.



Sedan när vi kom tillbaka hit hem så var det dags för att fortsätta med det Dark Heresy uppdrag som vi hållit på med jag vet inte hur länge nu, inte för att jag klagar precis. Bara roligt att spela och få hålla på längre med en karaktär, även om min antagligen blir lite för fucked up för att spela snart.

Så vi spelade från ungefär 15 tiden till 22 då han och Per skulle upp och jobba idag. Men det var otroligt roligt och längtar som ett tok tills det blir fortsättning igen.



Pappa ringde och berättade att dom kommit hem och att det gått bra att åka, vilket var skönt att höra.

Ikväll blir det till att fortsätta packa ner skit från lägenheten i lådor så vi får tomt i det lilla rummet vi har som vi använt lite som förråd tidigare men ska bli hobby/datarum här sedan. Kommer bli jävligt bra och då får vi extra plats att ställa matsalsbord här i vardagsrummet.



When the rain falls

Ja då var det verkligen hög tid för en uppdatering om vad som försigår i livet och vad som har hänt de senaste dagarna då jag varit riktigt dålig på att skriva i bloggen, men som nämnt tidigare så har jag väl inte riktigt varit på humör för det bara.

I Fredags kom Pappa och Gunilla förbi på besök och hade även med sig min nya kamera. Det var länge sedan dom var här nere nu så det var himla roligt att dom ville komma hit och hålla oss lite sällskap. När dom kom hit så fick dom lite mat Per hade med sig från jobbet och så hade han bakat sin supergoda kladdkaka, synd bara att Gunilla är allergisk men hon kunde iaf smaka lite.



Sedan kollade vi upp kameran lite så vi visste att den fungerade och så att allting var med i paketet, vilket det var och det fungerade fin fint. Hade ju varit lite bittert om man hade behövt att skicka tillbaka något för att det inte funka som det skulle.

Vi kollade lite på tv och umgicks lite innan det var dags att sova.

Dagen därefter så var vi ut till Skoghall där pappa hjälpte oss att byta till vinterdäck på bilen. Då träffade vi även Leif lite som höll på med sin båt, dvs Pers pappa. Sedan åkte vi iväg till en mack och kollade luften för att sedan bege oss hemöver igen så pappsen kunde byta till något lite finare innan vi skulle iväg på affärn. Först åkte vi till Bilisten där pappa köpte navkapslar till bilen så det skulle se lite bättre ut än vad vinterdäcken gjorde plus så vi ska kunna se om det är någon som varit där och pillat med muttrarna, som någon gjort på golfen en gång.



Sedan begav vi oss vidare till Systemet där vi köpte lite alkoholhaltiga drycker, jag fick en bag in box vin och Per en öl som han tjatat lite om. Sedan fortsatte vi vidare till Maxi där mat inhandlades, ja och annat nödvändigt som skink puts och sådant.

Väl hemma igen så bjöd vi på en stek som Per gjorde, till detta serverades en så otroligt makalös god sås och potatismos liknande potatisrätt ( som är ungefär det som han brukar ha i potatisbakelserna ). Till detta hade vi ju självklart lite sallad dessutom. Vi drack lite vin och öl och hade super trevligt.



Per gick iväg till Peter o Peter ett tag och spelade Rockband medan jag satt och kollade på Dansbands duellen tillsammans med Pappsen och Gunilla. Var väldigt mysigt faktiskt.

Dessvärre var de tvugna att åka hem på söndag morgonen, var lite jobbigt och jag grät när dom åkte. Men är väldigt glad att dom var här och hittade på en massa skoj med oss iaf.



Äntligen

Nu är min älskling här.

Det var ett jäkla stort paket som kom med en himla massa saker i.



Så nu har min underbara Canon EOS 5d kommit hem, den funkar bra gör den dessutom. Dock bara testat ena objektivet ännu, men ska testa mer imorgon tänkte jag när det är lite bättre ljus.

Behöver jag säga att jag är glad. Både Kamera och att Pappa och Gunilla är här.



Så var dagen här.

Har städat som ett tok idag här hemma och har fått undan rätt så mycket nu innan Pappa och Gunilla kom hit.

Är så glad att dom är här nu, känns liksom tryggt att ha en del av sin familj så nära även om det bara är för några dagar.



Har plockat de tomater som inte mognat ute dessutom och lagt in dem så de ska få möjligheten att mogna där istället.



Idag är jag glad.



Bloggtorka

Jag är verkligen oinspererad att skriva något här och jag kommer verkligen inte på något att skriva om.

Idag fick jag god mat av Per och imorrn ska han ta med potatisgratäng med hem. Ska bli trevligt och så kommer ju Pappa och Gunilla imorgon.

Annars så är det bara städa för fulla muggar som gäller.

Imorgon kommer ju kameran oxå, längtar som ett tok och hoppas den är bra och inge fel på den.

På Söndag kommer kanske Diamon och SvartLisa att få ett nytt hem dessutom, känns skönt och hon verkar vara bra för dem. Men det återstår att se antar jag.

Ska träffa Lena, mitt personliga ombud, igen på Torsdag och då börjar vi med en sak som kan bli en sån otrolig förändring i mitt liv. Vad, ja det tänker jag faktiskt inte berätta, inte än iaf.



Bara för att

Gratis är gott som man brukar säga..

Gå med här och gör mig glad så blir även du glad, Gratis smink.

Eller här, Gratis Kläder.

Absolut inget tvång, det är gratis och kan vara en kul grej kanske.



Fossingen

När man har haft tid att tänka så mycket som jag har, när man är arbetslös så har man ju en hel del tid till övers, så kommer det upp en del frågor i huvudet.

Har en del funderingar kring min fot och de problem som den medför.

En snabb update för dem som inte vet. För ca 3 år sedan blev jag påkörd och slungades iväg en bit och landade på min fot vilket resulterade i att jag bröt av fotleden helt. Jag opererades och fick efter ungefär 2 månader ta av mig gipset och börja gå, jag klagade länge på att det gjorde FÖR ont för att jag ska tro att det vore normalt som alla påstod. Efter ca 6 månaders klagan så kollade dom upp det och ingås att dom missat flisor i benet på andra sidan motför den dom gått in genom första gången, dessa flisor låg och skavde in i ledbandet och skapade en enorm smärta, som dom då insåg var betydligt värre än vad den skulle vara. Ganska precis 1 år efter första operationen så tas jag in för operation igen där dom fixar detta.


Första operationen, satter in en skruv bland annat så inte foten skulle hoppa ur sin plats.

Så varför klagar jag fortfarande över foten? Jo detta är ju något som kan variera rent av från dag till dag och även bli bättre och sämre under dagen som går, så helt bra har det ju aldrig blivit och kommer heller aldrig att bli enligt ortopeden. Vissa dagar kan jag gå så gott som normalt och känner knappt någon smärta alls medan andra dagar kan jag knappt gå på foten utan att det känns som det skär längs benet. Det kanske inte låter så illa och jag förstår om många inte tror på när jag säger att jag har ont, antagligen mycket för att jag inte säger så mycket eller visar det.

För dom som inte vet så har jag trotts allt en ganska hög smärttröskel. Det att jag inte visar så har jag lärt mig att det är bättre att hålla tillbaka och inte visa alltid, bland annat för att det många gånger tolkats som jag överdriver när jag gjort det och det gör det väl visserligen än idag när jag väl visar. Men som Annika sa när vi va och träna och trotts stora ansträngningar så tyckte hon att jag såg så lugn ut som om jag vore på semster, visserligen så trivs jag med att träna och anser det avslappnande på sitt sätt men det är ett exempel iaf för att jag inte alltid visar även om det gör ont.

Jag vet att inte bara runt detta utan överhuvutaget så tror jag många tycker att vi båda egentligen överdriver för att det ofta är så mycket som är fel eller tokigt och vi har så många "ursäkter" osv. Men ska ju nämnas att vi alltid håller tillbaka och säger långt ifrån allt och säger sällan huuur svårt det är eller huuur ont det gör osv. Bland annat för att folk omkring oss inte ska få tankarna om att det vi säger är överdrivet, vi hör ju själva hur löjligt mycket det kan låta när man berättar exempelvis.


Ärren från den andra operationen, där man tog bort flisor av ben som slagits sönder när jag landade på foten.

Detta är ju sådant som gör det så jobbigt att förklara vissa situationer för endel vänner och familj och även andra då man vet hur mycket det låter som en dålig ursäkt eller att man överdriver för att slippa även fast man är helt ärlig, som sagt att man kanske håller tillbaka lite, men ljuger skulle jag aldrig göra. Så gör man bara inte och varför skulle vi ljuga egentligen?

Vet att några ifrågasätter just hur ont jag har det osv, även om dom inte gör det ansikte mot ansikte. Men jag hoppas detta inlägg kanske kan klargöra lite iaf. Men jag kanske inbillar mig, är bara så rädd att inte bli tagen seriöst och att folk inte ska tro på det jag faktiskt känner..

Varför bilderna är satta med mått är för att dessa är bilderna som skickades till försäkringsbolaget, ifall någon undrar.



In to the future, with a big smile

Igår var jag duktig så jag uppdaterade äntligen min dagbok på deviantart, var ju ett bra tag sedan sist. Men nu så.

Fick ett sms att pappa nyss och kameran är nu hos honom, så nu kan jag tillåta mig själv att bli glad och att längta. Inte riktigt vågat det så mycket innan av rädsla att det ska bli något och jag bara ska bli besviken, har nästan suttit och väntat på att det krånglar till sig eller att få höra att det faktiskt inte händer utan är en dröm eller liknande.



På Fredag kommer söta lilla pappsen och Gunilla ner med kameran och hälsar på oss, vilket jag tycker är himla roligt då jag har längtat efter att dom ska komma förbi länge nu. Då Gunilla är väldigt allergisk så blir det väldigt petigt städande här innan de kommer hit, lite svårt med dammsugaren som vi har visserligen men vi får göra vårt bästa.

Idag ska jag antagligen umgås lite med Marina om inget kommer ivägen dvs, ska bli trevligt med tanke på hur länge sedan det var vi hittade på något tillsammans.

Längtar så tills pappa kommer ner med kameran, ska bli så roligt att dom kommer och dessutom få kameran.



En ny dag

Idag eller igår, som man nu vill, så träffade jag på en riktigt trevlig kille när jag spelade WoW som kommer från Italien.

De flesta man möter på pratar man inte så mycket med, inte jag iaf, utan man hjälper varandra en kort stund för att sedan gå vidare med sitt. Men vi mötte på varandra en snabbis och duellerade mot varandra, självklart förlorade jag då jag är värdelös på att duellera.



Men av någon anledning började vi talas vid och det kom fram att han spelar gitarr bland annat, vilket resulterade i att jag fick sidan till hans myspace där han har sin musik och fick till min stora förvånging höra att han var förbannat bra.

Föll pladask för låten Once. Himla duktig och snäll kille så tänka göra lite reklam för honom här, så gå och lyssna på hans musik.

Annars har det varit en ganska lugn dag..



Kameran

Då var det återigen lite nyheter om kameran då.

Pappa mailade och berättade att kameran borde vara hos honom på onsdag och sedan så ska den bara ner hit, riktgt hur vet jag inte ännu hur det blir om han kommer ner med det själv eller om han skickar det. Återstår att se helt enkelt.

Har jag räknat rätt så väger paketet 8 kg.

Fasiken vad jag längtar..



Tråkig

Idag elelr ja dom senaste dagarna har jag nog varit lite tråkig och inte skrivit så mycket här men har inte riktigt varit på humör för det.

Har väl inte mått så värst dåligt egentligen, känns snarare som tvärtom.

Idag har vi spontan spelat lite mer rollspel med Peter, denna gången fortsatte vi lite på det Dark Heresy uppdrag som vi håller på med, vilket är jäkligt långt men såååååå roligt. Vi spelade bara några timmar dock då han och Anna skulle tvätta senare idag.

Blev en riktig cliffhanger även denna gången och man känner sig  tämligen otålig tills det blir spel nästa gång.

Saras bilder är klara så nu ska jag ta och börja på Lottas för att sedan gå över och göra iordning Annas, sedan är jag ganska klar faktiskt, med dem jag har nu dvs.

Ska även försöka få tummen ur imorgon och ringa lite olika samtal.

På Onsdag ska jag hänga lite med Marina och på Torsdag ska jag träffa mitt Personliga Ombud och sedan på Fredag ska jag träffa min psykolog igen.



Lets go outside

När jag vaknade idag var jag något så fruktansvärt trött och huvudvärk hade jag med, men det gick tack och lov över lite efter att man fått i sig lite frukost.

Blev rätt sent igår även om det inte blev så mycket rollspelande. Peter orkade inte riktigt leda så det blev ett väldigt impulsivspel av Neotech 2 istället som Per ledde, dock blev Peter så himla trött så fort så vi lade ner det och satt och snackade några timmar istället. Men det var himla trevligt var det.



Idag har jag varit ut till Skutberget och umgåtts lite med Sara och Raxo, som är hennes hund. Loka var självklart oxå med så vi gick en liten promenad och lät hundarna bekanta sig med varandra. Loke var tämligen rädd för Raxo i början då han är en väldigt stor hund trotts att han bara är ca 8 månader ( har ju minne som en tonfisk ibland så kommer inte riktigt ihåg exakt hur gammal han är tyvärr ), han är ju en blandning av Schäfer och Rottweiler, dvs han är byggd som en schäfer med rottweiler teckning. Så söt kan jag lova.

Vi gick runt där lite och dom fick hälsa lite när dom kännde för det och dom lekte tom lite. Det var roligt att se att mina rädslor rörandes Loke har varit ganska felaktiga och det är inte alls så farligt utan han beter sig väldigt lungt även om han är rädd. Så skönt att se för det innebär ju att om han bara får lära sig så kommer det förhoppningsvis inte vara något problem med andra hundar.



Sedan är det ju himla roligt om han kan få en kompis dessutom.

Han var ju rätt nöjd nu när vi kom hem plus att han har ju fått åka bil och det är himla roligt tycker han. Gjorde ju dock tabben att glömma en filt till bilen som Loke kunde ligga på, det är ju ltie blött ute idag, så fick använda min kofta istället, funkar ju visserligen lika bra på sätt och vis och det är ju itne så att den är speciellt snygg som den är heller så.



Kamera ahead

Pappa medelade nu här att kameran är på väg från USA så nu är det bara att vänta.

Jag önskar så jag kunde ge tillbaka allt alla mina nära och kära gett mig, och då menar jag självklart inte på det materiella utan känslomässiga. Visst att jag får låna pengar nu tex av far är ju materealistiskt så sett men det finns ju så mycket mer bakom allting och det är det jag önskar jag kunde åtgällda på något sätt.

För kan ju säga att det är kalrt jag är överlycklig att kameran är på väg och allt sådant men det som sagt som gör mig gladast är handlingen av min far i sig.

Dagen fakta: Jag är glad även om jag har en jäkla huvudvärk.



Ang. Tävlingen

Insåg inatt när jag skulle sova, tänker ju lite för mycket då på allt och inget och då kom jag iaf på detta.

Att 10 kopior är lite mycket så det får bli 3 stycken istället, men fortfarande samma storlek. Dock är det ju inte säkert att det blir någon tävling då men förhoppningsvis.

Och för att inga missförstånd ska inträffa så är det ju givetvis en fotosession tillsammans med mig som gäller, smink och kläder får man dock stå för själva. Värdet på priset ligger på ungefär 950 kronor.

Men ska bli roligt detta.



Until you did that

Nu är det snart helg och Per kommer hem med lite mat från jobbet och vi kan ta det lungt några dagar.

Idag så blir det förhoppningsvis rollspel med Peter igen, vi är ju i en situation som är väldigt spännande och avslutade lite som en cliffhanger förra gången så är himla nyfiken på vad som hända ska. Dock inte säkert att det blir men kan ju hoppas.

Imorgon ska jag träffa Sara igen och vi ska låta Loke och Raxo träffas för första gången, ska bli roligt och jag hoppas och tror att det ska gå himla bra och att Loke faktiskt får en kompis. Funkar det bra och så vi fungerar bra så kanske vi kan bli akuthem, men det återstår att se hur det blir med det.

Den som vill göra lite nytta kan ju sprida ordet vidare om Karlstads nystartade hundgrupp, lägger upp länkar och sådant senare när det finns en hemsida och så.

Men ska bli himla roligt att träffa Sara och Raxo igen.



Glöm nu inte

GLÖM INTE att rösta på vilken färg som skulle passa bäst till hemsidan.

Kom igen nu och rösta och gör mig glader.



Planer

Har en fundering som jag tror skulle vara lite roligt.

När jag når inlägg 200 så ska jag nog anordna någon liten tävling, vet inte riktigt hur eller vad priset ska vara ännu men det kommer det med antar jag.

Verkar vara roligt att ha tävlingar på bloggen så jag ska härmas och ha det jag med.

Låter en 1  till 2 timmars Fotosession med 3 stycken kopior i storlek 30*45 som ett rimligt pris tro?



Tävlingen får nog hålla på i 2 veckor och ska nog använda den sortens tävligen jag sett andra ha, den som gör mest reklam för min blogg vinner. Dvs den som visar upp min blogg i sin blogg flest gånger, för varje gång får man lämna en kommentar i min blogg med en länk till det inlägget och bara ett inlägg per dag per person. Låter det bra?

Hur många tycker föresten att det skulle vara något roligt om jag gjorde här sedan för att fira 200 inlägg?
Bara 71 inlägg kvar..



Om man ...

Snodde en lista utav Bea, lite rolig och som ni kanske vet så älskar jag listor..

"Om man har tråkigt...

Ta fram din mobil och bläddra igenom din inkorg. Stanna när du har räknat till tio och skriv första meningen i sms:et. Gör likadant på varje fråga. "

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Jo det är bra.


2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Det gick bra

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
ok.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?

Skicka det till '****************** :)


5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Ljusa färger

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Först black velvet och sen never ending story på radion.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?

Tack

8. Vad vill du höra mest av allt?

Ja det är skönt!


9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?

Dom sa väl inte så mycke.


10. Din romantiska replik?

Är i hagfors har inte 12


11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Hej




Jasså du?

Vet att jag har nämnt det tidigare men ibland kan verkligen kommentarer få en riktigt glad.

Men fick svar på tal angående en grej och det gjorde mig himla fnittrig och glad. Visst det är väl egentligen inget livsviktigt men roligt att veta.



Den fanns där under

Idag hade Per med sig mat hem igen, ja det har han nästan varje dag egentligen.

Men idag fick jag Kålpudding tillsammans med rotfruktsgratäng och stekt ägg, var riktigt gott faktiskt. Vet att jag sagt det tidigare men är så otroligt glad att äntligen inte behöva oroa sig för vad man ska äta. Imorgon ser det ut som det blir någon form av stekt fisk tydligen.


Idag är än så länge en tråkig dag..

Annars har det än så länge idag faktiskt inte hänt så mycket, halvsov i badkaret ett tag.

Ja nej har väl inte så himla mycket om att skriva om idag. Kanske blir nytt rekord trotts tråkiga inlägg idag?

GLÖM INTE att rösta på vilken färg ni tycker passar bäst till hemsidan.

Man kanske skulle göra lite nytta istället?



Don´t leave me hanging

Längtar lite tills vi kan fortsätta med uppdraget i rollspelet Dark Heresy.

Det är så otroligt spännande där vi är nu och vi var lite tvugna att avbryta mitt i när det är som mest spännande, med viss risk att min karaktär dör.

Men nu ska jag inte vara så nördig och prata en massa om det utan satt och funderade lite över om man skulle klippa sig eller ej. Isådanafall riktigt kort, har egentligen en specifik frisyr i åtanke. Men jag vet inte riktigt men det känns inte riktigt som min ansiktsform passar med kort hår så himla bra.

Glöm inte att läsa och rösta på vilken färg som passar bäst till hemsidan..



I´ll go anywhere with you

Vissa kommentarer gör en gladare än andra, så enkelt är det ju bara.

Glöm inte att fortsätta rösta på färgerna till min hemsida.

Endel kommentarer här kan ibland göra en hel del, har inte fått någon direkt negativ kommentar bortsett från 2 stycken som var personliga påhopp på en modell vars blogg jag kommenterat.

Har ställt lite frågor till ett par ex och andra som jag varit med i ren nyfikenhet oxå och det är fan roligt att läsa svaren, men jag tänker inte skriva vare sig frågor eller svar här.

Men har pratat rätt så mycket med mitt ena ex de senaste dagarna och det är rätt roligt faktiskt, man kan fråga sådant man undrade över då exempelvis.

Undrar hur det kommer sig att det förflutna kan faschinera så..



Vilken färg?

Jag kan verkligen inte bestämma mig vilken färg jag ska ha som grundfärg på hemsidan, vill ju inte ha svart eller vitt då det är både för vanligt och för tråkigt.

Så jag tänkte vända mig till er mina kära läsare med den frågan och höra vad ni tycker?

Det är dessa jag gillar mest och som det står mellan:

1)    

2)    

3)    

4)    

5)    

6)    

Så vilken tror ni passar mig och min hemsida bäst?
Den ska ju vara proffitionell men samtidigt vara jag och vara rätt neutral för att se bilder på.

Eller ska jag helt köra på någon annan färg, kanske mer åt det grå hållet?



Inget rekord idag

Ja nej som rubriken säger så blev det inget rekord idag, även om dagens läsare inte var få.

Idag blev det 22 läsare men hela 93 sidvisningar.


Kanske imorgon ( som egentligen är idag ) ?



Rekord

Jag hoppas jag lyckas slå rekordet idag oxå och få över 30 besökare.

Så ja, skulle vara roligt.



Monopol igen

Blir nog lite monopol ikväll igen, nu ska jag ta revansh på Per.

Det var så himla mysigt sist, även om det denna gången inte blir någe ost och kex.



Men jag älskar att spela Monopol, det vi har är ett riktigt gammalt som pappa köpt. Antar att det är han som köpt det då det står hans namn i det.

Hittade inget år på det dock så jag undrar hur gammalt det är egentligen?



Nytt i garderoben

Detta är första gången på ungefär 5 år som vi unnat mig detta.

För ett tag sedan så beställde vi 2 stycken nya bhar till mig som kom idag, äntligen så slipper jag gå i de där trasorna jag har. Det har väl inte varit någon fara om det vore så att behagen inte vore så bastanta som de nu är men i denna storlek så kan man inte gå utan bh.

Det gör både ont och ser inte det minsta snyggt ut på något sätt alls.


Så fina så fina och jag är såå nöjd. Från www.Ullapopken.se

Nu kan jag kasta dom trasiga åt helvete och aldrig behöva se skiten någe mer, för tro mig.. dom var inte sköna, fräsha eller de minsta snygga. Dessa vi fick hem idag var billiga, snygga, bra kvalité och himla sköna, aldrig haft så sköna tidigare.

Nästa projekt på klädfronten är nya byxor åt per samt kalsonger, dock ser det inte ut att bli förrns runt årsskiftet.



Det trodde du aldrig

Vädret idag är verkligen inget att hurra över, men ja vad gör det mig som bara sitter här?

Är så trött på att jag aldrig tar mig ut riktigt och gör något. Är så less på mig själv som aldrig får tummen ur och göra sådant som jag vill göra. Visst det finns ju en anledning till varför det gör det ju men jag hatar den och jag hoppas verkligen att medecinen jag ska få testa nu här i November ska göra det bättre och jag kanske kan börja fungera som en "normal" person.

Och jag hoppas att jag denna gången inte blir så himla aggressiv som jag blev sist av Concertan, det var bara otäckt även om min startmotor började funka betydligt bättre. Blev för mycket bieffekter för att det skulle vara värt det då.

Många tror säkert att det att jag inte kommer igång och att jag inte gör vissa saker beror på ren lathet, om det ändå vore så lätt. Dessvärre finns det svårare faktorer än ren vilja bakom detta tex.

Visst man är ju inte helt handlingsförlamad precis eller handikappad men vissa saker är svårare att utföra, det är ett funktionshinder trotts allt som gör det svårare att fungera "normalt". Jag vet att vissa kommentarer och åsikter grundar sig i väldigt mycket okunskap men dom är ju fortfarande svåra och jobbiga då detta inte är själv valt.

Det jag märkt med många är ju att man fokuserar på "felen" och missar det som många gånger förbättras, som tex inteligensen som ofta ( men itne alltid ) är högre än vad som är "normalt" och även att tex har man ADD som jag så är man många gånger betydligt mer estetisk, något jag ser som en stoor fördel. Och sedan finns det ju självklart andra ting som många gånger är bättre.

Sedan ska ju tilläggas att allt sånt här är oerhört individuellt och diagnoserna är olika från person till person.

Men sedan finns det ju såklart vissa varningsklockor man kan kolla efter som exempelvis.
- Att man blir helt uppslukad av en sak, som tex ett spel ( som att jag kan sitta en hel dag i princip och spela WoW eller liknande ).
- Tycker det är jobbigt med det sociala och rent av undviker andra människor. Detta kan även visa sig i onlinespel ( som WoW tex ).
- Svårt att komma igång och göra saker ( som tex fixa eller städa hemma, även om det kan funka i perioder ).
- Att man har problem med sömnen, kan även det vara en sak att hålla koll på.
- Att man dricker mycket dricka, kan användas som kom igång medel även om man inte tänker på det som så just då..
- Man har ganska inriktade intressen som är ganska starka och pratar väldigt lätt om nästan bara det.
- Många gånger går sådant här ihop med att man lätt blir deppig och depprimerad.

Sedan finns det ju jätte mycket fler men ja detta är några iaf.

Men det jag egentligen vill ha sagt är att ta reda på fakta innan man dömmer eller inbillar sig något.



Bloggen

Jag bloggar mycket men får tametusan inte tummen ur och fixa till hemsidan.

Jag borde verkligen börja jobba mer på hemsidan så den blir klar någongång, är så himla less på att inte få igång den någongång och att jag aldrig kan nöja mig med någon design.



Men nu tror jag att jag har en bra design eller jag vet att jag har en bra som jag är nöjd med men då är det ju det där med att välja färger. Som många av er kanske vet så har jag väldig beslutsångest så det är inte det lättaste.

Men imorgon ska jag jobba med de foton som är kvar och sedan ska jag plocka ur tummen där back och tvinga mig själv till att fixa min hemsida.



29

Hade hoppats på att det skulle slå över till 30 innan det blev en ny dag.

Men så blev det inte utan det stannade på 29 läsare och 84 sidvisningar, men det är fortfarande rekord för min blogg. Någonsin.

Egentligen så spelar det väl ingen roll men det är en kul grej ändå, speciellt med tanke på att jag aldrig trodde jag en skulle komma upp i 10 läsare när jag startade bloggen.



Nu blev jag glad

Eller ja glad, har väl varit munter hela dagen idag egentligen, så rätt ska väl vara gladare.

Det har varit en bra dag. Ska hitta på någe med Anna här någon dag framöver och så ska jag även hitta på någe med Sara. Detta är sådant jag verkligen ser framemot.

Sedan så hoppas jag ju även på att kameran mot all förmodan ska komma denna veckan, men det återstår att se.

Men det som främst faktiskt gjorde mig gladare så här på kvällskvisten var ett av mina ex. Pratar inte med honom så ofta, som med alla mina ex egentligen.

Kul att få höra lite hur han har det nu och hur det flyter på i livet, lite synd dock att inte allt gick så jätte bra men jag tror nog det ordnar sig för honom. Men vi satt iaf och pratade, mycket om förhållanden och sådant, och kom in lite på det där med att vara trogen osv. Det kom iaf fram att han inte varit otrogen mot mig iaf, som jag trott och varit helt övertygad om att han varit. Visst det gör väl ingen skillnad nu precis men det värmer ju fortfarande att höra.

Så det gjorde mig himla glad, även om det är ungefär 8 år sedan.



Truddelutt

Ja nej jag kom verkligen itne på någon bättre rubrik till detta inlägget, som egentligen inte handlar om något.

Jag funderar på om man skulle gå med i Fotoklubben här i Karlstad, Sofie vill ju jätte gärna att jag gör det var tom så snäll som erbjöd sig betala halva så vi kunde vara där och fota i studion. Men det vill jag ju inte att hon gör, känns inte shysst.

Så ja nej det är ju inte dyrt så tror nog jag ska gå med iaf, man får ju ändå låna studion gratis så länge man är medlem och det kan vara bra att komma igång lite även om deras studio är långt i från den bästa. Helt klart bättre än inget alls så att säga.

Sedan blir jag ju lite extra inspirerad av att joina nu när Ida har gjort det oxå, eller vad jag förstod så har hon gått med och det ser ju himla roligt ut. Men vi får se hur det blir men det lutar ju mot att jag går med, dock vid årsskiftet.



Kameran

Jag täntke ge en liten update på kameran och vad paketet innehåller för den som är nyfiken.

Vi börjar med själva kamera huset då som är en Canon EOS 5D.



Till detta får jag med 2 stycken Canon objektiv.





Och får med denna lins oxå som gör at jag kan använda vidvinkel.



Sedan så kommer det med 3 stycken filter.



En blixt kommer oxå med.



Dessutom får jag med 2 stycken 4 gb minneskort, så allt som allt kommer jag ha 16 gb minne.



Och som inte det vore nog så får jag dessutom med 2 stycken väskor. En i aluminium..



..och en mjuk en.



Får även med en kortläsare till minneskorten.



På detta får jag med 2 stycken stativ, ett bordsstativ..



.. och en stor.



Plus lite rengöring.



På detta så såg pappa till att jag får med ett 2 timmars batteri till och en hela välrden garanti som räcker i 3 år ifall något skulle hända.

Känner mig himla nöjd och är sååååå glad. Tack igen pappa som gör detta möjligt.

Har redan fått in en heeel del fotosessioner som komma ska när jag väl fått hem kameran och lärt mig den. Ser verkligen framemot detta kan jag lova.



Hold on

Ja då börjar dagen lida mot sitt slut och den har än så länge varit rätt så givande och ja positiv.

Som tidigare nämnt så frågade Sara och hennes sambo om jag vill var fotograf åt Karlstads Hundgrupp som de nyligen startat upp. Vilket jag mer än gärna ställer upp på, känns skönt att kunna hjälpa till med det man kan.

Har ätit resten av potatisgratängen idag, himla god men slår inte Per´s ( vilket får mig att tänka på Alex och att han fortfarande tydligen pratar om den, det är lite sött :D ). Vi saknar er Annika o Alex.


Vackra vackra Annika

Sedan idag har vi när Per kommit hem från jobbet lekt lite "kurragömma" med Loke. Något han tycker är extremt roligt, han älskar ju att söka så detta är ju toppen för honom plus att han får använda huvudet dessutom. Han blir så himla glad när han väl hittar en och det värmer ju alltid att se.

Oj idag har bloggen verkligen slagit rekord. Trodde inte mina ögon när jag såg hur många det var som läst bloggen idag, visst egentligen kanske det inte är så många i jämförelse med andra men för mig är det himla mycket. Hela 23 stycken som läst, men tror många är en gångs läsare men lite roligt är det ju. Men ni får gärna kommentera så man får veta lite vilka det är som läser, skulle vara roligt men givetvis inte något måste.


Gaah. Längtar som ett tok efter kameran så jag får börja lära mig den och testa lite.

Måste ta mig i kragen oxå och komma igång med hemsidan och bestämma mig och stanna vid en design och inte hålla på att byta hela tiden. Men snart så..






Hur kommer det sig?

Ibland funderar jag över varför vissa människor inte kan sluta med vissa saker även om man verkligen ber dem, gång på gång.

Men jag undrar lite varför vissa har så svårt för att ge upp??



En ny dag gryr

Idag är en seg dag men känns som en bra dag, än så länge iaf. VI får hoppas att det håller sig.

Fick ett sms av Sara tidigare idag här och hon undrade om jag ville vara fotograf åt den nystartade Karlstads Hundgrupp. Det vill jag ju jätte gärna och jag är ju jätte glad om jag kan hjälpa till.

Tror det kommer bli jätte bra och jag är så glad att dom frågade mig.



Hemlängtan

Vissa dagar längtar man "hem" till Norrland mer än andra.

Hem ljuva hem..

Får lite hemlängtan, mest för att mor kör ungefär lika galet, iaf när hon är arg och för att man känner igen sig och har kört där själv.




Mat

Per är så söt som tar med sig mat från jobbet, ska nämnas att han får det och idag när han sa att han skulle ta hem mat till mig så fick dom honom att ta väldigt mycket mer än vad som var tänkt.

Han tog med sig både av Kyckling Lasagnen och Potatisgratängen med Kotlett till, åt dock den sistnämnda så om inte Per blir hungrig så blir det Lasagnen imorgon. Känns så skönt att inte behöva tänka något på mat numera.


Kotlett och potatisgratäng, som var såååå god.

Blir till att börja billigare för oss och så slipper vi sitta och försöka komma på något att äta, vilket vanligtvis är ett stort problem här hemma. Man får så mycket mer dag när man inte behöver gå och tänka på samma sak hela tiden.

Just nu är dock Per och hjälper sin far med båthuset, eller vad man nu ska kalla det.

Längtar så till Fallout 3 kommer ut, då blir Per så otroligt glad.



Ny

Ja detta är då min nya presentationsbild.

Kan ju lungt säga att jag ändå är rätt nöjd med den.



Tycker det blev mysiga färger och kontrast i den.
Enjoy



Före och efter

Ja som lovat så kommer här bilder på hur det gick med mitt sminkande.

Först har vi här en förebild som visar hur jag ser ut innan.



Det vid ögonbrynet är ett ärr från mina piercingar, inte så vackert men va tusan.

Här kommer då en bild från när jag varit framme med allt sminket.



Men jag tröttnade ganska snabbt på att försöka sminka mig själv då jag verkligen inte är någe bra så det blev bara:
Mascara - som ja blev skit, har en ny med sånt där vitt guck i oxå som jag inte riktigt får till att bli någe bra.
Ögonskugga - som så gott som inte syns på den här bilden.
Eyeliner - Typ det enda jag får att funka.
Puder - Men inte syns det heller..

Men ja nångång ska jag väl lära mig, kanske?



Manipulativ?

Jag undrar en sak..

Tycker ni som känner mig att jag är manipulativ?

Jag vet inte vad jag ska tro, men det är ju inget som jag försöker göra/vara precis. Ibland förstår jag inte vad jag gör för fel för att folk ska ja rent av tycka illa om mig..



Ögonbryn

Inatt plockade, eller rättare sagt slaktade, jag mina ögonbryn lite i ren tristess. Så tokigt blev det väl egentligen inte men det gör så jävla ont att slita loss tussar med hår, men är för otålig för att plocka dem så då antar jag att det stämmer lite med orden "Vill man vara fin får man lida pin".

Idag ska jag testa någon form av sminking, är ju verkligen inge bra på det men försöker lära mig. Vi får väl se hur det blir, men jag lovar att jag ska lägga upp en bild på hur det blev oavsett hur dåligt det blir.

Sedan så kan ni något om just smink och så får ni ju gärna komma med tips då vad jag gjort för fel och vad jag skulle kunna göra för att bli bättre, det skulle uppskattas iaf.



Förvirrande

En sak som jag alltid har svårt med är mail, visst jag har väl inga problem direkt att skilja spam från riktiga mail och liknande.

Men ibland så kommer det mail som är som spam men personliga, med exempelvis ens namn. Det är då jag blir lite konfunderad om det är på riktigt eller faktiskt är någon form av spam.

Detta är inte första gången jag får mail från olika ställen, bästa att förklara dem som är nog communitys.

Första mailet jag fick var från någon sida som jag inte kommer ihåg, där dom skrev att dom älskade mina arbeten och gärna skulle vilja se mig gå med hos dem på deras sida. Visst det känndes ju mer seriöst än vad deviantart gör, speciellt med tanke på att det verkade vara betydligt mer utvalda artister med där.



Har nu fått ett mail från ett annat liknande sådant ställe nu, men har itne riktigt orkat gått igenom mailet helt och hållet och har inte läst så mycket på hemsidan deras ännu, men ska kolla vidare lite på den. Den känndes ju iaf rätt proffsig och det var ju en fin sida. Det var från dessa jag fick mail, Art Limited.

Men man kan ju inte låta bli att undra hur många som fått mail skickade till sig, speciellt med tanke på att dom lär ha fått tag i en via deviantart och där är det ju inte lite medlemar precis.

Men paranoid som jag är för sådant här så lär jag antagligen inte gå med, men det återstår ju att se.



Glader

Jag kan ju inte säga annat än att jag är på riktigt bra humör just nu och det blir bara bättre och bättre känns det som.

Så glad att pappa tror så pass på mig att han erbjöd sig att låna ut pengarna till kameran, nu känns det som det börjar rulla på. Vi låg och pratade Per och jag igår och kom fram till det att när han blivit anställd så försvinner ju försörjningstödet som vi går till stor del på just nu och jag blir helt bidragsfri, ja Per med såklart. Så då sa vi det att då kan jag ju lika gärna starta upp mitt företag lite smått, aneldningen vi inte gör det nu är just av den anledningen att soss försvinner och vår ekonomi blir galet instabil, men då har jag ju inget direkt att förlora på att försöka.

Det är klart att det kommer till lite mer utgifter men med Pers lön så ska vi klara det, utan några direkta problem, så länge lönen är vad han arbetsgivare har sagt att den ska vara.
Men det är ju inget som är bestämt ännu och jag ska ju kolla in det lite mer innan vi kastar oss in i något sådant.

Ikväll ska vi spela fortsättningen på rollspelet som vi spelat tillsammans med Fribe, ska blir himla roligt och det är ju så himla spännande så man längtar ju till varje gång man får fortsätta att spela. Henrik skulle kanske komma och vara med ett tag i kväll oxå, men det var inte säkert så vi får se vad som händer.

Jag är iaf väldigt munter för jag vet att vi aldrig skulle få råd med kameran om det inte vore för pappa vilket inneburit att jag måste ha lagt ner min passion i livet och stora delar av mina framtidsplaner och drömmar. Tack pappa.



Drömmen here I come

Jag kan inte tacka pappa nog för att han tror på mig och för att han erbjudit sig att låna ut pengar till kameran.

För att komma till det så beställer pappa den åt mig nu, så.. ja jag vet inte vad jag ska säga jag är bara så obeskrivligt glad och tacksam.

Blev så glad när pappa sa att han gör det nu och att han säger att jag kan betala tillbaka när jag är kännd, även om det är lite på skoj och jag ska betala tillbaka så mycket jag kan när jag kan så värmer det ändå att höra att han tror på mig så pass mycket.


Min sötaste hjälte pappa <3

För dem som inte förstått det så handlar det ju inte bara om att få kameran utan en möjlighet att gå vidare och att faktiskt kunna börja tjäna pengar på det man gör. Så det är en investering för framtiden och för yrket, ska jag skapa mig ett namn så ska det ju göras rätt.

Tack pappa, jag kan inte beskriva riktigt hur glad du gör mig och hur tacksam jag är.
Älskar dig, det gör jag visserligen oavsett men nu gör du mig så oerhört lycklig.

Jag hoppas nu bara att jag ska göra er stolta.. pappa, mamma, syster, älskling, familj och vänner..



Efter

Här kommer då bilderna från efter.

Kunde ni gissa vad som skulle hända?


Min älskling med sitt hår.

För de som inte förstått det vid det här laget så har han klippt sig, eller ja jag har klippt honom.


Blev ju riktigt het..

Det var svårt för oss båda att göra det men vi har länge suttit och pratat om det och han beslutade sig här för att klippa sig, så för att slå slag i verket så klippte jag honom.

De långa håret som är avklippt ska vi se om det går att sälja till någon perukmakare eller liknande.

Han har inte kollat sig riktigt ännu men ska väl göra det om en liten stund, jag tycker det blev jävligt bra och att han passar bra i det.



Förändringar

Idag ska det bli förändring, på sätt och vis iaf.

Dett är en bild före.


Min älskade snos.


Min älskling strax innan..

Efterbilden den kommer senare, vad som händer? Gissa..



Zombie

Underbart. Ann vill vara med på Zombie fotoideen.

Pratade lite smått med henne nu om masker och sådant och lite vad som skulle bli bra och sådant. Jag ska rita upp lite hur jag tänkt det så ska vi prata lite mer över telefon istället om det hela, lite lättare att förklara där.

För den som inte vet det så är min söta lilla kusilin Ann vidrigt duktig och är utbildad till attributmakare.


Min goa lilla Ann.

Vi kommer få testa lite olika saker först så vi vet att det blir bra, speciellt rörande hålet i magen, men det kommer bli så himla bra och så roligt att få jobba lite tillsammans med henne oxå.

Har hittat en modell som passar detta väldigt bra dessutom.

Ser verkligen framemot detta.



En till och du får gå

Håller på att funderar lite på olika fotoideer som jag vill fota.

Har ju ett par stycken redan på lager men känner att jag behöver ha fler och att jag skulle behöva fota lite med mer en idee till några bilder finns istället för ett tema bara. Även om tema fotningar är roliga de med så känns det som att några större ideer så att säga skulle vara bra att ha.

Har en som är lite smått baserat på ett sagotema, det är en karaktär från en saga iaf om man säger som så. Det involverar lite blod och sådant dessutom, låter väldigt svart och svårt men tror det kan bli riktigt snyggt. Detta har jag även hittat en modell till som jag tror skulle passa himla bra.

En annan idee som jag har kommer jag behöva hjälp med och jag hoppas att söta lilla Ann vill hjälpa mig med den, den kan jag säga direkt att det är ett zombie tema på. Här har jag oxå hittat en modell som jag vet passar himla bra.

Sedan har jag ett par ideer som är väldigt mycket svårare att genomföra då det behövs väldigt mycket rekvisita. Men har hittat många av mina gamla ideer som jag skrivit ner lite här och där.

En idee jag har är att fota till min saga/historia jag skrev för ett bra tag sedan om Elvike och slottet Fanghard. Skulle vara roligt att få lite riktiga bilder till den.

Sedan skulle jag väldigt gärna vilja fota Poison Ivy, vilket slog mig nu att det har jag nog ganska precis fått kontakt med en jätte bra modell för som har rött hår och hennes ansikte passar jätte bra.

Ja finns många ideer jag vill fullfölja men det är inget jag tänker eller kan eller vill lägga ner tid och energi på tills dess att jag har en bättre kamera. Och har en hel del ideer mer än detta och fler kommer det att bli.



What was that..

Har varit lite seg på att skriva här på ett tag nu känner jag så ska försöka uppdatera lite vad som händer och har hänt i våra liv.

Jag är fortfarande sjuk men det håller på att gå över nu och gör sig inte till känna mer än att man är snuvig. Vilket är väldigt skönt då jag verkligen hatar att vara sjuk, inte för att vara förkyld är så hemskt som vissa andra saker kan vara men det är helt klart onödigt.

Angående Pers jobb så tackade han nej till det på den Libanesiska restaurangen inne i stan då han inte riktigt trodde han skulle klara av det jobbet. Lite kul för det lät verkligen som de ville ha Per för dom erbjöd honom att även om dom anställde en utav dem som Per tipsat dem om så kanske de kunde anställa honom oxå. Det är lite roligt och det är bra för Per att få höra sådant.



Men han valde iaf att stanna där han har praktik nu ( eller egentligen så är det provjobb inte praktik för att vara petig ), dom har möte nu idag ltie om hur det ska bli och liknanade så vi får väl se vad som händer lite mer exakt när snutten kommer hem. Men det känns skönt för det är 99% garanti att dom anställer Per vid årsskiftet och det är ju en bra lön dessutom, elelr ja bättre än vad vi trott.

Känns jäkligt bra för han kan ta med sig mat hem så vi behöver inte tänka på att vare sig köpa eller göra mat på vardagarna, vilket ger oss ungefär 2 extra timmar varje dag då att komma på mat är ett stort problem här hemma.



Vi håller på att gå igenom de sista flyttlådorna som vi haft nere i källaren nu, det är så kul för man hittar alltid något roligt minne. Hittade ABC boken som vi gjorde i företaget vi startade i skolan. Stormsteg UF hette företaget, vi tjänade faktiskt 12 kr per huvud så vi gick ju plus iaf även efter att vi betalat tillbaka alla riskkapital. Men hade nog kunnat blivit ännu bättre om även de andra i företaget tagit det hela lite mer seriöst, men det var himla roligt iaf.

Finns mycket kul och mycket skit i de där lådorna..



RSS 2.0