Hundar och Ägare

Okej, alla ska verkligen inte ha hundar. Det finns ju oerhörda skräckexempel på detta när det spårat ut och dom anfallit både människor och andra djur.

Många gånger när hundar anfaller barn är det garanterat de flesta gånger i grunden barnens fel inte hundens, då jag kan garantera att den blir provocerad för att anfalla. Det är här man som förälder måste hålla koll på sina barn och kan man inte det ska man inte ha barn helt enkelt och man ska ju absolut inte komma och skylla på hundägarna.


Ymer

Nu händer det ju såklart att det är hundägarnas fel oxå att dom inte uppfostrat hunden rätt eller vidtagit rätt åtgärder om den visat upp aggressivtbeteende tidigare. Men ska ju nämnas att om hunden naffsar eller tar tex handen i munnen innebär ju självklart inte det att den är aggressiv utan att den de flesta av gångerna vill leka eller markerar att den inte vill mer. Dom utför ju mycket vi använder våra händer till med sina munnar.

Men jag läste nu i aftonbladet om en Chihuahua som blivit ihjälbiten utav två större raser. Det är självklart hemskt att det inträffat och dessa hundar sprang tydligen lös i området mellan varven och det är inte ett bra sätt att ta hand om sina hundar, man ska inte släppa dom utan uppsikt. Speciellt inte i ett mer tätbebott område som detta verkar ha varit. Vill man ha dem lösa på sin gård ska man ha sådan pass inhängnad att hunden inte tar sig därifrån, för man ska ju ha i åtanke att dom kan ju både gräva och hoppa betydligt högre än vad man tror ibland.

Men som sagt så hundar anfaller väldigt sällan helt utan anledning och av egen erfarenhet så vet jag at Chihuahuor tex kan vara väldigt stöddiga och kaxiga och derav även provocerande.


Dacke.

Men i hennes uttalande fann jag det nästan lite pinsamt att göra ett sådant uttalande i en så pass stor tidning som Aftonbladet som  hon ändå gjorde. Hon sa för att citera: " Deras instinkt är att vara aggressiva. Hur lydiga de än är så kan inte människan prägla bort det. "

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja med detta egentligen för det är så mycket som är fel.
Rottweiler till att börja med är en brukshund, ja det är en rätt dominant och svår ras så man ska vara bra med hundar om man ska ha den rasen och vara tydlig med dem om vem som bestämmer och vad som gäller, det är trotts allt mycket muskler i dem. Men det är klart man kan få fram aggressivt beteende i dem, precis som i en Golden Retriver, Border Collie och alla andra raser. Deras instinkt är INTE att vara aggressiva.
Nu till det väldigt roliga och det är att om man läser om Chihuahuas ursprung så är det en form av attackhund. Måhända att dom är små men man brukar ju inte säga att dom är ettriga, stöddiga och att det är en stor hund i liten format helt utan anledning.


Loke och Dacke leker.

Men det är ju lätt att göra uttalanden, dock kanske man skulle ta och ta reda på lite mer fakta innan man öppnar käften.

Som sagt så är det tragiskt och jag tycker verkligen synd om henne som förlorat en familjemedlem, man kan bara förställa sig smärtan. Men det är inte rätt att attackera andra hundraser, utan det är trotts allt ägaren till de större hundarna som gjort fel i detta fallet och låtit dem vara lösa.

Gör det svårare att skaffa hund och ställ större krav på ägarna, för att bannlysa raser är ingen lösning.




Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med till hundratio procent.. ha större kontroll på hundägarna /blivande.. Att bannlysa vissa hundraser lösa inga problem...

2009-06-08 @ 17:16:58
Postat av: Evelina

Anonym:

Så rätt så

2009-06-14 @ 15:04:32
URL: http://lifeofeve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0