Seg dag

Idag har varit en tämligen lugn dag då Peter har varit här på besök större delen av dagen.

Dom inledde dagen med att spela lite Gears of War som vi lånat utav just Peter. Detta medan jag satt och pillade på datorn och suktade lite efter Sims 3 som släpps om några månader.


Per sitter med våra små vovvar.

Dock behövde Per börja med maten så då fick Peter testa på Spore igen på min dator. Han gjorde ett par riktigt roliga små varelse. Efter att vi ätit gjorde Per en AT-ST i Spore, måste ju säga att den blev faktiskt riktigt söt men det gick inte riktigt att få till en AT-AT dock.



Men när dom suttit vid Spore ett tag så kännde vi att vi kunde väl kanske hitta på någe annat så då blev det att spela lite rollspel igen. Denna gången ett litet impuls äventyr med Space Marines. Det var faktiskt riktigt roligt och även om det blev rätt så sent så var det värt det.

Älskar Warhammer 40k världen, den är så charmig och reglerna i rollspelet är ändå så lätta. Ja dom är inte lika krångliga som dom är i andra rollspel.


Peter hade nog lite roligt han med.

Nu ska vi dock ta och lägga oss och sova då vi båda ska upp rätt tidigt imorgon. Ja Per ska ju till jobbet och jag har ett möte på morgonen. Godnatt gott folk.



Lägenheten

Vi har börjat få till det riktigt bra i lägenhten och jag känner mig faktiskt nöjd och det känns för en gångs skull som hemma, ett riktigt hem.

Det har kännts tidigare som man bott här tillfälligt bara och att man väntat på att hitta ett riktigt hem, men nu äntligen har vi fått tummen ur röver och faktiskt ordnat till det här hemma så det känns lite bättre. Ska väl tacka Anna till stor del som faktiskt varit så inspirerande att hon gett oss lite eld i röven att få till allt detta.


Tulpanerna som jag fick av Anna och Peter, i köket.

Det är ju lite kvar att göra det är det ju, men det är inte mycket alls.


Sovrummet

Först har vi sovrummet där vi är så gott som klara, det enda som ska fixas där är att tavlorna ska upp på väggen och vi ska skaffa en lampa ovanför sängen på väggen istället för dem på nattduksborden och ha blommor på dem istället. Sedan är det helt klart, kanske några fler foton att sätta upp på byråerna ( som inte syns på denna bilden ).


Köket.

Köket är även det så gott som klart, det ska upp någon tavla hade jag tänkt och så lite mer saker på hyllan ovanför kökssoffan. Men bortsett från det så är det klart, ja några till växter ska vi ha här.


Studion.

Studion är klar, det är lite som ska plockas med men annars är det klart här inne. Det ska inte upp någe mer på nå väggar eller något sådant alls, möjligtvis att sätta in en taklampa.


Vardagsrummet.

Vardagsrummet är det även här en liten del kvar att plocka med och så ska det upp tavlor på väggarna är det tänkt. Några till växter lite mer in i rummet är det oxå tänkt att det ska vara men annars så är det faktiskt så gott som klart här inne.


Vardagsrummet.

Möjligen att vi behöver någe mer större prydnadssak i ett hörn av vardagsrummet så det inte blir helt tomt där men det är ett senare problem och inget som är direkt nödvändigt.

Badrummet så ska vi dock ha ur badkaret ur men det skulle bovärdarna hjälpa oss med, men när det blir får vi väl se.

Känns riktigt bra nu och det är faktiskt skönt att vara hemma..



Fika

Igår var det lite fika med några vänner som kommit över, kan inte säga annat än att det var så fruktansvärt roligt.

Anna och Peter kom över runt 19 tiden och hade med sig en jätte fin bukett med en av mina favorit blommor, tulpaner. Dom hade även med sig ett spel som heter Kampen mellan könen som vi hade bestämt att vi skulle spela lite senare frammåt kvällen.



Vi tog fram en massa kakor och Pers kladdkaka, som ska nämnas var så sjukt god, och lite glasstårta. Vi åt och pratade lite sedan tog vi fram spelet och blev sittandes ett X antal timmar. Det var en kväll att minnas.



Idag skulle Per o Peter umgås lite och spela lite Gears of War tydligen, jag lär väl antagligen spana lite när dem spelar.



Igår var en riktigt lyckad dag, vi fick mycket gjort redan innan fikat och så avsluta kvällen på ett sådant sätt var ja riktigt roligt. Jag hoppas vi kan göra om det snart igen.



Som om du visste.

Idag är det lördag och Per är ledig. Något jag är himla glad över för det är så skönt att ha honom hemma och slippa sakna honom hela dagen.

Gårdagen var riktigt trevlig den med även om det inte blev så mycket gjort egentligen, iaf inte för min del. Segade och sov lite med hundarna och kikade lite smått på TV, visste att jag borde ta mig i kragen och baka lite mer muffins eftersom dom jag gjorde innan förra helgen har tagit slut och det ska fikas idag. Mina choklad och dumle muffins rök först om man säger som så, det var kul att dom var så populära.



Ska nog dock bara göra en sockerkaka till idag, men funderar på att göra lite muffins iaf så att Per kan ta med sig några till jobbet. Men vi får se helt enkelt, ska göra maränger oxå hade jag tänkt då vi har lite äggvita kvar.

Men igår så kom Peter lite senare på kvällen och testade först att göra en gubbe i spelet Spore, något som jag tror han tyckte var väldigt roligt. Efter han var klar med det spelade vi lite inpulsrollspel, en fortsättning på det Dark Heresy uppdrag vi kör med honom. Vi spelade dock bara några timmar då han skulle upp och jobba idag, men vi hade himla roligt.



Idag som sagt så är det fika som gäller, kommer väl några vänner iaf så det ska bli trevligt.

Imorgon funderar jag på om vi skulle bege oss till IKEA och shoppa loss lite med dom fina presentkorten som jag fick av Far o Gunilla, Farmor och Carin o Björn o Bengt-Erik i födelsedagspresent. Vi ska köpa lite mer dricksglas hade jag tänkt då det är väldigt få kvar, samt att jag planerar att köpa en eller två vaser, kanske någon skål, en hylla ( eller vad man nu vill kalla det ) med trådkorgar och så nån lampa att ha ovanför sänggaveln. Sen får man väl se om det blir något mer, kanske någon till ljusstake.



Jag är lite besviken på vädret, jag som trodde det blivit vår nu. Men det smälter väl bort detta med, förr eller senare.



Rekord

På sätt och vis har jag idag satt rekord, inget roligt sådant egentligen men ett nödvändigt ont eller vad man nu skulle vilja kalla det. Räkningar.

Idag fick Per sin första hela lön. Det var himla roligt men det varade ju desto värre inte särskillt länge då det var en drös med räkningar som behövde betalas.



När jag var klar att betala räkningarna så var pengarna så gott som slut, det sista gick åt vid vaccinationen utav Ymer.

Nu var det ju visserligen inte så chockerande att det blev så mycket då det var en hel del försäkringar som skulle betalas och så hundarnas mat hamnade bara den på 1200 kronor.

Så det var ju väntat att det skulle dra iväg, men hade i ärlighetens namn inte trott det skulle bli så mycket. Men men nu är allting betalt iaf och vi lär inte behöva se någe mer av dom räkningarna på iaf 6 månader.



Nu är både vi och vovvarna försäkrade, Loke har ju visserligen varit försäkrad sedan han kommit hem till oss. Men nu när jag ringde och skaffade en försäkring till Ymer oxå hade dom ett sådant bra erbjudande på olycksfalls försäkringar att jag kännde det var lika bra att hugga in, jag menar 120 kronor per halv år och skalle är ju faktiskt inte så farligt och då var det rätt bra summor vi blev försäkrade i. Känndes riktigt bra att få det gjort faktiskt.

Men känns trotts allt det höga antalet räkningar som en riktigt bra dag.



Veterinären

Idag var det veterinären som gällde för lille Ymer.

Detta var första gången som vi var med honom till veterinären, det var väl inte den roligaste upplevelsen men inte så farligt som man kunnat tro heller. Sprutan var ju det som var minst poppis och att dom pillade i munnen var inge vidare heller men utöver det så var det nästan roligt. Han charmade så gott som alla där.



Efter ett tag så kom Per dit med lite pengar och vaccinationskortet som jag hade lyckats glömma hemma.

Dom sa att han var verkligen en jätte fin liten pojke som mådde riktigt bra.



När vi kom hem så fick dom leka lite ute. Det är roligt men inte speciellt länge, Ymer blir snabbt uttråkad när vi är ute har jag märkt och vill bara gå in. Det är ju kul å leka med Loke men Loke i sin tur älskar ju att gnaga sönder pinnar och är inte riktigt inställd på tjo och fläng när vi är ute.

Då vi varit ute ett tag gick vi in och lekte istället.



Veckan

Denna vecka har börjat lungt och ganska bra, har ju saknat att ha familjen här. Blev ju väldigt tyst och tomt när dom åkte så det är väl lite neråt men bortsett från det så känns saker och ting faktiskt riktigt bra.

Imorgon ska vi till veterinären med lille Ymer och han ska få 12 veckors vaccinationen, jag hade räknat lite tokigt så den är lite sen är den.


Ymer

På onsdag ska jag troligtvis fota en annan fotograf, ska oxå bli himla trevligt och jag älskar ju verkligen hennes hår. Jag kan ge er en hint, det är rosa.


Per och en gäspande Loke

Känns som en bra vecka, jag hoppas bara att jag blir frisk till helgen.



Ett nytt

Dåså. Jag är numera 25 år, det är på sätt och vis lite svårt att greppa men det är ju inget som man kan hindra precis, även om olika folk genom tiderna säkerligen har försökt.

Det kanske är någon som lever förevigt, vad vet jag. Men jag tvivlar ju starkt på det att det faktiskt är någon som förhindrat åldrandet. Jag känner mig gammal och som att tiden håller på ta slut, även om jag vet att jag säkerligen ( hoppas jag iaf ) har desto fler år framför mig än vad som har paserat. Men det känns som man inte kommit någonvart, mest för att man inte har något jobb visserligen.



Det har varit en helt underbar helg eftersom min familj varit på besök och dom stannade hela helgen. Vi hade mycket trevligt med god mat, gott att dricka och en massa skojigheter.

Blev dock lite ledsen när vi var på systemet och jag hade glömt mitt körkort, men vi tänkte att vi chansar iaf. Det gick hur bra som helst, detta något som gjorde mig lite ledsen. Jag behövde inte visa körkortet.. Så gammal är jag.
Sen kan det ju visserligen vara att jag trotts allt var i ett någolunda stort sällskap, men vem vet, jag kännde mig iaf väldigt gammal.



Födelsedag

Den 19e Mars fyllde jag hela 25 år.

Dagen började bra med en väldig massa grattulationer från alla håll och kanter. Efter någon timmes städande och tjoande så kom Carolina över på besök för att få sina bilder och var så himla söt att hon hade med sig en överaskning för att gratta mig. Hon hade bakat en jätte god paj som hon bjöd på.



Så vi satte oss ner och åt och pratade om lite allt möjligt. Det var verkligen himla trevligt och jag blev väldigt rörd, då detta är något som jag verkligen verkligen uppskattade.

Lite senare efter lite mer städande så kom Mor, Far, Göte och Gunilla äntligen hit. Det blev god mat och en väldig massa prat och skatt.

Det var en helt underbar födelsedag.



Äntligen

För några dagar sedan skickade vi efter en lite mer allmän kamera så att säga, dvs en kamera som vi ska ha och fota fester och bara små grejer med.

Blev en Canon DIGITAL IXUS 80 IS Caramell. Känner mig riktigt nöjd med köpet och fick med ett 4gb minneskort på köpet dessutom.



Den är riktigt fin och jag måste säga att den funkar riktigt bra så känner mig himla nöjd.


( Testbild på Ymer )

Då vi fick hem den idag så var jag ju självklart tvungen att testa den så den fungerar och ja så att det är en bra kamera. Brände väl av runt 125 bilder på 10 minuter eller något liknande. Fotade det mesta känndes det som.

Men är nöjd och himla glad.



Varning

Efter många om och men och väldigt många försök så måste jag nu trotts allt utfärda en varning.

Köp inte växter från IKEA, jag vill väl inte prata illa eller så om dem på IKEA för dom har trotts allt bra priser och bra grejer men blommor är inte deras starka sida.



Vi var nu tvugna att kasta den ena stora växten som vi köpt från IKEA strax innan jul för den var helt dränkt i små äckliga flugor. Den visade tecken på att den inte mådde bra och jag försökte lite allt möjligt för att få den att må bättre men inget funkade, för jag visste inte att det var fullt med flugor i jorden som fick den att må så dåligt. Nu var den dock nästan död, jag ger inte upp förrns dom är helt döda vanligtvis men nu var vi tvugna att slänga ut den då det myllrade otäckt mycket flugor från den.

Dessvärre är detta inte första gången som blommor från IKEA inte klarar sig, så gott som alla jag köpt därifrån har dött och de flesta pga sjukdommar. Så jag vill verkligen rekomendera er som funderar på att köpa blommor där att vända sig till en plantskola eller liknande, dock ska ju nämnas att det är ju ingen garanti på att blommorna är bra ( det beror ju helt och hållet på hur dom sköter blommorna ).



Nu hoppas jag bara att den andra stora vi köpte överlever, men den ser ut att må betydligt bättre än vad den andra gjorde iaf. Men man kan ju inte bli annat än bitter för dom kostade ändå 400 kronor styck. De andra små jag köpt som dött har kanske kostat runt 40 kronor max och har väl inte varit hela världen att dom dött.

Men jag tänker aldrig mer köpa blommor från IKEA och rekomenderar som sagt er som funderar på det att söka på annat håll.



Helgen

Helgen har varit riktigt trevlig, även om den inte riktigt är slut ännu.

Igår kollade vi på melodifestivalen och hade en mysig middag. Vi har äntligen fått till det i köket så nu känns det riktigt skönt att sitta där och äta faktiskt. Blommorna gör att det är dålig sikt in men man kan lätt och bra sitta och titta ut.


( Bilden är innifrån kyrkan på Murberget i Härnösand. )

Till Melodifestivalen åt vi grönsaksdipp, vi har totalförbud på godis och snacks, några snacks sorter är dock godkännda såsom saltapinnar och popcorn. Känns som det går ganska bra än så länge, man får ju extrema sockersug mellan varven men har inte fallit för frestelsen en enda gång än så länge.
Men det känns som dom där 6 kilona jag gått ner är mer inspirerande än jag trodde först. Efter att ett flertal vänner påpekat att det faktiskt är rätt mycket med 6 kg så började jag tänka och tanken slog mig att det faktiskt är väldigt nära 10kg, så jag har ju faktiskt snart nått mitt första delmål. Dvs att gå ner 10kg.
Tack.

Loke och Ymer går det riktigt bra för. Ymer lär sig mer och mer för var dag som går och börjar att reagera allt mer på sitt namn.

Nu är det inte långt kvar till det att hela familjen kommer ner och firar min födelsedag ( som är den 19e Mars ).



Man kanske

Funderar lite..

Undrar om man kanske skulle ta och få tummen ur och uppsöka läkare för hostan.



Veckans Låt.

En ny vecka innebär en ny låt.

Denna veckan har jag valt denna som får mig att tänka på min far, cruising och vår och sommartider. Men hur kan man inte gilla denna låten och liknande?



Ronnie Self - Bop-A-Lena

Detta gör mig glad.



Veckans Låt.

Här kommer denna Veckans Låt. Nu var det ju ett tag sedan igen då jag är seg på detta men här är den iaf.

Det blev denna låten mest för att jag tycker så om musikvideon.



Oren Lavie - Her Morning Elegance

Mysig låt med för den delen.



Tro det eller ej

Jag känner mig riktigt glad gör jag och ser ett visst hopp även för mig.

För dom som inte har listat ut det ännu eller jag inte har berättat för så står jag på kö för att få göra en Gastric Bypass operation om ca 1 år ( kön är runt 1 år lång ). Men jag har sagt till mig själv att jag ska ju givetvis försöka gå ner det jag kan innan det är dags och har jag gått ner vad jag anser som tillräckligt själv tills det att det är dags, vilket inte är särskillt troligt dock, så kommer jag inte operera.



Men idag kollade jag och jag har gått ner 6 kg. Det är ju visserligen inte mycket men det är nånting och jag känner mig riktigt nöjd med mig själv.

Time will tell antar jag.



Foto

Nu har jag blivit sågott som klar med studion, lite stökigt ännu.

Men invigde den igen genom att fota tillsammans med den vackra och goa modellen Carolina L. Det blev en lite blandad kompott med bilder då vi testade lite olika små ideer. Blev riktigt bra bilder och jag är himla nöjd, hoppas hon blir det oxå.



Här är ett exempel från vad vi åstakommit idag. Visst är hon vacker.
Modell: Carolina L
Foto: Jag

Vi hade jätte roligt och plötsligt var klockan över 20. Men det var det värt.

Känndes väldigt skönt oxå att det funkade så bra med vovvarna. Och så var hon ju så söt att jag fick blommorna som tack sedan efter det att vi var klara med fotningen.



RSS 2.0