Malmö, den nya staden

Eller jag vet inte. Men jag ska iaf dit på Söndag och jag kan säga att även om jag är lite nervös så ser jag verkligen framemot det.

Kommer dit vid 16 så då borde jag hinna till syrran innan hon ska iväg. Ska bli himla roligt att se hur hon har det måste jag säga.

Nu har jag bokat dessa biljetterna oxå så det är klart så det är bara att sätta sig på tåget med packningen och bege sig på söndag. Stannar till på Onsdag är det tänkt.

Sedan kommer jag ju åka ner igen den 16:e April. Varför jag åker 2 ggr på en månad är lite för att jag vill kolla av staden lite och sånt innan och andra gången kan jag umgås med syrran ( för hon hade ändå på tok för mycket att göra nu ändå ). Nej men jag tror detta blir riktigt trevligt.




spread your wings and fly away

Är förbannat trött idag, eller ja jag var väl egentligen. Har vaknat till och även om jag inte känner mig pigg så är jag åtminstone vaken och tror jag skulle klara att sitta i soffan utan att somna.

Har svårt för att sätta mig och spela Bioshock igen, blir så nipprig av det spelet och speciellt eftersom Peter B sagt att det kommer bli värre dessutom. Men jag ska ta mod till mig och fortsätta, för samtidigt är jag ju fruktansvärt nyfiken på vad som ska hända och det är ju ett riktigt bra spel.

Nu är det de sista dagarna på Pers jobb. Lönen kommer väl att vara saknad men det ska nog gå en då, vi har ju levt på den här summan tidigare så och mindre än då för den delen.

Ser ut som vi är med på en Wayland beställning som går iväg på fredag med Räven. Ja har visserligen inte riktigt kollat ut vad det är jag ska ha, även om jag vet på ett ungefär vad jag har tänkt mig. Det är bra att jag drar på mig ännu mer som ska målas.

Oj nu har dom börjat ringa på lägenheten oxå, hade ju helt glömt bort att vi kommer ju få visa den och så. Och nu känner jag att vi bör nog börja packa..




Takes it all

Är sjukt sugen på att göra en liten roadtrip måste jag säga, kan väl inte riktigt sätta fingret på varför dock.

Längtar hem till Norrland gör jag oxå, men när gör jag inte det?
Jag hoppas på att kunna åka upp till sommaren, speciellt med tanke på att det itne blev något förra året och jag saknade verkligen den underbara Norrländska sommaren samt att åka upp själv innebär ju att man har tillgång till bil och faktiskt kan hitta på saker med folk, även om jag gillar att strosa omkring där i skogen och må gott oxå.

Ska jag vara helt ärlig är jag lite halvskraj faktiskt för att åka ner till Malmö, är lite rädd att jag kommer fastna för den staden. Känns som det händer lite mer grejer där än vad det faktiskt gör i Karlstad. Men då får väl syrran stå ut med att jag kommer och våldgästar henne lite titt som tätt, eller något sådant. Kanske inte så ofta men oftare än vad det har varit iaf.

Är rätt glad idag, har faktiskt lite träningsvärk. I ryggslutet visserligen så det är lite irriterande, men bättre än inget.




Hitta på ord i en rubrik

Ne jag kom verkligen inte på nått vettigt att ha som rubrik idag heller känner jag.

Igår kom Patrik och Peter över en sväng, det var väldigt roligt. Det har slagit mig att man känner sig väldigt liten i deras sällskap, dom är ju båda betydligt längre än vad jag är.

Idag ska jag iväg och gymma tillsammans med Anna, ska bli himla gött och jag kan ju säga att jag har sett framemot det. Känns som det var lite långt emellan även denna vecka då det var i Tisdags som vi tränade senast. Det är väl kanske inte så farligt egentligen men iaf.

Resten av dagen är fortfarande oklar vad som händer.

Är lite trött på det trista vädret, känns som solen får väldigt gärna komma tillbaka.




Time will change

Det är fruktansvärt sent och jag borde VERKLIGEN gå och lägga mig om jag ens ska orka med att vakna imorgon, eller ja idag blir det ju egentligen.

Idag kom kontraktet och är nu påskrivet och klart så nu är det verklighet och ingen dröm längre. Visst det är väl egentligen inte drömmen, men det är bättre än det nuvarande boendet. Och jag är rätt säker på att balkongen är ännu större, till min stora förtjusning. Det innebär ännu mer växter.

Imorgon är det rehab som gäller med Loke och denna gången får jag inte glömma att ha med mig mitt bankkort så jag kan betala, även om dom är förstående och så är det jäkligt pinsamt att behöva be om att få betala nästa gång.


Modell: Carolina L                                 Foto: Jag

Blir så less på att jag ska glömma så mycket hela tiden.

Jag är lite sugen att fota airsoft ( hint hint Räven ), dock känns det som det ska bli lite mindre snö innan det ens är aktuellt och flyttarna ska nog behöva bli färdiga först. Kan bli lite stressigt annars.

Kom på efter att jag bokat biljetterna till Malmö att jag har ju faktiskt kunnat varit lite smart och bokat dem så att jag haft längre tid i GBG så hade man kanske kunnat få säga hej på lite vänner när man ändå är där. Men får ta en till sväng så får jag tänka mig för lite då istället.

Appropå Malmö så funderar jag på om jag ska ha med 5Dn eller ta 10Dn istället, även om den inte tar så skarpa bilder. Men ja jag vet inte riktigt ja, besultsångest som vanligt.


Min otroligt fina studiohylla, stökigt..

Känner att jag saknar lite att sitta och spela WoW och skratta åt smygporren 3an hade på natten ett tag. Det var underhållning.
Vilket påminner mig om att det var tametusan evigheter sedan jag wowade, ska man börja igen? Nää jag tror faktiskt inte jag ids det just nu och jag tröttnade ju på mina gubbar så fort, rätt töligt när man har runt 20 gubbar man ska försöka lvla upp.

Funderar på en liten beställning från Wayland Games här igen, beroende på om det går någon beställning snart. Behöver ju skaffa mig några gubbar till min 40K armé, i grund och botten har jag ju bara en Defiler och den kommer jag ju inte långt med, vilket påminner mig om att jag verkligen skulle behöva sätta mig och måla skiten oxå. Har ju en hel Bretonnia armé till Fantasy som ska målas dessutom, tack och lov att de arméer jag har är så pass dyra poängmässigt att det itne blir så överdrivet många gubbar.


Det kan allt bli lite mysigt i vardagsrummet ändå.

Känns som jag "pladdrar" på nu bara för att jag är förbannat trött, så nej nu ska jag ta och kasta liket i snarklådan.




Sometimes I drive for no reason at all

Well jag har väldigt mycket lust med en roadtrip nånstans.

Att bara packa ihop lite grejer och sätta sig i bilen och köra. Med bra musik som ljuder ur stereon ( när den nu inte jävlas, vilket den gör nästan hela tiden ).

Skulle vara gött det.. 




Är ju nästan illa

Ja som nog kanske några märker så kunde jag inte riktigt hålla mig till den förra  bilden utan har hittat en ny favorit.

Så denna blir den nya presentationsbilden tills dess att jag färgar håret, sen om jag kommer att kunna låta bli att byta igen innan återstår väl att se.



Den är lite suddig, men det var inte så himla lätt att komma ihåg precis vart jag ställt så att skärpan skulle vara. Fast det blev ändå lite charmigt.

Man kanske ska testa någon annan ljussättning sedan..




Oh happy days

Jag visste faktiskt inget, eller ja jag har väl hört talats om det men inte tänkt så mycket på det.

Men nu kommer snart filmen Predators,

Behöver jag ens nämna att jag längtar som fan, jag hoppas bara den är bra så dom inte sabbat en massa som dom gjorde i första AvP.




counting the hours

Idag var det svårt att vakna, bara sovit i ungefär 5 timmar.

Började dagen med att jag och Loke åkte iväg till hans rehabilitering vid 8. Det gick bra och han börjar kunna resa sig upp på sina bakben, åtminstone med ena benet. Simma är fortfarande ingen höjdare men han verkar ha vant sig med det. Vibbplattan däremot tror jag det är lite blandade känslor mot, samtidigt som den är skön att sitta på är det förbannat jobbigt att stå på den.

Lyckades ju självklart med att glömma mitt kort idag så jag kunde ju inte betala heller, men dom är tack och lov förstående och vi ska ju tillbaka dit igen på fredag.


har inget med inlägget att göra men jag gillar ju denna bilden. Modell: Elina           Foto: Jag

Efter det var det i princip att komma hem, gå in med Loke och sedan bege sig igen då det var dags för ombesiktning.

Tro det eller ej men den gick faktiskt igenom denna gången. Fast jag tror förbannelsen bara gäller när man besiktar första gången. Dock tror jag att min gula fina Hero inte gick igenom på ombesiktningen heller, men det var ju visserligen bara rost i golvet på den bilen, fast den hade ju sin charm och startade ALLTID, trotts att det var mot alla odds.


Modell: Carolina L                        Foto: Jag

Vad som händer resten av dagen är inte helt säkert. Men det ser ut som det kommer bli en dag som de flesta andra.

Vill åka och träna idag igen, fast det kanske inte är det bästa att göra 2 dagar i rad. Men är fortfarande bitter på att även om jag tar i så får jag inte träningsvärk, plus att nu börjar mina stretchningar ta allt mindre. Det är roligt att vara överrörlig, men det kan ju vara lite frustrerande ibland.




one look, could kill

Hittade lite bilder från förra årets fototräff.

Jag hoppas det blir en i år med för det var förbannat roligt förra året, även om jag lyckades få lite solsting för att jag skydda mig för dåligt. Inte första gången det händer när jag är ute och fotar precis.


Sofie och Eddie på förra årets fototräff.

Så jag hoppas verkligen en Heavens Fototräff 2010, en liten hint till Tony som tillsammans med Sofie gjorde ett jätte bra jobb.

Jag önskar jag hade vågat vara lite mer social dock, men kanske det går bättre denna gången. Hoppas att det blir lite fler modeller med detta året så att alla får fota. Även om det är väldigt trevligt om man kan hjälpas åt och assistera varandra.


Eddie, Carro, Sofie, någon jag inte vet vem och Tony. Ett härligt gäng.

Har visserligen ingen riktig idée på vad jag skulle vilja fota, men det kommer kasnke tills dess hoppas jag.

Hoppas även på något bröllopsjobb nu när sommaren börjar närma sig, skulle inte sitta helt fel faktiskt. Time will tell som joppe brukar säga.




My power ower you, grows stronger yet..

Nu är Evelina trött och jag tvivlar på att jag borde sitta och skriva i bloggen egentligen, men vem vet det kanske blir som när man skriver i fyllan. Underhållande att hitta igen dagen efter.

Nu har jag aldrig varit så rolig att jag skrivit när jag varit full, tror jag. Har för mig det åtminstone, vi säger det.

Sitter och lyssnar på The Phantom of the Opera, min favorit musikal. Har alltid gillat fantomen, han för viss mystik med sig och sedan har jag alltid varit svag för maskerade män.


Längtar tills balkongen kan börja grönska igen.

Men minns tillbaka när Maria och jag satt hemma hos dem och lyssnade på den på deras LP och vi låg i varsin fåtölj och bara drömde oss bort. Michael Crawford har ju en helt underbar röst.

Men nu ska jag gå och lägga mig och drömma lite täntke jag. Godnatt på er folket.




..går på vägen som leder in till byn..

Jag funderar på att faktiskt ta mig i kragen och skaffa Windows 7.

Men det drar allt riktigt i snåltarmen, speciellt med tanke på att vi måste vara beredda på att det blir 2 dubbelhyror här framöver. Har vi tur blir det bara en men lika bra att vara beredd på de dåliga nyheterna.

Behöver verkligen formatera datorn, den beter sig mindre vänligt mot mig just nu och det skulle vara bra med ett riktigt operativsystem och inte nån förgjord skit som man fått när man köpt något datorpaket. Plus att jag inte vet vart dom CDskivorna är.

Men jag vill egentligen inte forma, jag orkar inte instalera om allting igen. Det är så förbannat trist. Jag har ju inte lite program och inställningar på datorn.

Funderar även på att passa på och faktiskt köpa ett tangentbord då med om vi ska beställa, för det jag har nu tycker inte riktigt om mig. Det blir rätt roliga medelanden som blir skickade till folk ibland. Ett under att folk fattar vad jag säger.

Har inte bestämt riktigt hur vi ska göra, man kanske ska vänta tills efter flytten iaf.




Foton

Idag har jag försökt att resna inne i studion, något som inte varit helt lätt kan jag lova.

Fasiken vad det är grejer där. Helt sjukt. Men jag fick iaf undan så pass att jag kommer åt blixtarna och man kan stå på bakgrunden.



Blev lite sugen att fota så jag passade på att ställa mig framför kameran för en gångs skull.

Ombyte förnöjer sägs det ju.



Bilderna blev väl kanske inte direkt i något toppklass, men det var varmt och förbannat svårt att ställa in allting utan någon framför kameran. Fick improvisera och använda ett stativ med en tröja på.



Men jag fick ändå en del roliga bilder.

Blev även en ny presentationsbild, dock ska jag sätta mig och fixa lite mer med den sedan tänkte jag. Men den duger som den är så länge.



Eventuellt att Jessica faktiskt skulle ta lite porträttbilder på mig här längre fram, dock har vi inte pratat så mycket om det. Men jag tror det skulle kunna bli lite roligt. Så man kan ju säga att detta var ett litet test inför det.




Resa

Har ju pratat länge om att åka och hälsa på lilla systeryster i Malmö.

Nu när Per slutar jobba så hade jag tänkt att åka ner. Kollat upp lite tider med tåg och så runt den 9e, så nu är det bara att vänta på om det funkar för henne eller ej så kan jag boka biljetterna.

Ska bli himla roligt att få se hur hon har det och umgås lite med henne, saknar ju henne väldigt mycket. Vi ses ju inte nå överdrivet ofta.

Men jag hoppas på en liten resa då, hittade ju biljetter både ner och hem för under 1000 kronor. Inte helt fel det inte tycker jag.




Lägenheten

Ringde Riksbyggen idag igen efter en helg full av väntan och förhoppningar.

Nu hade hon äntligen blivit frisk igen och var därmed tillbaka på jobbet. Hon hade några frågor men det rörde sig inte om något stort så efter att hon väl har fått svar på dem så godkännde hon oss.

Så hon har nu skickat kontraktet som vi ska skriva på och vi ska in idag och säga upp den lägenheten som vi har nu. Vi kommer dock få dubbel hyra i 2 månader om nu ingen tar den här lägenheten tidigare, vilket jag hoppas på.

Den 1a Maj kommer vi få tillgång till den nya lägenheten och jag längtar så in åt helsike.




Ändringar

Nu blev tyvärr så att min lilla mor inte kunde komma idag.

Det är på tok för halt längs vägen och det känns dumt att ta några onödiga risker när hon kan komma ner lite senare i vår istället.

Det är himla synd för jag hade verkligen sett framemot det men jag ser ju hellre att hon finns kvar i våra liv än att riskera något för att komma hit så jag tycker helt klart att det var rätt val att vända om.






I´m out with Danny

Detta har faktiskt varit en riktigt lyckad helg.

För dom som undgått det så slutade vattnat att komma igår då det var en stor läcka på jag tror 3 ställen i ett rör. Vad jag förstod det som var det ungefär 80 000 hushåll som blev utan vatten. Så vi började dagen med att ringa Peter och Regina och höra om dom skulle med till Våxnäs centrum där dom ställt ut en vattenbil. Det skulle dom så strax efter det begav vi oss av, men när vi kom dit var det en ordentlig kö så vi bestämde oss för att åka till Peter på Sun Off istället för dom hade tydligen inte blivit av med vattnet där borta.

Väl där så hängde vi lite med Peter tills att det kom kunder.

När vi åkte därifrån passade vi på att åka förbi Ica Maxi där vi bestämde oss för att vi alla skulle käka något ihop. Det blev tacos, som är gott och enkelt.


Loke och Ymer myser i korgen med varandra lite till och från.

Vi bestämde att  vi skulle ses någon timme senare för mat, så vi alla åkte hem och segade lite innan Peter, Peter och Regina kom hit. Det var himla gott och jag tror väl att alla blev riktigt mätta.

Vi pratade om lite allt möjligt och kollade lite på spel och kittlades. Vi hade väldigt roligt. Tyvärr så var folket tvugna att gå vid 8 tiden alla av olika anledningar.

Men Peter kom tillbaka lite senare på kvällen så det blev lite rollspel, synd bara att jag var så trött och seg så jag lär inte ha varit så jätte rolig att spela med men jag hoppas jag gjorde något vettigt iaf. Eller ja jag räddade i slutet livet på Peters karaktär som blev dödad. Det var riktigt trevligt och efter det satt vi och pratade en massa om lite allt möjligt, vilket alltid är roligt.



Idag ska dock Per jobba igen, men ikväll kommer även mor ner och stannar tom Onsdag är det sagt. Det ska bli himla roligt. Har saknat henne.
Jag hoppas att resan ner går bra trotts snön. Det var inte säkert på om hon skulle komma nu eller inte egentligen då det berodde lite på hur det blir med lägenheten. Var ju tänkt att hon skulle komma ner och hjälpa oss att flytta om det blir som vi hoppas. Men då vi inte fått svar om lägenheten då hon på Riksbyggen varit sjuk hela förra veckan så fick vi gå på grundplanerna, vilket var att hon skulle komma ner efter att jag fyllt år.




Födelsedag

Dagen har även om den började med ett litet missöde faktiskt blivit riktigt bra.

Det är väldigt många som har önskat mig grattis, vilket jag verkligen uppskattar.



Har fått 2 stycken böcker utav Per i present. En om orkideer och en om ljussättning och retuschering av hud så jag känner mig himla nöjd.

Senare på kvällen kom Peter, Peter och Regina över och överaskade lite med ett besök. Det var himla roligt så det blev lite fika och spel och en massa prat. Jag fick även en jätte fin present av dem som jag blev alldeles rörd utav.


Den fina presenten från Peter, Peter och Regina.

Har även fått lite pengar utav min kära pappa och Gunilla, det var ett superfint kort med dessutom.

Imorgon så blir det träning med Peter, så det ser jag oxå framemot. Känns speciellt bra med tanke på att jag åt några kakor idag och lite glasstårta på det.

Men för att sammanfatta så är det en superhärlig dag som verkligen känns lyckad. Tack alla, verkligen TACK.




Happy Me Day 2010

Idag fyller jag år, jag blir hela 26. Jag har lite åldersnoja och känner mig gammal.

Jag vet att 26 inte är någon ålder egentligen men man känner hur åren tickar iväg utan att man kan hejda det.

Per var den första som grattade mig, men det var kanske inte så svårt att förstå kanske.

Dagen började bra med att vi åkte på Rehab med Loke, denna gången var även Ymer med för han skulle vaccineras. Men när vi skulle åka därifrån så hade jag först ner bakrutan för att få bort lite utav imman dock fastnade fönstret där så det var bara att åka till mekanikern.



Dom var snälla och fixade det på ungefär en halvtimme och för 200 kronor, så det var ju inte helt fel precis men något man absolut kunnat hoppa över.

Nu har vi städat lite och gjort lite nytta här hemma, så blir det lite god mat här sedan. Potatisgratäng med ryggbiff och en god pepparsås, det finns ju helt klart fördelar med att vara gift med en så duktig kock och det är ju trotts allt min favoritmat.

Är väldigt glad över att det så väldigt många som önskat mig grattis idag, det värmer verkligen. Så tack alla.




Planer

Har väl börjat att få lite planer kring fotandet igen, har ju legat lite på is efter det här med Loke.

Men jag och Rebecka ska se om vi ska köra en dubbelfotografering här om någon vecka tillsammans med modellen Elina. Det tror jag kan bli riktigt roligt, om jag bara fått ur all skit som står i studion just nu.


Detta är resultatet från förra gången vi gjorde en dubbelfotografering, då med modellen Jenni.    Foto: Jag

Anna och jag ska även ta och fota igen hade vi tänkt oss. Riktigt vad vet vi inte men oavsett så lär det bli roligt.

Funderar på att försöka mig på porträtt foton på djur lite mer. Dock hur det ska göras är jag inte säker, endera att jag tar med mig blixtar och man kör hemma hos personen eller att dom kommer hit till studion. Mjaja det visar sig väl, men skulle vara lite roligt att fota lite mer än bara hundar oxå.


Här har vi Emma´s fina Frasse.                 Foto: Jag

Ska ju även fota Sara här framöver är det tänkt, ska bli himla skojjit.

Men sedan har jag ju en del små idéer och så jag vill fota, men jag känner att jag måste börja komma igång igen.




Rehabilitering

Är nyss hemkommen från Solstadens smådjursklinik där Loke varit på rehab.

Dom ringde igår och undrade om vi inte kunde komma lite senare på dagen idag ( vår ursprungliga tid var 08:15, som vi vanligtvis kör på på måndagar och onsdagar ) för det skulle nämligen komma en rehabliteringsexpert dit och dom tyckte det skulle vara lite roligt att höra vad han hade att säga om Loke.

Så även om Per jobbade då och det skulle bli väldigt mycket krångligare att ta sig dit så tackade vi ja.

Så jag bökade mig ut med Loke till bilen och for dit. Där fick vi sitta och vänta lite men det fanns några andra hundägare där som man kunde snacka lite med, alltid trevligt.
Efter en liten stund blev det vår tur och då fick vi gå in i ett litet rum med ett bord där Stefan som han heter fick undersöka Loke. Det var väldigt skönt att höra honom säga att han trodde inte det var några som helst tvivel på att Loke kommer bli bra igen, men enda vägen dit är träning träning träning, dvs fortsätta som nu ungefär.

Han gav mig tips på lite nya sätt som vi kunde stå träna Loke med för att träna upp musklerna och även känseln. Fick även veta att känseln är det sista som han kommer få tillbaka riktigt, han känner ju nu oxå men det är väldigt nedsatt.



När vi sedan gick iväg till poolen berättade han att diskbråckshundar var anledningen att han började med rehabilitering och att han var en av dom som jobbade in det i vården av djur. Så han är ju verkligen himla duktig och det är dessutom han som lärt upp dom borta på strömsholm, så han kan ju sin sak så att säga.

Sedan fick Loke simma och träna på vibbplattan igen som vanligt, när vi var klara så fick han även en vaccinationsspruta, Ymer kommer få sin på fredag då han ska få följa med till rehab. Han förslog även att medan Loke tränar ska vi byta foder till Hills PB, dock hade dom det inte hemma men skulle beställa hem på måndag åt oss.

Fick med oss lite papper hem med de träningar som vi ska göra och lite sådant så skulle vi träffa honom igen nästa gång han var här om ca en månad.




Ny pressbild igen

Trivdes inte riktigt med den förra så har fixat en ny.

Denna var väl den jag var mest nöjd med och jag orkade inte riktigt hålla på att fota mig själv så mycket mer så det fick bli denna. Känns ju bättre än den förra åtminstone.



Känns väl kanske lite onödigt att lägga upp en ny då jag ska ta och färga håret, men nu blev det så helt enkelt.




Morgonstund..

Idag var det dags för yttligare ett morgon pass på gymmet.

Klockan 08.30 begav vi oss av till SATS för att bli biffiga, elelr kansker inte. Nej utan för att träna och må bra är väl huvudanledningen till att vi är där.


Modell: Anna F                                       Foto: Jag

Det var självklart jag och Anna som var iväg och tränade. Båda mådde lite halvmysko, hon var rädd för att hon höll på bli förkyld och jag började må dåligt halvvägs in i mitt pass. Så vi båda bestämde oss för att ta det lite lungt.

Höll åter igen på att somna när jag stretchade, tack och lov så enda gången jag lyckats med det så var jag hemma i sängen. Roligt att vakna halv sittandes i en stretchpose och inse att " oj jag måste ha somnat om ".

Efter att vi duschat och gjort oss klara så passade vi på att åka förbi OK/Q8 där mitt paket med tavlorna hade kommit.



  

Älskar sånna skepp så det var en självklarhet att bjuda på dem när jag såg dom på Tradera. Dom är trycka på tyg och är större än vad jag vågats hoppas på. Kan lungt säga att jag är ruskigt nöjd, speciellt efter att ha spenderat 100 kronor på alla 4.

Vad som händer resten av dagen återstår att se dock.




Lite ångest, kanske.

Vet inte riktigt om jag vill fylla år.

På fredag blir jag 26 år, jag känner mig gammal. Även om det känndes som igår när man fyllde 20 och var ung och veril. Ja nej jag vet att jag inte är gammal så sett, jag har förhoppningsvis många år kvar innan jag trillar pinn.

Vet inte om man ska vara vuxen och bju på nå fika och fira denna dagen eller om man helt enkelt ska bara låta det vara, dom som vill får självklart säga grattis för det är ju ändå något som uppskattas.

Eller man kanske bara ska strunta i att fylla år, det borde väl gå om man bara verkligen verkligen vill?

26 år, om 4 år fyller jag 30. Känns som en evighet samtidigt som det bara kryper sig allt närmre. Varför är jag så nojig över detta egentligen? Det är ju inte så att jag är ensam om att åldras direkt.




Kärleken

Är något väldigt intressant ibland.

Har ibland svårt att greppa att trotts att vi snart varit gifta i 7 år så känner jag fortfarande det där pirret när jag tittar på honom.

Även om vi blir irriterade på varandra mellan varven så är det inget vi inte kan lösa och vi kan trotts allt prata om allt, vilket vi är noga med att göra. För hur ska ens partner kunna göra något åt problemet om man inte säger som man känner och tycker?


Min underbara man.

Älskar när vi på kvällen innan vi ska sova ligger och håller om varandra och pratar och lyssnar lite på musik, han har en sån avslappnande effekt på mig. Så det funkar underbart dom gånger jag har svårt att somna. Vilket dock är lite jobbigt när vi kikar på film eller liknade för det har samma effekt där, att jag känner mig trygg och lugn, något som gör mig ganska sömnig.

Saknar honom alltid när han är på jobbet och längtar så tills det att han kommer hem.




Ett ljus

Tack vare träningen så ser jag faktiskt ett litet ljus när det kommer till att dansa.

Jag tycker ju det är himla roligt att dansa och jag har ju dansat chacha tidigare bland annat. Det var ju in proffitionellt eller så utan bara för att det var roligt.

Men efter olyckan så jag verkligen oroat mig för att inte kunna dansa igen men nu med träningen så vågar jag lite mer med foten och jag känner att den faktiskt skulle kunna klara av det. Nu menar jag inte precis vad som helst då det är mycket som fortfarande skulle kunna få det att smärta så att benen viker sig men foten klarar av mer än vad jag vågat tro tidigare så det är ju alltid något.

Vad jag skulle börja dansa vet jag inte riktigt, men jag tyckte chacha var väldigt roligt. Annars så har jag ju sedan jag testade på squaredancing gillat det. Dock att få med sig Per på något sådant är nog rätt lönlöst.

Gunilla lyckades visserligen få honom att dansa lite på mamma och Götes bröllopsfest, men jag vet inte om han tyckte det var så himla roligt att dansa. Det var nog roligare än vad han trodde men jag tvivlar på att jag lyckas få med honom på något sådant. Men han har ju överaskat förut så man ska väl aldrig säga aldrig.

Skulle vara lite roligt med en dans som passar bra med min överrörlighet.

Vi får se vad det blir, men jag har ju sedan några år tillbaka viljat testa på Lindyhop. För att min fot ska klara det så måste jag ju gå ner en hel del i vikt, men det är ju en sak som jag kan använda som mål.




Sola skiner i Karlstad

Det är riktigt fint väder ute idag och jag känner mig förbannat seg i knoppen.

Idag fyller min lilla mor år så ett riktigt stort grattis till henne. Jag hoppas att hon får en helt underbar dag med många grattulationer.

Idag känns det lite iaf att man tränade igår, dock skulle jag inte kalla det riktig träningsvärk så åter igen är jag lite besviken. Men tror att det kanske har att göra med att jag stretchar en hel del efter träningen, nu har vi ju visserligen kommit fram till att jag är överrörlig och bör därför vara rätt försiktig med mitt stretchande. Några av träningarna som inte ger se mycket i dagsläget ska jag nog lägga på yttligare upprepningar på tänkte jag. Det får ju inte bli för tungt heller är ju trotts allt bättre att göra fler upprepningar på lägre vikt än att göra det jätte tungt och bara göra ett fåtal.

Men det ska ju inte vara för lätt heller anser jag, lite utmaning ska det ju ändå vara.



Idag vette katten vad det blir.

Om ca en vecka fyller jag år och då blir jag 26 år, känner mig gammal. Bara 4 år kvar innan jag fyller 30, jag har väldigt svårt att fatta det om jag ska vara ärlig. Men ja egentligen så är det ju bara siffror.
Den bästa födelsedagspresenten jag kan få tror jag faktiskt är att vi får ett helt 100% säkert ja på lägenheten.

Önskar jag mig något? Jo det gör jag väl men inget riktigt som jag önskar som födelsedagspresent utan mer saker jag önskar mig i livet så att säga. Känns dock som att det är som vilken dag som helst.





Träning

Då har jag varit iväg igen och tränat med Anna.

Detta blev andra gången denna veckan som vi var iväg, ungefär det vi försöker att hålla hade vi tänkt. Känns som det är alldeles lagomt, speciellt för mig som nybörjare ( eller man kanske hellre ska kalla ombörjare ).

Dock måste jag medge att jag är lite besviken på mig själv för även om jag tar tyngre vikter och mer gånger än vad jag gjort förut så får jag ingen träningsvärk. Nu har jag höjt vikterna igen på de flesta träningarna där det började bli för lätt men fortfarande inget. Det är väl lite att jag känner av armarna men annars så känns det nästan inget alls.

För jag vet ju att jag tar i och så och det är ju som sagt ett jobbigare program än vad jag haft tidigare gånger, när jag fått träningsvärk. Men det viktiga är ju att det både syns, om än väldigt lite, och känns att man mår bättre och orkar mer.

Har himla roligt när jag tränar med Anna så är himla glad jag skaffade kortet.

Skulle ju ha varit smart och vägt mig innan jag satte igång och tränade egentligen men det glömdes bort.




Veckans Låt.

Jag är inte helt säker på om denna redan varit veckans låt någon gång tidigare.

Men jag älskar den verkligen så det gör inget om det blir en repris.



Shakespears sister - Stay

Tycker den känns lite drömsk.




Vad ska man skriva..

Idag är en sån där dag där man bara drömmer sig bort.

Har varit iväg med bilen till verkstaden, dock kunde dom inte ta den idag utan imorgon vilket gav oss lite panik över hur vi skulle ta oss med Loke till rehabiliteringen imorgon. Men det löste sig, Pers far kunde köra oss.

Har även varit iväg på mitt första möte med min samtalskontakt. Det gick bra, henne gillade jag verkligen och det känndes som att hon riktigt lyssnade på vad man sa och hade att komma med. Tror det kan göra mig gott.




Sunshine trough the rain

Just nu ligger Loke och sover i ena korgen och Ymer ligger i mitt knä vid datorn. Det är skönt när dom håller sig lugna så man får lite tid att ta igen sig på.

Inte för att det är en speciellt aktiv dag idag, bortsett från Lokes rehabilitering. Han gjorde förövrigt väldigt bra framsteg idag och rörde ett av benen riktigt bra, vi blev båda väldigt stolta över honom.

Min chiliplanta som jag har kvar från förra året har börjat blomma om igen, redan. Det är lite roligt att se så då kanske man får lite mer chili i år, blev ju bara 3 stycken förra året tyvärr.

Vi har ett otroligt härligt väder idag, skulle så gärna vilja kunna komma ut med båda galningarna en stund just nu.

Nu har vi lämnat in nya papper till Riksbyggen så får vi se vad dom säger om dessa istället, dom senaste dög ju inte även om vi hade kollat med facket så det skulle vara giltiga papper.




RedHead

Behöver verkligen färga håret igen för färgen börjar kännas lite sliten tycker jag.

Var himla nöjd med förra färgen men jag saknar ett rött hår, kanske inte riktigt lika stark röd som jag har haft tidigare dock. Även om jag tycker det är himla snyggt så ska det nog vara lite tjockare hår för det.

Nej jag vill ha en lite mörkare röd denna gången.



Kanske något som bilden här över? Fast då ljusare förståss. Eller bilden här under? Den tror jag faktiskt är närmre det jag vill ha, fast lite mörkare.



Det är väl närmst det jag vill ha i de främre lockarna. Otroligt vacker färg.

Jag tror detta kan bli kanonbra. Eller vad tror ni, är detta något jag skulle kunna passa i?




We are the chosen ones

Det ser inte ut som att det kommer bli någon florist utbildning för min del då den enda i Karlstad finns på gymnasienivå.

Jag har ringt runt och kollat och jag är för gammal, som om jag inte redan hade massa nojja inför min födelsedag som är om lite mindre än 2 veckor. Men nej jag är faktiskt för gammal. Men dom tipsade mig om att höra med arbetsförmedlingen och komvux, jag hoppas även att nu när jag är godkännd att man kanske kan få lite hjälp och råd från Försäkringskassan.



Det känns som det skulle vara en prefekt utbildning för mig. Skulle dock absolut inte vilja haft det istället för min fotoutbildning, verkligen inte.

Men det återstår väl ett par samtal innan jag får veta om jag bara ska ge upp eller ej.




Det var en gång

Ibland tror jag att jag tänker tillbaka lite för mycket och funderar kring sådant som sedan länge paserat.

Gillar visserligen att fundera kring reaktioner vid olika situationer och tänkte på det som hänt. Det är ju långt ifrån allt jag har delat med mig utav. Nu är väl jag en väldigt öppen person som inte har speciellt mycket problem att prata om något alls, nästan. Vilket jag tror de flesta som känner mig har erfarat på både gott och ont.


Huset där jag växte upp.

Men jag anser mig inte ha något att dölja och frågar man så får man ju ta det svar som kommer oxå.

Men vissa saker skäms jag över eller tycker är så pass otäcka att jag inte pratar speciellt ofta om, nu har det oftast med sex och åtrå att göra av någon anledning. En del saker som jag har svårt att prata om försöker jag ibland lufta här i bloggen, som tex det med mitt ex Pelle och den gången som han bjöd på alkohol och jag inte kommer ihåg vad som hände efter det. Mina tankar rör sig kring det ämnet lite till och från i små försök att klura ut vad som skulle kunna ha hänt.

Men sedan finns det roligare saker att tänka tillbaka på. Maria messade mig här om dagen om att hon kommit att tänka på en docka jag gjorde när jag var yngre som fick heta Pelle. Minns inte riktigt hur gammal jag kan ha varit då men jag är rätt säker på att vi gick i lågstadiet. Jag byggde ihop honom utav mina kläder, så han var lika stor som jag. Nu när man tänker tillbaka på det så bortsett från det roliga med det så är det nog allt lite creepy och att jag dessutom vågade sova med honom i rummet det förstår jag inte riktigt.


Underbara Sörviksgatan.

Man har ju dessutom gjort lite pinsamheter pga alkohol. Första gången jag drack så jag blev full så var vi på nyårsfest hos Linda och jag lekte svamp och halsade någon öl och vin. Var rätt packad när pappa skulle komma och hämta mig och jag minns att dom var ett par stycker som försökte få mig att dricka en massa vatten. Pappa var som tur var förstående och tyckte det var bra att det var bland goda vänner åtminstone.

En annan var nere vid stranden borta vid oss där vi skulle ha lite strand och grill fest. Jag drack 2 öl och var sedan borta. Minns att jag satt och petade på Björnsons hål i byxorna och tyckte dom var roliga och höll sedan på att ramla runt på stranden medan Linda bland annat försökte få mig att hålla mig stående. Men det var himla mysigt där. Mor ringde lite senare och undrade vart vi var, min förklaring var att vi går längs vattnet. För dom som inte vet så är det en rätt lång väg längs vattnet där nere så det var kanske inte den bästa förklaring.

Egentligen är det väl inte så pinsamt för det är ju inte mycket olikt andra som är på fyllan. Jag kommer ju ihåg det jag gjort iaf och har haft roligt.


Mitt fina Söråker.

Det är sånt här som dessutom får mig att minnas Rosa, min vackra skinnkappa som jag verkligen hade året om. Kallt som fan på vintern och varmt på sommaren. Minns de gånger man stod och väntade på bussen för att åka till skolan när man var nyduschad och det blåste ordentligt. Håret frös till is nästan så fort man klev utanför dörren. Att stå och vänta på bussen på en helt öppen busshållplats där det blåser så man skulle kunna uppskatta värmen på ca -25 grader var en utmaning.

Rosa hängde med igenom hela gymnasietiden, i slutet vär hon väldigt sliten men fortfarande fanns där charm. Nu hänger den i garderoben då jag hoppas på att åter kunna ha den. Har ju gått upp lite i vikt sedan dess.

Dock att tänka tillbaka gör ju att man saknar en hel del.




But I lost it some how..

Veckan har börjat ganska bra trotts allt.

Igår var vi iväg med Loke på rehab där han som vanligt fick simma och stå på vibrationsbrädan. Han gör mer och mer framsteg, vilket är skönt att höra. Efter att vi varit där passade vi på att dra till IcaMaxi. Jag stannande kvar i bilen med Loke som fick ha min jacka på sig eftersom han var lite blöt i pälsen fortfarande och jag ville inte att han skulle bli kall.

När vi kom hem så tog vi det lite lungt ett tag innan Per skulle iväg till jobbet. Resten av dagen spenderade jag och hundarna till stor del sovandes. Blev lite masage och ståträning mellan varven men vi sov mest, det berodde nog på att Ymer nästan inte låtit någon sova kvällen innan.

Idag började jag dagen med att åka med Anna till SATS och träna lite. Var himla skönt att starta dagen med faktiskt, man vaknar till och får ltie mer energi. Är lite besviken över att jag dock inte fått någon direkt träningsvärk och känns inte som jag kommer få det nu heller. Blir mer träning på fredag hade vi tänkt oss.

Väl hemma visade Per mig lite han hade hittat på internet som vi funderar på här framöver. Dock var han tvungen att gå till jobbet en stund efter det så nu sitter jag här hemma och ska strax ge hundarna lite mat.

Det enda som är lite jobbigt är att hundarna gillar inte riktigt när jag går iväg, speciellt inte Ymer. Dom är ju så vana att jag är hemma och Per får det väldigt jobbigt med dom i och med detta. Men jag hoppas dom vänjer sig snart.

Vad det blir senare idag vet jag inte riktigt, men lär väl bli en slapp dag som vanligt skulle jag tro.




Jag undrar jag..

Har efter många om och men hittat floristutbildningen som mitt personliga ombud pratade om.

Det är på John Bauergymnasiet. Då är ju frågan om dom tar emot vuxenutbildning där eller om jag ska måsta ge upp drömmen. För att plugga på annan ort funkar inte med hundarna och så, plus att jag vill inte det.

Jag ska ringa på måndag hade jag tänkt och kolla med dem, hoppas på att det kan gå. För det skulle vara jätte roligt att faktiskt skaffa sig yttligare ett yrke.





He rides

Det har varit en ganska aktiv helg än så länge, något jag är rätt nöjd med om jag ska vara ärlig.

Igår på fredagen började vi med att åka med Loke till rehab så han fick simma och ståträna på vibbrationsbrädan. Dom var så snälla att vi fick låna hem en apparat som ger massage åt Loke.

Efter det kom mitt personliga ombud och vi for iväg lite och pratade om saker och ting som händer och för att kolla lite om det är något jag behöver hjälp med just nu. Det var egentligen inte så mycket just nu när vi har fått svar från Försäkringskassan och så. Det enda vi riktigt väntar på är ju svar på om vi blir helt godkännda för lägenheten, men det får vi inte svar på förrns på måndag skulle jag väl tro. Samt att vi även kollade upp det med studier lite snabbt. Hon känner en som pluggar till Florist nämligen och eftersom jag inte hittade något när jag har hållit på att söka så pratade mitt personliga ombud lite med henne om vart jag kan vända mig. Ska bli intressant om det kan vara något för mig.

Efter det var jag och Anna iväg och tränade. Nu fick jag testa mitt nya program som visade sig vara ungefär 1,5 timmar bara så det är ett ganska snabbt program måste jag säga. Men jag gillar det och det är många som är väldigt roliga att träna. Jag hade dessutom för en gångs skull kommit ihåg att ha med mig mitt körkort så nu kunde jag äntligen få ett träningskort.



På kvällen blev det först att Peter B kom över och vi satt och pratade lite samt testade lite spel på Xboxen, senare kom även Anna och Peter över och vi spelade en massa Worms, drack lite vin och öl och hade det riktigt trevligt.

Idag har vi varit iväg och tränat igen. Det känndes att man hade tränat dagen innan men det var riktigt skönt att få plågas lite. Gjorde en tabbe och läste fel på vikten på träningen för axlar och råkade använda 10 för mycket, inte undra på det var så jäkla tungt. Men det var inget jag märkte förrns jag var klar, trodde ju det berodde på träningen igår. Vi hade himla roligt.

Efter det gick på till Burger King och åt lite, jag tog bara en cheeseburger dock. Och sedan drog vi vidare till DjurMagasinet för att köpa påfyllning till Antiskällhalsbandet då det tagit slut. Blev även lite mat till våra dvärghamstrar, Dagon och Pearl.

Hade inge träningsvärk efter gårdagens träning men nu börjar jag känna av att man har tränat. Jag gillar träningsvärk för att då känner man att man gjort något.




In the sky

Per har varit ledig idag, vilket jag gillar.

Ja fast det är ju klart att det är bra med lön om man säger som så men det var hans chef om ansåg att han skulle vara ledig från idag till på Söndag eftersom han inte kunde vara ledig idag och jobba fredag istället. Hur han kan fram till detta är jag inte helt säker dock, men men.

Apporpå jobb så ser det ut som att Per kommer få gå nu efter mars, men det återstår att se för han har inte gett något besked ännu. Men nu när jag har fått mitt så känns det inte lika farligt längre.

Imorgon så är det rätt bra med saker som vi ska göra. Först ska ju Loke på rehab och simma lite och sådant. Efter det så kommer våra personliga ombud samt även mobila teamet ska komma runt 1 tiden och sedan efter det så ska jag och Anna iväg och gymma lite hade vi tänkt. Ska bli himla gött faktiskt, blir även att vi åker på gymmet på lördag med.

Vi har nu lämnat in papprena som Riksbyggen ville ha så förhoppningsvis blir det till att skriva kontrakt nästa vecka. Så snart det är påskrivet så ska vi iväg och säga upp denna, vi har inte riktigt vågat göra det utan att veta med säkerhet att vi får den nya.

Nu blir det iaf mat, Tacos, och så ska vi väl se på nån film eller någe sådant. Ska bli riktigt mysigt.




Glädje

Ett stort tack till Försäkringskassan.

Jag ringde dom här tidigare idag för att se om dom gjort ett beslut rörandes mina ansökningar om Aktivitetsersättning, dock satt dom när jag ringde och skulle ta beslut så jag skulle återkomma efter lunchen istället.

Satt och väntade på att klockan skulle gå och då ringde det plötsligt. Det var en av handläggarna på försäkringskassan, hon som har hand om beslutet rörandes mina ansökningar.

Det känndes som att man höll andan och allting bara stannade upp i hopp och förväntan men samtidigt i rädsla för att bli besviken. Men hon berättade att båda ansökningarna hade blivit godkännda.

En stor sten av oro har lostnat och det känns som att man kan börja gå vidare riktigt nu. Är oerhört tacksam att jag inte behövde överklaga och hålla på igen.

Detta innebär att vi kommer få en rätt fin summa retroaktivt igen, blir ungefär samma summa som vi fick förra gången samt att denna gången så är jag faktiskt godkännd till Augusti i år så kommer ha en liten inkomst iaf några månader. Kommer få ungefär 5600 kronor i månaden, vilket verkligen inte är fel.

Är så glad att  vi även kommer kunna sätta tillbaka pengarna som gick till Lokes operation till sparandet för framtida handpenning.

Fast jag har lite svårt att våga tro att det är sant dock. Men jag är ruskigt glad.




Vilda västern är ej som förut.

Nu ligger Ymer i mitt knä igen och sover, han gillar verkligen att vara där när jag sitter vid datorn. Loke han har däckat i korgen.

Idag ska jag försöka få tummen ur och fixa lite med  bilder till mammas hemsida som jag sagt att jag ska göra ett tag nu. Det är lite svårt att komma igång med sådant just nu bara när Loke behöver min fulla uppmärksamhet mellan varven just nu. Dock passar jag på att sitta lite här medan han sover, för just nu vet jag att han sover ganska så djupt.

Vill sätta mig och packa redan nu, det är lite tidigt dock med tanke på att vi inte skrivit kontraktet ännu. Men om nu inget oväntat skulle inträffa så lär det bli nästa vecka, vilket innebär att vi behöver säga upp denna. Vågar dessvärre inte riktigt göra det förrns vi har kontraktet på den nya lägenheten just om det skulle bli något som förstör det hela för oss.



Vet lite hur vi tänkt att möblera redan. Dock får man väl se lite hur det blir när man väl kommer så långt. Men fick syn på ett par jätte fina tavlor på ett par skepp igår som jag väldigt gärna skulle vilja ha. Så det kan ju vara en hint nu när jag fyller år snart.
Nej då inge sådant behövs, fast jag skulle ju ljuga om jag sa att det inte vore roligt och skulle uppskattas.
Har ju svurit på att jag bara ska ha mina egna bilder, men vissa motiv är ju lite svårt att komma åt och det blir ju fan aldrig av att vi skickar efter utskrifterna.

En utav sofforna ska vi kasta åt helvete hade vi tänkt, främst eftersom den är trasig och gör det lite svårt att placera dem som man vill ha dem egentligen. Det saknas ett ben på den. Vi har tänkt att Leif får ta den om han vill ha den då han har dom andra, men tvivlar ju på att han vill ha den och då ryker den för vi har svurit att den och ett fåtal andra möbler följer inte med oss i en flytt.
Jag tror jag nämnt det förut och det jag nog ser minst framemot att flytta är alla mina blommor, för det första så är det ju växter så dom är lite känsliga och sedan för att dom är sååååå många. Det kommer bli mindre roligt. Bör ju dessutom komma igång med att så lite inför sommaren, så jag funderar lite på hur man ska göra. Får iaf försöka att låta bli att så så mycket i år.



Måste säga att jag börjar känna mig himla ivrig faktiskt och längtar redan.

Hur det kommer funka med hundarna i flytten vet jag dock inte riktigt. Men vi bör komma på en lösning för det för är dom där vi håller på att flyttar ut grejer ( dvs nuvarande lägenheten ) eller där vi flyttar in grejer ( dvs nya lägenheten ) så kommer dom att skälla och bli stressade. Så jag vet inte riktigt hur vi ska göra med dem, kanske dom kan vara hemma hos svärfar Leif under den stunden.

Dock lär trappen bli lite krånlig att få upp möblerna för, många går ju att plocka isär men en del saker sitter ju rätt hårt ihop. Det visar sig väl antar jag.

Jag vill packa och flytta nu på en gång.





Rehabilitering

Idag var vi iväg till rehab med Loke igen.

Denna gången fick Ymer stanna hemma, trotts att han skäller som han gör. Vi hoppades helt enkelt på att folk åkt till jobbet eller till skolan så att dom inte blir störda. Det gick inte så bra att ha med honom förra gången då det blir så stressigt eftersom han inte kan ta det lungt eller vara tyst. Det blir vare sig bra för oss eller för Loke så vi bestämde oss för att han fick helt enkelt vara hemma.



När vi klev ur bilen så upptäckte Loke vart vi var och började genast att klaga och ville åka hem igen. Han höll på hasa omkring där inne medan vi väntade på att det skulle bli vår tur.

Vi började med att han fick simma ett litet tag och idag till vår lycka så kunde man se små rörelser i hans bakben. Så det går verkligen frammåt och han stod mycket bättre än vad han gjorde i måndags så vi har gjort ett bra jobb här hemma oxå.

Han gillar ju inte riktigt att simma då han inte är speciellt förtjust i innevatten, däremot utevatten brukar det inte vara några problem att bada i. Varför vet jag inte men sån har han varit sedan han var liten. När han äntligen var klar så fick han sig sin lilla dusch, som jag tror han tycker är iaf lite skönt.



Efter att ha blivit torkad så fick han ståträna på vibrationsplattan lite och han var som sagt mycket bättre än i måndags. Även om han protesterade en del på brädan, den vibrerar lite otäckt.

Men han är så go för han håller ändå humöret uppe och är väldigt kärvänlig.

Vi vet dock fortfarande inte riktigt vad priset kommer att hamna på, men det får vi förhoppningsvis reda på på fredag eller så till veckan.



Men vi är glada att se att han faktiskt gör riktigt bra framsteg, igår fick vi en riktig ordentlig spark med bakbenen när vi kittlade honom. Som är en del av träningen vi ska göra hemma, stimulera nerverna och så.





Scrapbooking

Har alltid tyckt det är himla roligt, dock har jag själv lite för dåligt tålamod för att sitta med det.
Men intresset har ju alltid funnits där.

När den mycket jobbiga vintern var när morfar gick bort så hade vi ändå en del ljuspunkter. Det visade sig nämligen att morfar hade fler barn, ett hade vi vetat om sedan tidigare, även om han visserligen är död, men nu visade det sig att det fanns faktiskt 2 stycken till, en flicka och en pojke.

Denna pojken och flickan har idag blivit vuxna och har ju egna barn tom.

Mamma har träffat dom båda men kunde dock säga att flickan var med största sannolikhet inte morfars, men pojken däremot fanns det inget tvivel på att morfar var far till.

Jag tycker detta var himla roligt för det innebär att släkten blev större och vi har fått fler kusiner bland annat.

Pojken har en dotter som heter Cathrine ( något som är lite komiskt då min mosters dotter heter Katrin, dom är födda väldigt tätt inpå varandra och har ju självklart samma efternamn ). Har pratat lite smått med henne på Facebook och hon är himla trevlig och så sjukt duktig på scrapbooking.

I julas hade hon gjort det otroligt vackra julkort som mor fick.

Kollar även in på hennes blogg om scrapbooking lite titt som tätt. Ni finner den HÄR.

Oj detta blev mitt 8e inlägg här i bloggen idag..




Spelkväll

Ibland så saknar man ju Sundsvall sådär extra mycket, eller ja vissa ställen åtminstone.

Nu ska tydligen Pipeline köra igång med spelkvällar där dom ska spela magic bland annat och andra roliga saker på udda torsdagar.

Hade så gärna åkt iväg på det, trivs ju himla bra där i Pipelines lokaler. Har ju jobbat där ett antal gånger när det varit musikevenemang av olika slag. Saknar det om jag ska vara ärlig, speciellt när folk fortfarande rökte där inne. Camel hade en speciell rök och även om det var svårt att andas i var det mysigt.

Men jag tycker det låter himla roligt att dom drar igång något sådant här med, synd bara man bor i Karlstad. Eller kanske är det synd att dom inte finns i Karlstad.




Barn

Igår satt Per och jag och hade yttligare ett samtal rörandes barn.

Per vill ha barn men vill att vi ska ha lite annan ekonomi först, dock anser jag att med den turen vi har så är det ingen riktig idée att vänta för då lär det väl aldrig bli av.

Sedan finns det ju saker som får en att tvivla på sig själv som förälder. Tex att jag ganska lätt kan tappa humöret. Nu är ju inte det någon stor faktor direkt, speciellt med tanke på att jag lugnar mig väldigt fort.

Men lite känsla får man ju nu när man måste ta hand om Loke extra mycket och det ger en ju lite hopp om att man kommer nog kunna klara det ganska bra.

För vakna flera gånger om natten för att någon gnäller och skriker gör vi redan då vi håller på att vänja hundarna med att sova på golvet, något dom inte riktigt uppskattar. Så dom gnäller och skäller ganska bra med jämna mellanrum och ibland vaknar man av att Loke även har kissat på sig så då är det bara att kliva upp och torka och byta underlag, samt att är det riktigt mycket så är det ju bara kliva upp och duscha av honom. Ett barn lär väl antagligen vilja ha mat och byte och så mer än 3 gånger om natten visserligen, men det är vi väl iaf lite förberedda på.


Sötaste Angelina.                                         Foto: Jag

Det man hoppas på är att Loke och Ymer ska vara lika duktiga som Raxo är med Angelina. Men jag tror det, kanske inte riktigt lika duktiga men helt galet lär det nog inte bli.

Måste säga att jag verkligen ser framemot att få träffa Angelina igen, hon är ju så underbart go och man blir ju så glad av att bara titta på henne.

Vi hoppas båda på att vi får en dotter, ja det blir väl 2 döttrar egentligen. För jag vill verkligen inte ha en son, det vill väl inte Per heller riktigt egentligen men det är väl jag som vill det minst. Jag kan inte riktigt säga varför då jag inte kan sätta fingret på vad det beror på. Detta är en känsla som är så pass stark att jag skulle kunna överväga att faktiskt göra abort om det är en son, eller ja det är väl som vi båda känner. Dock är det ju lätt att säga här nu, skulle det  bli så vet man ju inte alls hur man reagerar. Jag tvivlar ju inte på att jag skulle älska mitt barn oavsett kön, men den känslan finns där ändå.

Några saker har vi annars kommit överens om och det är tex att vi ska inte döpa barnen utan vill dom vara döpta så får dom själva göra det när dom blir äldre. Anledningen med detta är just att dom ska kunna vara helt fria att välja den religon dom själva vill, om dom nu vill ha någon. Däremot går det ju att ha en välkommen till världenfest för dom eller liknande, göra en egen lite cermoni utav det hela.
Vi kommer inte tillåta dem att äta godis utan ha bättre och nyttigare alternativ, vi lär väl använda oss själva som skrämselteknik.
Vi funderar även på att köra den metoden att sköter dom sig inte förlorar dom en leksak som dom sedan får förtjäna tillbaka genom att göra något snällt eller hjälpa till hemma eller liknande.
Men det är ju lätt att säga nu, man lär väl antagligen läsa om flera metoder och så när det väl blir dags och man kanske ändrar helt uppfattning om saker då.
En sak som vi dock kommer köra med är det mor och far körde på oss och det var att ät det som serveras eller var utan vid matbordet.

Det är mycket att tänka på detta kring att skaffa barn, men jag måste säga att jag ser allt mer och mer framemot det.

Vi får väl se när det blir något, men jag hoppas på att det blir snart..




Inte långt kvar nu

Rätt så snart är det min födelsedag.

Vet väl inte riktigt om det kommer firas så mycket egentligen men det är alltid lika roligt att se hur många det är som kommer ihåg och faktiskt säger grattis.

Det är väl inget man tar förgivet från någon egentligen, jag vet ju själv hur otroligt lätt det är att glömma.

Mor skulle nog iaf komma ner helgen efter, så det ser jag verkligen framemot.
Vad som mer händer det återstår att se helt enkelt.

Men jag hoppas att det blir en bra och glad dag.





Veckans Låt.

Ska väl försöka införa Veckans låt igen tänkte jag, lite roligt än bara saker att läsa.

Denna vecka så får det bli detta bandet som jag nyligen börjat lyssna på.



Die Apokalyptischen Reiter - Seemann

Dom har ett par låtar som jag verkligen gillar, bland annat denna. Dock om jag inte minns helt galet är det Rammstein som gjort den före. Men det är inget jag är det minsta säker på.




Hoppas

Snart ser det ut som att lägenheten faktiskt är våran.

Eftersom vi inte skrivit kontraktet riktigt ännu så försöker jag att inte se den helt som vår ännu, men vi skriver kontrakt så snart som dom får en kopia på Pers anställningsavtal.

Men med den tur vi haft på sistone så orkar vi inte riktigt ta saker och ting förgivet, inte mer än att det med största sannolikhet kommer att sabbas på något sätt och inte alls fungera, som vanligt.

Men vi hoppas, för vi är väldigt förtjusta i denna lägenheten. Den var riktigt fräsch och det känndes som en riktigt bra planlösning. Badrummet var väl kanske lite litet men det är ju inte hela världen, vi hoppas bara på att det ska gå att plocka bort badkaret för jag vill verkligen inte ha badkar.

Men vi får se lite hur det går denna veckan, ty det är det som kommer avgöra om det blir skit av allt detta eller om det faktiskt kommer kunna fungera och bli av.




Hunden

Som de flesta nog vet så är ju väldigt kännt att Taxar är en av de allra envisaste och personliga raserna som finns, om inte tom envisast.

Man märker ganska bra på båda mina att dom är taxar för dom är så sjukt envisa ibland. Har dom bestämt sig för en sak så är det så, detta är en av anledningarna att man vääääldigt sällan använder dom i lydnadstävlingar. Det är klart att dom kan vara lydiga ( precis som andra hundar ) men med ett undantag och det är när dom själva vill.

Loke är för det mesta rätt så lydig men Ymer är så jäkla trottsig ibland, han vet vad man menar men utan rätt motivation, dvs något gott, så är det svårt att få honom att göra saker. Om det inte handlar om att han gör fel och han märker att man är arg, då brukar han kunna lyda ganska snabbt. Men nu är ju han visserligen i den ålderna att han försöker tänja på reglerna.


Loke när han sover.

Men det är lite utmaning, som även om den är frustrerande ibland så är det ganska roligt att jobba med. Vi ska försöka komma iväg och gå på en lydnadskurs som finns i kil som är för jaktraser som kan vara lite krångligare.

Just nu sitter Loke i köket och är sur på mig för att han inte får mat ännu, något han väldigt gärna vill ha NU. Men det är inte riktigt dags för det ännu, inte förrns vid 14 tiden är det dags för mat.

Alla raser har ju självklart sina egna egenheter, något som är väldigt viktigt att kolla upp innan man ska skaffa hund för det är ju inte storlek och utseende som främst ska vara det avgörande anser jag. Man skaffar ju trotts allt en hund inte en prydnad och den ska ju fungera ihop med ens egna personlighet. Sedan är det ju klart att det är väldigt individuellt hur dom är men som tex med Taxar så brukar man säga att grunden i dom är förbannat envisa och smarta ( därav väldigt personliga ). Kommer kallad men ej strax, ty född till slav är ingen Tax ( och det stämmer så sjukt väl ).



Man blir så rädd när man ser folk som skaffar hund och väljer den rasen som är sötast och inte har gjort någon ordentlig koll på hur dom fungerar. Det finns ju en del raser som man verkligen brukar avråda första gångens hundägare till, det brukar kunna vara Taxar,  Jack Russel ( som vad jag förstått det som är en krävande ras som kan vara ganska trottsig ) och en del andra terrier raser främst. Det betyder ju inte att det inte går men det är oftast mycket svårare och jobbigare. En hund kräver ju rätt mycket som det är så att säga, man skulle kunna säga som så att det är ett barn som aldrig växer upp.
Något som oxå skrämmer mig är de familjer som skaffar hund utan att egentligen ha tid, en hund får ju absolut inte lämnas längre än 6 timmar ( enligt lag ) men bör inte lämnas längre än max 4 - 5 timmar och då inte varje dag och detta är ju när hunden vuxit för som valp skulle ju detta nästan ses som en dödssynd att lämna dom så länge. Sedan kan det vara kortare ändå beroende på hunden i fråga.



Ja man kan ju lätt sammanfatta att jag anser att man borde studera raser och vad det krävs att ha hund innan man bestämmer sig för att skaffa en. Det är trotts allt beslut som varar i 13 år ( till och från ) och ser man det som en lösning om det inte funkar att man kan lämna bort hunden bör man nog genast stanna upp och välja något annat djur om man inte klarar av att ta det ansvaret man tar på sig. Det är klart att det kan visa sig senare att det inte alls funkar, men det ska alltid vara sista lösningen inte ett sätt att komma undan ansvaret.

Det är klart att man ibland anser att man kanske skulle haft katt istället, det är ju betydligt mindre jobb. Men samtidigt så hör allt detta jobbet lite till charmen med att ha hund.




will live forever

Idag har varit en sån där dag man spenderat stor del i telefonen.

Har ringt till Försäkringskassan ihop om att få lite svar i vad det är som händer med mina ansökningar. Jag fick till svar att dom skulle ta ett beslut i slutet av denna vecka, så det ser jag framemot. Tror jag.

Även ringt och pratat med Facket åt Per då han skulle iväg till jobbet. Vi behöver ju ett anställningsavtal att visa för Riksbyggen som det är meningen vi ska hyra lägenheten utav. Så jag var tvungen att ringa dem och kolla vad ett sådant giltigt avtal ska innehålla samt om det går att man handskriver det, något som inte var några problem. Passade även på att kolla upp vad OB tillägget skulle ligga på egentligen, något som Per inte får för närvarande även om han har rätt till det. Men det går att begära in obetald OB från upp till ett år tillbaka. Dock kommer vi lugna oss med det så länge han får jobba kvar har vi bestämt.


Ymer

Ringde även Riksbyggen för att kolla vad dom anser om Borgenärer, något dom inte hade några problem med men dom ordnade så att vi inte ska behöva någon. Anledningen är för att Pers chef vill inte anställa honom mer än 3 månader åt gången ( så gör han med alla anställda ), men det gick bra tack vare att Per är med i AKassan.

Strömsholms djursjukhus ringde även dom här i morse och ville kolla hur det gick med Loke. Dom tyckte vi var riktigt duktiga som klarade detta med Loke så bra, det känndes roligt att höra.





RSS 2.0