Hoppla

Pratar mycket om saker som jag ska försöka ta tag i och göra men det ä ju inte allt som blir av. Vilket iof är rätt förståeligt.

Men jag har funderat nu på att ta upp ridandet igen. Har alltid älskat att rida och undrar ibland varför jag slutade, ångrar mig väldigt mycket för det. Blir så inspirerad av både Sofie o Charlotte och läsa om när dom är och rider. Jag älskar ju hästar, men kan kanske inte överdrivet mycket om dem, men nej jag vill verkligen börja rida igen.

Skulle säkert behöva börja om så gott som från början i mitt lärande då det verkligen var länge sedan, men funderar på om man kan be någon om hjälp med det eller om man ska ta kontakt  med någon ridskola.

Går det bra sedan så får vi se vart det leder om man köper en häst eller hyr eller blir medryttare eller fodervärd eller ja vad det nu blir, ja jag ska ju ha hästen på balkongen. Nej självklart inte, då handlar det om att hyra stallplats, givetvis.

Jag hoppas inte min fot ska ställa till det bara, är så rädd att den kommer vara ivägen eller rättare sagt inte klara av att ta sig upp o ner och även att själva ridningen ska bli ett problem. Får hålla tummarna på att så inte blir fallet.



Dagens Bild.

Här kommer då Dagens bild som är på Loke.



Fotade denna idag efter att Sofie åkt hem, skulle lägga ut en bild på henne men ingen bild har blivit godkännd ännu så det blir en på min underbara bäbis Loke.



What about me?

Vissa människor får en ibland att tro och känna att man inte riktigt duger eller aldrig skulle kunna lyckas medan andra får en att känna som man skulle klara precis vad som helst.

Det är klart det är skillnad mellan vän till vän då alla är olika individer, men ibland undrar man över varför man ens är vän med en del utav dem.

Satt och pratade lite med Annika nyss, eller ja någon timme sedan. Vi satt och pratade om lite allt möjligt och en del rätt känsliga saker jag givetvis inte ens tänker nämna här men vi pratade även lite om det attt jag tvivlar på mig själv så ofta och får känslan av varför skulle jag kunna lyckas för?



Det känns så skönt att få höra att det finns dem som tror så pass mycket på mig. Det värmer inom en och det är behövligt för att man ska orka ta steget ut i ovisheten som kommer med att starta eget.

Det är sånt som istället för en att känna varför skulle inte jag kunna lyckas?

Är det inte min tur nu? Det borde vara det.. man tycker ju det efter all skiten som varit.
För det känns jävligt lugnande att höra att man förtjänar allt detta som går bra för oss nu, speciellt med tanke på allting innan här. Jag har ju varit rätt nervös över att det är något som ska gå fel men flera vänner som lugnat mig genom att säga och förklara att det som går bra nu är faktiskt för det som varit och inte det som komma ska.

Jag menar jag är ju inte ute efter att bli rik utan jag vill gärna inte ha för mycket pengar, men jag vill ha ett fint hem där vi trivs och så vi kan överleva, men helst av allt så vill jag ju ha ett eget försörjande hem. Jag är så rädd att saker ska tappa värdet om man har pengar.. Jag vill ha en ekonomi som vi kan överleva på utan att måsta oroa oss och så det blir lite över till att spara för pensionen och så man kan unna sig lite, som tex ett spel eller gå ut och äta en gång i månaden eller liknande.



Det jag menar är att jag inte är ute efter att tjäna multum med pengar på mitt företag utan få syssla med som jag brinner för och att få betalt.

Men det är lite roligt att prata med folk ibland, det verkar ju som fler än vad jag trott som vet vem jag är och att jag faktiskt börjar få ett namn. Men blev glad att höra att en del hört talats om en och liknande och givetvis att dom tycker man är duktig fotograf.

Är glad att jag har de vänner jag har ändå som stöttar mig, även om alla nu inte gör det. Så nu frågar jag er mina kära läsare vad ni tror? Har jag en chans eller?



Veckans Låt.

Veckans Låt har ju även det fått blivit lidande utav min lathet, men här kommer iaf denna veckas exemplar.



Det var väl kanske rätt väntat att denna förr eller senare skulle komma upp här som mitt val. Jag vet inte varför men jag älskar verkligen den här låter så otroligt mycket, som vissa vet mer än andra.

Bonnie Tyler - Holding out for a Hero

Kan spela den om och om igen och jag blir bara inte trött på den.

Både jag och min syster är repeat människor, men brukar kunna lessna på en låt då man spelat sönder den men denna.. ja det går inte att spela sönder. Så underbar!

För er som minns min förre bil, Hero, det är lite från denna låten som den fick sitt namn. Saknar den bilen gör jag..



Dagens Bild.

Okej här är då Dagens Bild, har ju varit seg på att uppdatera bloggen och så även detta, men här kommer den iaf.



Blev denna idag för ja jag tycker den är mysig och det är vinter och snart jul. Lugnet före stormen eller vad man ska säga, dvs lugnet innan alla börjar ge sig av till jobben.



Snart är det jul

Svårt att fatta att det snart är jul, hade ju så himla mycket jul känsla för ett litet tag sedan men den är som bortsprungen nu.

Okej inte helt men nästan, beror nog mycket på att  vi itne har något julpynt upp och nu känns det som det är rätt lönlöst att pynta då vi snart ska bort och när vi kommer hem så lär det vara dags att ta ned allting igen. Så känns som man pyntar för tomheten som blir i lägenheten, visst blommorna kanske vill ha det lite fint?

Blommorna ja, det påminner mig om att dom ska nog ta och vattnas idag så dom inte blir lessna på mig utan växer sig stora och starka. Fick ju Impecta katalogen här förra veckan, har inte gått igenom hela ännu men det är mycket som man vill ha där i. Tur att dom är himla billiga och att det är så bra kvalité på fröna.



Nu efter jul så drar jag som jag sagt jag vet inte hur många gånger igång företaget. Men jag kan inte bestämma mig för vad det ska heta. Nu när jag heter Hassel så känns ju det som ett bra namn trotts allt. Men känner samtidigt att jag inte riktigt vill att företaget ska ha något baserat på mitt namn. Funderade på Adeptus Photography ett tag, men det känndes inte heller rätt.

Funderar nu på UniPho, gillar det men samtidigt så vet jag inte. Fan vad jag hatar att ha sådan beslutsångest. Visst namnet är väl inte det viktigaste utan det är ju vad jag leverar men namnet spelar ju in även det då det trotts allt de flesta gånger är det som ger det första intrycket och kunden skapar ju en tanke om vad det rör sig om för företag så snart dom hört namnet. Men oavsett vad det blir för namn så känns det skönt att vara på gång och att det ser ut som det faktiskt blir av, det är klart saker kan komma ivägen och att man får förhinder men tänker låta ytterst få saker stå ivägen.

Längtar iaf upp till Norrland och "hemma".



The savage one is me

Oki jag är verkligen dålig på rubriker på mina inlägg, men det tror jag nog ni allt får leva med.

Idag så har jag varit uppe tidigt, klev upp samtidigt som karln gick upp. Detta kommer innebära att jag lär däcka under dagens gång. Men det återstår att se.

Idag så kommer mitt personliga ombud över då vi ska skriva under överklagan och se till att få iväg den tillsammans med läkarutlåtande och sånt.

Sedan skulle jag kanske hitta på någe med Anna idag, passa på lite innan vi far hem till Norrland. Var prat om att kolla efter en julgran på bergvik. Samt att vi har "lite" pant som ska pantas.

Carolina skulle kanske komma över en snabbis idag dessutom, men det är bara för att hämta de oredigerade bilderna från det att vi fotade.

Imorgon blir det foto med Sofie igen och på Torsdag ska jag fota Lotta, det ska bli himla roligt. Nu kommer jag ju inte hinan fixa några bilder innan årsskiftet då jag inte kommer ha min dator med mig upp till Norrland. Kommer bara ha med mig min externa hårddisk upp så jag kan ladda ur bilder jag fotar när vi är där uppe. Ska ju fota syrran bland annat.

Jag hade fel angående dag vi åker upp, blir på lördagen som vi kan bege oss då Per tydligen jobbade på Fredag ändå. Så skönt att efter denna vecka så kommer nästa vecka han börjar jobba vara på riktigt så att säga, dvs då kommer han verkligen jobba under en riktig anställning.



Julklappar

Jag kunde ju inte riktigt hålla mig då med Pers present och ja det gick ju bra för han med så jag gav honom den lite i förväg.

Han blev riktigt glad och det var ju något som han verkligen verkligen önskat sig, visste att han ville ha det så köpte det. Känns skönt att han vet att jag skaffade det innan han skrev önskelistan. Det blev en Fallout 3 collectors edition, dvs spelet med lite roliga grejer till och så en lunchbox från spelet. Riktigt läkert faktiskt.

Idag fick han en till julklapp utav sin arbetsgivare, ett gymkort för nästa år. Riktigt roligt och ska tydligen vara ett bra ställe. Så det var lite rolig present.



Fotande

Idag har jag fotat lite tillsammans med en jätte söt modell, Carolina.

Det var himla trevligt och roligt och man kan väl säga att vi invigde studion. Vi fotade lite olika sorters bilder och ja vi båda blev riktigt riktigt nöjda med resultatet.


Modell: Carolina L

Bilder kanske kommer lite sedan, men det är inte riktigt säkert så vi får se. Men man vet ju inte så håll ögonen öppna vettja.



Where have you been?

Oki skäms på mig, nu har jag verkligen varit slö på att uppdatera. Blir verkligen inte bättre men ja det lär väl vända nån gång iaf.

Händer lite allt möjlgt just nu, som jag fick min studio tidigare i veckan, så nu har jag tillgång till att fota dygnet runt om jag så skulle vilja.


Min älskade snos fick bli mitt första offer i studion. I like it.

Sedan så har vi fått iordning här hemma till stor del, det är väl lite saker kvar och så blev det ju lite stökigare nu då studion kom upp.
Men är riktigt nöjd med hur det blivit och snart är vi klara i datarummet  dessutom, måste bara borra så vi får fast ett par hyllor men det var fel storlek på borrarna som vi fick låna så vi måste hitta på något sätt att lösa det.

Men det känns betydligt hemtrevligare här nu.

Nu i slutet av nästa vecka, typ den 19e, så beger vi oss uppöver är det tänkt. Vet inte riktigt hur fortfarande då jag vet inte vet om det är bestämt något eller ej. Men jag hoppas jag mår bättre tills dess annars vågar jag mig fan inte ut och köra så långt när det är så halt.

Vilket leder mig in på att vi har fått tillbaka bilen från verkstaden nu och det är som en helt ny bil, den seg rycker inte ens längre som den gjorde innan. Känns hur underbart som helst, men den är lite jobbig att köra fortfarande pga ratten.

Ikväll blir det kanske lite rollspel, kanske. Men Peter skulle iaf komma över oavsett. Alltid trevligt.



Önskelistan 2008

Då har jag tänkt att jag ska härma Per lite och göra en önskelista även jag, men jag gör den här på min blogg istället för som han på helgon.net.

Lite gott och blandat av vad jag önskar mig.

1. Sminkhandbok - Klicka här för att se den
2. Presentkort på IKEA.
3. Sponsring till utställningsramar.
4. 700 liters akvarium.
5. Något roligt spel till Wii.
6. Några riktigt riktigt stora krukor.
7. Lite annorlunda eller rent av sällsynta frön eller sticklingar.
8. Sköna kontorsstolar.
9. Fina dukar av alla dess slag,
10. Gardiner.
11. "Roliga" spritsorter, lite gott och blandat så att säga..
12. Sponsring till hårförlängning.
13. Ett fint, mellan ljust, mjukt och inte för stelt överkast med dova och inte för skrikiga färger, helst rätt naturliga färger.
14. Ritplatta till datorn - Liknande som denna
15. Nytt Tangentbord, har ju varit så duktig att tappa mitt nuvarande så vissa delar av den fungerar inte.

Ja det blev ju lite gott och blandat iaf, men detta är väl lite sådant som jag vill ha och önskar mig. Och denna listan är tänkt mer som en kul grej o lite som kom ihåg för mig själv. Vill man köpa en julklapp så tycker jag ärligt det är roligare med något som personen kommit på själv.



Saknar

Saknar lite att sitta och köra och lyssna på bra musik och känna hur foten väger tyngre och tyngre..

Älskar att köra bil och att köra till bra musik är ännu bättre. Men här nere känner jag mig inte så säker på vägarna, då menar jag att jag inte kan dem.

Men hemma i Norrland så kan jag då iaf väldigt många och jag vet vart jag kan åka för att komma ut på bra och fina vägar för att slö köra, här nere gör jag inte det vilket känns så frustrerande.



Klart jag kan ju inte alla vägar och det finns ju helt klart stora möjligheter att köra vilse även där hemma, men det gör inget utan det blir bara en liten omväg. Samt att E4an är skönare att åka på och man vet vart man kan dra på och gå över den tillåtna hastigheten och verkligen gasa på ordentligt, finns ju sträckor som det verkligen kan gå undan på. Men sedan så är det ju högre hastighet överhuvutaget än vad det är här nere.

Men jag ska väl inte klaga egentligen, bara det att jag saknar hemma och att få köra bil ordentligt.



Dream of me

Hade en rätt knepig dröm härom dagen/natten, eller ja när är drömmar inte knepiga egentligen?

Det var ju självklart en massa saker runtomkring som hände oxå men detta är det som jag kommer ihåg. jag hade blivit tillsammans med ett av mina ex, D, igen. Vi hade det inte speciellt bra och vi var på något ställe där även min familj var, skulle tro det var något som liknade en semesterort. Men jag bara trånade efter Per hela tiden som även han var där.


Min älskling

Efter många om och men lyckades jag få Per att inse att det var han jag älskar och bara han som jag ville ha och det slutade innan jag vaknade med att vi fann varandra igen, vilke var skönt. Hade nog mått jävligt dåligt om jag vaknat innan det.

Inte för att det är fel på D så men det är ju hästlängder mellan dem och det är ju Per som jag älskar, samt att det som var var ja.. inge bra. Klart det fanns bra stunder även där men speciellt många kan jag nog seriöst faktiskt inte påstå att det var. Men men tog ju inte slut utan anledning om man säger som så.


Honeypajen min

Är glad att jag har Per, han får mig att må bra och han älskar mig oavsett. Precis som jag älskar honom. Med Per så får jag ju vara jag och han förstår mig på en nivå som ingen annan. Han är ju helt klart det bästa som har och har kunnat hända mig, så är det bara.

Tack Älskling.

Det är dock lite jobbigt att vakna från sådana drömmar, och även mardrömmar av andra slag, och vända sig mot hans sida för att söka tröst eller för att berätta vad man drömt och se att det är tomt, samtidigt som man inser att han gått till jobbet några timmar tidigare.

Känns som detta blev ett kanske lite konstigt inlägg egentligen, men må så vara.



Dagens Bild.

Dagens Bild blir nog denna på Mamma och Götes hus.



Längtar upp till Norrland väldigt mycket och det är ju här vi kommer att bo, eller ja egentligen i bagarstugan som är intill. Men sedan så gillar jag verkligen den här bilden.



Rockband

Igår var en riktigt trevlig dag där det hände rätt mycket och man kännde sig både duktig och produktiv.

Dagen började väl egentligen med att Per vakna för att gå iväg till jobbet, tror inte jag var överdrivet medveten vid denna tiden utan somnade snabbt om igen när han väl gått och sov riktigt gott. Ett par timmar senare så ringer telefonen och man svarar lite yrvaken och är inte riktigt säker på vad det är som händer utan allt sker på rena reflexer och vad man lärt sig.


Peter o Per, bilden är dock från senaste festen..

Det var Peter som undra vad jag gjorde och om jag hade lust att följa med honom in till stora staden Karlstad, det hade jag. Så det var upp, på med kläderna, ta några klunkar pepsi och så ut till bussen. Där ute möttes vi upp och brummade med bussen in till city.

Väl där inne så märkte Peter att han var hungrig så vi gick och käkade på Kebab House, jag hade aldrig varit där tidigare och måste säga att jag blev helt klart positivt överaskad för det var riktigt fint där inne och skön stämning dessutom. Plus att till min stora lycka så var jätte många sånna soffor i trä som jag inte riktigt kommer på om det heter något annat eller inte, men jag älskar iaf att sitta på sådana. Jag åt Hambruger tallrik och upptäckte rätt snabbt hur mättande det var.

Efter det gick vi runt lite på Mitt i City gallerian och kollade lite på spel på Game och pyssel på Panduro bland annat. Var riktigt trevligt och roligt att vara ute med Peter. Sedan åkte vi hemöver.



När vi kom hem så bar det rätt strax efter det iväg till IKEA med Per och hans pappa som skjuts, vi hade "lite" kvar att inhandla. Men nu är det mesta köpt och löst.

När vi kom hem från IKEA så ringde vi Peter och bestämde att vi skulle ta och komma över, även Anna och Peter F skulle komma över hos honom. När vi kom bort så var dom redan där och vi satte oss och spelade Mario Kart 64, vilket alltid är roligt.
Sedan blev dock Anna tvungen att gå hem då hon behövde sova, blev lite snack och det blev senare än tänkt. När hon gått så satt vi kvar och snackade lite, Per o Peter F kittlades lite och lyckades även ha ner en tavla. Karlar.. Som tur va skadade sig ingen och tavlan klarade sig även den. Efter det så började vi spela lite Rockband, även om vi egentligen behövde röra oss hemöver om en liten stund då Per skulle sova då han skulle upp tidigt till jobbet idag. Men Rockband är himla roligt och med det sällskapet så är det ju lite svårt att sluta och bara gå hem. Så det blev att vi blev kvar där lite länge och spelade, jag fick testa på att sjunga vilket jag rätt snabbt insåg var hur roligt som helst och jag kunde rätt snabbt gå vidare till en svårare nivå. Men vi turades alla om lite på instrumenten, gick väl helt klart sämst för mig på trummor, Per däremot är ju däremot riktigt duktig på trummorna.



Visade sig även att syrrans repeat av vissa låtar av Red Hot Chilipeppers kom till nytta, det har ju gjort att vissa låtar sitter i ryggraden.

Klockan hann bli 01.30 innan vi insåg att det var väldigt sent, men så går det när man har så sjukt roligt.

Spelet i sig är väl egentligen inte så jätte roligt, klart det är kul att sjunga och spela men det är ju sällskapet som gör det hela. Sitta själv med det där är ju inte på långa vägar samma sak. Så man ska väl tacka sällskapet för en himla rolig dag och kväll.



Vad händer?

Nu på sista tiden har jag varit förbannat dålig på att uppdatera min blogg, men jag har inte riktigt haft vare sig tid eller ork att göra det så därför har det helt enkelt inte blivit något.

Det har inte riktigt att göra med att jag inte har något att skriva om för det har jag och om inte annat så är det inte så svårt att komma på något, ja förutom vissa dagar då det bara står still.



Jag kan ju börja med att medela att vi snart är klara med ompysslandet här hemma och det ser ut som det kommer bli riktigt riktigt bra. Vi var och handlade det så gott som sista igår på IKEA, det är bara ett par lampor och lite små tjaffs som är kvar att inhandlas nu men det löser sig till stor del med presentkortet på IKEA som vi fick igår när vi handlade där. Dom har ett erbjudande att på vardagar så får du en hundring extra att handla för för varje tusenlapp som man spenderar och vi tyckte ju eftersom vi ändå skulle handla att detta var hur bra som helst.

Julkorten är ÄNTLIGEN iväg, vi har ju varit på väg att skicka iväg julkort i flera år nu men det har som stannat upp precis innan vi lyckats få iväg korten men nu iår så svor vi åt oss själva, eller egentligen var det jag som gjorde det mesta svärandet då det mest är jag som är sur på oss ( mig själv ) att det inte blivit av. Så nu såg vi till att få iväg dem, vilket känns riktigt skönt för man har ju verkligen haft så dåligt samvete för alla år som vänner och familj skickat och man varit så dum att aldrig skicka något tillbaka, eller ja egentligen så har det varit på g men denna satans glömska har ställt till det.



Vi har umgåtts en hel del med Anna och Peter och även Peter B, det har himla mysigt och roligt har det och Anna o Peter F har hjälpt oss lite här hemma med att sätta ihop möbler och städa lite, vilket verkligen uppskattas. Är så roligt att se att speciellt Anna tycker det är så roligt att hjälpa till, men blir som väldigt glad. Jag har bara väldigt svårt att ta emot hjälp för jag tycker ju inte riktigt att ens gäster ska arbeta när dom är på besök utan det är ju gästen som ska bli uppassad och omhändertagen. Men det värmer så att hon så gärna hjälper till med ett sådant leende på läpparna, man kan ju inte annat bli helt rörd.

Min studio kommer antagligen imorgon eller möjligen på Torsdag, jag kan ju lungt säga att jag ser framemot att få hem den. Det öppnas ju en hel del nya möjligheter och jag kan ju erbjuda en helt annan sorts fotograferande än vad jag kunnat göra tidigare samt att jag dessutom nu äntligen får en bra chans att träna på ljussättning, det är ju i princip ett kunnande i sig så att säga. Har haft tur med mina ljussättningar jag gjort än så länge när jag lånat studion av fotoklubben, men det är ju lite bättre att kunna förlita sig på kunskap än på ren tur. Visst nu kommer jag ju ihåg det mesta från gymnasiet gällandes studiofotning, men inte allt.


Yes thats me, and yes.. im hot!

Har ett par uppkommande ideer tillsammans med ett par modeller som blir mer aktuella nu, får jag bara tag i ett batteri ( som egentligen heter någe annat men jag kommer aldrig ihåg vad ) så jag kan ta ut allting så blir jag riktigt glad, men är på tok för snål för att köpa något sådant själv då det kostar så vidrigt mycket. På det ställen som jag kollat så har en sån kostat mer än var resten av min studio gör, runt det dubbla. Men men det blir nog när företaget kommer igång.

Snart är det jul dessutom.



Veckans Låt.

Detta blir denna Veckans Låt.



Bubbling rmx - Nuttin no go so

Jag har valt denna då det, ja man kan bara inte bli annat än glad av den. Full av liv och ja jag blir glad och brukar dansa runt när jag lyssnar på den och har jäkligt svårt att sitta still när jag hör den när jag sitter på bussen. Så denna vecka vill jag peppa.



tatto

Bara för att lägga upp en bild på den fina tattuering som jag vill göra.



Min snälla fina kusin Ann som gjort denna.




Veckans Låt.

Denna vecka så blir det den här låten.



Sarah McLaughlin - In The Arms Of an Angel

Den berör mig..

Vet inte riktigt vad man mer ska säga faktiskt.



Bollen rullar fort fort

Okej, rubriken hade kanske inte så himla mycket med själva inlägget att göra egentligen, men det har dom visserligen rätt sällan.

Nu har jag bestämt mig för att jag inte ska sitta och vänta längre och bara fega hela tiden utan ta saken i egna händer och faktiskt agera.

Har beställt lite mer grejer nu så jag ska komma igång. Så först har vi detta setet.



Ett blixtset bestående av 3 blixtar och lite tillbehör och ja lite mer gott och blandat.



Sedan ska man ha blixtar så bör man ju ha en bakgrund som är ordentlig så tog tag i saken och passade på att köpa med ett bakgrundsstativ och 2 bakgrundsrullar i papp i färgerna svart och vitt.

Känner mig riktigt nöjd om jag ska vara ärlig och nu kan jag äntigen komma igång.



Let´s Go

Sitter och kollar lite på vad blixtar till en studio skulle kosta lite och känner att jag kommer fram till att jag ska nog ändå satsa på några stycken.

Är så less på att vänta och känner mig lite "nu jävlar" så vi har bestämt det att när Per väl börjat jobbet och vi vet att det är igång och lönen börjar rulla så att säga då kör jag igång mitt företag. Blir inte en stor start men så att jag kan börja ta på mig betaljobb.

Kommer ju äga blixtar och kamera själv men låter företaget låna dem, eller hur man ska kalla det.

Nu får det fan bära eller brista!



Tänk att

Jag är kär, så himla kär.

Tänk att när jag tittar på honom så känns allt genast mycket bättre, ett lugn sprider sig och det känns som evigheterna står stilla och vi är vi för all framtid.



Nu ligger han och sover här brevid mig i soffan och är så söt. Att säga jag älskar dig känns inte tillräckligt, det är så mycket mer..

Är så tacksam som har dig och att du vill ha mig.
Tänk att vi snart varit gifta i 6 år, tiden går så fort ibland..



Dagens Bild.

Blir en till bild från senaste sessionen med Pixinoelle då jag gillar dom bilderna.


Modell: Pixinoelle

Giller denna gör jag..



Foto

Känner jag börjar komma in i en såndär svacka igen, eller jag vet inte om man ska kalla det så egentligen men det är då jag tvivlar på mig själv.

Ibland känns det som jag inte är tillräckligt bra och jag vet ju att det går att träna upp sig men jag borde vara där redan.

Okej jag vet att jag är duktig egentligen och att jag verkligen har talang inom foto, ja jag vill gärna tro det och de felsta andra säger ju även de så ( har inte träffat någon som sagt annat ). Men ibland undrar jag om folk säger det för att vara snälla eller för att jag verkligen är bra.

Kanske är för att jag känner sådan idée torka som det är på detta viset just nu. Varför kan inte jag få bli upptäckt för..



Gammal

Ibland så känner jag mig så gammal.

Jag är snart 25 år, fattar det inte riktigt själv om jag ska vara ärlig men får lite panik att jag snart fyller år ( om ca 3 månader visserligen men iaf ) och jag har fortfarande inte ett fast jobb eller haft speciellt många betaljobb.

Visserligen har jag v äl inte satt mig så att det ska komma in en massa jobb direkt men jag vill lyckas. Ser flera som fått sälja bilder till diverse tidningar och projekt och man undrar ju hur har dessa blivit sedda?

Känner verkligen hur jag blir stressad..

Men jag antar att man ska väl inte direkt stirra sig blind på det problemet, det bör ju lösa sig snart om det går som det ska så att säga. Men skulle ju helt klart vara lättare om man blev "upptäckt".

När allting lugnat sig lite här hemma och vi förhoppningsvis vet lite mer om hur det blir med överklagan så ska jag se om jag kan dra ihop någon utställning.



Sjuk

Inte för att jag egentligen har så mycket att klaga på, eller vafan det är min blogg.

Ja jag är trött och borde inte sitta och skriva här då för det blir bara oseriöst och dumt. Men jag är sjuk och har feber men orkar inte lägga mig.

Vi har fått till det lite i köket nu iaf, blir himla snyggt. Ja mysigare än tidigare anser då jag.

Gonatt mina kära läsare, förstår inte riktigt hur jag redan detta dygn kan ha 3 stycken som läst min blogg men tack ska ni ha. Vare sig ni kommenterar eller ej så uppskattas ni.



Glädjen den sprider sig

Ja som om det inte vore nog med att jag redan fått från förarens försäkring för olyckan och att Per verkligen har fått jobb så kommer det idag mer roliga nyheter.

Tidigare idag ringde mamma och hade strålande nyheter, jag har ju själv en försäkring som vad jag har fattat det som funnits sedan jag var betydligt yngre. Just en olycksfalls försäkring. Vi har även ansökt om ersättning från dem angående olyckan jag var med i för 3 år sedan.

Egentligen har det väl aldrig riktigt gått in hur pass allvarlig olyckan egentligen var, visst jag klarade mig rätt väl ifrån tänkbara skador men den skada jag fick i foten är permanent och något jag aldrig blir av med. Det är klart det finns bra dagar och dåliga dagar rörandes foten, men det gör nästan alltid ont. Försöker dock inte visa det.

Men iaf så ringde mor och berättade att även de på Folksam kommit fram till en summa som ska ersätta mina besvär. Jag kan ju i ärlighetens namn inte påstå att jag tänkt speciellt ofta på det och det har när man väl tänkt på det inte varit något man trott speciellt mycket på. Men vilken chock jag fick när mor berättade att även denna gången var det låååångt över förväntan. Jag hade som max trott det skulle röra sig om någon tusenlapp "bara" i och med att jag fått pengar från Volvia redan, men det översteg det ordentligt. Jag är kan ju lungt säga att jag är glad.

Detta innebär att jag kan betala igen lån, fixa till i lägenheten samt sätta undan en större summa att spara som backup. Underbart, men är lite nervös att något ska gå på tok då det går så himla bra just nu. Men man ska försöka tänka positivt och med tanke på allt vi gått igenom så är ju egentligen detta för tiden som varit, lite som de flesta säger.. vi förtjänar detta trotts allt.

Men det känns sjukt att ha tillgång till sånna summor.



Dagens Bild.

Idag blir det en bild från den senaste fotosession tillsammans med Pixinoelle.


Modell: Pixinoelle

Älskar den här bilden.



What will it be?

Nu har Per haft mötet och är påväg hem.

Mötet har gått bra och det blir 100% tillsvidare anställning ( för dem som inte vet så är det fastanställning ). Jag är så himla glad och anställningen börjar 1 Januari 2009 och han kommer då tjäna ungefär 13 000 kronor efter skatt. Jag är så vidrigt glad och det känns som allt blir så himla mycket lättare nu.



Han får ett jobb och inkomsten blir mer än vad vi har idag och vad vi räknat med. Tror det kommer kännas helt annorlunda för honom nu på jobbet dessutom då han får lön och det gör skillnad i våra liv.

Nu kan vi båda slappna av och inte behöva oroa oss lika mycket längre.

Grattis älskling.



Jul

Jag undrar jag hur det kommer att bli slutligen här till jul.

Upp till Sundsvall ska vi ju givetvis som varje år, men hur är ju frågan.

Första alternativet är ju att vi tar volvon själva uppöver, men om det blir eller inte beror lite på vad verkstaden säger på torsdag när de ska kolla den. Antagligen är det så det blivit kondens i tanken och därav blivit en ispropp som gör att det inte pumpas tillräckligt med soppa. Men det återstår att se vad dom säger. Kan dom inte hitta felet eller det tar längre tid än trott att åtgärda så går det över till alternativ två.

Det andra alternativet är ju då att mamma kommer ner och hämtar oss.

Ska oavsett hur vi tar oss upp dit bli himla skönt att få komma bort och att faktiskt få komma hem lite. Har saknat Norrland extremt mycket den senaste tiden, med allt vad det innebär.



Nu kommer vi ju inte kunna bli där uppe så jätte länge och kommer ju behöva åka hem innan nyår då Per inte är ledig speciellt länge. Hur det blir till sommaren får vi se, var ju inte helt omöjligt att om han nu får jobbet och så att han skulle få ha ansvaret för köket under sommaren då förste kocken är på semster. Det var endera det eller så stängde dom igen som de flesta andra restauranger under sommaren. Detta menar ju inte att Per itne får någe semester alls utan att han tar den lite senare bara.

Längtar..



Jobbelijobbigt

Idag så har Per möte tillsammans med sin arbetsgivare och arbetsförmedlingen.

Är lite nervös vad som ska sägas och att Per ska gå med på något som han egentligen inte riktigt vill. Men jag hoppas att arbetsförmedlingen håller honom lite bakom ryggen och att det blir en heltidsanställning och inte 90% som det varit på tal om. Det återstår att se när han kommer hem, om han nu kommer ihåg vad som sagts dvs.



Men jag hoppas dom iaf kommer fram till en anställning iaf och att dom kan skriva på papper, det rör sig ju inte om så vidare mycket tid kvar nu innan det blir Januari och det är meningen att anställningen ska träda i kraft.

Får hålla tummarna på det bästa men Per och ja även jag har kommit överens om att under 90% anställning godkänner han inte. Vi får se och hålla tummarna att det går bra på mötet idag helt enkelt.



Helgen

Helgen som nu paserat har varit en mycket lyckad sådan, inte för alla dock har jag märkt men jag hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig för dessa personer.

I Lördags umgicks vi först med både Peter och Anna för att sedan frammåt kvällen dela upp oss, Anna stannade hos mig och Per gick iväg hem till dem tillsammans med Peter. Dom testade tydligen på lite olika karaktärsorter till rollspel och pratade en del. Vi satt och pratade en massa och spelade Mario Party 8, efter en stund satte vi oss och kollade upp all fakta inför morgondagen då vi skulle på julmarknad.

Vi bestämde även att vi allt skulle ta och åka på IKEA efteråt, visst är det mysigt att gå där med Per men roligt att få gå där med en kompis för engångsskull. Känndes som det var evigheter sedan.

Väl på Söndag så kom Anna och hämtade mig och så brummade vi iväg till Alsters Herrgård där dom hade en gammeldags julmarknad. Det var riktigt trevligt och vi båda hittade fina julklappar och en massa annar skoj. Jag pratade en del med en del andra fotografer som var där dessutom. Jag blev överlycklig när jag såg dom hade salt lakrits polkagrisar, även om det visade sig bara finnas en kvar. Vi hade jätte mysigt tillsammans och när vi båda kännde oss riktigt nöjda så gick vi iväg till bilen och for hem för att lasta av allting. Vi var där i nästan 3 timmar.

När väl allting var urpackat hemma, främst kameran som jag ville hem och lämna av, så åkte vi iväg till IKEA. Vi hade riktigt mysigt och roligt där och hittade som vanligt en massa fina saker.  Vi gav lite tips och ideer till varandra och jag köpte sittdynor till matsalsstolarna, dvs våra förra köksstolar.
Känndes så otroligt roligt att vara där med henne så jag hoppas vi kan hitta på något liknande snart igen.

Dessvärre verkar det som om jag håller på bli riktigt sjuk, jag hatar verkligen att vara sjuk. Ska försöka kurera mig här hemma och se om jag blir av med skiten.



RSS 2.0