Gammeldags Julmarknad

Idag ska jag och Anna iväg på en gammeldags julmarknad vid Alsters Herrgård.

Ska bli himla roligt och mysigt, fanns ju väldigt mycket roliga och intressanta utställare där. Jag hoppas bara det inte börjar regna som det gjorde igår. Efter det så ska vi till IKEA och Maxi för att köpa en gran bland annat till Anna o Peter då dom inte har någon.

Det känns lite roligt för Anna ser framemot att pyssla lika mycket som jag gör.

Men nu ska jag göra mig iordning lite då hon kommer och hämtar mig snart, eller ja det är ju en timme kvar men jag är seg av mig.



Kusilinen Pelle

Kunde inte riktigt sluta skratta efter jag sett detta, tror det är från deras nuvarande resa som han och hans vänner är på.

 

Min kusin, Per "Pelle" Eklund, som blir skrämd. Så charmig.



Förtitt

Här kommer det då en oredigerad förhandstitt från ett exemplar av de foton som jag tog idag under fotosessionen tillsammans med Pixinoelle.



Vi körde ett lite Dirty Alice tema, var himla roligt och hon var himla snäll och duktig. Jag hoppas det blir mer samarbete framöver. Visst är hon vacker?



The One

Är det så det är eller inbillar jag mig?

Ibland känns det som jag måste vara väldigt svår att tycka om.. är jag det?



Sex saker om mig som du inte visste

utmanad av;  Thalea @ bdb

1. Jag måste ha kaviaren på min macka i ett speciellt mönster.

2. Jag har flera gånger blivit så arg att det svartnat för mig, men det ska nämnas det krävs ju en heeeeel del för att jag ska nå så långt. Fast det är väl itne så rolig fakta kanske.. ?

3. Jag blir jätte blyg när jag får beröm och blir mest flummig

4. Jag är oftast vääldigt duktig på att känna av saker på folk  hur de mår och endel situationer och sådant.. och har än så länge haft extremt få fel.

5. Jag blir många gånger väldigt ledsen när jag inser att en hel del vänner tycker betydligt mindre om mig än jag om dem. Jag får nämligen väldigt snabbt väldigt starka känslor för när jag börjar bry mig om människor och fäster mig mycket fort, älskar verkligen de flesta av mina vänner ( oavsett dom förtjänar det eller ej ) och det kan säkert göra att jag är lite på lite mycket, vilket leder till att man inser att man är långt ifrån lika omtyckt och det gör väldigt ont..

6. Jag ljuger aldrig då jag inte tror de någonsin kan göra gott, även om sanningen sårar så gör det ondare att få veta att personen ljugit än vad sanningen någonsin kunant göra.

jag utmanar ;
sudden
Cnox
BringingSexyBack
Wiretrap



Jag mår.. bra..

Jag mår så mycket bättre nu än vad jag gjort på.. ja jag vet inte hur länge om jag ska vara ärlig.

Jag tror det har mycket att göra med att det är så mycket som är i rullning nu och att man inte behöver vänta så jäkla mycket på allting och jag tänker verkligen inte hålla på att vänta på allting längre, jag VÄGRAR!

Visst är det klart att pengarna gör sin del men det är egentligen inte pengarna i sig som gör det bra utan att det är en STOR sten som släppt min själ i och med att det är avklarat och paserat. Visst var väntan värt det det var det ju men det tog mer än man kunnat tro på en.


Happyface

Att vi nu håller på att få ordning här hemma hjälper även det mycket, även om det ser lite kaotiskt ut här hemma just nu så känns det att saker och ting är på gång och det står inte stilla och väntar längre. På detta blir det ju bara ännu bättre som igår när Anna frågade om vi inte behövde hjälp och att dom mer än gärna ställer upp och hjälper oss med att skruva ihop möbler eller bära lådor eller liknande. Det måhända är en rätt liten sak att erbjuda sig men för mig så värmer det så otroligt mycket.

Det är klart jag vet att det är även fler vänner som gärna skulle ställa upp och hjälpa till bara de kan och har tid och all sådan omtanke uppskattas alltid. Men detta värmde så  där lite extra mycket just för att hon så glatt frågade om det inte var något dom kunde göra.

Jag märker i mitt humör oxå att jag mår bättre då jag blir allt färre och mindre irriterad och grinig. Det var väl visserligen Per som märkte av detta mest men det känns så skönt att det äntligen börjar ljusna ordentligt för oss och får min älskling dessutom jobb nu så, ja det känns nästan för bra för att vara sant.



You will see

Jag hatar att jag börjat tänka mer på den andra försäkringen.

Jag vet eller ja tror iaf att den säkerligen inte kommer leda till några summor att egentligen jubla över, men kan inte låta bli att tänka på om det skulle röra sig om ett par tusen iaf. Men att tänka får mig att hoppas och det kommer i slutändan bara leda till att jag blir besviken så försöker låta bli men det är svårt.

För jag vill ju och vad jag än känner så är det ju klart att jag hoppas på att det ska bli en summa på 4 nollor iaf.

Sedan att man tänker på överklagan om aktivitetsersättningen så hoppas jag ju även där att kammarrätten ska ta upp fallet och att de ska godkänna mitt yrkande. För jag vet att jag med de problem som jag har är utan tvekan berättigad till den sortens hjälp, det är ett x antal som rent av blivit chockade när dom fått höra om vår situation och att jag faktiskt fått ett avslag. När tom handläggaren som jag hade när jag ansökte om detta på försäkringskassan sa till mig att jag måste överklaga, det är ju visserligen inget som vi direkt kan ha med då han måste visa sin lojalitet mot sin arbetsgivare. Men det känns som det inte borde vara mycket till tvekan, iaf om jag ska lyssna på vad andra säger.

Men vi får väl se lite vart det leder, men jag hoppas att det blir lite mer pengar från båda hållen. Har sagt att får jag aktivitetsersättningen godkännd ( får jag den godkännd från det att jag ansökte så rör det sig om 60 000 kronor, EFTER att soss har fått tillbaka sin del ) så ska jag satsa på studioblixtar. Så man kan ju bara hoppas, sedan önskar jag ju mig dessa pengar för att kunna få göra något för en del människor som genom livet funnits där och ställt upp för en.

Egentligen önskar jag att man kunde vinna pengar. Mamma är jag inte riktigt säker på vad jag skulle köpa för något till ännu men pappa skulle få sin drömbil och jag skulle mer än gärna vilja få betala av bådas alla lån som de kan tänkas ha. Min syster vill jag ge möjligheter att se världen som hon själv önskar utan att behöva oroa sig för pengar. Sedan är det klart att det finns vänner och familj som jag även med dem skulle vilja få uppfylla någon önskan för.

Men tills vidare så ber jag er alla att drömma vidare och inte släppa dem eller låta någon trycka ner det NI drömmer om. Man vet aldrig när dom kan slå in..



Lussekatter

Det var himla trevligt igår då Peter kom förbi och frågade om vi inte ville komma över och äta lussekatter som han skulle baka och pepparkakor som han köpt.

Javisst, gärna tyckte vi. Så väl lite senare på kvällen så gav vi oss av bort till Peter och hans små katter. Vi fick hjälpa till att rulla några lussekatter. Efter det satte vi oss och Peter visade ett spel som heter Dead Rising och jag kan ju lungt säga att jag vill ha det spelet, jag har ju en viss förkärlek för zombies så.

Efter ett tag så kom även Anna och Fribe över på fikat, så då dukades det fram nygräddade lussekatter, pepparkakor och så hade både vi och Peter skaffat glögg. Jag testade dock bara glöggen då jag inte brukar tycka det är nån höjdare, det luktar gott men smakar dessvärre inte lite trevligt.

Vi spelade även lite Wii, Mario Party 8. Peter vann första rundan och Anna den andra.

Vi hade verkligen jätte trevligt och det var himla roligt faktiskt.

Anna och jag har även bestämt att vi på lördagkväll ska ha en liten uppesittar kväll där vi ska spela lite och så på söndag ska vi iväg på gammeldags julmarknad på Alsters Herrgård. Jag ska givetvis fota en massa.

Men känns dock som det börjar bli lite mycket nu denna helgen. Imorgon är det en fotosession. På lördag är det yttligare en fotosession och så ska jag ju träffa Anna på kvällen. På söndag så ska vi iväg på julmarknaden och så kommer det kanske en tjej och ska titta på SvartLisa och möjligen köpa henne. Och ja idag är det ju EBL skolan.

Jag är trött och vill bara få sova liiite mer.



Foto

Idag är en dag där jag är lite förvirrad känner jag.

Skulle egentligen ha haft en fotosession idag men det hann aldrig bestämmas något igår så det verkar inte som det blir av. Men jag väntar på att hon ska höra av sig så får vi väl se antar jag hur det blir, skulle ju vara roligt dock.

Har iaf fotat en kompis, Joanna, ärr som hennes försäkringsbolag ska ha. Kul att kunna hjälpa till och göra lite nytta.



Löv him

Vad säger man? Han får verkligen mitt hjärta att slå dubbla slag och mer än så.

Kan inte riktigt formulera mig eller lyckas med att förklara HUR mycket som du betyder för mig min älskade Per, måste bara skriva av mig lite.

Jag ser så framemot vår framtid tillsammans och jag kan se hur vi bor där på gården och speciellt såhär inför jul så ser jag hur det är julpyntat och donat med.


Min söt dansar för fullamuggar.


Tänk att jag haft sådan tur, han förstår mig som ingen annan och finns alltid där för mig. Han släpper allt om han så måste för att trösta och finnas där. Det är klart han sårar ibland ( men nu vet vi ju varför, hänvisar till tidigare inlägg ).

Kan inte förstå att man kan älska någon så mycket.



Veckans Låt.

Då har det gått yttligare en vecka och det är dags för en ny Veckans Låt.

Idag har jag valt denna för att den är så skön att lyssna på och man blir glad, iaf jag blir det. Samt att jag har en tendens att drömma mig iväg lite när jag lyssnar på denna.

Dionysus - My Heart is Crying



Dagens Bild.

Nu har jag ju varit himla dålig på att uppdatera bloggen ett tag här, men här kommer iaf Dagens Bild.


Modell: Sara O ( Wilykit )

Det blir denna bilden i 2 versioner idag, lite som Sara själv sa så gillar jag sephian mest men korsetten och kjolen är ju så himla snygga och så läckra färger att det måste visas.



Min lilla syster

Jag har helt klart den bästa systern, tycker jag. Älskar henne mer än livet självt och skulle kunna offra det mesta för hennes skull och skulle utan tvekan kunna döda för henne.



Satt och pratade lite med henne igår, det var riktigt trevligt var det och jag hade saknat henne himla mycket. Hon pratade om att lite beroende på hur det blir med jobb och så så kanske hon kommer upp hit efter nyår någongång. Så det hoppas jag oerhört mycket på.

Hon skulle, om hon hunnit klart med den, ta med sig tavlan hon gjort till mig upp dessutom.


Syrrans fötter som dinglar lågt upp i luften.

Hon var ju dessutom och hoppade fallskärm i söndags. Himla stolt över henne att hon gjorde det måste jag säga. Roligt att få kolla på bilderna sedan i efterhand dessutom.

Hoppas hon kan komma på besök.



Snart är det ju Jul

Det är idag mindre än en månad kvar tills dess att det är julafton, vad ska ni göra till jul?

Ser framemot att det snart är dags att pynta, granen lär jag få klä själv iår. Ja Per har iaf svurit på att han inte ska delta speciellt mycket i det iaf pga tidigare år. Stackarn. Men lite skulle han vara med iaf och jag har lovat att jag ska bita mig själv i läppen lite mer än vanligt då. Nu låter det som jag är jätte elak med honom med det är ju inte funderingar kring OCD helt utan anledning.

För dem som inte vet så är OCD bokstavkombinationen för Tvångssyndrom, som det oxå verkar som jag kan få en diagnos på.



Appropå diagnoser så har ju Per fått sina nu och jag hade 100% rätt rörandes dem. Han har Aspberger Syndrom och ADD ( samma som mig men givetvis på andra grunder ). Men det visade att han som mig låg en bra bit över vad som är normalt på de flesta grunderna på IQ testet, inte för att jag någonsin tvivlat på hans förmågor direkt. Han har ju visat att han är jävligt smart tidigare.

Men det känns himla skönt att det är klart nu dessutom så går det att fokusera helt och hållet på att han blir anställd.

Men tillbaka till ämnet jul. Jag har fått förbud att pynta något innan det är dags, inte för att det är någon fara för rätt ska vara rätt. Men ska inte julpynta förrns vi fått iordning möblerna och så här hemma.



Duktigt

Jag har varit så sjukt dålig på att uppdatera min blogg den senaste tid, men jag har helt enkelt inte haft lust eller ork att skriva om det som händer i livet, även om det nu motför tidigare inträffar mycket roligare saker.

Det har blivit lite rollspelande som vanligt, vilket alltid är kul.

Igår var det partaj hos Peter B och det var himla trevligt och vi fick testa på Rock Band. Efter att de flesta gått satt vi där med Peter och Glenne och spelade Mario Kart 64 i några timmar. Vi hade vidrigt roligt.


Jag och Anna

Idag har vi varit på IKEA där vi träffade Joppe som jobbade och var så snäll och hjälpte oss lite där vid bäddmadrasserna. Nu sitter Per och svär och spottar över att sätta ihop IKEA hyllor, det är lite småroligt att lyssna på egentligen. Men synd att han blir så irriterad, brukar kunna resultera i att han tar i lite hårt och saker går sönder lite.

Ätit jäkla gott idag, Rostbiff och potatisklyftor tillsammans med svartvinbärsgelé och en supergod pepparsås som Per gjort. Lite lyx måste det ju vara ändå att vara gift med en kock.

Nästa vecka så blir det en hel del inplanerat. Imorgon blir det möte med mitt personliga ombud. På onsdag så ser det ut att bli en fotosession, samt att jag ska fota några ärr åt en kompis plus att jag trolgtvis ska iväg och kolla in UNO. Sedan på Torsdag är det EBL skolan som gäller och på fredag så blir det en till fotosession.



Whenever you go

Har även varit lite på EBL skolan och gjort mer julkort sedan sist, blir riktigt bra tycker jag och det är kul att vara där även om det känns lite som att man inte får ut så jätte mycket egentligen.

Okej, det stämmer väl kanske inte helt. Får ju träffa folk och komma ut och så men det känns lite jobbigt att man inte får några betyg eller liknande av något man gör, inte för att jag riktigt kan luska ut hur betygsättning av skapande av julkort skulle gå till direkt. Men det känns som jag har mycket annat som jag behöver göra istället för detta.

Senast här pratade jag med en tjej här på EBL skolan som tipsade mig om UNO lite, visst har ju kännt till det tidigare men aldrig riktigt vågat mig in där. Men ska dit på onsdag då det tydligen är en stickkurs där. Tänker mest gå på det för att få möjligheten att vara där och kolla in vad det är för ställe.

Fotosessionen som skulle varit igår blev framflyttad till nästa vecka istället av personliga anledningar. Men nu ska jag sätta mig och jobba på de sista bilderna från betaljobbet så jag blir klar någon gång och det blir en nöjd kund.



When will you say..

Ja det är hög tid att jag tar och uppdaterar min blogg, kan inte riktigt sätta fingret på varför jag inte uppdaterat den på så här lång tid men ddet är väl bara det att jag inte har orkat med riktigt.

Det har väl i sanningens namn inte hänt överdrivet mycket sedan jag skrev sist. Det var rollspel igår kväll med Peter o Patrik ja och så mig själv och Per givetvis. Var himla roligt iaf och blev många skratt. Var ju meningen att Per skulle leda Eon egentligen men då det var så få från gruppen som kunde/ville vara med så bestämde vi att vi spelar något annat istället och då ledde Patrik ett spel från World of Darkness har jag för mig det hette, kul var det iaf.

Sedan ikväll ska vi på en fest hos Peter B, synd att inte alla kunde vara med dock men det blir nog himla roligt iaf. Ska bli lite skönt att komma ut och umgås med vännerna.



Foto

Här kommer det en liten sneakpeak så att säga från fotningen idag.

Jag blev himla nöjd med dagens resultat och jag hoppas att Sara blir det även hon.


Modell: Sara O ( Wilykit )

Det var himla kallt idag så det var stort av henne att vara så avklädd. Men jag tror väl vi båda hade roligt.



Veckans Låt.

Då var det dags igen då för Veckans Låt. Tänk att det redan gått en vecka sedan senaste gången.

Låten som jag valt denn vecka är nog egentligen ingen stor chock då jag surrat om den fler än en gång tidigare. Den är så underbar och den för mig bort till en värld långt bortom denna. Så denna vill jag verkligen dela med världen.

Shakespear´s Sister - Stay



Foto

Denna veckan blir det allt lite fotograferande, vilket känns rätt skönt om jag ska vara ärlig.

Först här imorgon så ska jag fotografera med Sara O igen, var ju ett tag sedan vi jobbade ihop så det ska bli riktigt roligt även om det inte är något jätte stort projekt så sett. Blir porträtt foton, men jag tror det kan bli riktigt riktigt bra. Vi har ju pratat bra länge om att fota men inte riktigt kommit på någon bra idee så då tyckte jag att vi kör lite på detta, skulle även fota några helkroppsbilder på henne då hon har en ny superfin kjol.


Modell: Sara O ( Wilykit )

Sedan på Fredag blir det att fotografera en modell jag tidigare inte har jobbat med men som jag hoppas få jobba en hel del med i framtiden, Pixinoelle ( men jag är inte säker på vad hennes riktiga namn är om det är det eller ej ). Vi ska fotografera Dirty Alice, ser riktigt mycket framemot även detta. Hon verkar ju vara ruskigt duktig på smink dessutom. Blir väl förhoppningsvis lite underklädes bilder framöver om allt går bra då.


Modell Pixinoelle ( inte jag som fotat denna )

Jag hoppas nu bara att vädret inte sviker mig nån av dessa dagar, men jag brukar inte ha överdrivet tur när jag ska fota ute. Men det återstår att se helt enkelt.

Möjligen att det blir en fotning i helgen oxå, men med vem och vad är hemligt.

Till veckan blir det kanske någon fotning oxå, men vi har inte riktigt satt tid eller datum ännu.



Dagens Bild.

Nu har jag varit himla dålig på att uppdatera detta några dagar men har inte haft någon överdriven lust att blogga så mycket. Men här kommer iaf Dagens Bild.



En bild på vår bröllopdags middag i somras, även om detta var dagen efter, som mamma var så söt och bjöd oss på. Det var så himla gott och trevligt.



Vad har hänt?

Det känns skönt men riktigt konstigt att jag börjar tro det eller ej få en riktigt vettig dygnsrytm. Jag lägger mig med Per runt 23 tiden och vaknar mellan 6 o 10 på mornarna.

Det känns faktiskt skönt att börja få saker och ting att fungera mer normalt men jag vet inte riktigt vad det är som har gjort det, elelr ja rättare sagt så har jag väl mina misstankar. Tror, eller egentligen är jag väl rätt säker på, att det beror av den enkla anledningen att pengarna har kommit. Inte av det ekonomiska i sig utan för att nu är det problemet borta och jag behöver längre inte oroa mig för hur det ska resultera, för nu vet jag och just att det blev positivt gör väl lite även det.

Men det känns som en stor tyngd släppts från min själ och verkligen att det är ett problem som är borta, samt att jag dessutom betelat tillbaka Pers mor. Min far och mor får jag dock lugna mig med tills dess att Pers anställningsavtal är påskrivet ( innan dess så kan ju arbetsgivaren ändra sig även om det inte råder någe som helst tvivel på att han ska anställa Per ). För skulle det inte bli påskrivet så kommer vi måsta fortsätta hos soss och dom lär ju inte vara så över förtjusta i dessa pengar jag fått från försäkringen och lär neka oss hjälp i ett par månader, vilket innebär att jag behöver ha pengarna kvar för att se till så att vi klarar oss dessa månader. Men funderar för som pappa sa så går det ju att betala tillbaka och faktiskt låna om pengarna om det skulle skita sig med soss.

Men trotts oron över detta så känns allt så mycket lättare än vad det gjorde tidigare, jag har ju ändå väntat på detta beskedet från försäkringen i ungefär 2 år.

Kan ju inte låta bli att fundera på hur det skulle bli när man får resultaten från de andra 3 stora tingen vi väntar på, dvs den andra försäkringen ( som jag visserligen vare sig tänker ditten eller datten om ), amerika arvet och sist och den mest energi krävande.. överklagan om aktivitetsersättningen ( som nu går till kammarrätten ), men det känns rätt bra nu när vi har läkarutlåtandet från Edward.

Nu fattas det någon som skulle kunna knåda ut mina axlar, dom känns som de vore fyllda med betong eller liknande.



Värmland eller Medelpad?

Vilken kommer det att bli?

Ibland känns det verkligen hur själen slits i flera stycken och hur man än vrider och vänder på allting så kommer man inte fram till ett vettigt beslut.

Jag vill flytta hem!
.. men samtidigt så vill jag inte flytta från Värmland.

Gaaah! Jag tror jag blir galen snart.



En sån där dag

Idag är en dag när jag inte riktigt vet varför men saknar gymnasie perioden något jävulskt mycket.

Det är klart det var mycket skit och jobbigheter då men samtidigt så var det en helt underbar period i mitt liv. Största tabben var väl Pelle, även om jag på sätt och vis inte ångrar honom det minsta, men han skadade mig väldigt mycket.

Vet att jag drar upp honom lite titt som tätt och jag skulle ju för allt i livet inte vilja se honom tillbaka i mitt liv men ändå så var den tiden med honom mycket spännande och på sitt sätt givande, samt att han var ju syndigt snygg.



Men det som kommer tillbaka är allt roligt man gjorde tillsammans med Linnéa och även de andra i klassen, men främst Linneá och Maya. När vi gick till bikupan och kollade på kläder och liknande eller när man gick iväg till Waynes Coffee i jakt på deras gudomliga muffins.

Eller den gången vi skulle fotografera en måltid och gick och köpte burgare på mAx som vi kunde käka upp sedan dessutom, när vi skulle fota med storformatare.

Känner att jag saknar inte bara den tiden utan jag längtar upp till Sundsvall så sjukt mycket..



R.I.P.

Natten till igår så avled lilla söta Diamon.

Hon verkar ha ramlat och slagit sig under natten och det verkar varit så illa att hon avlidit innan vi ens hunnit märka något. Det gör mig verkligen ont då dom tillhörde ju trotts allt familjen och hon speciellt var så himla go och kelig.



Saknar henne väldigt mycket, hon var ju en så fin själ..

Jag önskar att det inte gjorde ont, men jag vet att i verkligheten så gjorde det nog väldigt ont. Hatar att vi inget hörde eller märkte förrns det var för sent.

Sov gott gumman min.



Tävling!

Inlägg 200 har passerat så nu är det dags för min absolut första tävling, jag hoppas den blir bra och att alla blir nöjda.

Det går ut på att göra så mycket reklam för min blogg som möjligt i sin blogg. Man kopierar bild och text här nedanför och lägger in i sin egen blogg och länkar hit till detta inlägget. Efter att man gjort det skriver man en kommentar här där man länkar till sin blogg och det inlägget man skrivit, detta givetvis varje gång man gjort det.

----------------------------------- Kopiera härifrån -----------------------------------



Jag är med och tävlar om en fotosession.
Var gärna med och tävla du med.

----------------------------------- till hit -----------------------------------

Reglerna är sådana att det går endast att göra reklam en gång per dygn ( ett dygn räknas per kalenderdag ). Efter att tävlings perioden är slut så kommer jag att kolla igenom alla och kontrollera så det gått rätt till. Skulle det bli oavgjort så löser det sig då.

Priset kommer bestå utav en 1 - 2 timmars utomhus fotosession ( givetvis inom rimliga gränser ) med 3 stycken kopior i storlek 30*45.

Fotningen äger rum här i Karlstad eller möjligen vissa tider på året uppe i Sundsvall /Härnösand. Tid och plats i övrigt planerar vi gemensamt när tävligen väl är avgjord. Priset är till ett värde av ca 850 kronor.

Tävlingen kommer att hålla på i 3 veckor, dvs sista dagen är Fredagen 5 December 2008,  vinnaren att presenteras här i min blogg så snart allting är räknat och kontrollerat.

Har ni frågor eller synpunkter så är det ju givetvis bara att höra av sig.



Som jag har lovat

Eller egentligen så sa jag ju inte att det var säkert att det skulle bli så.

Det jag talar om är inlägg 200, det var det innan detta så att säga. Jag talade ju om att jag skulle ha en tävling när jag nådde dit så då är frågan hur jag ska göra nu då?

Tror jag ska ga tävlingen faktiskt, kan ju vara en rolig grej om inte annat. Vad tycker ni mina kära läsare?



Drömmar förverkligas

Fattar fortfarande inte riktigt att det är sant och att det är klart nu.

Har väntat så länge på att det ska bli klart att det känns nästan overkligt. Men känner samtidigt att det blev så positivt så nu sitter jag bara och väntar på att det kommer något medelande att det blivit någe fel eller att något kommer ta allting ifrån oss.

Men vi har sagt som så att vi ska betala tillbaka lån, med pengarna som blir kvar efter det ska vi fixa grejerna till lägenheten och efter detta så ska vi behålla en liten summa för att kanske gå till en massör, köpa lite kläder. Så ska vi dela upp lite utav det och unna oss själva, har fått strika order från Per att jag får inte med de pengar som vi ska unna oss själva med handla något till lägenheten som det brukar bli att jag gör, uan han ansåg att de pengarna ska jag lägga på mig själv helt och hållet. Sedan de som blir över så att säga sätter vi undan som backup för framtiden.

Känns skönt att få mycket gjort med dem då det ändå är det som ersätter min skada för resten av mitt liv.



Gratis är gott

Hjälp mig hjälpa dig?

Eller kanske inte riktigt så rolgit som det låter men Gratis Smink.



Life is short

Vad säger man. Jag saknar Norrland väldigt mycket just nu och ser framemot att vara ute på vägarna igen och vara påväg uppåt.

Älskar att köra upp till Sundsvall, visst det är 60 mil enkel väg och det är ju påfrestande att köra så långt det är det men samtidigt så är det en helt underbar väg att vara på och jag det är så avslappnande att köra där. Speciellt vägen runt Lindefallet ( har säkert stavat fel nu bara för det ) där man kör i skogen på gamla E4an.



Åker alltid in i Alfta där vi stannar och käkar korv och går på toa, nästan som tradition att vi gör varje gång vi åker förbi där. Himla mysigt är det.

Jag hoppas att vi får bilen att fungera riktigt tills det är dags att bege sig uppöver jul.



Dagens Bild.

Här kommer då Dagens Bild.



Högakusten bron i somras. Detta är för att jag längtar som även tidigare nämnt väldigt mycket hem till Norrland.



Utmanad

Utmanad av Katarina

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv
- Packare på Konsumbageriet
- Packare på Oskars Surströmming
- Dagisfröken
- Truckstädare på SCA Tunadal

Fyra filmer jag kan se om och om igen
- The Neverending Story
- Dawn of the Dead
- Boondock Saints
- Shaun of the Dead

Fyra städer jag har bott i
- Söråker ( über alles )
- Sörberge ( där jag hade min första egna lägenhet )
- Skoghall
- Karlstad

Fyra teve-serier jag gärna ser
- Family Guy
- Scrubs
- Grey's Anatomy
- 2 1/2 Män

Fyra ställen jag vill åka till
- Skottland
- Usa ( för att hälsa på familjen )
- Ryssland
- Japan

Fyra webbsidor jag besöker dagligen
- Bilddagboken ( pinsamt men ja )
- Deviantart ( sågott som varje dag )
- Diverse bloggar
- Aftonbladet

Fyra favoriträtter
- Mammas Potatisgratäng ( den absoluta favoriten )
- Pers Potatisbakelser
- Pappas Köttfärssås
- Ming Palace Friterade Kyckling ( mmmmm )

Fyra ställen där jag trivs
- Hemma i Söråker
- Hos mor o far
- På vägen mellan Karlstad och Sundsvall
- Hemma

Fyra personer jag utmanar
- Ida
- Palle
- Sara
Sofie



Funderar

Funderar att göra om fotobloggen som jag aldrig skriver något i till en blogg där jag skriver om sådant som inte riktigt passar sig i denna bloggen.

Så man skulle kunna säga att allt som skrivs där medföljer en varningstext, men egentligen borde jag ju kunna skriva om vad jag vill här och varnar i förväg för om det är något opassande innehåll i texten så de som inte vill behöver inte få sina sinnen besudlade.

Ja jag vet inte riktigt, vi får väl se hur det blir..
Vad tycker ni mina kära läsare?



Dagens Bild.

Missade ju på sätt och vis Dagens Bild igår så lägger upp gårdagens bild nu istället så blir det på sätt och vis två stycken idag, men det får ni leva med.


Modell: Sofie Hurtig.

Idag blir det denna bilden för jag blev riktigt nöjd med den faktiskt och hon blev ju jätte söt och sedan är hon ju en himla go tjej.



Vissa delar

Idag är jag lite chockad men stolt över mig själv som är vaken denna tiden, men inatt har jag faktiskt sovit under vettiga tider och har klivit upp nu för att jag inte kan sova längre.

Brukar ha jätte svårt att komma upp innan klockan 8 vanligtvis men idag så kom jag upp redan vid 6 då Per klev upp. Känns skönt och det känns som ett hopp om att faktiskt kunna ställa dygnen till rätta finns, dock brukar det kunna vara ltie tråkigt att vara uppe såhär tidigt men får väl göra ltie nytta kanske.

Har ju en betald fotning som jag måste retuschera klart alla bilderna till, inte för att det är så jätte mycket att göra egentligen.

Ibland nästan skäms jag lite över viss musik som jag gillar, älskar ju som de felsta vet rock, hårdrock och metal samt lite gott och blandat. Men det finns en del som jag inte talar om allt för ofta men som jag har en liten förkärlek för och det är Happy Hardcore, mest för basens skull visserligen.

Det är väl egentligen inte så farligt då det är rätt flummigt och inte så superseriöst men samtidigt.. ja nej jag vet inte. Bra musik är bra musik oavsett genre.

Har fortfarande inte riktigt fattat att det blev så mycket pengar..



Du

Jag älskar dig så jävla mycket, du får mitt hjärta att vilja fortsätta och min själ att läka de sår den vållats.



Min underbara make, jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Det alternativet finns bara inte.

Du gör mer än du tror för mig, gud så jag älskar dig!



Men tänk..

Jag hatar verkligen att vi är skyldiga pengar, även om jag är j-ligt tacksam att vi fått de lån som vi fått.

Hade vi inte haft de lån vi har idag så skulle vi visserligen inte ha datorerna och defentivt inte haft kameran, men just om vi inte haft dem så..

Jag skulle kunna fixa till en ordentlig studio med bra utrustning. Men får hoppas på att överklagan går igenom och det kommer lite därifrån så löser nog det sig annars så får företaget helt enkelt stå för och äga studio delarna, lite synd bara om man kånkar.

Skulle visserligen inte ha råd att skaffa utomhus aggrigat till blixtarna och så men skulle som sagt kunna ordna ordentligt med grejer att använda inomhus iaf och skulle kunna fixa till min lilla ministudio som jag planerat upp.

Vi får väl se.

Men lite småkomsikt är ju att vi inte bara fick beskedet från Volvia idag utan tidningen från Scandinavianphoto kom dessutom idag, känns nästan lite som ett tecken.



Du skämtar?

Tror inte riktigt det kan bli en dålig dag idag.

Har varit inne på EBL skolan idag för första gången och testat på lite hur det känns och så. Det känndes faktiskt riktigt rolgit och det var mycket trevligt folk där. Idag fick vi göra julkort, hur många vi ville hur vi själva önska att dom skulle se ut.

Var skönt att komma ut och få träffa lite folk som sitter lite i samma sits som en själv och just att det inte är ett tvång gör himla mycket.

Sedan var Lena så snäll och skjutsade hem mig och Jennie som åkte med oss dit. När jag väl kom hem så kollar man ju självklart alltid posten och det hade allt kommit en liten hög med post till oss, i denna högen låg ett brev jag längtat så efter.

Från Volvia. Nervöst gick jag upp för trappen in till lägenheten och kunde knappt bärga mig för vad som vänta i detta brev men samtidigt sa en röst bak i huvudet att inte bli för glad då det antagligen inte är mer än 20 000 kronor ( visst det är mycket pengar men för en livslång skada och all den smärta och problem det åstakommit är det väldigt lite att täcka en livstidsskada ), men samtidigt så hoppades jag verkligen att det skulle vara iaf 35 000 kronor.

Jag öppnade brevet strax efter att jag satt mig här vid datorn och ser en massa siffror när jag drar upp innehållet och till min lycka och stora förvåning var det mer, mycket mer än vad jag förväntat mig. Det är sjukt, det känns inte som det är sant och att snart kommer det någon riktigt dålig nyhet eller att det är en skuld egentligen men samtidigt vet jag att det faktiskt stämmer det jag läst då jag läst det ett flertal gånger.

Sedan får vi ju se om det kommer något från den andra försäkringen, den har jag dock inga som helst förväntningar på, och så vad överklagan leder till ( det handlar ju om ersättning för 30 månader därifrån så efter att soss fått tillbaka sitt ska det om det godkänns ligga på runt 60 000 kronor ).

Är så himla glad, samtidigt som jag mår lite dåligt.. det är ju inte lite pengar, visst så försvinner mycket av det nu när vi ska betala tillbaka skulder men fortfarande mycket pengar.



Closer than I ever felt before

Tro det eller ej men jag är faktiskt vaken.

Okej jag ska väl vara ärlig och erkänna att jag lyckades få 20 minuters sömn efter många om och men. Dessvärre gjorde det att mina ögon känns uttorkade och helst av allt skulle vilja få slumra några timmar till.

Lena kommer och hämtar mig om ca 1 halvtimme. Jag hoppas hon hämtar hem oxå för annars tar jag mig inte hem, men det är väl något jag får ta reda på innan vi åker härifrån så jag kan hoppa av innan det är för sent eller vad man ska säga.

Jag hatar att inte kunna sova riktigt, skulle nog vara skönt för Per med om jag kunde lägga mig när han gör det istället för att sitta upp hela natten och vara för seg för att kunna göra något vettigt men fortfarande för vaken för att kunna lägga mig utan någon ångest.

Ja men livet ska väl inte vara lätt antar jag..



Smink

Ida har skrivit lite om smink och sådant några gånger och nu senast så hade hon en länk därifrån man kunde beställa så jag kikade in där och det såg ju riktigt vettigt ut.

Ska tydligen vara riktigt bra produkter och jag måste ju säga att dom känndes då iaf väldigt billiga, plus att jag hittade att dom hade glitter vilket gjorde mig helt såld.

Jag har någon sjuk fasination utav ting som glittrar ( på ett speciellt sätt ), kan bli som förtrollad och paralyserad och på sätt å vis börja må riktigt riktigt bra samtidigt som en glädje sveper över en. Jag kan verkligen inte förklara vare sig varför eller hur detta kommer sig men det har funnits med mig sedan tidig ålder.

Vet att jag norpade glitter burkar från fritids just av anledningen att dom glittrade. Brukade kunna skämta om att jag var en skata. Norpa saker är ju något som jag slutade med då men att jag blir som jag blir när jag ser glitter det sitter fortfarande kvar.

Per är så söt så han vet ju vad han ska köpa till mig när han vill överaska eller liknande, något som glittrar sådär som jag gillar.

Men ska kolla igenom SIDAN lite bättre sedan tänkte jag och få ihop ett set eller vad man ska kalla det som man kanske kan beställa sedan när man får pengar över. Börjar ju bli i lite behov av nytt puder dock då det jag har håller på att ta slut. Tack Ida för tipset.



Dagens Bild.

Höll ju helt på att glömma Dagens Bild, visst nu är det visserligen en ny dag men det gills fortfarande.



Idag blir det denna på en basilika från Alsters Herrgård, för att jag längtar så tills vårkanten när man kan börja odla igen.



Jahapp

Ja det ser ju ut som att det blir en dygnare om jag ska vara ärlig.

Vill väl egentligen inte göra en dygnare men jag pallar inte med att lägga mig och skulle jag lägga mig kommer jag vara helt körd när jag ska upp och risken att jag somnar om är extremt stor.

Nu har jag ju tur som blir hämtad av mitt goa personliga ombud, men det hjälper ju inte mig om jag har däckat. Ska jag sova så blir det nog fullt påklädd och inte nedbäddad, lättare att vakna då med.

Jag hoppas ni andra sover så gott iaf.



Sova idag eller imorgon?

Idag sov jag påtok för länge, vilket i sin tur resulterat i att jag verkligen inte är det minsta trött just nu samt att den där förbannade ångesten attackerar en så snart man ens börjar fundera på att gå och lägga sig.

Borde egentligen ha lagt mig redan då jag ska upp tidigt imorgon och åka till EBL skolan, men ja som sagt så är det inte så lätt för mig. Visst jag kan ta piller och så men får ju ångest av det med för jag vet ju att det är ett förberedande för att sova vilket gör att jag inte kan slappna av och då funkar ju inte pillren sådär överdrivet bra.


Modell: Sofie Hurtig.

Men ska bli intressant, trotts tiden, att se vart detta kan leda och ge. Jag hoppas det är trevligt och lever upp till de förväntningar jag har. Men det som känns riktigt bra är att jag faktiskt kan avsluta när jag vill om jag känner att det inte passar mig.

Kanske man klarar av att göra en dygnare och lägga mig när jag kommer hem därifrån istället?

Längtar lite till julen gör jag oxå, ska bli skönt att komma hem till Norrland och hela familjen och vänner.



Så var det

Ja till att börja med så skrev jag ju fel på när EBL skolan skulle börja för mig, det är på Torsdag och inte Fredag som jag trodde först.

Men just nu så känns det faktiskt mycket bättre att jag ska dit faktiskt, vet inte riktigt vad som gjorde det men bättre känns det och nästan så man ser framemot det lite. Hatar att jag ska variera så men det är ju inget att göra något åt direkt.

Fick reda på idag att vi ska avvakta med medecin ett litet tag då det är mycket förändringar som pågår i livet just nu och även medecin som skulle stabilisera mina svängningar ( dvs nedgångarna jag har ) skulle vi även vänta med tills saker och ting har börjat röra på sig mer så jag ska tillbaka i början av nästa år.

Han skulle skriva ett läkarutlåtande till överklagan och så skulle han skriva den där remissen som jag har pratat om, så känns bra det iaf. Men blev nog allt lite besviken över att det inte blev någon medecin, även om jag förstår varför.



Dagens Bild.

Idag så har jag valt denna som Dagens Bild.



En bild på min goa kusin Pelle, som just nu ganska nyligen gett sig ut på en 1 års resa runt om i Asien och Nya Zeeland och så.



Veckans Låt

Detta är då första Veckans Låt. Den som jag har valt är denna:

En låt som jag har älskat mången år, ända sedan jag fick min första cd spelare. Så detta är en av de allra första låtar som jag haft på repeat och lyssnat på tills mina öron blöder, ja nästan iaf.

Meatloaf - I´d do anything for love




Maybe I

Så vad vill jag göra då om jag inte orkar med eller riktigt vill gå den där kursen på EBL skolan?

Ja till att börja med så vill jag få fokusera på mitt fotograferande och planera in sessioner och komma på ideer till alla framtida sessioner som jag har. Har ju ett flertal modeller som jag ska fotografera men har ideer till själva sessionerna för kanske häften av dem, om ens det.



Sedan skulle jag väl visserligen vilja ta någon utbildning men mest för skojs skull men oxå någon som jag faktiskt får ut något av och då syftar jag ett papper som säger att jag kan det, för annars så gäller det ju inte riktigt i det fina samhälle vi bor i idag.

Skulle vilja gå och få lära mig att sjunga bättre, vet att jag har en stark röst men som jag skulle vilja lära mig kontrollera bättre. Skulle vara väldigt roligt om man kunde hålla toner och så utan att det ska skära sig som det brukar kunna göra ibland när jag går för högt.

En skrivar kurs skulle även det vara lite roligt, men kanske inte riktigt så avancerat som syrran studerat och studerar. Utan mer för att höja vardags och göra en bättre på just formuleringar och kanske stavningen.

Skulle dessutom vilja gå någon målar/skissar kurs för att lära mig att göra saker och ting lite bättre. Visst är inte direkt dålig men är verkligen inte bra heller och skulle vara roligt om jag iaf kunde skissa lite bättre, skulle ju kunna göra mitt förklarande av fotoideer betydligt lättare om jag kunde skissa upp lite mer ordentligt vad jag menar.



Sedan skulle väl en Photoshop kurs vara intressant, men det mesta går ju att lära sig själv och av andra som kan lite mer än en själv.

Hittade en kurs för tårtdekorationer för ett tag sedan som även det skulle vara roligt att testa på och även en för blombindningar fanns det en. Det är ju bara korta kurser men det är lite det jag känner jag är ute efter på sätt och vis. Som sången behöver ju vara längre och det gör inget men andra kurser skulle jag nog inte idas hålla på speciellt länge med.

Men skulle samtidigt vilja skaffa någon mer utbildning, även om just nu inte riktigt är rätt tid för det.



Time can do so much

Man kanske ska ha en Veckans Låt bland allt det dära dagens, men kommer ju aldrig riktigt komma ihåg att skriva om det jag säger att jag ska göra. Men gillar ändå den ideen.

Så tror jag ska genomföra Veckans Låt, men som vissa av er vet så är jag väldigt duktig på att kunna lyssna på en låt många gånger och väldigt länge.

Har blivit väckt betydligt tidigare än vad som var tänkt idag men orkar inte riktigt gå och lägga mig igen för då tvivlar jag på att jag faktiskt kommer kunna komma upp när det väl är dags. Men med tanke på när jag lade mig så är jag himla glad att jag inte behöver köra dit in själv.



På Fredag ska jag till EBL skolan och testa men ska jag vara helt ärlig så har jag verkligen ingen lust, inte en vecka när jag sover såhär dåligt och lite som jag gör nu. Att jag får en syssla på dagen gör ju inte att jag har det lättare att somna på kvällen och vill heller inte behöva äta sömnpillrena för ofta så man blir beroende av dem.

Fast egentligen vet jag inte om jag verkligen vill gå där alls, alltså jag menar visst är jag tacksam för att jag får den här chansen och den är säkert bra men jag vet som sagt inte om jag verkligen orkar eller vill. Känns lite som jag återigen går med på saker för att göra andra nöjda, inte för min egen skull. Det säger ju sig självt då att resultatet inte kommer bli särskillt lyckat.

Och även om det skulle vara jätte roligt att utbilda lite inom foto så vill jag egentligen inte riktigt det heller och det känns som man mer är utnyttjad än vad man får ut av det. Som sagt så tycker jag EBL skolan är en jätte bra idee och som jag verkligen vill stödja, men jag vet inte om jag orkar just nu i denna period som jag är i.



Känner på mig att jag kommer försöka ta mig ur detta så snart jag kan då jag faktiskt inte vill, men vill samtidigt inte göra folk besvikna så frågan är ju om jag kommer försöka krångla mig ur eller bita ihop för andras skull. För jag kan säga att jag till stor del som det är just nu inte är för min egen skull som jag går med där.

Jag vill få fokusera på mitt fotande och sådana saker, inte hålla på att pyssla en massa. Kommer bara resultera i att jag blir mer stressad som i sin tur leder till att jag sover ännu sämre som leder till att jag är ännu tröttare och det blir bara en ond ond cirkel utav det hela.

Jag vill inte och jag orkar verkligen inte nu..



I never ment to do those things to you..

Pratade häromdagen om en låt som Per säger stämmer in på mycket av det han känner, tänkte för er som inte hört den eller orkar höra den så kommer texten här.

Hoobastank - The Reason

I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with every day
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you [x4]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you



Kanske, lite..

Ibland, väldigt sällan för att vara helt ärlig, så vill jag ha barn. Känns som man nästan inte kan vänta och bara längtar efter 2 stycken små ( med 2 års mellanrum ).

Men samtidigt vill jag inte alls ha barn, iaf inte än på ett riktigt bra tag. Så det skrämmer mig lite när jag väl blir på sådant humör, för livet skulle kunna ändras så snabbt och på sätt och vis mot ens egentliga vilja, eller är den som är den som faktiskt vill ha barn?

Men tack och lov så vill inte Per ha barn på bra länge så han håller tillbaka mig när jag väl hamnar i de tankarna.



Dagens Bild.

Detta blir då dagens bild.



Från mor och Götes bagarstuga.



Härmas.. jag?

Tyckte det var en lite rolig ideé som Sofie hade med dagens rubriker så jag tror jag ska härmas lite, på sätt och vis iaf.

Ska nog göra Dagens Bild där ja helt simpelt visar den bild som tilltalar mig av mina bilder just den dagen, kanske det blir någon annans bild någon gång oxå men vi får se. Tycker inte om att använda andras pga copyright och så även om jag är väldigt noga med att skriva vems bilden är och vart det går att få tag i eller se den bilden eller rent av personens andra verk.

Sedan om det blir någe mer dagens vet jag inte men kanske Veckans Individ eller någe liknande, sedan lär jag säkert glömma detta med jämna mellanrum men ibland iaf ska jag försöka hålla detta uppdaterat.



Coming Home

Imorgon så ska jag till min läkare Edward av tre - fyra anledningar.

Till att börja med så är det för att kolla efter en möjlig ny medecin istället för Concertan som jag hade tidigare. Vad det blir har jag verkligen ingen aning om, bland annat då jag inte ens kommer ihåg namnet på de flesta piller som finns att välja mellan, men sedan så är det ju väldigt många olika varianter.

Sedan så ska de ju ses om det möjligen är någon bipolär grej jag har oxå eller om mina kraftiga nedgångar har med ADDn att göra och isådanfall vad som går att göra för det.



På detta så ska vi ju be honom om att skriva en remiss för en viss sak och så måste vi ju dessutom be honom skriva ett utlåtande till min överklagan så vi har lite mer att stå på denna gången, även om det har visat sig att länsrätten inte haft tillgång till alla de papper de borde haft för att fatta något beslut.

Ska bli intressant att höra vad han har att säga och vilka förändringar det faktiskt kan bli i livet efter detta mötet.



Det är du

Många vet inte hur mycket du faktiskt har gjort mig illa och dumma saker som du sagt, aldrig riktigt med mening att skada mig ska väl nämnas men det har inte gjort mindre ont för det.

Men du ska veta att jag vet att du försöker och att du gör det du kan för att inte såra mig fler gånger, även om du ibland gör det utan att ens veta.

Att man gör varandra illa hör till, frågan är bara hur mycket. Men du ångrar dig och ångrar det du gjort och det är ju i grund och botten det som betyder något.

Jag är lycklig med dig, betydligt lyckligare än vad jag någonsin varit med någon annan och vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Vill inte leva ett liv med någon annan och jag vill dela våra drömmar och en framtid med dig och vår lilla familj.

Jag kommer alltid att älska och även om du gjort mig illa så vet jag som sagt att du aldrig menade det och på sätt och vis inte riktigt rådde för det som gjorts, många skulle säkert tycka att jag är löjlig för vissa saker som sårat mig men rår ju inte riktigt över vad man känner och har man kommit överens om något så har man.

Men jag är glad att jag har dig som trotts dessa ting skiner med solen på mitt liv och får det att vara underbart att faktiskt leva. Du är mitt allt och mitt hjärta tillhör dig.

Jag lyssnar på Hoobastank - The Reason och tänker på allt du sagt om hur den låten beskriver precis det du känner. Vi har många fel både du och jag men tillsammans kompletterar vi dessa och vi kanske har våra egna små sätt att klara vardagen men dom är våra.

Jag älskar dig min underbara man.



Önskningar

Önskningar blir ju vad man gör dem till så att säga och jag tror nog de kan slå in, men inte helt utan sin egna energi.

Är det för mycket att önska sig ett stabilt liv?

Det känns som man kämpar så för att allt ska ordna sig men när det väl kommer ljussken så verkar något fortfarande försätta en i skugga. Och man tycker ju att det inte borde vara så omöjligt att uppnå, det är ju inte några sagolika rikedommar som vi ber om utan att kunna leva ett dugligt liv med en lön som vi kan överleva och kanske även leva lite extra på.



Men iaf att man slipper betynga andra med rätt så dumma problem rörandes det ekonomiska.

Visst så gården vi drömmer om kostar ju inga små summor, men det är ju heller inte någon monster gård som vi är ute efter utan ett någolunda självförsörjande hem utan speciellt mycket skog.

Men en sak ska ju givetvis nämnas och det är att för mig har en stor dröm redan slagit in, min kamera.



En sådan du vill ha

Ja så mycket städande igår blev det inte, kom igång lite men så mycket mer än så blev det inte då vi fastnade i samtal med varandra om framtiden. Låter som vi grälade en massa, men inget sådant utan vi satt och försökte komma på en lösning som skulle kunna passa oss på ett bra sätt.

Men vi fick iaf ut den mesta skiten ur det blivande hobbyrummet, ska väl ställa in bokhyllan där senare idag skulle jag tro och kanske att vi faktiskt tom ställer in datorerna dit redan nu även om vi bara har ett rätt trångt bord än så länge.

Idag är sista dagen som min överklagan kan lämnas in, så jag hoppas ju verkligen jag hinner för jag orkar inte gå ingenom allting en gång till.
Men nu kom Per hem så nu ska vi se till att fixa det sista med pappret som ska lämnas in.



Låt se

Jag kommer inte riktigt på något att skriva om eller ja det är väl kanske inte riktigth elt sannt. Jag har flera saker osm jag vill skriva om men jag vet inte riktigt vart jag ska börja eller hur jag ska få det ur mig.

Är i en sån där lite jobbig period igen där jag inte mår så bra som jag skulle kunna. Paniken stiger och jag blir allt mer frustrerad över att inte komma någnon vart i livet. Andningen blir allt tyngre för var gång jag tänker på allt jag skulle behöva göra och skriva ner för att komma ihåg vid senare tillfällen.

Hur många listor jag skulle behöva göra för att reda ut allt trassel, men jag vet inte vart jag ska börja vilket gör att jag känner att paniken går från noll till hundra på några sekunder och det känns som någon sitter över bröstet så man inte kan andas.

Skulle behöva få iordning på så mycket men jag orkar inte riktigt med det, speciellt inte det med att inte vet vart eller vad man ska börja med.

Det är skönt att jag ska till läkaren på tisdag och ska få kolla efter nya medeciner, jag hoppas jag mår bättre denna gången och inte går ner mig så som jag gjorde med Concertan. Men det återstår att se antar jag.

Men vi har pratat nu Per och jag om framtiden och även om det är mycket att göra och mycket av det som skapar mer panik och ångest så känns det som det finns ett ljus där borta, det är ju det som får en att ens orka vakna varje dag och kämpa sig igenom detta.

Har många vänner som inte heller mår någe bra, men en speciellt jag tänker på nu.
Du ska veta ( och jag tror du vet vem du är ) att jag förstår till viss del det du känner, även om jag inte vet exakt hur det är för dig. Jag vet att du säkerligen inte vill tala med mig om det men du ska veta att jag finns här om du vill, bara att säga till. Du kanske inte tycker vi är så nära vänner men för mig betyder du mycket och jag bryr mig väldigt mycket om dig.



Farsdag

Idag är det farsdag.

Jag vill tacka min far för allt han gjort och allt han gör.



Jag hoppas du får en helt underbar dag idag min lille far.



Söt

Du är så söt och go min älskade Per.

Kan inte i ord riktigt beskriva vad jag känner och vad du betyder för mig.

Älskar dig.



Jaha?

Jag är trött och seg och har vad det känns som ingen energi. Så varför kan jag inte gå och lägga mig då?

Varför kan jag inte sova?

Är så trött på att hamna i sådanahära perioder när jag får sån ångest av att ens tänka tanken att lägga sig. Jag har vare sig tid eller lust att spendera en massa timmar på att inte görat något nyttigt. Visserligen är väl sova nyttigt för kroppen men känns inge vidare produktivt.

Jag vill inte ta av mina sömnpiller hela tiden heller, bland annat för att det är ett väldigt begränsat antal som jag har samt att dom ska vara starkt beroendeframkallande.


Ett foto, från vår senaste session tillsammans, på Sofie Hurtig jag fixade lite med.

Lägger jag mig bara för att sova så ligger jag och glor i taket och nästan oavsett hur trött jag än är så kan jag inte somna, något som gör mig ännu mer rastlös och ja stressad som i sin tur resulterar i att det blir ännu svårare. Så det blir lite utav en ond cirkel tills dess att jag däckar.

Men samtidigt vill jag inte riktigt sova heller, vill hellre kunna lägga tiden på annat som tex foto och liknande.



Hot Stuff

Jag har eller vad man nu ska säga, jag sitter nog och tänker lite för mycket ibland bara, kommit till insikt med att jag har faktiskt riktigt många snygga och attraktiva vänner.

Det där kan ju nu visserligen misstolkas men jag hoppas att folk fattar vad jag menar. Jag tycker att de flesta av våra vänner är jävligt snygga och ser riktigt attraktiva ut. Sedan finns det ju självklart vänner som inte är det, kan inte påstå att någon är direkt ful, verkligen inte.

Men verkligheten är ju sådan att vissa är snyggare än andra, så enkelt är det ju bara. Jag vet ju själv att jag tillhör ju dem i vänner skaran som är bland de som är minst attraktiva, så ja så är det ju bara och jag har lärt mig att leva med den faktan.

Visst folk ser ju bra ut på olika sätt och så men i det stora hela tycker jag verkligen de flesta av dem ser jävligt bra ut, ska ju tilläggas att deras personlighet inte är något negativt heller precis. Jag menar varför skulle vi annars vara vänner?



Mja känns som jag mest babblar på om konstiga saker nu som säkert kommer missförstås så ska nog sluta nu.

Men en fråga som jag tycker folk ska ställa sig och gärna svara på här i min blogg då jag är nyfiken ( självklart behöver jag inte vet vem eller vad utan bara åsikterna om just detta.
Ni är extremt attraherad av en kompis och skulle mer än gärna endera bli tillsammans med denne eller bara ha umgänge. Tillfället ges och det visar sig att denne känner likadant. Skulle ni "riskera" relationen för att gå ett steg längre ( alltså skulle ni göra det ni ville )?

Vet själv för flera år sedan, strax innan jag träffade Per, så var jag rätt så betuttad i en kompis och vi båda var väl något attraherade av varandra och höll hela tiden på att skoja om det och retas med varandra. En dag så kom tillfället att det faktiskt kunde hända något. Vid det tillfället så valde vi dock att låta det vara för att inte riskera vänskapen.



Men en sådan en

Idag hade vi planer på att vi skulle ta och köpa ett par nya byxor till min karl då han bara har 1 helt par samt införskaffade av annat småkraffs, som exempelvis smör.

Bilen startade utan några problem men färden till Maxi var mindre problemfri, den har aldrig gått så illa och den höll på att dö flertalet gånger mitt i vägen. Men vi tog oss iaf fram och gick och handlade nya byxor, en ny plånbok, en hårklämma ( som Ida förslog att jag borde ), lite mat och sådana nyttigheter.

Vi tog tid på oss och gick runt och njöt av att vara ute och det känndes lite i luften att det snart börjar bli riktigt med julstök och stämning. När vi väl kom ut och satte oss i bilen så ville den till en början inte starta alls. Vi höll höll på åtskilliga gånger att försöka, efter ett tag så drog den iaf igång och en lättnad kom.

Men så när jag skulle gasa så blubbade den till några gånger och dog igen, såhär höll den på ett bra tag tills vi gav upp och ringde runt lite till mina föräldrar först för att se om det var något vi kunde göra själva, men det slutade med att vi fick ringa Leif och be honom komma för det är ju inte så jätte lätt att förklara precis vad som skulle kunna vara fel över en telefon då man själv inte kan så överdrivet mycket om bilar.

Leif, Pers pappa, jobbade dock och det var stopp på bruket så han kunde inte riktigt komma därifrån så vi fick snällt sitta där och vänta tills han kunde komma lös och hjälpa oss. Men när han väl kom så funkade bilen igen, han åkte bakom oss hem ifall den skulle stanna längs vägen men det gick bra ända hem till parkeringen.

Kan inte påstå det känns allt för motiverande eller det minsta lockande i att köra den upp till Sundsvall över jul, men vi får se hur det går med det helt enkelt. Vi tog oss ju ändå hem nu och så..



Det är så synd

Som jag tror nog de flesta som läser min blogg idag vet så är det ett visst glapp mellan mig och Pers familj av olika anledningar.

Satt och tänkte lite på det här nyss och hur synd jag tycker att det är att det ska ha blivit så mellan oss, inte för att jag egentligen vet eller förstår riktigt varför dom fått den attityd mot mig som dom nu har. Pers bror anser att jag drar rätt hårt i tyglarna, det "komiska" är att jag är den enda utav oss som faktiskt frågar vad Per tycker och vad han vill.

Visst jag fick Per att börja käfta ifrån när vi träffades, men tro det eller ej men det gäller ju även mot mig. Dock är ju självklart det inget som någon ser. Och visst det kan jag leva med men jag hade ju verkligen hoppats och tro mig, jag har försökt, att vi skulle kunna komma bra överens och att jag skulle kunna accepteras in i deras familj oxå. Men icke.



Per´s mor är den enda som visar vändlighet mot mig, men jag kan säga att jag ändå inte riktigt vet vart jag har henne för ibland visar hon en helt annan person och är allt annat än ärlig och vänlig mot mig. Så ja jag vet att hennes vänlighet mot mig inte är speciellt verklig så att säga.

Jag är ärlig med Per och säger som jag känner och tycker, men samtidigt biter jag ihop för hans skull så vi ska kunna umgås med hans familj oxå. Dock inte speciellt roligt att veta att det för dem skulle kvitta och att det helt klart skulle vara bättre utan mig där.

Men även Per´s psykolog som han träffade ett tag påpekade mycket av sådant jag redan sagt, som att mycket att hans problem är baserade på hur illa han blivit behandlad av hela sin familj egentligen och speciellt sin brors agerande mot honom. Per håller ju visserligen själv med på det mesta av detta, även om det är svårt. Jag lider så med min älskling för jag vill ju att han ska kunna ha en lika bra relation med sin familj som jag har med min.

Jag är ju självklart glad även om jag på sätt och vis tycker det är himla synd att han ser till viss del mer upp till min far än sin egen. Tycker det ju är kanon att dom kommer så bra överens men jag önskar så att han kunde ha en sådan bra relation till sin egen pappa oxå, det skulle göra honom så gott.

För som det ser ut just nu så kommer han så otroligt mycket bättre överens och verkar trivas extremt mycket bättre med min familj än med sin egen. Det är klart att samtidigt jag tycker det är underbart och roligt så är det tragiskt att han inte kan ha en sådan relation med sin egen familj oxå. Men vi har försökt, gång på gång på gång med dem och bitit ihop ett stort antal gånger och perioder.



Det känns som vi inte kan hålla på nå länge till för snart har det skeppet seglat och jag menar visst, som man bäddar får man ligga, men jag vill ju kunna få slappna av runt dem med och ha en bra relation med dem och framförallt känna mig delaktig av den familjen oxå. Per är ju helt inkluderad i min men jag inte alls i deras.

Det skulle väl vara Pers mor som faktiskt försöker få mig att vara en del, men hon sabbar det hela väldigt illa på andra sätt istället, som tex att inte vara speciellt intresserad av Pers liv och motgångar, det är väldigt sällan så att säga.

Visst det finns större problem i världen men det gör mig fortfarande inte mindre ont att det håller på att lutar mot att vi snart inte orkar ha någon kontakt med dem och även om det skulle kännas himla skönt på sitt sätt så skulle det smärta mig så otroligt då det trotts allt är Pers familj. Men det känns skönt att han ställer upp bakom mig rörandes detta iaf och att vi kan prata om det.



Calling their names

Man får verkligen små flashbacks ibland när man lyssnar på vissa låtar, en hel del låtar får en direkt att tänka på tiden när vi hängde med Mange, Dillen, Per ibland och så, ja stackars Kvirre var väl oxå med fast ingen egentligen ville ha honom med ( som sagt stackarn, synd om honom men han var svår ).

Vi cyklade som tok genom Söråker fram och tillbaka då vi först skulle till Mange sedan hem till Pollan eller mig, vi bodde ju grannar så det var detsamma ungefär. Dom åkte mopeder och vi cyklade, men det var himla roligt förutom när jag skulle haka på Mange´s moppe en gång vilket resulterade i en skitsnygg vurpa för min del. Gjorde inte mig illa som tur va men det var ja lite komiskt och pinsamt.

Tror detta var strax innan Frille perioden, åhh sådana minnen.. Krangpartyn, Folkan, Biljarden, GTA, Pollans Flakmoppe och ja Frille. Och egentligen sist men inte minst.. CHIQUITA, bästa låten av Pollan o Zäta, helt underbar på sitt speciella sätt.

Det var en helt underbar tid i mitt liv måste jag säga, saknar den lite på sätt och vis.



Dagen efter

Ja idag har väl inte jag varit hur uppåt som helst direkt utan snarare varit skitseg och haft ont i hela kroppen ( va i h-vete har jag gjort när jag sovit?? ).

Vaknade först av att Pers klocka ringde, kom just då inte riktigt på varför i hela friden han ställt klockan en söndag. Så han fick förklara att han skulle upp till jobbet, stackarn. Men det har tydligen gått ganska bra ändå och han behövde ju inte jobba någe överdrivet länge tack o lov.

Jag vaknade av att mamma ringde runt 15 tiden och berättade att de var på väg hemöver från Stockholm nu och ville kolla så allt hade varit bra igår. Det var då när jag var tvungen att springa upp efter telefonen som jag upptäckte hur himla ont i armar och ben jag hade, känndes som träningsvärk men ändå inte riktigt så ont. Svårt att förklara.
Mamma berättade även att han som hon träffade där nere i Stockholm är med extrem stor sannolikhet min halv morbror för han var tydligt väldigt lik morfar, va roligt. Jag hoppas vi får lära känna dem lite mer och att han är trevligare än min andra morbror..

En stund sedan kom Per hem med lite mat som blivit över på jobbet så vi satte oss och åt, vilket var otroligt gott. Var ju betydligt hungrigare än jag trodde så det känndes som det gjorde underverk.

Det har varit en lugn och skön dag.



Halloween Partey

Som jag tror det flesta vid det här laget har klurat ut så var jag och Per på Ida och Eriks halloween fest hemma hos dem, givetvis utklädda.

Det började med lite små panik när vi skulle iväg. Per hittade kläder och skulle först vara gangster men slutade som brat, ja han såg då mer ut som det. Jag själv skyndade i mig lite mat och hittade inga kläder alls så det resulterade i att jag bytte till emo för att underlätta. Dock hann jag inte sminka mig innan bussen gick så fick dra med mig en massa smink och göra det på festen istället och det blev ju verkligen halvdant. Men blev ju lite utklädd iaf.


Bilden snodd från Ida´s bilddagbok.

Det var lite roligt för det var verkligen många som reagerade på att mitt hår växer himla snabbt, om än är något skadat. Fick lite tips av vår underbara lilla frisör Lina, så hon ska få fixa lite på mig sedan här nästa gång hon kommer till Karlstad och har tid till övers. Blev glad att folk märkte det iaf.

Dock blev det så himla varmt så att Ida hjälpte mig att sätta upp håret, blev riktigt fint. Ska göra som hon sa och skaffa mig en sådan, kommer inte riktigt på vad det är dom där sakerna heter nu bara, kanske hårtång?


Bilden snodd från Ida´s Bilddagbok

Frammåt på kvällen där så började Per må verkligen dåligt och fick även upp lite innehåll några gånger dessutom, men Anna speciellt var så snäll som hjälpte mig ta hand om honom. Visst kanske inte så mycket man kunde göra mer än att se till att vara där för honom om det var något han behövde. Sedan började en till av våra vänner må väääldigt dåligt dessutom, tänker inte nämna vem då det inte är min plats att skriva om anser jag. Tycker det var synd om dem båda, inge roligt när det blir sådär eller så illa som det verkade bli för vår vän. Blev ju riktigt orolig för vännen och gjorde mig verkligen ont att höra hur illa han mådde. Speciellt med tanke på hur söt han är när han blir full.

Per började tack och lov må bättre efter ett tag men höll på somna på soffan, stackars älsklingen hade ju jobbat innan dessutom och jobbade även idag.


Bilden snodd från Ida´s Bilddagbok.

Men trotts att det gick på tok för en del och vissa inte mådde så himla bra så var det helt klart en lyckad och rolig fest och var himla skönt att komma iväg dit. Himla mysigt dem bor med. Dock vid 3 tiden behövde vi börja bege oss hemöver så Anna beställde en taxi som kom och hämtade oss 4, Per, jag, Peter o Anna. Det var en riktigt trevlig chaffuör som bjöd på godis och var trevlig att prata med, även om det visserligen var anna som pratade mest med henne. Dock höll hon på att missa att Per skulle med i taxin oxå och höll på åka ifrån honom, stackars älsklingen.

När vi kom hem så Per han somna sågott som direkt medan jag satt och var social med Loke innan vi oxå gick och lade oss för att sova. Idag har jag dock varit lite bakis, första gången jag verkligen är bakis. Men beror nog på att jag inte drack tillräckligt med vatten igår innan jag lade mig.


Bilden snodd från Ida´s Bilddagbok.

Men det går väl över hoppas jag, men det var helt klart en bra kväll och roligt att se Per faktiskt bli full dessutom, är ju rätt sällan han lyckas bli det s¨det var roligt men ja som sagt synd att det blev lite för mycket bara.
Ska lägga in lite bilder sedan när jag fått några från Ida.


Tack till er. Bilden snodd från Ida´s Bilddagbok.

Tack till Ida och Erik som bjöd in oss och annordnade denna roliga kväll, TACK.



Jobbi

Det är ju kanon roligt att Per får jobba lite denna helgen men ja jag har ändå allt lite svårt för förändringar i planeringen, eller ja jag tycker ju inte riktigt om det.

Först var det meningen att Per bara skulle jobba mellan 10 - 14 idag och det var ju verkligen jätte bra, då skulle han hinna hem och ta det lite lungt och ta igen sig innan det blir fest ikväll.

Men nu ser det ut som han kommer behöva jobba till 20 tiden tom, visst det ger lite extra pengar egentligen det gör det ju men det blir ju så sent. Så ja nu vet jag inte riktigt hur det  blir för vår del ikväll.

Vill ju inte riktigt åka dit utan honom, mycket för att vi kommit överens om det tidigare i förhållandet om att vi ska inte festa utan varandra. Visst det var i början av förhållandet och vi har det ju extremt mycket stabilare än vad ett nytt förhållande har, men samtidigt så är det ju en överenskommelse mellan oss båda och sådant ser jag starkt på.



Per har inget emot att jag åker dit utan honom, till viss del skulle han ju tycka det är tråkigt och så men inte så att han hindrar mig. Jag som hindrar mig själv mer så att säga. Och det är klart att han kan komma i efterhand men är ju inte överdrivet förtjust i att han tar sig dit själv.

Jag vet.. jag är paranoid, men jag är så rädd att det ska hända honom något. Skulle aldrig kunna förlåta mig själv för att jag lät det ske och det är helt klart värre än den paranoida känslan. Han är ju trotts allt mitt livs kärlek, den underbaraste av underbara och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Han är ju mitt liv.

Jo jag vet hur fel det där låter egentligen men jag tror nog de flesta av er fattar vad jag menar iaf.

Men han skulle höra av sig igen lite senare så fick vi prata lite mer om det.



Duktiga jag

Idag har jag med min mått mätta varit riktigt duktig, anser jag själv.

Jag klev upp runt 10 tiden imorse, vilket är tidigt för mig även vanliga dagar och speciellt med tanke på att jag lade mig vid 5 tiden imorse. Till viss del var det lite dålig planering då jag visste att jag hade en tid att passa nu på morgonen ( ja det är morgon för mig ).

Men ska bli himla roligt ändå och jag känner mig som jag vaknat till rätt bra ändå. Duschen hjälpte ju visserligen inte till utan snarare tvärtom, blir så gott där inne vilket får min kropp att tycka att den kan ta paus och ladda om. Vilket inte är det mest lyckade när man ligger i ett badkar fullt med vatten, därav jag stod upp och vinglade omkring idag.


Fönstret i hobbyrummet.

Har även vattnat alla min blommor nu här, kollade dessutom tiden denna gången. Det tar med hämtning av vatten och så utdelningen förståss ungefär 20 miuter att vattna dem allihopa. För er som inte känner mig så har jag liiiiite blommor här hemma.

Det blir ju några turer per rum.
Sovrummet: 3 vändor
Vardagsrummet: 4 vändor
Hobbyrummet: 3 vändor
Köket: 2 vändor
Övrig yta: 1 vända

Med vända menar jag givetvis påfyllning av vattenkannan, så det inte blir några missförstånd. Men det är ju helt klart värt det, speciellt när man ser hur det växer och så det livar upp lägenheten. Visst så kan ju vissa växter ge en betydligt stökigare känsla till rummet, men fortfarande värt det.

Nu ska jag snart strosa iväg..



Segmonster

Ja som kanske synes här i min tämligen inaktiva blogg, ja för tillfället, så har jag varit seg och inte riktigt orkat med att skriva om något alls.

Är i en sån där period som jag brukar ha med cirka ett års mellanrum där jag har absolut inge energi eller lust till sågott som något alls. Jag skulle helt klart behöva blutsaft eller liknande, som jag fick när jag var yngre för att bland annat klara av att ens komma till skolan. Det smakar ju verkligen inge gott men gör, eller ja gjorde iaf då, underverk på mig.

Har fastnat lite i en Fallout 3 fälla dessutom, det är ett sjukt beroende framkallande spel. Både Per och jag har fastnat där ordentligt. Men detta är helt klart ett spel som det ska investeras i och som bör hyllas, det är klart att det finns en hel del buggar fortfarande men det är ofantligt roligt och jag måste ju säga att dom faktiskt lyckats hamna i samma eller iaf i närheten av samma klass som 2an ( har inte spelat 1an så vill inte uttrycka mig om sådant jag inget kan ).

För den som inte vet så Fallout spelen handlar om att armageddon har inträffat och det varit ett världskrid som i princip utplånat större delen av livet på vår jord. Man spelar som en överlevare som ska försöka klara sig på olika sätt genom spelens gång och det finns olika valmöjligheter och många  vägar man kan gå, något jag uppskattar i spel.

Annars så är det inte så mycket som inträffar faktiskt. Eller ja igår var Anna och Peter över några timmar och vi satt och snackade en massa igen, denna gången till stor del om skolgång och diverse lärare och upplevelser. Kul var det iaf.

Denna helgen jobbar Per, så det är lite tråkigt men bra. Imorgon så blir det fest hos Ida och Erik där vi ska klä ut oss. Ska bli himla roligt, även om jag fortfarande inte riktigt har helt klart för mig hur jag ska genomföra min utklädnad. Pauline kom ju med en riktigt bra idee om att vara vampyr men känner att jag inte har grejer för att få till det riktigt så tänkte satsa på ängel istället, tror jag. Klädmässigt har jag inte kommit så långt men jag har ju ett par fina vingar iaf. Dock är jag ju lite klumpig när jag blir full så jag vet inte jag, vill ju inte riktigt ha sönder dem om man säger som så.

Eller man kanske ska säga klumpigare..

Men nu borde jag verkligen lägga mig så jag orkar med imorgon. Gonatt på er kära läsare och en riktigt trevligt Halloween.



RSS 2.0