Jag då?

Lite ledsen, eller deppig om man så hellre vill.

Idag skulle det som sagt vara Party hos Peter B för att Joppe fyller år och ja så är det ju även Valborg. Jag hade hoppats på att vi kunnat lösa det med hundarna men så blev det inte utan Per fick gå utan mig.Så nu sitter jag här ensam och har tråkigt och känner mig nere, hade ju gärna viljat gå på festen jag med och träffa folket. Kunde inte gå då Ymer inte är van att vara ensam och vi kan inte ha att han skäller, speciellt inte på kvällen. Hade det varit hus hade skällandet inte varit någon fara, ja inte på samma sätt iaf.

Nej fy va ledsen jag blev nu. Hade ju sett framemot detta.


Attsingen

Jag har ett problem nu..

Det är ju inte så farligt egentligen men jag kan inte fota mer förrns det är löst, mina hårddiskar är fulla!

Har redan rensat en gång och ja det var det som gick att slänga bort som åkte då, nu är det bara sådant som ska vara kvar kvar på dem. Detta innebär alltså att jag måste verkligen ha tag i en ny hårddisk, snart.

Men ja dom kostar ju inte överdrivet mycket så får väl ta och skicka efter en här antar jag, blir en 500 - 1000 gb hårddisk då isådanafall. Dock när jag kan skicka efter en vet jag dessvärre inte, men det visar sig väl.

Use to do

Nu har dom från boendestödet varit här och det har gått långt över förväntan, nu var det visserligen inte han som ljög för mig som kom.

Hon kom till mig vid 13 tiden och vi satte oss ner och pratade lite om hur vi skulle gå tillväga och kom fram till att jag skulle dammsuga vardagsrummet idag och hon skulle ta tid.

Det tog ungefär 20 minuter med några små avbrott, som att munstycket på dammsugaren lossnade och behövde skruvas fast igen, som vanligt. Men hon tyckte det var mycket bra jobbat och att jag är riktigt noggrann samt att det faktiskt gick ganska fort med tanke på att jag trotts allt inte bara dammsög golvet utan möblerna dessutom och bakom och under och med tanke på min noggrannhet så var det jätte bra tid.Jag hoppas det är hon som kommer nästa gång också för jag känner mig så oerhört avslappnad med henne, raka motsatsen mot för vad jag känner för han den andre i gruppen. Men ska försöka att ge även han en chans till.

Det är varmt ute och Ymer ligger och sover på balkongen. Borde snart vara dags att börja plantera ut lite på balkongen iaf, ska försöka få tummen ur och sätta lite mer utav lökarna jag fick av Per i födelsedagspresent.

Är så glad över det underbara vädret och nu är det väldigt fint i vardagsrummet oxå, var visserligen inte så mycket att dammsuga men blev fint iaf.
Dagens Bild.

Eftersom förra bilden var på Loke så känns det ju inte mer än rätt att denna gången är det på Ymer.

Så detta är denna Dagens Bild.Vår lille Ymer. Det tog ett bra tag och en hel del arbete med att få honom att sitta still inne i studion åt rätt håll så man kunde få en bild på honom.

Men tycker det blev en riktigt fin bild på honom.

Only Lonely Time

Ja det har väl hänt lite sedan sist det har det men jag har verkligen hamnat i en svacka rörandes bloggen, IGEN! Skulle vara roligt om man kunde skriva åtminstone en gång om dagen, men orkar inte riktigt alltid bara.

Igår var Anna över en sväng och vi gick ut och gick efter att Per kommit hem, det var himla skönt att få komma ut. Har ju blivit extra instängd känns det som sedan vi fick Ymer då han inte riktigt lärt sig det där med att vi går ifrån dom. Han skäller väldigt mycket och det är ju inget som är så populärt när vi bor i lägenhet och det finns flertalet grannar hemma under dagen.

Idag är det Joppes födelsedag, GRATTIS, så det skulle bli fest borta hos Peter B men med Ymer så kommer vi ju inte riktigt hemifrån. Det säger ju sig självt att det inte är helt bra att han står och skäller på kvällen, det är ju ändå inte alla som firar födelsedag och valborg idag. Visst vi är trotts allt så tysta av oss att det borde vara förlåtligt om vi gick iväg någon timme iaf. Men sedan är det ju i sin tur inte bra att lämna en sån liten valp ensam ens någon timme då det kan skada tryggheten bland annat.

Men vi jobbar på att försöka lösa det för vi vill så gärna få komma iväg lite båda två.

Jag hoppas på att Per får sluta lite tidigare idag, men är iaf oerhört glad att han är ledig imorgon för det behöver han verkligen.

Snart kommer hjälpen från LSS, men jag är väl i ärlighetens namn inte så munter i det. Jag har tyvärr fått en mycket negativ bild av dem och speciellt dem som ska hjälpa mig efter allt förbannat krångel och även vissa lögner. Lögnare ( oavsett storlek av lögnen eller vad den må handla om ) har jag inte mycket för, får jag veta att folk i min närhet ljugit för mig tappar jag all respekt och tillit ganska direkt för dem och det är oerhört svårt att få den tillbaka. Uppskattar och månar för att man ska säga som det, även om det kanske inte låter bra eller sårar. För sanningen kommer ju för det mesta fram iaf och då är skadan nästan för stor för att kunna åtgärda.

Jag menar om man tex bjur över ett par vänner och dom av någon anledning inte kan komma så förväntar jag mig att man säger som det är, även om det är att man bara inte orkar. Jag har full förståelse för det, visst det kanske inte är roligt men jag uppskattar verkligen ärligheten mer. Säg som det är istället, det lönar sig i längden och jag menar.. vad är man för vänner egentligen om man inte kan säga som det är?Dagens Bild.

Dagens Bild idag blir då en från min lilla session med mina älsklingar.

Denna blir på Loke då han försöker fånga sitt leksakskycklingsben i luften.Gillar verkligen den här bilden, jag blir då iaf väldigt glad av den.Hundar

Fotade även hundarna lite idag.

Ymer kan man ju lungt säga var himla svår att få med åt rätt håll då han gärna vände rumpan till. Men fick ett par bra bilder både på honom och på Loke.


Loke har en min han gör när han väldigt gärna vill ha något man håller i, denna.


En liten puss.


Efter många om och men så fick även Ymer att sitta stilla en snabbis.


Man kan ju inte annat än att älska dom.

Blev som sagt en del riktigt bra bilder på dem båda som jag ska fixa till lite sedan tänkte jag.

Det är svårt att fatta ibland att vi inte alltid haft 2 små sötnosar, jag kan då inte föreställa mig livet utan dem.
Foto

Sessionen idag gick bra och gick mycket snabbare än vad jag trodde det skulle göra, vilket var skönt på sitt sätt. Det är ju ett tecken på att jag börjat finslipa min teknik lite.

Hon blev väldigt nöjd med bilderna och kännde att hon verkligen fått valuta för pengarna, något som verkligen glädjer mig att höra då jag ändå är väldigt mån om att mina kunder blir nöjda.Känndes väldigt bra för att även om lönen kom igår så var vi tvugna att punga iväg nästan 2000 kronor till CSN så det sabbade upp budgeten lite, men detta sätter oss på rätt köl så att säga igen.

Dock kommer det inte komma upp några bilder på henne då det var i överaskande syfte som dom togs. Det var en vän till en vän detta.

Blev ju själv himla nöjd med bilderna.Företaget

Nämner tämligen ofta att jag vill få komma igång och starta upp mitt egna företag och kunna få jobba under mina egna förutsättningar och krav.

Men måste vänta på att överklagandet blir klart så vi slipper det, mest för att det finns en risk att om jag startar eget så kan det missuppfattas. Det skulle ju inte vara första gången något sådant inträffar.

Vi trodde att Kammarrätten skulle ha tagit tag i målet vid det här laget, men icke och det såg dessutom ut som det kunde dröja yttligare ett bra tag när jag talade med dem senast, dvs förra veckan.

Vill egentligen på sätt och vis skita i allting och bara starta upp företaget. Men samtidigt så vi har hållit på med den här ansökan/överklagan i snart 3 år så det känns ju lite idiotiskt att bara ge upp nu. Mest för att jag vet att jag ska ha rätt till det enligt Svensk lag men oxå för att vid det här laget rör det sig om STORA summor, samt att om jag har tur så kan det finnas möjlighet till hjälp med att faktiskt starta eget. Men det hade ju varit roligt om man kunnat fått igenom detta tidigare så hade man kunnat söka om boendestöd och eventuell fritidsstöd ( dvs gymkort eller liknande ).

Men ja man är  väl tacksam för den hjälp man kan få iaf.

Med pengarna är det tänkt att sånt som är kvar på lån ska betalas tillbaka och någe skojjit lär vi väl göra men sedan så är det menat att dom här pengarna ska sparas till handpenningen på ett hus eventuellt. Men visst saker kan ju dock förändras.

Men jag hoppas iaf på att det ska hända något snart och att vi inte ska behöva överklaga yttligare en gång. Så det får vara över någongång och man kan gå vidare i livet.
The Mirror

Ibland kommer jag verkligen inte på någe bra rubriker, men denna får helt klart duga.

Helgen har bestått utav en hel del rollspel faktiskt, det har varit himla trevligt. Patrik kom ju tillbaka från Norge en sväng igen så vi ville passa på att spela så mycket som möjligt nu när han ändå är här. Samt att vi gjorde karaktärer till Fantasy versionen av det här rollspelet.Fredagen var dock ett undantag då Anna och Peter B kom förbi med en hel del alkohol och ja vi små festade lite. Hundarna funderade visserligen lite vad vi sysslade med men det gick förvånantsvärt bra med dem, men vi var ju inte speciellt många iof. Men vi spelade Rockband och drack och snackade och dansade en massa. Dock fick nog Peter i sig lite för mycket. Lite senare kom även Peter F och anslöt sig till oss.
Var en himla trevlig överaskning att dom kom förbi.Idag har jag en fotosession, betald sådan. Dock tänker jag inte berätta vem då det handlar om överaskning. Tror visserligen inte min blogg läses av denna individen men jag tänker inte riskera det. Vore inte speciellt respektfullt av mig gente mot min kund.
Stilla

Nu har jag varit seg några dagar igen och inte uppdaterat bloggen, skäms på mig.

Har suttit en del med bilder och så man kan väl säga att jag inte riktigt har haft tid. Samt att jag igår mådde som om någon hade suttit på mig, eller något liknande iaf.

Blev så äckligt nöjd med bilderna på Carolina här senast. Mer bilder kommer att komma här sedan är det tänkt men vi ska välja ut vilka bilder som ska retuscheras först och främst.


Modell: Carolina L                                                                   Foto: Jag

Men jag kan iaf lägga upp denna som är klar.

Var ju meningen att jag skulle fota tillsammans med Lotta igår men jag orkade verkligen inte. Låg nedbäddad i soffan större delen av dagen med hundarna upptryckta och sovandes mot en.

Idag verkar det heller inte hända så mycket, skönt iaf att det är helg nu efter detta så får jag rå om Per några dagar iaf.

Vem vet skriver väl kanske mer sedan.

Just nu

Tänkte ge en liten update med hur fotandet just nu går.

Carolina håller på att sminkar om sig till ett annat tema så då passar jag på att visa en bild av vad vi gjort.


Modell: Caroline L                                                  Foto: Jag

Hon är ju så ruggigt vacker och så snäll och rar. Man kan ju inte annat än att tycka om henne.

Denna bilden är lite snabbt retuscherad bara, ska fixa med lite små grejer och sådant sen tänkte jag. Men ja en liten update om vad som händer just nu i studion.

Fota

Snart är det dags igen, ska ju som jag nämnt tidigare fotografera tillsammans med Carolina idag.

Vi har kommit på några ideer som vi ska testa. Eller ja hon har kommit på de flesta idéerna om jag ska vara ärlig.


Modell: Carolina L                                                                  Foto: Jag

Ska bli riktigt trevligt detta. Vi brukar ju har riktigt roligt ihop.

Oj

Jag kan inte riktigt säga annat än oj tror jag.

Har nu de senaste dagarna pratat lite om att jag hade rekord på unika besökare här på min blogg med hela 57 stycken, igår slog jag det rekordet.113 besökare, hann tom bli en till innan dagen var över. Men det är ju helt sjukt att så många har läst min blogg. Jag hoppas ju att folk fortsätter att läsa den, även om jag kan vara lite seg på att uppdatera mellan varven.Då börjar vi

Nu har startskottet gått av och jag har börjat med min "diet".

Har börjat med chockladen, den smakade ju helt klart bättre än vad jag var beredd på. Påminnde lite om chocklad tillsammans med banan i smaken, men det var så ruskigt tråkigt att dricka och frammåt slutet av den så var det inte lika gott längre. Tror dock jag inte ska försöka tvinga i mig det hela så pass snabbt som jag gjorde nu utan låta det ta en liten stund iaf.Hoppas jag bara att ananasen inte smakar rumpa som det ryktas om att den ska. Helst av allt hade jag ju viljat ha samma märke som jag har chockladen av med smakerna Hallon och en med Skogsbär som variation men dom var slut så jag fick nöja mig med det som fanns.

Har satt upp tiderna att jag ska dricka när jag kliver upp och sedan vid klockslagen 13.00, 16.00, 19.00 och sist 22.00.Nu när jag tänker efter så var det faktiskt ändå lite mättande, tror jag. Kanske bara är inbillning, det visar sig.

Blir det riktigt otäckt har vi sagt att vi iaf ska köpa någon liten frukt eller bär som jag kan ta efter bara för att bryta smaken, liknande som en jordgubbe eller så. Men vi får se.Jag hoppas jag får mer energi nu av detta oxå när jag för en gångs skull faktiskt får i mig alla vitaminer och sådant som jag behöver. Innan jag drack blutsaften tidigare så hade jag nämligen viss vitaminbrist.

Borde kanske ta och väga mig så jag vet vilken vikt jag verkligen startat på..Maten

Här om dagen talade jag om att jag hade beställt mat som jag skulle ha för de kommande 3 veckorna, den har nu kommit.

Fick ett sms idag om att det hade kommit in på posten och nu är det här hemma.Det blev chocklad och ananas. Kommer säkerligen inte vara speciellt gott men får hålla tummarna på att det är värt det. Det är ju värt ett försök iaf, jag hoppas på att detta ska ge mig en spark i baken och vara en bra start på min viktnedgång. Är lite glad att jag fick shakerna för 15 kronor styck iaf.

Kommer väl uppdatera lite längre fram när jag testat det ett litet tag, men jag börjar iaf med det imorgon ( Onsdag ).Glöm inte

Glöm inte det lite tidigare inlägget.

Lyssna och säg vad ni tycker. Är ju så himla nyfiken av vad andras intryck av min röst är.

Sjunger jag någolunda bra iaf eller är det verkligen inte bra?Lista.

Funderar på om man kanske skulle införa en lista en gång om dagen?

Eller iaf kanske nångång ibland. Här kommer iaf den första.

Dagens låt: Stratovarius - Hunting high and low
Dagens mående: Trött men bra
Dagens frisyr: Platt, snedlugg
Dagens smink: Inget idag, än man vet ju inte om jag får lust att impuls sminka mig
Dagens klädsel: Grå mysbyxor, en naturell ljus brun tröja och svarta sockar
Dagens vill ha: Hmm.. Potatisgratäng
Dagens saknad: Familjen i Norrland
Dagens drog: Pepsi for the people
Dagens tråkigaste: Vädret
Dagens måste: Pepsi
Dagens dricka: Pepsi, igen
Dagens köp: Trocadero till Per
Dagens mat: vet inte ännu.. något som finns hemma
Dagens ros: Idag får den nog gå till.. Per för att han är så underbar
Dagens tv-tittande: Ugly Betty
Dagens tanke: Vill ut och fota i skogen.. Sång

Som jag sa så skulle jag ju om jag vågade lägga upp en film med min sång här på bloggen.

Nu kommer sanningensstund eller vad man ska säga, här är iaf den filmen.Låten är från en serie som gick på TVn när vi var lite mindre, minns dock inte vad den hette. Tänkte bara lägga till att jag filmar inte mig när jag sjunger då jag verkligen inte vill vara med på filmen, så ni får nöja er med pallen och mina ben.

Nu hoppas jag att jag inte skrämmer iväg er bara.

Så mina goda läsare,  ( va ärliga, men ärlig behöver ju heller inte betyda elak ) vad tycker ni?
Fire at will

Lite har det väl egentligen hänt de senaste dagarna och dom har trotts allt varit trevliga, ja till stor del utav dem.

I söndags var Anna och Peter över och åt middag med oss. Vi bjöd på köttbullar och makaroner med brunsås till, det var oerhört gott och var roligt att se allting gå åt. Till efterrätt hade Per gjort hallon Pannacotta ( vet inte riktigt hur det stavas ) som var sådär syndigt god.


Sovrumsfönstret

Sedan efter att vi ätit och pratat lite spelade vi Kampen mellan man och kvinna som vi tjejer vann, givetvis. Efter det blev det även en omgång Yatzy som jag har för mig Per eller Peter vann och efter det testade vi även på Alfapet en gång. Där vann Peter ganska friskt. När vi spelat klart upptäckte vi att klockan var 23.30 ungefär, dvs väldigt sent. Så dom tackade för sig och gick hem till sitt igen. Men det var en mycket trevlig kväll.

Var även en del rollspelande i helgen, som jag tror att jag här nämnt.

Igår hade jag möte tillsammans med Lena och dem från boendestödet, visade sig att sådant som F från boendestödet sagt till mig inte varit helt sannt. Något som får mig att rygga tillbaka och inte känna mig riktigt trygg med dessa människor. Men jag har bestämt att vi ska testa hur det går och känner jag att jag inte kan slappna av med dem här så får vi se om det går att byta eller så får det nog faktiskt vara.


Oretuscherad bild.    Modell: Carolina L                                Foto: Jag

På onsdag ska jag fota med Carolina igen är det tänkt, så det ska bli trevligt, dock har inte jag någon direkt idée ännu. Men det kommer förhoppningsvis.

På torsdag ska jag fota med Lotta igen och där hade hon några ideer som hon ville göra som vi ska köra på. Hon hade även en kompis, Alex, som jag troligtvis ska fota här någon dag framöver. Ska bli roligt att fota modebilder på en kille faktiskt.


Oretucherad bild.         Modell: Lotta                                          Foto: Jag

Tror jag har kommit på ett pris till bröllopsfotograferingen oxå, men är så rädd att det är för mycket. Även om jag egentligen vet att det är ett underpris, så funderar på om man kanske skulle fråga på fotosidan vad dom anser är ett lämpligt pris.

En film där jag sjunger ska komma, ska bara få tillräckligt med mod bara, så jag har inte glömt det.Waiting

Jag hatar att måsta vänta på allting innan man kan komma igång.

En del av mig vill bara skita i allting som jag väntar svar på och bara köra igång medan den lite mer eftertänksamma delen av mig säger ajaj och menar på att det är bara att vänta det, såååå lång tid kan det väl ändå inte ta.

Bara det att jag redan väntat 6 månader på att få svar på om min överklagan ens tas upp i Kammarrätten, men jag vet att jag måste vänta på ett beslut därifrån. För om dom godkänner att ta tag i min överklagan och godkänner överklagan så finns det förhoppningsvis en helt annan hjälp för mig att tillgå och det behöver inte bli lika knaggligt att ta sig fram.

En del av mig vill bara strunta i överklagan och få det lagt bakom mig, för vi har ändå hållit på att jävlats med detta i snart 3 år trotts allt och säga vad man vill men man blir trött. Men samtidigt så är det en princip, jag ska ha rätt till den här hjälpen samt att det vid det här laget rör sig om ganska stora summor pengar. Det minsta bidraget man kunde få godkännt var enligt Annika 5400 eller liknande och det högsta låg på nånting på 7000 kronor. Det innebär 5400 kronor i månaden i 3 år, visserligen ska soss ha tillbaka en del av det dom lagt ut under den här tiden vilket tar bort mycket av det, men det är max 4500 kronor i månaden och det är långt ifrån alla månader dessa 3 år som vi haft soss. Ja så som sagt det handlar om ganska stora summor nu, har man haft tur har dom godkännt ännu högre ersättning så ja det säger ju sig självt.

Men lite sur är man ju för helst har jag ju viljat få detta bidraget godkännt tidigare så man sluppit gå till soss. Även om våra handläggare på soss varit helt underbara och verkligen gjort allt dom kunnat för att hjälpa oss och hitta hål i reglerna så är upplevelsen att gå till soss inte roligt och tämligen förnedrande.

Men är ändå tacksam för det har lärt en att vända på pengarna och att klara sig på ett minimum belopp, visserligen har vi pga vår hyra blivit tvungen att be om hjälp med pengar från föräldrar ganska ofta. Något som heller inte är det minsta roligt eller gynnat våra relationer till dem direkt.

Men nu är det tack och lov äntligen över, men hoppas som sagt på att få detta godkännt så kanske man kan slappna av lite och rent av kanske få försöka komma igång med mitt egna.

Men efter alla dessa åren så är jag så ruggigt less på att måsta vänta på besked från allting och vänta på att alla andra ska bli klara först. Är det så konstigt att man mått så dåligt som man gjort?Don´t look to the eyes of a stranger

Som jag nämnt här i tidigare inlägg så har vissa låtar och band viss påverkan på oss och kan få oss att tänka på olika personer man associerar med dessa låtar.

Sitter och lyssnar på Iron Maiden och även jag har ett par vänner som lyssnar på maiden så finns det bara en som jag tänker på och speciellt med vissa låtar. Även om han inte längre lyssnar på Maiden så kommer han alltid förbli förknippad i mina ögon med dem, Dillen. Speciellt låtar som Don´t look to the Eyes of a stranger får mig alltid att tänka på honom. Tänker på när vi satt där på engelskan och snackade tex.

Det var tider det.

Sedan är det ju klart att det finns grupper och låtar som man dessvärre associerar med olika ex, Dimmu Borgir och Sinergys version av låten Haning up the telephone får mig nästan alltid att tänka på Pelle. Limp ( vad dom nu heter ) får mig alltid att tänka på Andreas. Sedan dom andra vet jag väl inte riktigt om det är någon låt eller grupp jag tänker på dem när jag hör dock, inte som jag kan komma på så här på rak arm.

Pollan har jag ju ett ex antal låtar och band som jag tänker på henne när jag hör, tex Ozzy.

Stan Ridgway - Camoflage tänker jag alltid på Joppe när jag här. Ja Joppe och ordet kamelpaj, det sista där mest för att jag inte hörde vad dom sjöng först utan trodde han sa kamelpaj.

Det är ett intressant ämne att tänka på egentligen. Komma på låtarna och banden och tänka lite på hur det kommer sig egentligen.

Har ni någon låt eller grupp som ni associerar med mig?
Dagens Låt.

En ny kategori? Nej, bara att det är en låt som jag blir så glad av och får sådan lust av att köra bil utav bara helsike när jag hör som jag vill dela med mig.

Denna låten älskar jag verkligen att köra till och tänker på när jag kör mammas Mercedes Benz uppe i Norrland och man kan gasa på och verkligen känna hur det bär iväg.In Extremo - Küss Mich

Detta är enligt mig ett riktigt bra band som jag fick tips av en kompis som heter Conny. Men behöver jag ens nämna att detta är min favorit med dem?

Jag hoppas det smakar, eller vad man nu ska säga.Maniac

Jag känner mig ganska glad idag måste jag medge, bra musik och så är det bra väder och jag vet att det  blir oerhört god mat idag.

Blev så där nästan lite löjligt glad inatt när jag loggade in för att se om jag fått några kommentarer här på bloggen och såg att jag hade haft 57 unika läsare igår. Så jag kan verkligen bara tacka, det är väl kanske lite löjligt att bli glad för det men det är väl ändå ganska självklart man blir glad att folk läser det man tagit sig tid och skrivit.

Igår kväll var så ruskigt roligt. Spelade ju som sagt rollspel och det var ju Per som ledde. Dock var det bara Peter med och spelade, men inte för att det är mindre roligt för det. Absolut inte. Man kan väl lungt säga att det inte gick som det var tänkt. Vi hade riktigt roligt och det förklarar väl lite varför vi spelade tills det att klockan var 3 - 4 ungefär. Ser verkligen framemot fortsättningen.


Peter igår strax innan vi ska till att börja.

Fick ett mail igår oxå som gjorde mig glad för det var ett öppnande av möjligheter. Dvs ett fotojobb, ett rätt stort sådant. En bröllopsfotografering. Håller på och kollar priser och så nu så jag kan ta ett riktigt pris med rätt erbjudanden. Har kollat på SFFs prisguide ( en förening jag verkligen borde gå med i och som jag ska gå med i när företaget kommer igång riktigt ) som är en bra grund jag vet många går efter och dom säger att jag för 2 timmars jobb på ett  bröllop ska ta ca 4300 kronor och för 6 timmar 10700 kronor, men frågan är ju hur lång tid det tar, med tanke på att det blir ju en hel del jobb efter oxå men om jag får chansa så tror jag väl att allt jobb lär ligga på kanske 3 - 4 timmar max. Men kommer ligga under det pris dom föreslagit iaf tänkte jag. Men måste räkna lite mer.. har sagt det förr och säger det igen.. Jag måste verkligen få iordning en prislista så jag inte blir så ställd varje gång jag får förfrågningar om jobb.

Vilket påminner mig om att jag borde ha tag i en revisor och lite sådant så jag kan prata med någon som är insatt. Fick erbjudande av en att han kunde hjälpa mig men vågar inte riktigt ta emot just den hjälpen tyvärr.


Loke som sover i soffan medan vi spelar.

Senare idag kommer Anna och Peter över och då ska vi käka köttbullar och makaroner, något som jag ser framemot väldigt mycket. Både i sällskaps och mat väg. Per ska hitta på en efterrätt oxå.

Fasiken vad det var roligt igår.Mat

Nu har jag beställt min mat för de kommande 3 veckorna.

Kommer nog bli riktigt jobbigt men förhoppningsvis kommer det att vara värt det, ska bli kul att se om det blir någon skillnad på mig.

Jag hoppas jag bara kommer komma ihåg hur pass mycket jag ska käka oxå då, det lär bli uppdelat på 5 gånger om dagen för min del.

Kommer att uppdatera senare angående detta när jag har hållit på några dagar.Dagens Bild.

Idag så blir det en favorit i repris, bara för att jag älskar den här  bilden så mycket.

Var ju ett litet tag sedan jag fotade denna sessionen nu med Sofie. Känns som det blev en riktigt bra session och vi hade ju faktiskt riktigt roligt.


Modell: Sofie Hurtig                                                              Foto: Jag

Kommer komma lite mer bilder från denna sessionen här lite längre fram dessutom, är det tänkt iaf.En ny dag

Igår var jag väldigt aktiv här på bloggen, hann med hela 7 inlägg. Vissa roligare än andra, men det blev iaf väldigt många.

Idag tror jag inte kommer vara lika aktivt, bland annat för att jag har en hel del jag behöver göra som inte involverar att sitta vid datorn.

Skulle egentligen åkt ill IKEA med Anna nu här på förmiddagen men det blir tyvärr inget med det, lite synd då jag sett framemot det. Men det får bli en annan dag istället och mina presentkort finns ju fortfarande kvar.

Ikväll ser det iaf ut att bli rollspel och det ska iaf det bli himla roligt.

Ska få tummen ur att plantera om luktärtorna och några av tomatplantorna som börjar bli för långa oxå. Samt att jag skulle behöva plantera lite fler utav blomsterlökarna.

Vi får väl se vad mer denna dag för med sig.Vi klarade det

Okej det är väl kanske inte så stort egentligen, bara jag som tycker det är lite roligt.

Men jag klarade mitt mål idag som jag hade satt för bloggen, eller man kanske ska kalla det förhoppning.Det syns rätt dåligt men blev 40 unika besökare trotts allt idag så tack ska ni ha mina underbara läsare, både nya som gamla.

Nu kan jag vara nöjd ett tag.Inte illa

Blev lite glad nu när jag kollade på statistiken på min blogg.

Trodde jag inte, 37 unika besökare idag. Med tanke på antalet läsare så är ju antalet kommentarer väldigt lågt, men jag är glad att någon bara läser bloggen.

Men ni får ju gärna kommentera oxå.

Kan man få 40 innan kvällen är slut tro?Dagens Bild.

Ska väl få tummen ur och lägga upp Dagens Bild oxå när jag ändå är igång.

Har retuscherat lite bilder idag på Rebecka så väljer en av dom till idag.


Modell: Rebecka Bergvall                                                        Foto: Jag

Nu ska jag fortsätta att fixa med bilderna tänkte jag.Ett nytt försök

Då gör vi ett nytt försök då med videon.

Är tråkig och lägger upp samma igen men från ett annat ställe denna gången. Så säg till om det funkar bättre eller sämre för er nu.Håll tummarna på att detta funkar bättre nu då och säg till hur det funkar eller inte funkar för er.Sett av mig

Ja detta är väl kanske inte det mesta intressanta inlägget, för vissa iaf. Men jag tyckte det skulle vara lite roligt att skriva ner en sån här lista.

Vilka band har jag sett Live?
Lägger dom inte i någon ordning utan bara i den tur jag kommer ihåg dem.

Alice Cooper
Motörhead
Dio
RATT
Vintersorg
Mustasch
Hammerfall
ZZ top
In Flames
Thåström
Ulf Lundell
Status Quo
Backyard Babies
Deathstars
Refreshments
The Kristet Utseende

Och jag vet att det är en hel drös till men jag har en tendens att glömma dom alla, därav försöket till denna listan.

Det är ju några oxå då som är kanske lite mindre frivilliga.

Carola
Pink
Sahara Hotnights

Och även här är det en hel del till.

Sedan blev det ju väldigt många man både såg och träffade då man jobbade på Pipeline och fick ofta gå backstage eller träffa dem lite efter spelningarna. Var trevligt.

Lite bitter dock att jag missat en del som jag skulle viljat se, som Black Sabbath.
Sötsaker

Med tanke på det förra inlägget så kom jag att tänka på egentligen hur roligt det kan vara med vissa låtar man assosierar med människor i sin omgivning.

De flesta av dem som jag tänker på mor och far med är ju ganska uppenbara och förklarliga men sedan finns det dom som bara ger det budskapet att det är dem det handlar om. Även så med min syster.

Varje gång jag hör Den siste Mohikanen och Running Bear så tänker jag på min älskade lilla syster, hon skulle alltid ( nästan ) lyssna på dem när vi var mindre så i mina ögon är dom låtarna hennes. Sedan är det ju klart det finns annan musik oxå som får mig att tänka på henne, som tex It can´t rain all the time.

Sitter och lyssnar på Manowar just nu och då finns det bara en jag tänker på och det är min älskade Per. Önskar jag hade kunnat stanna och fått se dem på Monsters of the millenium när dom var där och spelade. Missade dem för att ja dom var sena och jag var tvungen att åka hem, det var synd för det var ju främst dem som jag var där för att se och vi hade ju lyckats få plats längst fram.
Men skulle vilja gå och se dem tillsammans med Per.

Smsade Per nyss och berättade att jag lyssnar på Manowar och saknar honom så fick till svar att dom spelat I need a Hero på radion så han stod där på jobbet och saknade mig en massa med. Fan va jag älskar den karln!Veckans Låt.

Denna vecka blir det en låt som får mig att tänka på mor och av någon anledning hennes bilkörning.

Eller det blir 2 låtar denna vecka, båda som får mig att tänka på hennes bilkörning. Men av olika anledningar.

Första är denna låten, denna tänker jag på att åka bil med mor av den simpla anledningen att hon spelade den i bilen ibland.Carlene Carter - Every Little Thing

Den andra låten är denna som från första gången jag hörde den har jag tänkt på hur mor kör när hon kör bil. Denna stämmer väldigt bra in på det, sedan är ju även detta en väldigt bra låt dessutom ( för dom som inte förstått det så gillar jag en låt för att den är bra inte för att den hör till en viss genre, sedan finns det ju dock såklart olika stilar som jag gillar betydligt mer och som har stor betydelse för mig ).Alabama - I'm In A Hurry

Det är dom för denna vecka, jag hoppas ni gillar iaf någon av dem. Ska snart förbereda min egen sång, så passa på och njut av lite bra musik innan jag råkar skada er hörsel. Nejdå skämt å sido. Njut av våren.Testar

Test inför eventuell uppladdning av mig när jag sjunger.Testar för att se om det funkar bara. Fungerar det inte för er så säg till.

Har även passat på att gå med i BlogLovin
Följ min blogg med bloglovinMusik

Funderar lite gör jag..

Undrar om jag ska våga göra en liten film med mig själv som sjunger och lägga upp här på bloggen.

Detta av en enda enkel anledning och det är för att jag vill höra vad andra tycker. Jag menar jag vet att jag inte har en perfekt röst, snarare långt därifrån. Men skulle vara roligt att veta om man suger helt fatalt elelr om det faktiskt kanske finns lite hopp.

Men vi får se om jag vågar eller inte..Drömmare

Då var det dags igen då.

Okej det är inte så farligt som det låter, bara att jag är i en period igen där jag går rätt mycket och är i min egen lilla värld, dvs drömmer mig bort väldigt mycket.

Inte så man är helt väck så att säga men ja.

Det är väl ingen stor grej för jag mår ju ändå bra och så, men hade inget annat att skriva om.Rulers of the Worlds

Nu var det återigen några dagar sedan som jag uppdaterade bloggen och det har väl i ärlighetens namn inte inträffat speciellt mycket som är direkt värt att nämna.

Jag har redigerat en hel del bilder, som vanligt.

Vi har haft myskvällar och tagit det ganska lungt tillsammans med hundarna här ett par dagar när Per kommit hem från jobbet.Har kommit fram att jag ska göra ett test på den diet som är menat jag ska äta 3 - 4 veckar innan Gastric Bypass operationen, mest för att se om jag kan och ge mig själv en liten kickstart på min egna viktnedgång så kanske jag inte behöver operera mig. Dock ska jag bara testa i max 3 veckor.


Appropå vikt så väger jag precis samma som förra veckan, inte ens ett hekto som skiljer, lite störigt men det är ju inte uppåt iaf. Nu har jag väl gått ner allt som allt ca 8 kg.


Ymer börjar bli rätt lyhörd nu, även om han inte alltid förstår att man säger ifrån. Men han sitter och väntar på ett varsigod nu innan han får ta maten och samma sak med godis, ibland kan han bli lite ivrig så då får man vara lite alert men för att vara 4 månader är han riktigt duktig. Han kan hit lite smått oxå, dock är det väl att han kommer för att det låter roligt inte för att han lärt sig vad det kommandot innebär ännu.Fått svar utav sångpedagogen oxå, dessvärre hade inte hon några lediga tider förrns möjligtvis i höst. Men det är nog lika bra det.

Ikväll ska förhoppningsvis Anna och jag hitta på något skojjit, det ser jag framemot.

Nej nu kanske jag borde göra lite nytta och vattna blommorna och kanske plantera om luktärtorna och en del utav tomatplantorna innan Ugly Betty börjar.Flätor?

Hade lite tid över igår och tyckte det var dags att testa något nytt, så jag bestämde mig för att testa att göra flätor på mig själv.

Per tyckte att jag blev himla söt men jag är inte så säker jag, okej lite sött blev det ju men känns som jag har lite väl tunt hår hör att kunna ha flätor.Eventuellt att jag ska ha lite längre hår iaf. Visserligen med lite mindre snoddar så tror jag det helt klart kan se bättre ut.

Men jag vet inte jag, så jag frågar er mina kära läsare. Vad tycker ni?

Och så ser jag ju att det är på hög tid att noppa ögonbrynen igen, men det är ju inget man ser framemot då jag är väldigt otålig vilket gör att det har en tendens att göra jäkligt ont.Come back to me

Helgen har varit riktigt trevlig och det har verkligen varit obeskrivligt skönt att ha Per hemma flera dagar så att han har kunnat ta det lite lungt och få ta igen sig lite, samt att få gosa på honom givetvis.

I Fredags så städades det en del och sedan på kvällen blev det rollspel tillsammans med Patrik och Peter, det var riktigt roligt. Dock var vi tvugna att avbryta lite tidigare då Peter skulle upp och jobba dagen efter. Men det var som sagt roligt och vi hade det riktigt trevligt.


Per som SpelLedare

Sedan i Lördags så städades det väl lite till och sedan tog vi det lungt med god mat och lite film på kvällen. Vi hade en riktigt mysig dag tillsammans.


Segar i soffan

På Söndagen bjöd vi över Joppe och Pauline på middag, blev grytstek med potatisklyftor och brunsås och lite annat smått och gott till. Riktigt gott blev det och var himla trevligt sällskap vid bordet. Senare på kvällen kom Peter och Patrik igen och vi spelade ännu mer rollspel tillsammans med dom allihopa.


Rollspel på gång

Igår, Måndag, tog vi det mest bara lugnt och pratade lite och mös och sedage i princip. Gjordes inte mycket nytta direkt men det var himla skönt. På kvällen kikade vi på film och gjorde det riktigt mysigt.


Patrik och Peter.

Vi har haft en riktigt härlig helg fylld med en massa skojigheter.Godmorgon

Jag sitter nu här efter att Per åkt till jobbet och jag inte kan somna om, är så rastlös i kroppen men trött i huvudet. Det lär väl vakna det med nu när jag fått i mig lite Blutsaft.

Vaknade i och med att Per klev upp, brukar ju vakna en snabbis vanligtvis oxå men somna om snart efter. Sedan brukar ju alltid Per komma in och pussa mig hej då men även efter det somnar jag om snabbt, dock inte idag. Kännde mig klarvaken redan innan han kommit iväg så jag kännde det att det var lika bra att ge upp och kliva upp, lär inte få sova ut något idag heller.

Önskar man kunde somna en stund på soffan men är för rastlös för det oxå. Kroppen tillåter det inte riktigt så att säga.

Loke han ligger och sover på sin plats uppe på ryggstödet på soffan och Ymer ligger i korgen ute i hallen, det är tyst därifrån nu så är rätt säker på att även han har somnat.

Det är lite roligt att se dem hur olika dom kan vara faktiskt, Ymer har inga problem med att gå undan och få vara själv ett tag medan Loke tycker det är  bland det värsta som finns och måste vara nära hela tiden. Loke har jätte svårt för hundbädden medan Ymer älskar den och sitter, gnager på ben och sover mer är gärna i den. Förutom på natten, då är det sängen som gäller för dom båda.

Men man kanske ska dra nytta av att man är vaken nu egentligen och få lite gjort, har ju en del bilder som ska retuscheras så.Veckans Låt.

Denna vecka har jag valt en låt som jag av någon anledning är väldigt förtjust i.

Jag blir så glad utav denna låten och den är ju bara så charmig så jag tyckte det är dags att dela med sig utav den.Sheb Wooley - The Purple People Eater

EnjoyPromenad

Per var iväg en sväng med Peter B och Loke ut till ett ställe som heter Göteborgsudden, verkar vara riktigt trevligt där ute och som det var en mysig promenix.Jag fick sitta här hemma jag bara för att min fot är så jobbig. Lite irriterande är det ju.Men är glad att det är fint väder idag iaf och jag har planterat om Gurkplantorna och Prydnadsmajsen, dom blev nämligen lite för höga för att vara i sålådorna. Så lite nytta har jag ju iaf gjort idag.Snart når solen runt till vår balkong så då blir det lite varmare och skönare så man kan vara där ute utan att frysa fossarna av sig.Påskafton

Vad jag har förstått det som om jag kommer ihåg rätt så är det påskafton idag.

Så Glad Påsk på er gott folk, jag hoppas ni får en riktigt trevlig dag.

Vi ska "fira" med att äta Lamracks ( har jag för mig det stavas ) med potatisgratäng och någe mer gott till, kanske lite grönsaker och någon sås. Detta är första gången jag äter lamm, känns lite mysko med tanke på att jag träffat innehavaren av dessa men jag vet ju att dom har haft det bra så det jämnar ut sig.Om det blir någon efterrätt har vi inte riktigt kommit fram till men det visar sig väl, dock känner jag inget direkt behov av det. Mest för att jag kommer vara proppmätt utav potatisgratängen.

GLAD PÅSK
Glädje

Ja som rubriken beskriver så är jag rätt så glad just nu då jag hittat något som jag trodde jag skulle behöva ge upp.

En sångpedagog i Karlstad, tidigare när jag sökte så fanns det ingen i själva Karlstad. Men nu har jag hittat en som jag tagit kontakt med så får vi väl se vad som händer, men jag gör det mest för att det är något roligt och för min egen skull. Är ju inte så att jag skulle vilja bli "stjärna", den tanken får mig mest att rysa.

Men oavsett ska det bli rätt roligt att höra om rösten är någe å ha eller inte.Foto

Här kommer äntligen bilderna som jag fotade tillsammans med Sara L, dvs gravidbilderna.

Dom är nu klara och jag har fått godkännande att lägga ut dem så nu ska jag dela med mig utav denna skönhet.


Modell: Sara L                                                                        Foto: Jag


Modell: Sara L                                                                        Foto: Jag


Modell: Sara L                                                                        Foto: Jag


Modell: Sara L                                                                        Foto: Jag


Modell: Sara L                                                                        Foto: Jag


Modell: Sara L                                                                        Foto: Jag

Är riktigt glad att dom oxå är så nöjda med bilderna. Dom blev riktigt riktigt bra måste jag säga. Detta är i hennes vecka 33+1 som vi fotade. Jag står fast vid att jag tror det är en flicka.Läsare

Jag är fortfarande väldigt nyfiken på vilka alla mina läsare är, ja mina nu äger jag er. Nej förlåt min humor har varit förskräcklig hela dagen och jag har verkligen kommit med värdelösa "skämt".

Jag gjorde för några dagar sedan en bild från den nyaste sessionen tillsammans med Sara O, dock är den några månader gammal och vi testade mest min studio utrustning lite så jag skulle få lära mig tänket bakom ljussättningar.

Här är iaf en bild som jag verkligen gillar, behöver jag ens nämna hur vacker jag tycker hon är?


Modell: Sara O                                                              Foto: Jag

Men åter igen till er läsare, såg att jag än så länge idag hade runt jag tror det var 27 unika läsare. Är ju så himla nyfiken på vilka ni är och hur ni hittade hit. En del vet jag ju medan andra är ett stort mysterium, elelr vad man nu ska kalla det. Men som sagt så är jag himla nyfiken.

Självklart behöver ju ingen ge sig till känna men skulle vara lite roligt att veta iaf.Hela härligheten

Trodde för en kort stund att det faktiskt skulle bli fint väder idag, men det ser ut som jag tog ut "segern" lite i förskott.

Får lite lust att gå ut och ropa Luleå eller möjligtvis Timrå på torget idag, men jag tror inte det skulle vara så överdrivet hälsosamt i ärlighetensnamn. Även om Färjestad vann så skulle det nog inte uppskattas. Satt tillsammans med Per igår och hoppades på att dom inte skulle vinna, men icke. Men är väl glad för de vänner som hejjar på dom dock.

Sitter och lyssnar på musik som får mig att vilja dansa, något som får mig bitter på mitt ben som ska göra så ont, speciellt när jag försöker mig på sådant. Men jag hoppas att med viktnedgång så ska även den smärta som uppstår försvinna eller iaf gå ner till en nivå så det går att ignorera. Vill väl kanske inte börja dansa ChaCha igen, även om det var himla rolgit. Men jag har ju sedan flertal år tillbaka drömt om att iaf testa på att dansa lindy hop, men det lär nog inte bli av nu i första taget tyvärr.Det är lite roligt för jag kommer ihåg stora delar av numret vi dansade på ChaChan. Fast detaljerna blir svårare och svårare att se så att säga.

När man tänker tillbaka såhär på sånt man gjort så ångrar jag att jag slutade alla roliga saker. Skytten slutade jag visserligen inte helt frivilligt med utan missade när det skulle börja igen och sedan glömde jag bort det, vilket var synd för både Pollan och jag var jääävligt duktiga. Men men..

Låt se, vad var det mer jag slutade. Jo det var.. fotbollen för att jag inte riktigt ville att mamma och pappa skulle behöva köpa utrustningen, pingisen för att den var verkligen tråkig, rida för att jag vågade inte riktigt sätta på grimman av nån anledning, dansen för att kursen slutade, aikidon minns jag inte riktigt varför,. Har för mig det var någe mer jag gjort men kommer inte riktigt ihåg vad. Javisst ja det var ju Karaten oxå, dock minns jag inte varför jag slutade den heller.Men ridningen och skytten funderar jag på att ta upp igen tillsammans med sång, men vi får väl se hur det går. Rida har vi pratat om att vi ska gå en kurs tillsammans, Per och jag.
Sedan ska vi ju spåra med hundarna och så utställningar är det ju även tänkt med Ymer.

Var väl inte meningen att detta inlägget skulle bli en tillbaka blick, men what to do? Nu blev det så så då får det så förbli.Foto

Har suttit här de senaste dagarna och fixat en väldig massa med bilder känns det som.

Igår satt jag och retuscherade en massa utav gravidbilderna som jag tog tillsammans med Sara, vill dock inte lägga upp någon av dem utan att ha pratat med henne först och höra vad hon tycker om det.

Men har även gjort några till bilder som jag tog tillsammans med Sofie här innan jul så dom kommer här.


Modell: Sofie Hurtig                                  Foto: Jag

Och så en till.


Modell: Sofie Hurtig                                                           Foto: Jag

Dom blev riktigt snygga och vi är riktigt nöjda med dem.

Gravidbilderna blir även dom riktigt bra och känner mig himla nöjd med dem, hoppas som sagt bara att Sara kommer gilla dem med.Snart Påsk

Snart är det påsk och det bästa med det är att Per får långhelg.

Ska bli himla skönt att ha honom hemma så man får snosa en massa på honom men oxå att han får sova lite mer, för jag tror att han verkligen behöver få göra det nu.

Jag hoppas även att det är fint väder nu när han är ledig så kanske vi kan hitta på något med vovvarna. Men det visar sig nog skulle jag tro.

Vädret idag var ju då inget att hojta över men det  blir kanske lite bättre frammåt eftermiddagen? Hoppas kan man ju alltid göra.


Lite roligt att se statistiken på bloggen, ena dagen är det 15 som läst och nästa är det 24 och nästa 18, varierar lite. Visserligen är det väl kanske inte sååå många läsare men jag tycker det är roligt att någon läser den alls så tack ska ni ha alla mina underbara läsare.

Inte speciellt inspirerad att  blogga idag som kanske synes, men det kanske kommer senare.Egon

Lekt lite med kameran idag och posat en massa.

Mest för att jag hade lite tråkigt och det är så lätt att trycka på kameran. Men här är iaf jag idag.Nu ska man kanske gå och göra lite nytta, detta är ju trotts allt mitt 4e inlägg idag.Balkongen

Idag har det varit himla fint väder igen och jag har sopat upp det sista av jorden.

Jorden som ramlat ur när vi kastat en massa gamla och döda växter som jag inte riktigt orkade ta tag i i höstas. Dom "fina" trälådorna jag gjort själv hade även dom börjat tacka för sig och falla isär, jag har väl kanske inte skött dem speciellt väl, så var tvungen att montera ihop och kasta dom åt fanders oxå.Men det är i och med detta som jag börjar inse att vi har faktiskt en väldigt stor balkong.Hundarna trivs bra där ute men jag har satt några krukor ivägen för gallret då Ymer får plats att ta sig igenom dem och det är inget jag är spciellt sugen på att riskera om jag ska vara ärlig. Bara tanken av en sån olycka får mig yr och att må dåligt.

Men nu är det rent och fint och jag avnjöt lite sol där ute tillsammans med de små tidigare, ltie mer lär det nog bli om en liten stund.Längtar dock som en galning tills jag kan börja plantera ut mer, men är glad att jag iaf börjar kunna sätta ut lite saker och att min svartvinbärsbuske klarat även denna vinter, hoppas på att få bär iår.Negativt?

Förra inlägget lät ju lite negativt, inte riktigt så det var menat.

Det var mer än tanke om vänskap och en undran om vad andra tänker om just detta. Tycker det är på sätt och vis ett lite svårt ämne då det så lätt varierar från person till person men jag försökte få en liten grund i det hela som jag tror iaf de flesta håller med mig om.

Men för att sammanfatta så tror jag att förståelse, stöd och ärlighet är dom stora grundpelarna i vänskap, även i förhållanden som innehåller mer än bara vänskap.Sedan är det ju klart att det finns undantag, det gör det alltid. Men på sätt och vis så är det ju där dom 3 kommer in trotts allt.

Förståelse för att man tänker olika och är annorlunda.
Stödja detta som gör oss till individer och våra olikheter i både sätt och åsikter.
Ärligheten är ju den som i grunden gör oss olika då vi visar vilka vi verkligen är.

Men något som kanske inte har så mycket med detta att göra är att alltid fråga sig Varför istället för som jag tyvärr tror många gör, drar egna slutsatser utifrån det dom ser utan att tänka på att det dom ser är med största sannolikhet långt ifrån allt.
Det är som att du ser en boll framför dig, du ser inte hela men oftast tar man förgivet att hela bollen är rund för att det är det mest troligaste och det är ju så som det brukar och ska vara. Men hur VET du att det är så? Hur kan du vara så säker på att hela bollen är rund om du bara sett hälften? Andra sidan på bollen kan ju lika gärna vara platt eller ihålig, men det vet du ju inte förrns du har sett det. Något kan berätta för dig att det är så det är men du VET fortfarande inte att det är så utan kan bara tro och ta förgivet.Jag tror världen skulle kunna bli mycket bättre om folk frågade sig själva Varför saker och ting är som dom är lite oftare.

Ett annat exempel är ju när man åker/går förbi ett hem med en massa saker på gården, det kan vara allt från bilar till "skräp". Jag tror att oftast så är tanken som når en att detta måste vara en väldigt lat familj eller riktigt trashiga som har det så här. Det är klart att det kan vara så eller att dom valt att ha det så men vi VET ju inte att det är så, fråga istället varför har dom det såhär? Det kan ju finnas anledningar man inte alls trott som att det kan ha hänt något i familjen som tar all tid eller att dom måste prioritera bort tomten för att dom haft en enorm läcka inne i huset eller kasnke rent av någon som har dött och familjen drabbats av en stor sorg.

Det innebär ju inte att man ska ta reda på allt om alla, utan man ska försöka låta bli att dömma alla utifrån det man ser bara.Not for me

Sitter och läser lite andra bloggar och även en del kommentarer i min blogg, lyssnar på musik och spanar på hundarna så att dom inte hittar på någe fuffens medan jag sitter vid datorn.

Funderar lite på olika vänskaper. Vart man har olika vänner och vad man betyder för dem, egentligen. De är ju mycket lättare att säga att man tycker om alla och att man bryr sig än vad det är att säga om det är något man stör sig på eller liknande, hur kommer det sig? Om man nu verkligen är vänner borde inte ärligheten vara bättre? Även om den kanske sårar så är det ju ändå ärligheten som i det långa loppet gör relationen värd något och som får det hela att hålla sig i liv.

Att man säger sådant som kasnke är hårt och gör ont innebär ju att man bryr sig, beror ju självklart på hur man säger det.Jag hoppas ju att vi betyder så pass för våra vänner att om det var något som störde eller om det är något som dom funderade över att dom kommer till oss och säger till oss eller frågar iaf varför. Jag vet själv hur svårt det kan vara och det är ju klart att det är ju långt ifrån allt som man även som vän har rätt att lägga sig i, men då kan man ju iaf värna så pass att man undrar hur det går och jag tror huvudsaken i det hela att oavsett beslut eller hur det går att man finns där för varandra.

Det är nog ett av dom viktigaste saker man kan göra som vän, om man nu är äkta som person och en riktigt vän dvs, och det är att även om man inte håller med så ställer man upp och stöttar om det skulle behövas. Sedan kan man ju som vän givetvis ifrågasätta, men som sagt så är det viktigaste att man finns där och låter sin vän stå för beslutet.

Eller vad tycker ni min kära läsare?
Vad är en riktig vän?

När jag tänker på vänner så tänker jag mycket på de vänner och bekanta som vi har. Vissa personer betyder ju givetvis mer än andra, så är det ju bara.
Men tänker på hur oerhört jag saknar vissa vänner, det finns många som bor på andra ställen i Sverige men det finns några här omkring som det känns man tappat kontakt med som jag saknar oerhört mycket och det gör mig verkligen ont för oavsett vi tappat kontakt eller bor långt ifrån varandra betyder ni inte mindre för mig för det.Men ibland gör det ont när det blir klart för en att man tycker så oerhört mycket mer om en vän än vad den gör om en själv, känns ibland som jag har lite för lätt att fästa mig vid personer som faktiskt inte tänker speciellt höga tankar om en tillbaka. Jag hoppas jag har fel, dock har jag en känsla av att det tyvärr inte är.Besvikelse

Blir besviken att man måste tacka nej till så många fina inbjudningar av vänner runt om i landet.

Det som gör mig ondast var att behöva tacka nej till inbjudan till bröllop i Göteborg nästa månad. Hade verkligen sett framemot det och var så oerhört glad för hennes skull. Ja det skulle ju bli jätte roligt att träffa alla igen och även få träffa lite nytt folk. Tänker på det varje dag och blir så ledsen att vi inte kunde ta oss iväg dit, det är ju trotts allt en oerhört stor händelse som det hade betytt jätte mycket att få vara med på. Jag hoppas dock iaf att det går bra och att allt verkligen flyter på, önskar bara man hade fått varit där och uppleva denna speciella dag.

Bara förra veckan fick vi tacka nej till en grillning/1årskalas här i Karlstad eftersom vi inte kan åka ifrån lille vovven i första taget och av samma anledning behövde vi tacka nej till en grillning nere i Skåne.

Nu kommer  vi även måsta avstå från ett 50 årskalas nere i Lysekil.

Det känns så taskigt rent av att behöva tacka nej när någon varit så snäll och go som tagit sig tid att bjuda en.
För inbjudningarna värmer och uppskattas ju verkligen.

Men hur mycket vi än vill så har vi ju vårt ansvar för hundarna, hur vi än vrider och vänder på det hela. Men när lillen blir äldre blir det ju lite annorlunda iaf.

Jag hoppas iaf att våra vänner vet vad dom betyder för oss.Läkare

Idag var jag på allmän hälsokollen på vårdcentralen som en första liten förkoll så att allt är bra och så inför den eventuella operationen.

Allt såg tydligen bra ut och det var inga som helst fel på mig, fick dock ta lite mer tester då dom missat några sist jag var på labbet. Så dessa kommer dom få svar på längre fam.

Jag känner att jag har haft en riktigt tur med min hälsa än så länge, frågan är ju bara hur länge det håller i sig. Men fortsätter jag att gå ner i vikt så kommer det ju bli mindre och mindre risker.Vågar jag?

Jag börjar äntligen få en hel del erbjudanden om olika fotojobb och det känns himla skönt men samtidigt får jag lite panik.

Att jag inte startat upp ännu.. är det för att jag är rädd? Tänk om dom inte gillar mina bilder. Jag vet ju att dom inte skulle fråga mig om dom inte gillar det jag gör och att jag är trotts allt väldigt mån om att kunden ska bli nöjd med sina bilder.

Men vad är jag då så rädd för? Är det som Carl, från communicare, sa? Att jag är rädd för att lyckas och därför hindrar mig själv. I det långa loppet vet jag att det är väldigt många som tror på mig och flertalet som sagt att komme jag bara igång kommer jag att lyckas, men jag kan inte hjälpa att tänka.. men om dom har fel då?

Borde ta mig i kragen egentligen och bara starta upp skiten, men varje gång jag är på väg så får jag massa tankar i huvudet om att om det inte går bra då osv osv.

Man borde ju inte vara så rädd för allt, jag menar chansar och satsar man inget så kan man ju heller inte vinna eller komma någon vart och jag vill ju kunna bidra med iaf lite inkomst jag med till vår lilla familj.

Vad tror ni? Är jag bara rädd?Dagens Bild.

Denna Dagens Bild blir en utav dem som jag fotade igår tillsammans med Rebecka. Denna är ju en av dom absolut favoriterna utav dem så jag tycker den passar bra som dagens bild.

Vi testade ju lite olika ljus och poser och andra påhitt och fick ett mycket bra utval av bilder.Modell: Rebecka Bergvall
Foto: Jag

Jag älskar verkligen hennes hår.Fotosession

Som jag nämnde i tidigare inlägg så skulle jag idag fotografera en annan fotograf, Rebecka heter hon.

Hon kom hit runt 2 tiden och vi började fota nästan direkt. Det var himla trevligt och jag måste säga att det gick verkligen undan men vips sa det så hade det gått nästan 5 timmar.


En liten sneakpeak från dagens session. Modell: Rebecka Bergvall/ThePinkFairy  Foto: Jag

Det blev väl något runt 500 bilder idag med. Vi testade lite olika rekvesita och ljussättningar. Jag måste säga att jag hade verkligen roligt och efter att vi gjort första rensningen så har vi ungefär 90 bilder som vi valt ut, ska väl renses en gång till för 90 bilder är ju liiiite mycket.

Så har varit 2 riktigt bra sessioner denna veckan.En du och en jag

Jag får små impulser om att uppdatera bloggen mellan varven men dom kommer ju inte allt för ofta och de är ju inte alltid jag lyssnar på dessa impulser dessvärre. Men ja nångång är ju bättre än aldrig, så tro inte att jag lämnat er kära läsare, jag är nog bara lite lat.

Veckan som varit har varit fylld med en massa trevligheter faktiskt.

I måndags var Anna, Peter och Peter över på en kort visit. Vi snackade lite skit och spelade lite TVspel. Det var himla trevligt även om det bara var en liten stund.


Vy från Edsviken.

Sen i Tisdags var jag iväg med mitt personliga ombud till vårdcentralen för att ta lite tester inför allmän kontrollen som är nu på måndag och inför operation i Torsby, även om jag inte har bestämt mig riktigt för hur jag ska göra och så är det lika bra att göra det som ska göras inför operation så det är gjort och man inte behöver vänta extra länge. Blev 4 rör blod, men det gick väldigt fort och gjorde inte direkt ont så det var inte så farligt.

I Onsdags så var det fotografering som gällde. Skulle fota vackra Sara som har fått en himla fin och stor mage, där jag tror det bor en liten flicka. Så det blev en hel del gravidbilder då. Vi hade riktigt trevligt och vi fick många bilder som vi båda blivit väldigt nöjda med. Sen på kvällen planterade jag en väldig massa blommor och en del grönsaker inför sommaren på balkongen. Lyckades tabba mig lite och dubbelplanterade i några då jag var lite frånvarande i tanken ett tag. Men det blir nog bra, får separera på dem sedan helt enkelt.


Vackra Sara med lille Ymer i sitt knä.

Torsdagen gick åt till att sega väldigt mycket, både hundarna och jag var helt borta under större delen av dagen. Men frammåt eftermiddagen när Per kommit hem så fixade vi till lite mer ute på balkongen, fortfarande en hel del som ska tömmas men det blir väl kanske ikväll. Sedan kom Peter över på besök igen och då gjorde vi karaktärer till Dark Heresy, denna gången fick Peter göra karaktär oxå för att Per ska få testa att leda. Jag blev ruskigt nöjd med min karaktär.

Idag blir det fotografering för min del. Ska fotografera en annan fotograf, så det ska bli himla spännande. Hon heter Rebecka Bergvall ( och är även kallad ThePinkFairy ). Tror det kommer  bli himla bra och jag är ju lite små kär i hennes hår, det är svart och rosa och har verkligen sådan härlig rosa färg. Ikväll så blir det till att ta det lite lungt o ch vi ska försöka titta färdigt på Zombie filmen Fido så vi kan skicka tillbaka filmerna och få hem lite nytt.


Balkongen förr förra sommaren, inte lika mycket som i somras.

Imorgon ska Per få testa att leda sitt Dark Heresy uppdrag, så det blir bara vi då det blir lite att testköra reglerna och så. Funderar på om jag skulle försöka börja leda det, för jag känner ändå att jag har ganska bra koll på reglerna och så. Ja någolunda iaf. Men skulle vara roligt och det känns ju som det vore dags för mig att börja leda något oxå.

Så det är lite som har hänt och händer denna veckan. Har i överlag varit riktigt trevligt men är lite orolig för min blutsaft har tagit slut.RSS 2.0