Nu händer det lite

En ny vecka med nya äventyr.

Dock känns det som vår vecka redan börjat eftersom Per jobbade i helgen.

Jag saknar Sundsvall allt mer för var dag som går nästan, ibland så är det ju lite mindre men börjar bli väldigt jobbigt nu. Men man ska väl inte klaga egentligen, fast ja varför ska jag inte få göra det?


Min ena Hoya ( porslinsblomma )

Var till min läkare E idag för att diskutera medicineringen som inte gått helt som den ska. Blev ju att jag spydde upp den ca 45 minuter efter att jag ätit den, vilket inte är sådär jätte bra. Tror det var lite för stor dos för att min kropp skulle gilla det. Men nu på mötet bestämde vi att vi skulle köra på en betydligt lägre dos. Istället för 80 mg en gång om dagen ska jag nu käka 25 mg 2 ggr om dagen.

Tidigare imorse ringde dom även från Torsby och sa att jag ska få gå en kurs om operationen nu i oktober och att det efter att kursen väl är klar så kunde det ta mellan 1 till 4 månader till det att jag opereras, dvs jag kommer senast opereras i Februari 2010 skulle jag tro. Lite nervös är jag allt, men oerhört glad att det äntligen börjar hända lite saker. Hade dock inte förväntat mig att det skulle börja komma i rullning förrs i just februari så går lite snabbare än vad jag hade trott.


En utav chiliplantorna

Nästa söndag är sista dagen för Försäkringskassan att lägga in yttligare åsikter angående min överklagan, har inte jag mer att tillägga på det då så kommer dom börja jobba på att ta ett beslut kring det hela då. Jag hoppas dom dömmer till min fördel för det är ju ändå något som jag enligt lag har rätt till, men bara att få ett beslut skulle vara så himla skönt så man får gå vidare med sitt liv. Det har ju "bara" gått 3 år och 2 månader sedan det att jag ansökte om bidraget och eftersom man ansöker om bidraget upp till max 3 år så kommer det vara dags att söka om skiten igen, dock vet jag verkligen inte om jag har någon kämparglöd över till det.

Men just nu försöker jag hålla tankarna kring operationen och det livet jag önskar mig där efter. Det jag ser framemot mest bortsett från hälsoaspekterna och rörelse möjligheterna är att kunna ha fina kläder. Det kanske inte låter som så mycket egentligen men för mig är det ändå viktigt. Saknar många av mina gamla plagg och möjligheten till så mycket mer val. Kommer ihåg hur roligt det var att gå och prova kläder och inte behöva oroa sig så överdrivet om storleken. Nu har jag ju kvar många av mina kläder från mina smala dagar så att säga som jag längtar efter att komma i igen, speciellt min ena kappa.


En av mina små pelargoner

Ser även framemot orthört mycket att få mer rörlighet, okej som de flesta nog vet så är jag ganska vig så sett men att kunna skutta runt saknar jag väldigt mycket. Jag hoppas det ska  bli så pass att jag ska kunna dansa trotts foten, dock misstänker jag att foten kommer sätta käppar i det hjulet och göra på tok för ont.

Men ska nog kanske inte hoppas för mycket, men ja.. jag kan ju inte riktigt låta bli..


 


Rengöring

Efter att svärmor åkte så tog jag tag i det hela och lade över Dagon och Pearl i lite mindre lådor för här skulle det allt städas.

Var på hög tid att göra rent åt dom små lurviga liven. Det blev till att skura lite för att försäkra sig om att det blev riktigt rent.



Sedan var det bara att lägga i alla grejer igen, förutom att det är nytt ynderlag som ska i. Men det behöver man nog inte vara något geni för att klura ut direkt.



Vi har även skaffat ett nytt helt hjul och ett litet trä hus åt dem. Dessa uppskattades, ja huset var väl lite knepigt men roligt att klättra på skulle jag tro.



Men riktigt skönt att ha det gjort.






Svärmor

Min söta lilla svärmor har varit på besök för att gratta Per lite i efterskott.

Hon kom på tisdagen den 12e augusti och stannade till torsdagen den 15e.

Hon kom dock då Per var på jobbet så hon kom hit och umgicks lite med mig och Anna som var på besök just då, sedan efter att Anna gått iväg till jobbet gick vi ut på en liten promenad med hundarna. Det gick sådär då Ymer blir väldigt exalterad av att vara ute samtidigt som Loke och skäller samt gnyr nästan hela tiden. Så en avslappnande promenad var det inte.



Sedan åkte hon iväg ett tag så jag fick jobba lite med bilderna jag har att fixa.

Dagen efter åkte vi allihopa till Bergvik för att försöka hitta lite nya byxor åt Per, dock fanns det inget som föll min älskling i smaken så det blev inget men var väldigt trevligt att umgås och jag fick en jumper. Hon hade ju även haft med sig en hel papperskasse med kläder till mig när hon kom.

Efter att Per gått till jobbet så åkte svärmor och jag till Ikea där vi gick runt ett tag och hon även var så snäll och bjöd på mat. Var riktigt trevligt och jag köpte en skohylla och lite sånt för mina presentkort jag fått när jag fyllde år.



När vi kom hem underhöll svärmor sig med att städa, hon var så rastlös av att bara ta det lungt så hon fick hålla på lite. Hon fick dock lite nog när hon träffade på vår "underbara" dammsugare och ville gärna att den omedelbart skulle avlivas.  Det är lite synd för så jätte gammal är den inte, något år bara men den låter som ett jetplan och suger inte speciellt bra. Detta resulterade i att vi nästa dag innan hon åkte hem åkte till Elgiganten och hon köpte en ny dammsugare åt oss snäll som hon är.

Strax innan Per skulle iväg till jobbet åkte hon iväg hem igen för att klippa gräsmattan bland annat. Men det var ett riktigt trevligt besök.






Hej igen

Jag har som jag nämnt här tidigare varit väldigt inaktiv, vilket jag tror det flesta lagt märke till vid det här laget.

Varför vet jag inte riktigt men jag har inte haft ork eller energi för att ta tag i saker.

Jag hoppas dock att det håller på att vända nu för detk änns lite bättre, men det är jobbigt för det känns lite som att man har hamnat på efterkälken med så himla mycket under den här tiden.

Men det glädjer mig att det finns så fina människor som bryr sig.


 

 

 


Det märks

Det märks verkligen att jag inte är speciellt aktiv här längre, det blir allt färre som följer bloggen och det är ju helt förståeligt.

Varför jag inte uppdaterar vet jag inte riktigt men det beror nog lite på det att jag inte har vare sig inspiration eller lust, för saker att skriva om det har jag och jag kommer hela tiden på nya ideer, men jag ids inte riktigt ta mig för att skriva.

Bilen ska in på verkstaden, dock var det är rätt fullt så fick inte tid förrns den 18e september klockan 9.30. Men det är skönt att få det kollat på då vi inte kan ta oss speciellt långa turer så som bilen är nu, att ta sig inte till karlstad är precis på gränsen av vad jag vågar. Jag menar jag vill inte riskera att det blir något med bromsen samt att jag är inte helt sugen på att riskera en bil som jag bara har till låns.

Jag längtar himla mycket upp till Norrland och det blir ju inte bättre av att sitta och läsa Sundsvallarn direkt.

Nu ska jag göra något annat.





Jag borde

Ja jag borde verkligen uppdatera lite oftare. Det handlar just nu inte om brist på saker att skriva om utan bara ren lathet från mitt håll.

Visst jag har inte haft lust att sitta allt för mycket vid datorn på sistone. Men jag tänkte iaf lägga in ett inlägg och visa att jag lever.

Jag funderar på att kanske ta någon mindre kurs, i brist på annat. Det står mellan Ryska för nybörjare, Akvarell Landskapsmålning och Jägarlicensen. Något av dom ska jag nog försöka mig på att gå men vilken det återstår att se, det lutar mest åt akvarellmålningen just nu.

Annars så blev det lite impulsrollspel i helgen, var inte helt beredd på det egentligen men det var roligt.

Pers förra chef har hållit på och bråkat om hans semesterersättning, men det ser ut att vara löst just nu. Men det är lite jobbigt att nästan allt ska måsta krångla, inget får flyta på helt smärtfritt.

Behöver lämna in bilen på en verkstad dessutom då det verkar vara något med ena bakdäcket. Jag misstänker att det är bromsslangen eller liknande. För själva bromsen tror jag inte att det är, hade det varit det hade man kännt av det mer skulle jag tro.

Pers mamma har varit på besök och grattat honom lite såhär i efterskott. Det var trevligt. Hon och jag åkte lite på IKEA när  Per jobbade och lite sånt.

Antiskäll halsbandet som vi köpt funkar hur bra som helst, det är som en dröm nästan. Okej, Loke fixar det inte riktigt men han har heller inget direkt behov utav den, han skäller ju mer när Per kommer hem och så. Denna köpte vi främst för att vi skulle kunna åka hemifrån utan hundarna och utan att behöva oroa oss för att störa grannarna.

Det är iaf lite kortfattat om en del av de saker som inträffat.





Frälsning?

Nej men räddning kanske man ska kalla det hellre?

Efter ett tags trånande var det nu dags att införskaffa den, ett antiskäll halsband till Ymer. Ja det  blir väl till dom båda egentligen men det är främst till Ymer när vi ska iväg så han inte fixar en vräkning.

Okej vi har helt underbara och förstående grannar på den fronten egentligen men destomer som vi inte vill utsätta dom för det.

Vi har försökt och försökt men det går inte, han måste ju trotts allt bli tyst för att det ska gå att träna riktigt och det blir han ju inte så vi kom till slutsatsen att detta var den bästa lösningen.



För dom som undrar vad det är så är det ett halsband med en liten grej på som varje gång han skäller sprutar upp lite vatten i ansiktet på honom. Än så länge funkar det väldigt bra måste jag säga.

Så nästa helg har  vi planerat att vi ska gå på Bio, något som var evigheter sedan vi var iväg på. Och det lär nog bli att åka lite på IKEA här någon dag under veckan dessutom innan Pers jobb.





Fototräff

På lördag är det Fototräff, eller rättare sagt så är det en Heavensträff.

Jag ska försöka ta mig dit hade jag tänkt mig, det är så som planerna ser ut just nu iaf om det inte skulle bli någon akut förändring. Men det ska bli roligt och det verkar komma en hel del fotografer som kan vara roligt att språkas med, självklart kommer det även en del modeller och make up artists oxå som ska bli kul å träffa.


Min muntra man.

Lite skraj är jag ju för att köra bilen dit med tanke på hur pass varmt däcket blev vid bröllopsfotograferingen, inte så roligt att kliva ur bilen och det luktar väldigt mycket bräntgummi från ena bakdäcket, speciellt när man har kört lungt och vanligt, samt att fäljen är glöhet. Men det är ju inte så långt till Mariebergsskogen så det ska nog gå bra hoppas jag, i värsta fall så brinner väl bilen upp men det ska väl bli väldigt varmt för att det ska ta eld hoppas jag, Och det är ju som sagt i värsta fall, jag kan ju inte inte använda bilen för då kommer det ju bli ännu värre.

Jag hoppas vi har tur med vädret då iaf så man kan stanna ute.





Ibland så

Igår när Per kom hem berättade han lite om en trevlig gäst som dom har, ja han är trevlig och enligt mig lite.. ja.. annorlunda kanske man kan kalla det.

Dock är det inget dåligt annorlunda utan han är ju faktiskt riktigt trevlig, rolig och gav ju Per dessutom en rätt stor dricks igår, ja Per jobbar både i köket och ute på serveringen då gäster pratar engelska då han tydligen är den enda där på sitt jobb som kan engelska. Låt oss säga som så, dricksen var en bra bit över 100 kronor.

Denne herre pratar då som ni kanske förstår engelska och är tydligen italienare. Han är mycket snäll mot Per och tycker att servicen ökat extremt mycket sen Per kom dit, så det är ju riktigt bra.

Denne herre för sig visst på ett sånt sätt att Per tänker lite på maffia, vilket är lite små lustigt tycker jag. Eller ja lustigt och charmigt. Hade tydligen oxå jobbat som kock lite runt om i världen.

Han erbjöd ju även att han kanske kunde hjälpa Per att hitta ett annat jobb om han ville, eller om det var att han tom kunde ge Per ett annat jobb. Han verkar ju ha en hel del kontakter. Men vi får se, skulle visserligen vara lite roligt om Per fick sin dröm besannad och få jobba med a la carte ( som jag inte kan stava riktigt till ).

Sedan ska man ju ta saker och ting lite med en nypa salt, men det hade ju helt klart varit kul om han kunde hjälpa till. Lite roligt hur man kan knyta kontakter lite här och där egentligen.





Mmmmmmat

Igår hade Per sett till att jag skulle få en av mina favoritmaträtter, Friterad kyckling med ris och sötsursås.

Det var riktigt gott och fräscht samt att dom var riktigt stora.



Allt detta fick han för 50 kronor, det var verkligen inte dåligt pris med tanke på att vi ändå räknat med att det skulle ligga på ungefär 85 kronor. Nu vet jag inte riktigt om priset är så pass lågt för hämtmat eller om han fick det priset för att han bekantat sig med dom på den Thai restaurangen. Oavsett så var det trevligt och gott.

Har längtat lite efter den här maten, var ju ett litet tag sedan sist. Det är ju inte mat som man ska äta ofta för då försvinner det magiska med det hela tycker jag.

Men jag kan varmt rekomendera dom för dom kör på färska råvaror så det är riktigt fräscht och dom verkar ju dessutom vara ruskigt trevliga. Vet dock inte vad dom heter men det är Thaistället brevid Antep kebab och givetvis rekomenderar jag ju oxå Antep. Speciellt snart då Per får hålla i lunchen som dom ska börja med.





Böcker

Jag har hittat en del böcker jag skulle vilja ha, eller ja det är väldigt många egentligen.


Tänkte iaf lägga upp någa böcker, vem vet det kanske ger lite inspiration till någon mer.


Upplev Sverige, för att planera semestrar eller bara för att ut och åka lite.














Svenska Trädgårdar, för att få lite inspiration och idéer helt enkelt.












Trädgårdens Vatten, skulle så gärna vilja ha någon damm eller så när vi får hus sedan så det är lika bra att börja lära sig om det redan nu.











Svenska Slott och Herrgårdar, kan vara roligt att läsa samt att kunna hitta dem och få åka dit och fota lite.














Skuggväxter, bra att ha för jag kan inte speciellt mycket om vad för växter som klarar skuggan bra.












Klassisk Stickning, jag vill ju gärna lära mig att sticka och här var det mönster på gamla fina kläder.










Kryddväxter i kruka, jag är inte så jäkla haj på kryddväxter eller rättare sagt så har jag lite svårt med dom ibland så jag vill lära mig.












Min egen trädgårdsbok, en bok som jag kan skriva ner i själv hur det går och så.












Ja detta är ju några iaf och jag tror det syns rätt starkt vad som är ett stooort intresse, inte för att det var någon nyhet direkt.



Sug

Okej jag tror rubriken kanske kan vara lite vilseledande.

Men jag har ett sug, efter Norrland och att komma hem och det blir allt starkare. Kommer jag klara av att vänta ända tills i vinter vid juletid?

Det låter kanske som jag dör av att vara här nere och så är det ju inte, riktigt. Nej då men Sundsvalls trakterna har dock något som inte värmland kan ge mig och det är den där känslan av att vara riktigt hemma. Nu beror ju den känslan mycket på att vi har lägenhet och inte hus så känns det inte som ett riktigt eget hem och det är väl inte det heller egentligen. Nej jag anser inte att lägenheter är fullskaliga egna hem, det är ställen man kan bosätta sig i så länge och i väntan på bättre men det är ju väldigt sällan "hem" som man stannar speciellt länge i, åtminstone inte i samma lägenhet.

Jag trivs ju helt klart bra här i Karlstad det gör jag ju och vi har riktigt fina vänner här, samt att Per har jobb och jag börjat skapa mig fina kontakter. Och visst delar av Pers familj är ju här dessutom men dom ser man ju inte skymten av särskilt ofta, jag menar mina föräldrar kommer på besök betydligt oftare och dom bor trotts allt 60 mil bort. 

Men jag trivs ju väldigt bra uppe i Norrland med, om inte ännu bättre tom. Där har vi oxå fina vänner, även om många av vännerna flyttat runt i landet, samt att jag har endel kontakter kvar där uppe. Det är dessutom billigare med hus. Plus att min familj är ju väldigt nära.

Det bästa av allt skulle vara om alla vännerna här nere flyttade med oss upp till Norrland. Man kan ju drömma iaf.

Men jag längtar iaf upp till Norrland, behöver ju inte vara en flytt utan bara få komma upp ett litet tag.





På begäran II

Min mor har oxå bett mig att fota lite hur det ser ut ute på balkongen eftersom hon är nyfiken i en strut.

Så här kommer det lite bilder från balkongen.


Mina Dahlior är längre än vad jag är numera och en del av tomatplantorna likaså.


En del av mina liljor blommar för fullt.


Körsbärstomaterna i blomlådan växer bra dom med.


Svartvinbären är snart mogna att plockas.


Här växer det oxå rätt bra.


Basilikan har tagit sig väldigt bra och gyckelblomsterna har även dom börjat dra igång, dom här var ju lite sega.

Så det rullar på här ute gör det, hoppas på att det blir mycket tomater iår så ska vi göra en hel del egna krossade tomater och frysa in.





På begäran

Mor har varit på mig ett tag nu om att jag ska fota köket och lägga ut en bild.

Inte så att vi gjort om eller något sådant utan vi håller betydligt bättre ordning där inne nu och hon ville se hur fint det är.



Dock på bilden är det ju lite skitigt men det får ni allt ta, men är glad att mina orkideer blommar, ja en är min och en är Pers under mitt omhändertagande så att säga.





Middag

I fredags hade vi en liten tacokväll tillsammans med Anna och Peter.

Det var riktigt trevligt måste jag säga och vad det är gott med tacos, känndes som det var evigheter sedan vi åt det sist. Men det är ju helt klart godare om man inte äter det för ofta.



Dom hade med sig Trivial pursuite ( inte säker på hur det stavas ) som vi spelade efter att vi ätit, ruskigt roligt även om pojkarna vann.



Jag hoppas vi gör om det igen snart.





Bröllop

Idag har till att börja med våra underbara vänner, Anna och Peter, varit gifta i hela 1 år och fler ska det allt bli.

Så ett stort grattis till dem.

Sedan har jag dessutom varit på en bröllopsfotografering idag när den vackra Linda och Geier ( ber om ursäkt om jag stavat fel ) gifte sig.



Jag var så oerhört nervös idag, mest för att köra bil men oxå för att råka göra något fel. Åkandet gick bra och så även fotograferandet. Det var väldigt fint och trevligt bröllop.

Grattis.






RSS 2.0