God Jul och Gott Nytt År

Står nu i mors butik och ska hjälpa till lite såhär på nyårsaftonen tänkte jag, men passar på att sno datorn lite då det inte funnnits något internet hemma hos dem.

Bara kunnat surfa med mobilerna, dock har jag inte haft tålamod nog att skriva något inlägg i mobiltelefonen.

Tänkte bara passa på att önska er mina kära läsare en riktigt god jul, även om det kanske är lite sent, samt ett underbart nytt år.

Jag återkommer till bloggen när vi kommer hem och då kommer jag även att lägga upp lite bilder från vår semester här uppe i Norrland.

Ha nu en riktigt trevlig helg, nu ska jag tillbaka och försöka vara till iaf lite hjälp i butiken, kan ju inte så många ostar ännu.
Nu är det inte långt kvar..

Snart så bär det av hem till Norrland och julfirande.

Längtar verkligen till på måndag då det är dags att bege sig. Nu när jag håller på att packar så inser jag fan va utrustning jag ska ha med mig egentligen. Det är bara en blixt visserligen som får följa med upp och jag tar en utan bouncer ( eftersom dom tar så förbannat mycket plats ). Jag är glad att jag har väskor till stativen, ska ju ha med en till blixten, en till reflexskärmen och en till kameran tänkte jag. Då ska ju självklart kamera och allt sådant med dessutom och så måste jag ju ha med reflexskärmen, som jag är himla glad att dom går att fälla ihop.

Bortsett från det ska vi ju även ha med Xboxen upp, alltid kul att få testa spelen som man är van på 28 tum på en 46 tums tv. Hoppas att vi kommer ihåg att ha med oss handkontrollerna, förra året lyckades vi ju glömma den hemma så vi fick åka och köpa en ( vi skulle ändå ha en till ) där uppe, vilket var roligt då dom var slutsålda nästan överallt.Har en känsla av att mor lilla inte riktigt kommer gilla en del av spelen som vi har med oss upp dock.

Hoppas på att det blir en sväng till Dollarstore när vi är där uppe, vi har ju som tradition att alltid när vi är där uppe så köper vi en liten leksak till  Loke på Dollar, i år blir det ju 2 stycken så Ymer oxå får en. Sen kanske man hittar någe mer roligt, finns ju mycket billigt där. Någon sväng till Birsta hoppas jag oxå att det blir, det är stooort där. Är ju van med lilla Bergvik nu så ska bli roligt.Trist

Blir så lätt rastlös numera.

Sedan några dagar tillbaka när jag började att höja dosen på Stratteran. Ett piller extra om dagen visserligen men jag känner verkligen rätt stor skillnad, okej tror det är en del av bieffekterna som får det att kännas såhär ihop men det känns även på andra fronter.

Igår hade jag tråkigt så jag tänkte försöka ta en tupplur i soffan, tji fick jag för det gick sig inte. Nej så jag har gått och små pillat lite med saker här och där för att sysselsätta mig.

Började att packa igår, fast det är ju inte förrns på måndag som vi åker. Men ville vara säker på att jag fick med mig min utrustning som ska med, så nu är en av blixtarna med stativ nerpackat. Nu hoppas jag att vi inte glömmer väskan bara, skulle vara lite synd det.

Mobila teamet kommer här sedan så då ska vi städa lite mer är det tänkt. Vart vi ska köra dock det vet jag inte. Vilket påminner mig om att vi behöver lämna tillbaka dammsugaren för jag tror den fått någe fel. Den låter så sjukt mycket och blir varm så jäkla fort.

Aja.. Nu ska jag nog gå och göra något.

 


Det var bättre.

Min irritation som jag upplevde igår är idag utbytt med tacksamhet.

Det hade tydligen blivit lite fel hos kommunen, jag är inte helt säker på vad allt det handlade om men det var någe med bostadsbidrag att göra, något vi inte haft på evigheter. Så dom hade räknat nästan dubbla för mycket så det är pengar som jag egentligen ska ha.

Dom håller på att fixar det nu, lär visserligen inte få pengarna på måndag som det nu var menat, men det känns som det inte är hela världen bara det blir rätt och inte tar allt för lång tid. Risken är ju att jag inte får dem förrns efter nyår, men det återstår  väl att se helt enkelt.

Men det beloppet som jag ska få ökade ganska friskt nu om man säger som så. Gick från ett belopp med 4 nollor till ett med 5 nollor. Men man ska ju inte ropa hej förrns man är över bäcken. Men jag hade himla tur att dom inte hade tagit beslutet ännu så det var fastställt så detta han fixas till.

Anklagar väl egentligen ingen för detta felet, det är ju faktiskt rätt lätt att det blir fel när man håller på med siffror hela dagarna. Men jag kan inte låta bli att tänka på hur många detta kan ha drabbat, för jag tvivlar ju på att jag är den första och enda.

Men detta tillskottet är mer än välkommen, för nu har vi lite spending money oxå så att säga. Rättare sagt så finns det lite pengar man kan unna sig med, vilket jag tycker att jag förtjänar. Men först  blir det ju mina kläder och lite mer byxor till Per som gäller, ja efter att vi satt undan ett ungefärligt belopp som vi ska ha till handpenning när det blir dags för att se om vi får lån igen när nu det blir.

Det är mycket skitsnack om försäkringskassan och även jag har snackat mycket skit om dom och visst är dom i deta stora hela inte mycket att hurra över ( hoppas på att det blir bättre nu när dom tydligen gjort om igen ), men min handläggare där är verkligen guldvärd. Hon är supertrevlig och gör så mycket hon kan för att ordna upp saker och ting, väldigt hjälpsam och lätt att ha att göra med så hon ska bara ha ett stort tack egentligen.

Sedan ska ju nämnas att mycket hade nog fasiken aldrig gått om jag inte haft mitt personliga ombud som är en helt underbar människa och har stor koll på vad som gäller inom de olika områdena.

Hoppas på att det blir rätt denna gången nu så man kan få pengarna och gå vidare med livet.
Bäbisar

Det känns som att det börjar bli dags för barn snart.

Våra samtal kring detta har blivit allt oftare och allt seriösare. Vi är ju båda överens om att vi vill ha ett annat boende innan det blir aktuellt men viljan och lusten börjar bli betydligt mer påtaglig.

Jag känner mig väldigt redo även om jag ibland tvivlar på om jag vill ha barn alls. Vilket får mig att tvivla på om man skulle bli en god mor eller ej. Samt att jag är ju så paranoid så är ju jätte rädd att vi inte ska vara redo egentligen, samtidigt som jag känner att helt redo blir man nog aldrig och det går ju inte att sitta och vara rädd för allting hela tiden heller för då kommer man ju aldrig komma nånstans.

Vi vill båda ha 2 döttrar. Inte för att jag tror jag skulle älska en son mindre men jag vill verkligen inte ha söner, Per är inte heller speciellt sugen på det så att säga. Man får väl hoppas att det blir flickor, när det väl blir.

Jag ser så framemot dom små sakerna, som att få byta blöjor, göra dom klar för natten, läsa sagor på kvällen och morgonen ( det är ett härligt sätt att vakna på minns jag ). När dom börjar bli delaktiga och vill hjälpa till med saker och ting, gå på affärn och dom tigger efter allting.


Lägger in en bild på Sara´s underbart söta lilla Angelina S.     Foto: Jag

Klart att mycket kommer bli jobbigt, antagligen betydligt jobbigare för oss än för "vanliga" föräldrar pga diagnoserna. Men vi har ju fördelen att vi vet vad vi ska titta efter om barnet uppvisar något beteende som tyder på att det är någon bokstavskombination med i leken. Något som lär vara rätt troligt med tanke på att det är något som går i arv, det gör det dock inte till något måste att dom kommer ha något. Det kan ju hoppa över flera generationer. Men skulle dom ha så kommer vi ju har betydligt mer kött på benen angående sådant då vi vet vart man kan få hjälp och att dom får rätt stöd genom skolan och så.

Men vi har sagt att vi tror att om iaf 2 år så är det ganska stor chans att vi har barn, om nu inte någon av oss inte är fysiskt förmögen att kunna skaffa barn dvs. Något jag tänkt se om jag kan kolla när jag ändå ska tillbaka till gyn för att kolla läget med cystan ( som förövrigt är ett ord som låter äckligt ).

Men som med allt annat så återstår det väl att se antar jag, det är ju inget som är skrivet i sten direkt. Men jag börjar få väldigt stark längtan nu och det är svårt att inte tänka på det. Hajar ju till nästan varje gång man ser en unge och drömmer sig bort till sina egna.

Men är som sagt extremt rädd för att jag inte skulle vara bra som mamma..


Varför banverket?

Ibland förstår jag mig inte på en del nyheter och att folk kan bli så upprörda över så konstiga saker.

Som exempelvis så skrivs det om en hund som i Juni blev dödad av ett tåg, detta var tydligen en prisvärd avelshund. Nu får dom en ersättning av banverket på nästan 5000 kronor. Vad folk upprör sig på är att dom får så lite.

Den tanken jag har är varför ska dom få något alls? Varför inte hålla bättre koll på hunden, det är ju trotts allt lättare att flytta en hund än det är att stoppa ett tåg. Samt att jag tvivlar ju starkt på att rälsen låg dold och hoppade fram och överaskade dem.
Att en hund kan reagera oväntat finns det ju alltid risk för, men då är det ju oxå något man som ägare får vara beredd på. Tex hålla hunden i kort koppel, stå en bit ifrån rälsen och eventuellt om det är sådan storlek på hunden att man rent av håller den i famnen.Varför ska banverket betala för att ägarna inte kunde se till sin hund? Tror ju som sagt inte det var meningen att den skulle dö. Det är ju som att någon väderkanal skulle få betala för att det blir en översvämning och ens djur druknat eller liknande. Okej kasnke en dålig liknelse, men tanken är ju nästan densamma.

Ta mig inte fel nu, jag tycker detta verkligen är så hemskt att det har inträffat. Skulle ju bryta ihop själv om det rörde någon av mina älsklingar, så ja jag tycker fruktansvärt synd om ägarna. MEN jag anser inte att det är banverkets skyldighet att betala.Det är klart att banverket tydligt bör markera och ha varningar och sådant, för det kan ju vara ett barn eller liknande nästa gång. Men även där anser jag att det är föräldrarna eller möjligen om den man satt att ha ansvar för ens barn ska ha just det, ansvaret. Återigen så tvivlar jag på att dom försöker köra på folk, rälsen går där den går. Se till att hålla koll och vara snabba över järnvägen om man nu måste över.

Men att banverkat ska ses som skyldiga förstår jag som sagt inte logiken i, är det inte bättre att dom pengarna läggs på att göra järnvägen mer säker istället isådanfall?

 


Irritation

Jag som trodde jag skulle få lägga detta bakom mig, men icke.

Hade det handlat om någon tusenlapp hade jag inte gjort speciellt mycket väsen av mig men nu handlar det om nästan lika mycket till.

Vad är det då som är felet? Jo Komunen skulle ju som jag nämnt tidigare ha tillbaka pengar för det som vi fått i socialbidrag och med all rätt att dom ska ha det tillbaka. Nu var det så att dom begärde en summa som var ganska hög men okej tänkte jag, komunen borde man ju kunna lita på.

Men vi bad försäkerhetsskull om att få uträkningen ifrån soss på hur mycket det egentligen skulle bli som skulle tillbaka.

Jag fick det brevet idag och det visade sig vara ungefär hälften av det dom begärt och så får det inte gå till utan dom ska få tillbaka den summa som dom lagt ut, inte mer. Känner att jag börjar bli måttligt irriterad och sur på den här skiten nu.

Och inte var det någon man kunde prata med inne idag heller, men tack och lov så skulle dom vara tillbaka imorgon så då får vi hoppas på att vi får svar på vad i helsike som händer.

Egentligen är det inte så mycket pengarna det handlar om utan att jag börjar bli så jäkla less på att måsta slåss hela tiden och att det hela tiden ska göras fel och bla bla. Det är klart att jag vill ha pengarna om jag har rätt till dem.

Vi får väl se vad dom säger imorgon här, men visar det sig vara fel och att det inte går att fixa nu så kommer jag att anmäla hela den här skiten. För som sagt så är jag så less på att behandlas på det här sättet!
God jul Evelina

Man kan kalla det julklapp om man så vill men jag har gjort en nödvändig beställning till mig själv.

Har länge varit i stooooort behov av nya byxor, då jag bara har 3 par. Varav 2 utav dem är mjukisbyxor, inget man gärna visar sig ute med.

Det blev iaf 3 par byxor 1 tröja, 1 blus och 2 linnen.

 

Fotona är lånade ifrån www.UllaPopken.se som jag beställde ifrån.

Tror det kan blir riktigt bra. Jag hoppas på att det är bra byxor.

Vi ska försöka hitta lite mer byxor åt Per med är det tänkt, men det blir nog efter jul när vi kommit hem igen.

 


Julbild den 16e

Nu har jag ju missat ett antal dagar, men det får ni nästan stå ut med.

Detta får bli dagens bild då.Vad är en jul utan julstjärna? Detta är från julen 2008, utsikten från kontoret hemma hos mor och Göte där man har en fin vy mot bagarstugan, vars dörr det är som syns.
Upp till Norrland ska vi fara

Per får ledigt i 2 veckor så nu är det klart att det bär iväg uppöver.

Väldigt snart dessutom, vi åker på måndag. Hur länge vi är borta är faktiskt inte helt klart ännu, så det återstår att se helt enkelt. Endera kommer vi hem innan nyår eller efter.

Min blogg lär nog stå lite still när vi är där uppe skulle jag tro för deras internetuppkoppling är inte den bästa och det är inte säkert de fått den nya tills dess.Det är min käre lille far som kommer ner och hämtar oss tillsammans med Gunilla. Det blir ett litet stopp hos svärmor oxå så att Per får träffa sin mor iaf en liten stund såhär innan jul.

Mina mål däruppe är att umgås med min söta lilla syster lite och självklart resten utav familjen. Jag hoppas på att kunna hälsa på några kompisar iaf, men tvivlar dock på det eftersom mor behövde hjälp i butiken då hon ska ha julöppet. Så blir att hjälpa till lite där är det tänkt.Men det ska iaf bli skönt att komma hemifrån lite och att få komma hem till mitt norrland.

Nu är det bara att hålla tummarna på en vit jul i år oxå.
Besked

Idag ringde dom från Försäkringskassan och gav mig ett besked, ett efterlängtat sådant.

Nu har dom äntligen räknat ut vad det är jag ska få för klumpsumma nu efter att det som skulle tillbaka till soss är återbetalt. Det var på ett ungefär vad jag räknat på från början.

Det är klart man hade hoppats på lite mer men det är ju inte en summa man direkt klagar på om man säger som så. Tänker inte berätta precis hur mycket det är, vill ni veta får ni ju självklart fråga men jag kommer inte skriva ut något på bloggen men kan svara via sms. Men kan säga som så att det handlar om ett belopp med 4 nollor.

Det räcker till handpenning och lite mer så på så sätt är jag nöjd, kommer att få dem på måndag om allt går som det ska. Så jag räknar inte på att jag har dem förrns jag har dem så att säga. Skulle ju inte vara första gången det  blir förseningar.

Men känner mig himla glad och lättad för ÄNTLIGEN är detta något som jag kan lägga bakom mig, något som vi har f ått slagits för och trilskat med i över 3 år är äntligen förbi. Känns nästan lite konstigt, men skönt.

Nu ska vi bara vänta på besked om den nya ansökan, men det väntar jag inte få svar på förrns om ca 4 månader. Jag hoppas verkligen inte vi ska behöva överklaga då med. Vi har ju ändå ett väldigt bra och väldigt förklarande läkarutlåtande denna gången. Samt att vi har börjat med en plan för hur mitt liv ska utvecklas.

Det återstår att se, men det känns så så såååå skönt att inte behöva oroa sig för detta någe mer iaf.
Julmiddag

Igår var vi iväg på julmiddag hemma hos svärfar Leif.

Vi drog iväg, något nervösa över att soppan i bilen inte skulle räcka. Den var ju trotts allt nere på reservtanken. Men det gick bra, vi kom fram utan några problem.

Först gick jag ut och fotograferade solnedgången, lyckades precis missa det där perfekta ögonblicket för att jag stod och velade för länge. Men det var gött att få komma ut lite iaf.     

Det bjöds på god mat och vi, eller rättare sagt Per, gjorde revbenspjäll. Tack vare min medicin blir jag väldigt fort mätt så jag orkade inte speciellt mycket, att tappa aptit och matlust hör till en av bieffekterna på gott och ont så att säga.

Leif hade även satt upp lite mysigt i  vardagsrummet med en massa ljus och med nötter, pepparkakor, glögg och lite annat gott.

 

Även Pers storebror Oskar kom tillsammans med sin sambo Marina, som var himla trevlig. Henne gillar iaf jag väldigt mycket.

När vi kom hem så kom även Peter F över på besök och vi spelade lite rollspel och när Per gick och lade sig så satt jag och Peter uppe och spelade lite Army of Two.

Detta var alltså en riktigt bra och rolig dag.

Foto

Idag så fotade jag ju som sagt lilla Angelina och hennes mor Sara.

Dom kom och hade med sig lite fika så först satt vi och talades vid lite och hundarna fick kolla vad det var för något litet som rörde sig. Det gick riktigt bra, dom var så försiktiga så man blev ju himla stolt över dem faktiskt.

Sedan körde vi igång och fotade. Helt klart annorlunda från det man fotat tidigare, men jag gillade det. Var roligt och sen är hon ju så sjukt söt. Här kommer det en liten sneakpeak på en av bilderna.


Modell: Angelina S                                                 Foto: Jag

Hon kröp omkring och lekte med sina leksaker, men tillslut så ville det sig inte mer med blixtarna. Dock hade vi ju hållit på ett bra tag då och hade redan över 450 bilder. Tiden verkligen flög förbi.

Man blir ju rätt sugen på egna barn om jag ska vara ärlig.Hon är verkligen ett litet charmtroll. Fotade även en del på mamma Sara och Angelina tillsammans, blev riktigt bra tycker jag. Sammanfattningsvis har det varit en himla trevlig dag och det är ju alltid roligt  att träffa Sara och idag fick jag även träffa Terese lite dessutom, så helt klart en toppen dag.


 

 


Julbild den 10e

Då var det bara 14 dagar kvar till själva julaftonen.

Dagens bild får bli denna.Julstämning. Vad är väl en jul utan gran? När man ska sätta upp den anser jag nästan vara ett mysterie i sig dock. Vi vet inte riktigt om det kommer bli någon gran för vår del i år, inte för att vi inte vill utan det känns lite onödigt när vi ändå kommer att vara borta över julen och det  blir ju bara något yttligare att plocka ner när vi kommer hem. På bilden är det pappa och Gunillas gran 2007.

Per gillar ju inte att klä granen med mig ändå för jag blir så grinig när det inte blir som jag vill ha det, stackarn.

Vad tycker ni förresten, ska det vara en plastgran eller en riktig gran?

 

 


Fotosession och så

Idag ska jag fotografera min första barnfotografering.

Jag har ju fotat mina kusinbarn en gång tidigare och så men aldrig i studio. Idag ska jag fotografera söta lilla Angelina som nu är 6 månader gammal, inte för jag tycker det är särskillt gammalt egentligen men tiden går fort. Blir till att fota henne och hennes mamma, Sara, som jag fotat endel tidigare. En riktigt go vän måste jag säga så ser verkligen framemot detta.


Söta Angelina med sin mormor på dopet.

Känner visserligen av min medicin lite idag, blev ju ett uppbrott i dem då dom tog slut och jag inte hade mer recept samt att apoteket måste beställa hem. Så det tar lite tid att få den i bland, vilket innebär att den hunnit gå ur systemet och jag upplever alla bieffekter igen som man får innan man har vant sig vid den. Dvs illamående, lite yrsel, känsla av stegrande puls ( som är jobbig speciellt med tanke på att pulsen inte ändras igentligen utan detta ger bara en känsla av det ), torr i munnen och kallsvettningar. Men jag vet ju att det går över om några dagar och då kan jag börja öka dosen som det är tänkt.

Det är ju lite frustrerande känsla tabletterna ger, men dom gör ändå att man mår bättre och blir om jag får tro så iaf lite gladare. Det är ju ändå egentligen ett antidepp piller, ja bland annat. Funkar nu inte dessa piller så finns det en annan variant oxå som vi inte provat ännu och som är väldigt ovanlig att man använder, vilket jag egentligen tycker är konstigt med tanke på att när dom beskrev dom för mig så var det den som lät bäst.

Jag hoppas jag känner mig lite lugnare iaf när vi väl ska fota, hatar att känna mig så stressad som dessa får mig att känna mig. Men oavsett så ska det bli roligt idag att få åtminstone få träffa Sara och Angelina igen samt att Terese skulle med, tror hon kommer försöka stjäla mina små bäbisar då hon älskar taxar så får hålla ett öga på henne. Nej men skämt o sido, ska bli himla roligt att få träffa och fota dem. Dom är ju så himla goa och rara.

Julbild den 9e

Denna kommer iaf i tid, eller ja på rätt dag så att säga.

Här kommer lite fler minnen.Samlade, en del av våra familjer samlade kring julbordet 2007. Min gubbe hade fortfarande långt hår och detta året var även Motta och Pelle med och firade, min moster och kusin. Det var en riktigt trevlig jul.

Julbild den 8e

Sen igen.

Ja jag är lite dålig på att få ut bilderna, men jag hoppas ni står ut.Julmat i mängder. För mig så ska kylskåp se ut på detta viset vid juletider, överfyllt.

 


Do you wanna die happy?

Gillar vanligtvis inte Madonna, en del av hennes äldre låtar kan vara helt okej men inget jag riktigt lyssnar på.

Men denna låten älskar jag verkligen, vet inte varför men har verkligen fallti för den så spelar den om och om igen. Lite glad att Per är på jobbet för han skulle bli något less på mig och den här låten, han brukar bli det när jag spelar en låt lite för ofta.Madonna - Revolver

Vet som sagt inte varför jag gillar den, men men.. Vad tycker ni?
Julbild den 7e

Dagens bild blev lite sen, men bättre sent än aldrig.

Vill ju inte att det inte ska bli av så här kommer det en bild.Middag inne i salen hos mor och Göte, himla mysigt. Efter en stor middag så är det skönt att bara slappa, jag sitter här i soffan och bara är.

Uppe i vänstra hörnet finns det även en bäbis bild på mig.
Något att tänka på

Tänkte lägga in ett klipp från TV4as morgon program som jag tror kan vara tänkvärt och rent av bra att lyssna på.

Det handlar om Asbergers Syndrom och Autism spektrat som det kallas.Man ska ju tänka på att det såklart är individuellt, att allt som gäller hon som talar inte gäller alla andra något som även nämns i programet.

Endel av sakerna känner jag väldigt väl igen mig på och andra inte. Jag har för dom som inte vet det 3 diagnoser, Autismliknande tillstånd ( som jag brukar kalla Asberger Light ), ADD och Tourettes ( som visserligen inte märks av så väl vad jag förstått det som ).

Jag förstår ju andra bättre än vad den här Lotta gör och jag kan för det mesta läsa av folk, men sedan har jag inte hel Asberger heller. Men ibland kan det vara svårt att förstå och läsa av, jag tror dock jag gör för mycket av motsasten och läser in lite för mycket i vad folk säger och gör och tar av den anledningen ofta väldigt illa upp.

Kan vara bra iaf att lyssna på det hon säger för det förklarar åtminstone en del.

 

 


Julstök

Igår var Anna och jag iväg till Mariebergsskogen för det var julmarknad som vi bestämt vi skulle gå på.

Nog var det julmarknad allt, dock inte mycket att hurra över och att dom dessutom skulle ha inträde på 50 kronor var hutlöst. Men jag fick ju se lite djur där iaf och jag hade ju himla trevligt sällskap.Dock efter ca 30 minuter när vi gått igenom allting så beslutade vi oss för att åka hem till henne och baka istället. Det fick bli lussebullar, så vi åkte på affärn och handlade det som behövdes.Väl hemma hos dem så satte vi igång med baket och även om vi blev lite suspekta när det inte såg att ha jäst något så blev det himla bra, det jäste ju mera sedan märkte vi.

Vi spelade lite Yatzy medan vi väntade på jäsning och gräddning och sådant samt en massa snack. Det var verkligen super roligt.Ska nämnas att lussebullarna blev snuskigt goda och enligt Per fick dom en perfekt konsistens.

Tack Anna.

 

 


Julbild den 6e

Dagarna bara tickar förbi och det är redan den 6e.

Dagens julbild får allt bli denna.Ihopp om att det blir riktig vinter snart och man får lite snölandskap att njuta utav. Detta är Mamma och Götes hus vid julen 2008. Så fint så.

 

 


Sundsvall

Längtar hem till mitt Norrland så otroligt mycket just nu.

Det är nästan 1 år sedan som vi var där på besök och det är på tok för lång tid för min del.

Tänker alltid tillbaka mycket när jag längtar hem. Tänker ofta på hur det var och speciellt gymnasietiden som var helt underbar. Trotts vissa nedgångar och gropar i vägen som verkligen fick en ur kurs.Men visst trivs jag i Karlstad, absolut. Detta är även det en mysig stad, även om den inte har allt det som Sundsvall kan erbjuda.

Men det ska bli himla roligt att få komma hem över jul och träffa familjen och förhoppningsvis en del vänner.

 

 


Veckan Låt.

Funderar på att försöka lägga upp veckans låt igen, ha inte för stora förhoppningar dock.

Denna vecka blir det denna låten.The Baseballs - Umbrella

Är så förtjust i den här versionen utav den, helt klart den bästa enligt mig. Man kan inte bli annat än glad när man lyssnar på den.

 

 


Once she dreamed

Det har varit en rätt lugn dag måste jag säga.

Vi har fixat med årets julkort och fått iväg de flesta utav dem nu vilket känns himla skönt att ha fått gjort. Det blev bara ungefär 25 stycken i år dock. Vi hade inte riktigt råd med mer, så vi hoppas ingen känner sig glömd.

Meningen var ju att jag skulle åka på julmarknad idag med Anna, men det regnade så förbaskat mycket att  vi bestämde oss för att åka imorgon, Söndag, istället. Hoppas på bättre väder då istället.

Sedan här idag så har Per och jag gjort piroger, som blev riktigt goda kan jag tillägga.

   
  Blev en hel del så vi har fått frysa in så det finns till senare tillfällen om man skulle bli hungrig. Måste säga att dom var himla mättande för att vara av den storleken. Vi serverade detta tillsammans med en simpel sallad av isbergssallad och pärltomater men en vinägrett.Det problemet som vi stötte på var att vi inte hittade brödkaveln så vi fick använda en vattenfylld sirapsflaska som kavel, men det funkade ju bra det med. Man tager vad man haver så att säga.

Nu ska vi ta och spela lite tänkte vi och slappa ett tag och låta maten sjunka lite så att säga, jäklar vad mätt man blev.

 


Julbild den 5e

Dagens julbild består av glädje, för mig iaf.

Jag hoppas på att den ska kunna sprida något leende på era läppar.Julbord, julgran, julklappar och julgott. Jag hoppas på att det blir en lika mysig jul detta året.

 

 


Myskväll

Igår kom dom från Mobilateamet och såg till att vi städade lite, hon dammsög och torkade golven medan Per plockade lite vid sin dator och jag plockade och dammtorkade alla hyllor och bord och andra ställen där dammsamlas.

Det blev himla rent och fint och vi fick bekräftat på att vår nya fina dammsugare suger, rättare sagt så verkar den hålla på att haverera. Jätte roligt eftersom den är som sagt ny. Vi hann använde den 2 - 3 gånger och då var ljudnivån ändå behaglig, så behaglig en dammsugare nu kan låta. Men redan då blev den nästan glödhet, så vi har tagit det försiktigt med den då vi hade vår första dammsugare i åtanke som smälte plasten runt motorn och luktade jävligt bränt. Denna verkar inte riktigt bli lika varm, inte lika hemskt varm iaf, men nu låter den som bara fan, Per mätte och det låg på ungefär 100 decibell. Det gör ont i öronen att använda den.

Vi ska lämna tillbaka den tänkte vi här efter jul när vi kommer hem igen och se vad som kan göras. För sådär kan det helt enkelt inte vara.

Efter att vi städat åkte vi iväg på affärn för att handla lite till maten och så jag kunde göra någon form av julblomsterarrangemang. Det blev kanske inte det vackraste men det duger.


Mitt rätt stora blomsterarrangemang. Upptäckte inte förrns efteråt att Amaryllisen är röd och hyacinterna är vit och blå, precis som kulorna är.

Till middag blev det Panerad kyckling med klyftpotatis och aioli för min del och en kall sås för Pers del. Gott så ändå in i helsike blev det iaf.

Efter maten hade vi fixat lite ost och kex, dock blev det inte så mycket ätet då vi satt och spelade Settlers.


En rolig runda med Settlers, ost och kex samt lite musik från Pers mobil ( som ligger på ett av ljusen ).

Det var en riktigt mysig kväll och vi hade himla trevligt.

 

 


Julbild den 4e

Denna bilden är ju lite sen då egentligen men för att inte det ska missas någon så får det bli såhär helt enkelt.

Här kommer då December 4e´s bild.Tomtehuset hemma hos mormor, detta väcker många minnen. Syrran och jag brukade leka en hel del med dessa tomtar och jag har för mig det är vi som gjort dom extremt vackra nyckelpigorna som vaktar huset.

Detta är för mig jul.

 

 


Snö igen

Nu har Per fått upp Julstjärnan i fönstret, tror inte det är rätt datum men mysigt blev det iaf.

Och det snöar igen.Blev himla glad så det var bara att hoppa ut på balkongen och ta några bilder som bevis.

Vi kanske kan få en vit jul ändå.Julbild den 3e

Tror, har ju inte riktigt bestämt mig, att jag ska lägga ut en bild från tidigare jular en gång varje dag.

Så detta blir då dagens julbild.Den första bilden får bli på förra årets julbord. Som varje år så var det så mycket gott där så det är svårt att välja och man kan inte bli annat än mätt och rent utav övergödd. Detta var visserligen inte riktigt allting, men det mesta.


Jul.. jul..

Slog mig här nu när jag hållit på lite med vårt julpynt att  det är ju verkligen inte långt kvar.

Men lika snabbt som det är kommet så är det sedan över. Jag älskar ju helt klart tiden innan mer än den efter. Julklappar bryr jag mig egentligen inte det minsta i, det är klart det uppskattas det man får men jag tycker det är helt klart roligare att ge och se folks ansiktsuttryck. Åtminstone när man lyckats hitta en sån där superbra present.

Det är 21 dagar kvar tills själva aftonen.


Syrran ( har jag för mig det var ) som jultomte julen 2008.

Håller på att göra klart med min julspellista på Spotify, det går sådär. Men man får mysig stämning åtminstone.

Jag är så lycklig som ska få fira jul hemma i år med, detta är den tradition som vi båda verkligen ser framemot. Per har fått julmatstjänsten där hemma då mor ska hålla butiken öppen så mycket som möjligt, jag ska fotografera lite produkter åt henne samt ta lite nya bilder på butiken som hon ska ha till hemsidan. Längtar verkligen till att få komma dit upp.

 


Baka kaka

Det var det jag hade tänkt mig att göra idag, baka kakor. Dessvärre upptäckte jag att det saknades ingredienser så då fick det vara.

Men det blir bakande tillsammans med Anna nästa vecka så det ser jag verkligen framemot. Var himla roligt förra året, även om jag läste lite tokigt i receptet. Jag har däremot fått upp adventsljusstakarna iaf, julstjärnan kommer jag inte riktigt ihåg vilket datum man enligt tradition ska sätta upp.

Ska dock försöka få till ett eget bak denna helgen tänkte jag. Planerna är att göra drömmar och kokoskakor och kanske något mer, lite mer muffins? Även om jag hatar att göra smeten till dem.

Anna och jag ska iaf iväg på julmarknad, så det ska bli roligt. Hade hoppats på att man fått pengarna innan dess egentligen men nu är det ju som det är. Ser extremt tomt ut på julklappsfronten i år, vi hade ju kommit på presenter till de flesta. Blir kanske efter jul istället då.Per ser ut att få ledigt i hela 2 veckor, något jag verkligen jublar över. För dom som inte förstått det ska vi ju hem till mitt ljuva Norrland. Far kommer ner och hämtar oss helgen före, dock är det ju inte helt säkert på vilka dagar som Per får ledigt ännu.

Försöker fokusera på det som är bra och det funkar riktigt bra, tänker knappt på lägenheten nu och jag känner mig faktiskt glad igen. Och det som gör mig så sjukt glad är ju att det ser ut som vi faktiskt kommer komma upp till Norrland, som jag längtar.Är du vaken?

Vi är på väg att lägga oss nu och det känns som det är hög tid för det.

Att tänka på annat börjar faktiskt funka och det känns inte så hemskt längre, det gör fortfarande förbaskat ont. Men försöker man bara inbilla sig om att det var en massa fel och liknande så går det bättre att komma förbi. Jag vet att det där inte är det sista bra boendet vi lär hitta, men det gör ju inte mindre ont för det att mista något som skulle kunna göra så mycket för våra liv.

Om 3 - 4 månader lär det förhoppningsvis se lite annorlunda ut, mest ihop om att jag får min nya ansökan godkännd. Men jag vet ju av erfarenhet att det kan bli avslag och det har en tendens att dra ut så enormt på tiden. Den sista ansökan och överklagningen tog ju 3,5 år "bara".

Får jag bara det godkännt så öppnas det en helt annan värld för oss. Dock är det roligt när man pratar med banken och man hör hur dom säger fel och säger Aktivitetsstöd istället för Aktivitetsersättning ( som är det jag ansöker om ), det känns ändå lite roande samt oroande att dom tar det fel. Ty det är ju trotts allt rätt stor skillnad på dem.

Lite irriterande är det ju att det tar sådan tid att få besked dock, men dom har mycket att göra och jag ser ju hellre att dom gör det noga än slarvar och låter det bli fel.

Ibland hatar jag dock dessa förbannade diagnoser som ska ställa till det så i ens liv. Det jobbigaste är ju och kommer antagligen förbli folk i ens omgivnings missförstånd utav det hela och speciellt oförståelsen som finns. Det är ju hur bra som helst att endel frågor om det är något som man inte riktigt hajar eller som rent av låter konstigt, något som jag verkligen uppskattar. Alltså att man vill lära sig och att man vill förstå.

Nu ska vi nog ta och lägga oss så man orkar med något imorgon.Vinter

Nu har det blivit vinter, ja kanske inte helt riktigt för snö är det fortfarande snålt med.

För att börja med så ser det inte ut som vi får denna lägenheten, vi har försökt med jag vet inte hur många lösningar och inte lyckats få till det med någon av dem. Visst förstod jag väl när vi fick reda på att Per bara får visstidsanställning ( i 1 år ) och inte fastanställning att det i och med det inte skulle bli något lån.

Det gör ont och man börjar verkligen få den där känslan av att det är lika bra att ge upp allt hopp man har för detta bevisar ju bara att det inte är någon idée att försöka ens. Okej det är ju klart jag är lycklig med Per och hundarna och så men är det så fel att vilja ha det bättre och finna lycka tillsammans?

Vi har väl inte gett upp helt på lägenheten, även om vi fått helt slut på idéer. Någon som vill låna ut ca 200 000 kronor?Ibland funderar man ju på vad för elakt man måste gjort för att förtjäna allt detta? Tänker väl dock påpeka att det är inte allt som hamnar i bloggen.

Man blir så trött på att allting alltid ska gå emot en, jag menar visst jag får ju pengarna men dom gör en ju inte lycklig. Det medför visserligen en del möjligheter, men inte det jag trodde det skulle kunna hjälpa med.

Får nog ringa mäklaren här sedan och säga att vi måste dra oss ur, för det känns inte rätt att ge ett bud bara för att hålla sig kvar i leken så att säga. Inte för att buden är bindande, men jag tycker det är så taskigt att ge falska förhoppningar på det sättet.

Nu ska jag väl gå och lägga mig igen eller något, egentligen skulle jag ha fotat med Sofie idag men jag känner mig inte på humör och saknar både lust och inspiration, känner mig ju bara tom.
Nattprat

Jag är riktigt trött men samtidigt för mycket energi i kroppen för att kunna sova. Tror jag åt lite för mycket innan.

Lägenheten ser det ut att gå rätt segt med dessvärre, vi är inne på sista chansen nu med Pers pappa. Vi får väl se lite hur det går.

Ähh jag är nog lite för trött för att ens orka skriva något här så jag gör väl ett nytt försök imorgon istället.

Sitter dock och lyssnar lite på Iron Maiden - Lightning strikes twice. Något som får mig att tänka tillbaka på yngre dagar och Maiden får mig ju alltid att tänka på Andrée för mig kommer det alltid att vara han och kommer nog alltid att vara min första association när jag hör Iron Maiden..


 


RSS 2.0