Pink Prome

Tänkte jag kan ju passa på att lägga upp lite bilder som jag fotade tillsammans med Rebecka Bergvall.

Hon ville ha lite bilder innan hon skulle iväg på studentbalen så vi bestämde att hon skulle komma hit strax innan när hon sminkats och fixat håret och ja allting är klart så kunde vi ta några bilder.

Detta är iaf ett par stycken bilder som vi tog.



      
Modell/Retuschering: Rebecka Bergvall                            Foto: Jag

Det blev en rätt fin variation med bilder och hon har ju så härligt hår och är ju verkligen himla fin.




Foto

Tänkte ge en liten uppdatering med vad det är för foton som jag håller på att fixar till.

Det är bilderna på Carolina L, en så oerhört snäll och vacker tjej.


Modell: Carolina L                                                                 Foto: Jag

Ska bli roligt att lägga ut dem på modellbilder, får hoppas man kan få lite kommentarer. Alltid roligt.

Har några bilder kvar men denna tycker jag blev så härlig.




Klaga

Ja det känns då som så..

Att det är mycket klagande från mig nu, men jag måste få ventilera mig nånstans. Det går väl över förr eller senare får vi väl hoppas.

Avslutar väl med något visdomsord eller vad man nu skulle vilja kalla det.

Tänk på allt som döljer sig hos andra, både bra och goda egenskaper.. tänk så mycket man kan missa hos varandra genom att ha förutfattade meningar och dra slutsatser utan all fakta om folk..

Nu ska jag fortsätta fixa med bilder så jag får dem klara någongång. Ska även se till att svara alla kommentarer jag inte svarat på ännu.





Väder

Ja vad säger man, det växlar ju tämligen fort måste jag säga.

Idag har det varit regn och åska, solsken, blåsigt och så gråmulet. Man ska väl inte klaga egentligen men jag är lite nervös inför lördag att det ska vara dåligt väder.

Jag kan dock fortfarande inte släppa huset, visst jag hade ju inte förväntat mig att det skulle gå över på några dagar bara men nog hade man allt hoppats. Det känns som det var den sak som blev att det blir för mycket, dom flesta vet ju att vi inte haft speciellt mycket till medvind, ska ju nämnas att det är långt ifrån alla som vet allting.



Men detta hade vi hoppats på, jag mer än Per iof, nu av denna besvikelse så känns det på sätt och vis som man sakta men säkert dör inombords, att man inte orkar med att slåss för sina rättigheter och inte heller drömmarna.

Jag får det att låta som om huset skulle ha löst alla våra problem, så är det inte alls menat men det skulle lättat mycket och en hel del problem som finns idag skulle försvinna.

Försöker hålla humöret uppe, men det hjälper ju inte att det nästan bara regnar hela tiden.





Intresse

Mitt fotande har stått stilla ett bra tag nu, jag vet inte riktigt varför dock.

Det har väl varit lite mycket med huset och med Pers jobb för att jag ska ha haft ork egentligen. Men jag hoppas det släpper här nu och att jag kan få igång företaget riktigt till hösten så tror jag det blir bättre.



Mitt mål med företaget är ju som sagt att komma igång riktigt till i höst, men det beror som jag nämnt tidigare på hur det  går med överklagan. Rättare sagt om vi får svar på överklagan, något som vi borde eftersom dom sa här innan sommaren att mitt fall var aktivt nu och stod på tur för att tas upp. Känns som det är på tiden, det är 3 år sedan jag ansökte och med tanke på att man söker 3 år åt gången så känns det lite.. ja komiskt är nog rätt ord.

Vet inte om jag nämnt det dock att jag iaf gjort iordning en prislista nu iaf, ligger lite under de konkurenter som jag har kollat upp visserligen men känner att dom priserna känns bättre, iaf såhär i början.


Modell: Carolina L                                                    Foto: Jag

En vän till min underbara syster kunde kanske hjälpa mig och få en utställning nere i Lund, det skulle vara lite roligt då jag inte haft några ordentliga utställningar innan, bara ett par lite mindre. Ja förutom den till sammarbetet med min skola och kommunen uppe i Sundsvall, dom utställningarna var ju lite större iaf.
Får hoppas att detta funkar nu för det skulle vara riktigt roligt, dock behöver jag fixa lite framkallningar av mina bilder jag vill ställa ut om det blir aktuellt.

Är lite nervös inför fotningen på Lördag när jag ska fota bröllop, men det beror ju mest på att jag är paranoid och jag vill att det ska bli perfekt. Plus att vädret känns lite osäkert. Men jag ser verkligen framemot det, tror det kommer bli så himla fint.



Jag har ju en del andra fotningar som är på gång oxå och en del som egentligen redan borde vara fotograferade. En speciellt måste göras innan det blir för kallt. Gäller bara att hålla lite kolla på solnedgången när den är bara, men det kommer bli så snyggt.

Plus att jag har en del bilder som jag ska göra iordning som även det blivit lidande nu här de senaste veckorna.





Längtan

Nu har den kommit, den känsla jag inte är helt säker på om jag vill ha.

Jag börjar allt mer och mer känna mig redo för barn och en längtan kryper sig på. Det gör att jag bland annat börjar känna mig gammal, men det pågår en strid inom mig. Vill jag verkligen eller inte?

Per vill iaf inte ha barn förrns vi har hus och en stadig inkomst, jag håller med honom. Ska vi ha barn så är det inte förrns dess men denna längtan blir allt starkare och jag kan i ärlighetens namn inte påstå att jag är så överdrivet glad för det.

Det går förhoppningsvis över, iaf ett tag.





Grattis

Idag, den 25e juli, fyller en mycket speciell person år.

Det är min lilla syster som blir hela 23 år gammal.



Jag kan minnas sedan vi varit små hur mycket du betytt för mig, även om jag en del gånger varit rent av elak och blivit arg på dig så har jag alltid villkorslöst älskat dig.

Du betyder mer för mig än vad jag kan beskriva. En helt underbar person som sprider lycka i livet.

Ha nu en underbar dag som jag hoppas förgylls av många fina minnen och ord.





Uppdateringar

Kommer att uppdatera bloggen lite bättre här sedan tänkte jag.. ids bara inte riktigt just nu.

Har ju spelat denna månadens Warhammer match där jag mötte Erik. Jag förlorade rätt fint, dock lite stolt att jag fick ju iaf ut hans war machines och dvärgar som skjuter ( Thunderers ), samt lite andra innan min armé dog. Men det var himla roligt och jag måste nog lära mig att inte vara ivrig och kanske vara lite försiktig, men det säger jag ju varje gång och inte lär jag mig för det.



Per är ledig idag, vilket är förbannat skönt plus att det går riktigt bra för honom på jobbet. Han blev ombedd igår att börja på en lunchmeny åt dem så det är ju himla roligt. Och det verkar ju som det är en riktigt schysst chef måste jag säga.

Vi fick våra kopior utav kreditupplysningen och det som banken begärt när vi ansökte om lånet. Jag hade helt glömt att jag har en kredit på 6000 kronor beviljad på mitt Volvokort. Dock är ju detta inget man rör, har ju inte glömt det helt utan anledning. Jag anser att det är helt galet med krediter, även om dom kanske för stunden kan kännas bra så ska man hålla sig undan dem, dom för aldrig någe bra med sig.

Jag borde sätta mig och måla min gubbar lite men jag pallar verkligen inte med det när jag mår såhär. Skulle ändå inte bli någe bra.



Igår var jag iväg till Kil med brudparet som jag ska fotografera här den 1a Augusti. Kollade lite på andra ställen att eventuellt fota på och vi hittade riktigt vackra platser. Var lite roligt att komma ut oxå även om det regnade så förbaskat. Och nu fick jag även träffa hennes blivande man, dom är riktigt trevliga måste jag säga. Sånna personer som man inte kan annat än tycka bra om.

Det växer ordentligt ute på balkongen och börjar komma en hel del tomater nu, vilket är glädjande, samt att svartvinbären är så gott som mogna.






Ny information

Ja som jag nog ändå tror att dom flesta lyckats klura ut vid det här laget har vi inte fått det att fungera med lån så vi har fått medela mäklaren att vi måste dra oss ur.

Vi är ju än så länge inte helt ur spelet så att säga, rättare sagt så har vi fortfarande möjlighet att lösa situationen. Något som vi jobbar på att försöka komma på en lösning för.

VI har ju även fått reda på att det är ett väldigt fint område som tydligen ska vara ganska populärt och jäkligt svårt att få tag i hus i och speciellt för det priset. Detta får ju en att bli lite bitter, eller vad man ska kalla det.

Jag tror nog inte hoppet kommer ge sig förrens det att den är såld.





Besök

Vi fick lite fin besök utav min Far och Gunilla i Torsdags.

Runt 21 tiden kom dom hit efter att ha åkt hela vägen från Geiranger där dom varit på lite semster och kollat vart syrran jobbar. Dom verkar ha haft det super trevligt där uppe och jag avundas dom allt lite, hade ju mer än gärna följt med upp dit.


Pappa och Gunilla med sin packning.

Dom lastade in sina saker och vi satte oss ner och snackade lite. Blev att vi blev hungriga, jag hade inte ätit mer än frukost och dom hade heller inte fått i sig nå mycke mat så det blev mAx. Det var ruskigt gott. Blev lite mer pratandes och snackandes men dom var trötta från resan och vi skulle upp och gå på banken dagen efter så vi beslutade oss för att säga godnatt.

När vi kom hem ifrån banken hade dom vaknat och klivit upp. Blev lite mer pratandes tills vi beslutade oss för att gå ut på en liten promand i området så dom fick röra lite på benen innan dom skulle sätta sig i bilen igen och fortsätta resan mot Finnspång.


Pappa, Gunilla och Loke.

Det var varmt och lite blåsigt, rättare sagt så var det helt perfekt väder. Vi tog iaf med oss hundarna och strosade iväg mot affären som ligger här i området och köpte en varsin glass som vi satte oss på en gräsmatta och åt.

När vi kom tillbaka till lägenheten var det tyvärr dags för dom att bege sig igen. Det packades och pratades lite mer och sedan vinkades dom av.


Saknar dig pappsen.

Det var himla roligt att dom kom hit även om det blev väldigt kort, men hellre det än inget alls.
Hade roligt men man saknade dom väldigt mycket när dom for iväg, blir ju snabbt tomt här.





Lånet och Huset

I fredags var vi iväg till banken tillsammans med svärfar som hade tänkt att kanske gå in som medlåntagare.

Det var en del bra saker och en del som var negativa, som alltid.


Huset sett från vägen.

Jag blev lite lätt chockad över hur väldigt nära vi var att kunna ta lån själva utan någon som helst hjälp. Det som det stöp på var ju att den inkomst jag har sökt inte har gått igenom riktigt och dom vågade inte chansa, detta efter att dom pratat med sina överordnader.

Jag klandrar dom inte för det, var ju trotts allt därför som vi hade med Leif. För att vi vet på bara Pers lön så når vi inte upp till deras normer som dom räknar med. Kunde vi på papper bevisa att vi kunde leva på mindre än dom räknade på så fanns det trotts allt ett kanske, dock var vi ju inte riktigt beredda på att man faktiskt kunde få chansen att bevisa det så vi hade inte med oss något för att styrka vad vi levt på för det mesta de senaste åren.


En del av verandan.

Senare på eftermiddagen ringde dom dock och medelade att efter dom hade pratat med sina chefer om detta så fick vi avslag. Dom rådde oss att det bästa var nog inte att ha en medlåntagare utan att nån annan tog lånet åt oss helt och hållet och även köpte huset som vi kan hyra av dem. Hyran skulle då vara det som lånet kostar och vi står för alla utgifter som uppkommer kring huset, dvs det skulle bli precis som att det var vi som köpt det bara att någon annans namn stod på lån och hus.


Sett från hallen.

Med tanke på att vi skulle sänka våra månadskostnader för boende med minst 1000 kronor så är det ju inte någon direkt risk att den som går i godo för oss så att säga skulle bli tvungen att betala. Visst risken att Per blir av med jobbet finns ju men då finns ju oxå soss. Man kan tycka det är en lyx att ha hus, och det är det väl till viss del, men det skulle som sagt bli billigare än att vi bor där vi bor idag.

Det är ju klart att det finns oväntade utgifter även med ett hus och att dom kan slå undan fötterna för en, men dom finns även i lägenheten.


Mindre fina tapeter i badrummet.

Ska vi bo kvar i lägenheten så skulle vi behöva göra något åt tapeterna för dom är rent ut sagt deprimerande, samt att vi behöver fixa golvet i köket då Per blivit lite arg på matbit som han högg efter och gjorde stora jack i golvet. Endera att vi får punga ut en klumpsumma för kostnaderna eller att vi tar så att vi får Plusvalet som jag tror KBAB kallar det numera. Dvs att du blir själv ansvarig för underhåll utav lägenheten men kan få saker och fixade och att det i sin tur delas upp och läggs på hyran. Sist vi räknade låg det på en höjning av hyran med 500 - 600 kronor i månaden, vilket skulle göra att den kommer upp i ungefär 6100 i månaden.

Jämförelsevis ( enligt bankens siffror och uträkningar ) så som det ser ut idag så kostar lägenheten ca 5900 i månaden ( med inräknad försäkring ) och huset skulle kosta 5085 i månaden ( tror dock att 800 kronor för vatten i lite i högsta laget dock ). Detta är alltså en skillnad på 815 kronor i månaden.
När vi väl tar Plusval dessutom så blir månadskostnaden på lägenheten med försäkring 6400 och huset kostar 5085 ( försäkring är ju självklart medräknad även här ) fortfarande. En skillnad på 1315 kronor.


Eftersom man inte får plats att sitta i köket så är detta matsalsdelen, eller vad man ska kalla det.

Vi hade ju även funderat på att byta ut uppvärmingen som är el i huset mot exempelvis bergvärme ( som kostar ca 140 000 kronor att fixa, lite beroende på var och hur ). Det blir ju då att ta endera ett nytt eller försöka baka in det i bolånet och för att ta ungefär så skulle detta höja kostnaden med 500 - 700 i månaden.
MEN då skulle elkostnaderna sjunka med närmare 1200 - 1500 kronor i månaden och det skulle bli ännu billigare att bo där.

Kunde vi sänka boende kostnaderna så i månaden skulle vi ju även ha en möjlighet att lägga undan backup pengar om det skulle hända något.


Sett genom fönstret vid matbordsdelen ut på verandan och vidare ut i trädgården.

Men visst det är nog värt att lägga ungefär 1500 extra i månaden på att inte trivas där man bor, okej lägenheten är ju ändå ganska fin och vi ligger ju bättre till än många andra lägenheter, men hur mycket man än vrider och vänder på det så mår iaf inte jag bra av att bo i en lägenhet längre. Bra har jag väl aldrig riktigt mått men nu börjar det verkligen kännas av.


Ut mot vägen sett från verandan.

Man blir lite bitter för att huset var ändå inte i något akutbehov av att fixas med och det låg i ett helt underbart område samt att det hade ett så lågt pris som det hade, en liknande chans finns det rätt stor risk att vi inte får igen på ett bra tag. Men jag trodde ju faktiskt den här gången att vi iaf hade en chans..





Vi har varit på visning

Nu har  vi varit på visningen utav huset.

Det var faktiskt riktigt fint och även om det är några saker som man nog kan anmärka på så var det positivt överaskande. Tomten var även den väldigt fint nu när det har blivit sommar, bilderna dom hade i anonsen var från tidig vår.


Trädgården sett från vägen.

Jag är nog lite kär om jag ska vara ärlig. Även Pers far verkade positiv till huset. Det känns som att vi kan nog bo där och finna vårt lugn.

Utöver att det är en väldigt fin trädgård, med potential så att säga, så är området helt gudomligt. Nära till vattnet och verkar vara ett lungt område.


Området sett från vattnet.

Som jag sagt tidigare så tror jag att detta är perfekt för oss och jag kan nu efter att vi varit där och kollat att nog fasiken hade jag rätt. Det är ju en del saker som vi ska kolla upp och så. Men först och främst får vi se vad banken säger.

Hoppas hoppas hoppas...





Visning

Är rätt nervös, vet egentligen inte riktigt varför men jag är det iaf.

Imorgon ska vi på visning på huset, är himla spännande. Det är ju inte ett jätte stort hus, men vi behöver heller inget sådant så detta är verkligen perfekt. 78 kvm boyta och 78 biyta i källaren och en tomt på strax över 1000 kvm, helt perfekt.

Det är klart det är en del som behöver göras på huset och det är ju inte felfritt, men för den summan kan man ju inte förvänta sig så mycket annat ändå.

På fredag har vi möte hos banken dessutom för att se om vi får lånelöfte beviljat eller ej, Pers pappa ställer upp som medlåntagare tack och lov. Men det är ju inte säkert att det räcker som säkerhet för dem.

Det jag har räknat på nu på huset efter att även lån för att fixa taket och byta uppvärmning är medräknat så blir det ungefär 1500 kronor billigare i månaden än vad det är i lägenheten. Givetvis kan ju kostnaderna dra iväg ordentligt om något skulle gå sönder, men det är ju en risk vi måste ta.

Men jag hoppas det är ett bra hus och att om det nu är så att vi får lånelöfte och kan köpa det. Lever det inte upp till kraven dock så är det ju inte intressant längre, men då kommer vi ju fortsätta att kolla efter annat.

Så vi får väl se hur det går imorgon. Men är lite rädd för att det ska vara jätte fint och att jag ska fästa mig och att vi sedan inte får något lånelöfte.

Bilder kommer att komma när vi vet lite mer hur det ser ut med allting.





Sovställningar

Ja alla sover vi ju olika, men djur har ju utan tvekan dom mest bisarra ställena att somna på.

Sova på Ymers vis.



Tydligen var det skönt där, även om jag inte riktigt kan förstå hur.





Balkongen

Ja för att ge en liten uppdatering vad som händer där ute så kommer här en del bilder med lite förklaringar till vad saker och ting är.

Jag var och pysslade lite på balkongen idag, ett desperat försök att tänka på annat än bolån och huset. Dock är dett mycket svårt då det är i mina tankar nästan konstant.

Mina Gyckelblomster blommar för fullt just nu och är så väldigt vackra. Jag gillar dom då dom väl kommer igång så växer dom nästan som ogräs, på ett bra sätt dvs.



   

Mina Pansér har tagit sig väldigt bra från att jag satt ut dem lite tidigt och dom blev köldskadade samt att jag blev tvungen att klippa ner dem. Nu är dom en stor vit boll, ja nästan iaf.



Tomaterna växer och blir allt större, både körsbärstomater och normalstora. Dock blev jag väldigt förvånad nu när jag var ut och upptäckte att det redan håller på att komma tomater. Trodde det skulle ta ett tag till innan dom skulle börja visa sig.



   

Och till min stora lycka så börjar svartvinbären att bli riktigt stora och fina nu. Dom är inte så många, men jag tror nog det har lite att göra med att det blåser lite väl mycket här på andra våningen för dem. Men det ska bli riktigt gott när dom mognar.



Även mina liljor har börjat få lite fart och dom växer riktigt bra, det är tom en som har börjat att blomma.



   

I övrigt växer det bra. Mina Dahlior växer och har blivit riktigt stora nu samt det mesta som jag har i hyllan, av lite olika slag, växer på även dom. Ser ut som vi faktiskt kan ha tur i år och även få lite chili, hoppas.



       

Så det händer ju lite iaf och det är kul att hundarna gillar att vara där ute tillsammans med en. Men det hade ju varit annat med en egen trädgård.





Bröllopsdag

Som jag nämnt tidigare så har jag och min lille gubbe varit gifta i hela 6 år idag.

Blir nog inte så mycket till att fira, men vi har fått hem lite nya filmer från LoveFilm.se så det lär bli att se nån film och kanske äta någe, dock ser det ut som det blir något ihopkok då vi tack vare Pers förra arbetsgivare inte har så bra med cash, rättare sagt NADA pengar och även nästan ingen mat hemma heller. Men det löser sig väl, får väl käka nudlar i värsta fall, kan ju vara gott det med men hur som helst så huvudsaken är ju inte vad vi äter eller gör utan att  vi har varandra.

Detta är vår låt, vi delat många känslomässiga stunder till denna och den spelades även på vårt bröllop ett antal gånger. Så detta är och kommer alltid vara VÅR låt.



Steelheart - I´ll Never Let You Go ( Angel Eyes )

Jag älskar dig min underbara make, min älskade Per.





Att brytas ner..

Det låter som en gäng med bortförklaringar och försök att rättfärdiga en del val, jag vet, men det är inte det tyvärr.

Jag har sagt tidigare att jag inte mår bra av i lägenhet, dock inte hur pass dåligt det får mig att må. Det känns som min själ bryts ner och som att man ägs utav någon annan. Känns som att man är en liten fågel i en alldeles för liten bur som slutat sjung och sakta men säkert tappar den lilla livskraft man haft kvar.

Jag döljer för det mesta hur pass ont det gör och dom sår jag har, psykiska dvs. Det är klart att jag ler av den glädje jag ändå känner för mina nära och kära, men oavsett hur mycket jag älskar mina underbara vänner och familj så gör det ont. Att inte få vara i sin rätta natur.

Det är klart att ett hus inte är någon mirakelkur och huxflux skulle göra allting bättre men det skulle vara till stor hjälp och ett stort steg på vägen. En känsla av frihet.

Skulle väl överleva att bo i lägenhet ett tag till, men det är just det att det inte är att leva. Men det känns som man är som ett dött skal kvar snart, men det kanske det som är meningen med mitt liv.. att inte vara något..





Naiv?

Jag undrar och ja jag har gjort det ganska länge, undrat alltså.

Är jag så naiv som en del folk antyder att dom tycker? Verkar jag vara så pass dum eller är jag kanske tom så dum??

Jag hoppas det är något jag missförstått men ibland känns det inte som så.. så jag ber er ärligt.. är jag dum/naiv?





Se det regnar..

Det regnar och har så gjort dom senaste dagarna.

Till viss del är det lite mysigt det kan jag ju absolut hålla med om, men om solen kunde lysa lite mellan varven iaf så skulle jag vara så nöjd så.

Igår kväll kom Peter B över ett tag och hängde lite med oss, det var trevligt. Dock var det meningen att han och Per skulle spela lite Warhammer var det tänkt dock tog saker och ting lite för lång tid och därför blev det uppskjutet. Men vi satte oss och åt och hade riktigt mysigt iaf tyck ja.

Jag har drömt om huset hela natten nästan, var väl avbrott nångång ibland och jag fick drömma om något annat. Det är lite påfrestande och vi är verkligen rädda att det inte ska gå att ordna på något sätt.

Imorgon är det vår bröllopsdag, då har vi varit gifta i hela 6 år. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra för att fira men det lär väl bli att äta någon liten middag och kanske titta på film eller liknande. Blir ju inte riktigt lika mycket till firande som förra året när vi åt på fin fin restaurang.




Fota lite igen

Mitt fotande har legat lite i ett hål den senaste tiden och inte varit så speciellt aktiv på den fronten.

Jag vet inte riktigt varför men så har det iaf varit, men jag måste ta tag i det igen här för jag har en hel del som jag ska fota framöver samt en del bilder som ska göras iordning.

Ser framemot bröllopsfotograferingen i Augusti, den ska bli riktigt rolig.


Modell: Sara L                                                        Foto: Jag

Som det ser ut ska jag även få fota på Angelinas dop dessutom, det ska bli riktigt roligt. Hon är ju så sjukt söt verkligen, men hur kan man bli annat med en så vacker mamma som Sara?
Det blir ju inget jobb jobb så att säga men ska bli riktigt roligt.

Sedan är det ju som sagt ett par andra fotograferingar som är planerade dessutom.




Plåga

Jag plågar mig själv verkligen med att tänka på det där huset.

Okej jag kan inte riktigt låta bli så helt medvetet plågeri är det ju inte men jag vet att om vi inte lyckas lösa detta nu då så kommer jag att må väldigt dåligt och bli så oerhört besviken.


Köket hemma hos mamma och Göte i julas.

Ju mer jag tänker på det så ju mer fäst blir jag. Har redan kommit på en massa som jag vill göra där och hur möblerna ska stå och vilket rum som vi ska ha vad i. Vi kan inte riktigt låta bli att tänka på det.

Jag hoppas så innerligt detta går att lösa..





Hej Hej

Hej på dig Svärmor min.


Lån

Vi har kommit en liten bit på vägen nu iaf.

Vi vet att vi inte kommer kunna få ett lån på egen hand med den inkomst vi har nu och kommer att ha, även om Per får hela 1000 kronor mer i månaden än på det tidigare jobbet så gör det inte tillräckligt med skillnad.

Nu har vi iaf fått tid hos banken för att kolla inför ett lånelöfte från dem innan vi kan bud och ens kolla på huset ifråga. Ska  bli lite intressant med vad dom säger. Anledningen att jag inte ens vill kolla på huset innan vi vet om vi har ett lånelöfte eller ej är av den simpla anledningen att jag vill ha koll på saker och ting innan jag får upp hoppet eller fastnar allt för mycket vid något som sedan inte går att genomföra.


Mitt barndomshem..

Har en känsla av att vi bör agera ganska snabbt på det här huset just av anledningen att dom vill bli av med det och det är så pass billigt som det är.

Jag hatar att man ska behöva ta lån alls egentligen, hade varit kul och jäkligt skönt om man kunde vinna den summan pengar som man behöver ha.

Vi har även pratat med eventuella medlåntagare oxå, vilka det är tänker jag dock inte avslöja i bloggen för det känns inte helt rätt mot dom.

Vi hoppas att vi kan få detta att funka för det är verkligen ett så underbart hus som passar oss så himla bra samt att det skulle sänka vår boende kostnad rätt bra.




Hus i tankarna

Vi har ju pratat mycket om det och man skulle nog kunna säga att det blir allt oftare och oftare som det inträffar.

Ett hus, vi har väntat än så länge i ungefär 5 år på att kunna skaffa hus. Det har ju funnits en del självklara problem till varför det inte gått osv men nu känns det som det börjar bli rätt och vi har väntat länge nog.

Jag håller på att bryta ihop av att bo i lägenhet, det är klart det har sin trygghet men jag klarar inte av detta nå länge till. Att jag är uppväxt i ett hus innebär ju inte att jag automatiskt måste bo i hus för att må bra. men jag gör det. Det handlar inte om utrymmet i huset utan att ha möjligheten till en egen tomt och att dessutom få ha mer en egen vilja över vad som ska göras och kunna få göra mycket själv utan att måsta kolla vad som är tillåtet eller ej.

Vi har hittat ett hus som är lagomt stort invändigt, det är inte så mycket som MÅSTE renoveras, det är klart att det behövs att rustas upp men det gör det ju så gott som alltid när man köper hus. Sedan har den en någolunda tomt, men det är ju bättre än vad balkongen är nu iaf, det ligger mycket fint till och det bästa av allt.. den är i jämförelse med annat inte speciellt dyr. Mycket tack vare att det är ett dödsbo visserligen.

Men det skulle vara perfekt som första hus för oss, båda två har fallit för det här lilla huset. Man ska väl inte hoppas på för mycket egentligen, men vi ska se om det går att lösa och prata lite mer med banken om just detta för risken är att det kommer ta bra lång tid innan vi hittar något som vi gillar såhär pass för det priset.

Tvivlar på att det ska gå att fixa, iaf själva.. eventuellt om vi hade medlåntagare ( det heter ju tydligen inte borgenärer längre enligt banken )..

Håll tummarna för oss..




Besök

Den 16e Juli så kommer min kära far och hans Gunilla förbi.

Det blir ingen jätte lång visit men oavsett så ser jag verkligen framemot att dom kommer hit, jag menar lite tid är ju bättre än inget alls.


Min älskade och mycket söta far.

Dom kommer förbi på hemvägen från att ha kollat vart syrran jobbar, dvs uppe i Geiranger. En liten omväg men en trevlig sådan.

Jag hoppas dom får lite roligare väder än bara regn på sin resa.



Provanställning

Igår fick vi reda på att det nu här till en början blir några månaders provanställning för Per som sedan leder till en riktig anställning, så länge det inte blir några jätte problem förståss.

Grattis älskling.

Det känns riktigt skönt att han blir anställd igen och att han inte behövde gå arbetslös speciellt länge. Från och med den 18e Juli kommer anställningen att börja.


Midsommar -08

Det verkar vara en bra chef och dom övriga anställda är även dom trevliga, enligt Per iaf. Jag har ju inte träffat dom så jag kan inte bilda mig någon direkt egen uppfattning av något eget intryck. Både chefen och en av dom andra bor här på gruvlyckan tydligen.

Han kommer antagligen ha samma arbetstider som han har nu idag fram tills det att dom bestämmer sig för att börja med husmanskost på riktigt. Men nu så kommer tiderna vara skulle jag tro att han börjar endera 11 eller 12 och slutar vid 20 - 21 tiden. Något som passar vår dygnsrytm mycket bra trotts allt, vi får tid med varandra på morgonen och har tid för varandra på kvällen.


Julafton -08

Jag hoppas han slipper den skiten som blev på hans förra jobb, dock har hans förra chef verkligen skitit på pottkanten nu. Han verkar inte ha tänkt på att ordet sprider sig och nu när vi tagit hjälp av facket, något vi inte skulle gjort om han bara hade betalat ut den semesterersättningen som Per är berättigad till och som han är skyldig att betala. Arbetsförmedlingen ringer ju och kollar med facket tydligen om dom vet något om stället innan dom skicker ut folk som ger bidrag, något dom gjorde även denna gången. Dom fick reda på lite av det som hänt och ska inte skicka dit någe mer folk med bidrag som det ser ut just nu.

Det är väl lite synd om honom egentligen men hade han bara gjort rätt från början hade han sluppit den här skiten som han hamna i nu, det är ju inte vårt fel utan bara hans eget trotts allt.

Men den här chefen som han har nu verkar vara vettig och bra att ha att göra med så jag tror vi ska slippa sånt framöver.

Grattis igen älskling.




Syster Söt

Jag har nog den sötaste av systrar, inte bara för att hon är så sjukt vacker utan för att hon är en så gullig person.

Hon och ja även mor har varit på mig om att skaffa ett headset till datorn så jag kan använda mig utav Skype, men det har hela tiden kommit saker ivägen.



Nu var syster så söt att hon överaskade mig med ett headset till datorn. Jag var ju något konfunderad när jag fick ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut, blev livrädd att jag beställt något i sömnen eller liknande eftersom vi väntade oss verkligen inga paket.

Per gick iväg och hämtade det och jag fick sedan reda på att han redan visste om detta. Men det var en himla rolig överaskning måste jag säga.

Så ett stort tack till dig min älskade syster.




Jobb

Imorgon så får vi förhoppningsvis lite mer svar.

Det är möte på Pers jobb imorgon och då får vi förhoppningsvis svar på om det blir en anställning eller ej, jag hoppas det blir det. Givetvis.

Han trivs ju mer och mer på jobbet så det känns riktigt skönt och det verkar vara riktigt trevligt folk, även om de flesta på hans andra ställe verkade vara riktigt rara dom med, ja inte alla då men ett par fina systrar som han jobbade med som var riktigt trevliga mot honom.

Är glad att han trivs allt mer även på det nya jobbet, vilket förhoppningsvis blir det nya jobbet dvs. Men det återstår att se imorgon.

Vi får hålla tummarna, men dom verkar ju även dom vilja ha honom anställd.




Ta tag i

Ska jag orka ta tag i att blogga eller inte? Tvivlar på det då jag är jäkligt lat just nu känner jag, eller så är det för att jag inte känner för det eller rent av har annat att göra. Vem vet.

I förrgår lagade jag mat för första gången på säkerligen runt 3 år. Det var en annorlunda känsla och en viss rädsla av att misslyckas, även om det inte varit så farligt då det trotts allt bara var makaroner och det var ju ändå bara till mig själv. Vilket som så lyckades jag och måste ju säga att jag faktiskt var riktigt nöjd med mig själv trotts att det var en så lätt grej egentligen.

Har en del bilder jag ska ta och fixa till här nu tänkte jag, ja inte nu som direkt utan försöka komma igång imorgon.

Har även gjort klart en prislista för mina fotografiska tjänster, det var ju på tiden så att säga. Har bara pratat på om det bra länge men nu så är det gjort, funderar dock på några ändringar i den men vi får se. Det är denna som gäller tills vidare iaf.




Dagen

Funderar på att spendera större delen av dagen i duschen idag.

Vi har ju tagit bort badkaret, som står inne i köket just nu eftersom vi flyttade den inatt så jag skulle kunna göra rent golvet där idag. Har ju blivit lite kalk där under då vi inte kommit åt speciellt bra att  göra rent där.

Nu är det dock skinande rent så nu kan man ställa sig och duscha.

Jisses vad mycket större badrummet blev. Ska bli riktigt skönt att slippa badkaret faktiskt, även om det är  väldigt mysigt att kunna ta ett varmt bad på vintern.

Fast det skulle bli lite väl dyrt om jag står där hela dagen..




Ost ost ost

Igår var dagen, även om den var inofficiell, som min lilla mor tog över.

Har inte nämnt det tidigare men min söta lilla mor har köpt en ostbutik i Härnösand och igår så tog hon över den, det är dock inte officiellt ännu.



Ska bli roligt.

Nu har dom ju ett par företag där uppe.
- Norells Lantbruk
- Norells El
- Norells Bed and Breakfast
- Ostbutiken


Kan ju vara något som jag har missat oxå.

Jag hoppas på att jag kan få svar snart så jag med kan få igång mitt eget.




Det slog mig

Senast när jag och Anna hade lite vin och myskväll så slog det mig när  vi satt och pratade om ex och sex och liknande, vilket alltid ändå är ett intressant ämne.

Vi satt då och pratade om ett av mina ex bland annat. Detta är alltså Pelle. Han hade ju sina speciella egenskaper och var vad man skulle kunna kalla udda, snygg så ända in i helvete men det stod nog inte riktigt rätt till i huvudet. Jag menar vem pucklar på någon för att man kissar brevid ens bil?

Nu gick han troligtvis på anabola eller liknande vilket kan förklara en del utav hans beteenden, men såg ju aldrig att han tog något sådant så vad vet jag.



Men vi satt iaf och pratade om lite sådant när det slog mig att det var ju en kväll som han skulle ge mig lite vin och så. Jag kommer ju ihåg att jag smakade på vinet, men eftersom jag inte tycker det är något gott så drack jag inte mycket alls utav det utan han fick ta resten. Vi drack 2 små shots som det heller inte var speciellt mycket alkohol i. Men trotts dessa små mängder så kommer jag ihåg att jag blev väldigt borta och väldigt slö i kroppen.

Jag kommer ihåg att han hade sex med mig och sedan vaknade jag upp i sängen bra många timmar senare. Nu till det som jag inte tänkt på tidigare är att jag undra jag vad han gjorde egentligen den tiden som jag var borta..




RSS 2.0