Vad händer egentligen?

Det händer väl inte direkt några stora grejer i livet just nu.

Det var meningen vi skulle spela våra matcher i kampanjen mot Joppe och Pauline i helgen dock fick dom lite förhinder så vi sköt fram det till Torsdag istället. Ser verkligen framemot det. Har bara spelat en gång med den här armén tidigare och det var mot Peter F, visserligen så blev det rätt lika då men ser framemot att få köra den lite mer.

Blev lite rollspel i helgen dessutom, det var riktigt roligt även om jag blev rätt generad av mig.

Har suttit och målat en hel del dessutom. Blir väl sådär men det är för varmt för att koncentrera sig ordentligt.

I lördags fotade jag dessutom en möhippa, var riktigt roligt och bruden var verkligen söt. Det var en rolig grej tycker jag. Tog lite bilder på henne i 2 uppsättningar kläder och med henne tillsammans med hela möhippegänget. Jag hoppas dom hade fortsatt roligt resten utav kvällen oxå.
Ska bli roligt att fotografera hennes bröllop här sedan i Augusti dessutom.

Har fått tummen ur och gjort lite på min prislista nu iaf så jag har en grund åtminstone, eventuellt att jag gör om priserna lite igen men vi får se. Ser ut som jag nog behöver ändra lite på dem ser jag nu när jag jämför med andra.

Far och Gunilla ska komma neröver och hälsa på en snabbis är det tänkt oxå så det ser jag verkligen framemot.

Men nu är det för varmt för att sitta här vid datorn så jag går och göra annat nu istället känner jag.

Minnen..

Denna videon älskade jag verkligen i yngre dar och ja jag tycker ju inte sämre om den nu heller.

Den är så himla fin.


Johnny Fedora & Alice Bluebonnet

Hade nästan glömt den till det att syrran hittade en video med Benny Goodmans låt All the Cat´s join in, när jag såg den igen ( oxå en oerhört bra låt ) så kom jag att tänka på den här.

Måste ju lägga till dom här videorna oxå som har sin charm.


The Martins and the Coys


The whale who wanted to sing at the met DEL 1


The whale who wanted to sing at the met DEL 2


Veckans Låt.

Denna vecka blir det en gammal låt som jag tycker är väldigt härlig och som jag lyssnade på lite som yngre.

Den är fin är den.Arne Qvick - Rosen

Så lyssna och njut.
Hus

Börjar tro att om vi ska kunna göra drömmen om hus riktig så kommer vi behöva flytta från Karlstad.

Husen här är dyra och det är så väldigt få som ens tilltalar och dom som man blir intresserad av ligger långt åt fanders. Det är klart att det är många ställen uppe i Norrland som ligger långt från allting med men det är en helt annan mentalitet där uppe.

Här i Värmland har jag märkt att hos många så är tex 1 mil rätt långt ändå medan uppe i Norrland så är det inget. Visst kanske inget man sätter sig på cykeln och cyklar igenom men det är inga besvär medan här i Karlstad så är det "jobbigt" med 1 mil. Har sett flera exempel på detta bland allt möjligt folk.


Mamma och Götes hus.

Att Per kan få jobb där uppe tror jag nog, det jag är lite orolig över är att jag har ju börjat göra mig ett namn här, folk börjar veta lite vem jag är och så. Flyttar vi så måste jag  börja om. Visst, däruppe har jag ju betydligt fler kontakter än här nere och har ju stor familj som säkert kan sprida ordet så att säga men här nere känns det som att jag faktiskt kan lyckas med min studio men i Norrland känner jag att det inte är lika "säkert".

Har hittat flera riktigt fina hus i Norrland som ligger bra till och som kostar under 350 000 kronor, det är ju nästan så man skulle kunna ha råd med det på bara en lön.

Det tåls ju att tänka på, men det som gör det svårare för oss är ju att Per förhoppningsvis får jobbet här i Karlstad. Men det svåraste är ju utan tvekan våra vänner. Dom betyder ju så oerhört mycket för oss, bästa skulle vara om vi alla kunde flytta upp till Norrland. Men det är ju önskedrömmar bara.


Pappa och Gunillas hus.

Visst Per har sin familj här och han tycker väl att det är lite synd om man skulle flytta ifrån dem, dock är det inget som han direkt skulle vara ledsen över så att säga. Låt oss säga som så, jag träffar min familj som bor uppe i Norrland än vad han gör med sin som bor ca 7 km bort.

Så det som skulle kännas är först och främst vännerna..

Hur i hela friden ska vi göra?

Känns som man går och tänker på detta fram och tillbaka hela tiden men man blir fasiken inge klokare av det.
Sommarsol

Man kanske skulle ta några Drömhem och Trädgård och gå och lägga sig en stund på balkongen med hundarna.

Solen har inte nått runt husen ännu så det är fortfarande skugga på balkongen, men jag trivs nästan bättra så än i direkt sol för jag blir röd som en tomat fort som tusan och det har ju en tendens att vara mindre skönt. Dessutom blir ju lite för varmt att vara direkt i solen för min del.Men det bästa av allt är att jag har saft. Och då menar jag inte vilken saft som helst utan Kronans Hallonsaft, den bästa saft som på denna jorden finns. Något så gudomligt god, men säljs givetvis bara uppe i Norrland ( vad jag vet ) så jag har fått frakta ner lite hit.

Det som fattas är lite Mariekex och eventuellt några jordgubbar hade ju inte suttit helt fel det heller.

Tror det kommer bli en skön dag idag med, lite synd bara att jag inte får dela den med Per som måste jobba.Hur mycket?

Ibland funderar jag över hur mycket det krävs för att vi ska kunna skaffa ett hus, även om det så skulle vara av den lite mindre skalan, vill ju inte ha något överdrivet stort iaf.

Skulle det fungera då bara en av oss har jobb? Nej antagligen inte eftersom banken man lånar av brukar vilja att man har kvar ungefär 11 000 kronor ( beroende på hur familjen ifråga ser ut ) efter att det rörandes lånet och driftkostnaderna är betalda.

Driftkostnaderna varierar ju även dom från år till år och beroende på vad man använder och hur ofta osv, men för ett normalt hushåll i ett någolunda normal stort hus så ligger driftkostnaderna per år på runt 30 000 kronor. Vilket på blir ungefär 2500 kronor per månad.


Ett kök som Per och jag satt och drömde om och planerade för något år sedan. Jag som ritat.

Men det innebär egentligen att om jag fick en lön på runt 5000 - 6000 kronor så skulle det med största sannolikhet fungera om Per får ett jobb med liknande lön han hade tidigare här i vår.

Det är klart att vad amorteringen och det hamnar på beror ju på vad huset kostar och hur mycket man behöver låna givetvis. Här i Värmland får man nog vänja sig med tanken på att det blir iaf någonstans runt 1 000 000 kronor eftersom det av någon anledning är himla dyrt här medan uppe i Norrland så skulle det kanske komma upp i 600 000 kronor.


Samma kök men från en annan vinkel. Jag som ritat upp denna med.

Men det går ju att spåna i så länge och kolla med banken lite om vad dom säger och så och hålla koll så det inte ändras några regler eller liknande medan vi väntar på att det ska bli vår tur att få oss ett ordentligt hem.
Hero

Lägger upp en gammal bild på min gamla fina bil.

Orkade inte riktigt lägga upp på facebook och jag måste ju kunna visa Jonas hur fin min gamla bil är/var.


Saknar den väldigt mycket..

Så Jonas, här är min älskade och så oerhört vackra bil som klår din med hästlängder.Den är gul med mattsvart motohuv, tonade rutor, nedsuttna och sliten orignal inredning, en stereo som knappt fungera, dörrar som krånglar och fina ventialtions hål i rosten i golvet. Finast i stan kan jag lova.Min gamla, fina, rostiga men trogna Hero.Utflykt

Till att börja med så ber jag återigen om ursäkt för att jag varit så himla inaktiv, men visserligen så skriver jag ju bloggen för min egen skull så varför ursäktar jag mig?

Jaja.

Det har varit rätt lugna dagar här i veckan som varit och har umgåtts mycket med karln när han var lite ledig. Nu har han dock börjat att praktisera inne i stan i en månad så får vi väl se om det blir jobb eller ej efter det.
Vi har även varit på lite fest i helgen och umgåtts en hel del även med vänner. Det har sammanfattningsvis varit en mycket trevlig vecka.      


Idag innan Per skulle iväg till jobbet åkte vi med hundarna upp till Nors Kyrka strax utanför Vålberg. Jag hade bestämt tid där vid 10 tiden tillsammans med en tjej som heter Linda, vars bröllop som jag ska fotografera här lite senare i sommar. Vi skulle ta och kolla krykan lite för att hitta platser där vi kan fota på då vi ska fotografera innan själva bröllopet, så man inte står där och ser ut som ett fån på den stora dagen.      

Det var verkligen en oerhört fin kyrka med en helt underbar omgivning. Så tycker verkligen dom valt ett bra ställe att gifta sig på.Och vilket väder det är idag, måste säga vi hade ju verkligen tur. Även om det kanske var lite lite varmt i bilen och för hundarna, men det är ju därför man har med sig vatten till dem så dom inte torkar ut och så.Vi hittade många fina platser där och hon hade verkligen många bra idéer så detta kommer bli jätte bra. Kul att få träffa barnen deras med. Nu ska jag bara komma på ett bra sätt att gå tillväga inne i kyrkan, jag menar jag är ju inte den minsta personen direkt och även om jag är väldigt vig så är jag ju inte riktigt så smidig av mig.Men jag måste säga att jag ser framemot detta jobbet, ska bli roligt och sedan är ju hon ( bara henne av dem som jag har träffat ) en super härlig person.
Irriterad

Så jäkla irriterande när saker och ting inte riktigt fungerar.

Okej det är ju verkligen inte hela världen men igår så verkade det vara problem med blogg.se. Om man nu bara hade vetat det innan man försökt skriva ett par långa inlägg så man iaf hade hunnit spara dem.

Men man ska väl inte klaga, det är ju trotts allt en gratis tjänst.

Veckan

Denna veckan har jag bestämt att det inte blir någe foto för min del, har lovat både karln och mig själv att vi ska umgås och hitta på saker då det är den enda lediga veckan han har.


Nu på måndag börjar ju han sin praktik och går det bra börjar han nog jobba direkt efter att praktiken är slut så det blir inte mer ledigt tillsammans med honom.Lite störigt är det att jag helst inte ska köra bil såhär i början utav min medicinering då den kan påverka en på sådana sätt man inte helt beredd på, dvs jag kan vara farlig för både mig själv och andra om jag sätter mig och kör.

Lite surt är det ju när det ser ut att vara fint väder idag och jag skulle vilja åka ut till Edsviken och vara lite vid klipporna med mannen och hundarna

Hade ju varit oerhört skönt och trevligt om vi hade kunnat göra som vi hoppats på, åka uppöver landet och hälsa på först Pers mor och sedan min familj i Norrland.

Vi skulle alltså egentligen ha varit hemma i Norrland nu och njutit av det dåliga väder som det tydligen ska vara där uppe med.
Strattera

Då är jag inne på andra dagen av mitt knaprande utav piller.

Som jag tror jag nämnt här innan så ska jag börja käka ett piller som heter Strattera. Detta är för att hjälpa mig fungera lite normalare i samhället genom att bland annat öka min koncentration och få min startfunktion att bli bättre.

I motsats till Concertan som jag åt tidigare ( och som Per äter nu ) så verkar inte dessa piller på en gång utan det tar ett litet tag för dem att komma ut i systemet. Iaf brukar man inte känna av effekten särskillt snabbt. Så det är därför det är lite längre prövoperiod på dessa.Äter just nu 40mg som jag ska äta i en vecka, har fått en veckodos just för att testa om jag klarar av bieffekterna alls eller om det  blir helt tokigt på dem innan jag tar ut för en hel månad. Ska nämnas att piller för en månad kostar 1500 kronor ungefär, lite mer har jag för mig att det var tom. Så jag är tacksam att jag får testa en vecka först så man inte köper hem dem och så funkar dom inte alls så har man lagt en stor summa pengar på inget alls egentligen.

Törs såhär inte säga ännu om det bara är pillrena som gör det dom gör eller om det finns något annat som oxå det påverkar just nu men känner mig extremt hyper till att börja med.
Måste säga att det är ruskigt jobbigt speciellt i och med att kroppen är trött men samtidigt känner jag mig jätte hyper och rastlös. Dock känner jag mig lite klarare i huvudet redan, något som jag inte vet om jag borde göra nu såhär tidigt i användandet.
En bieffekt dock som jag redan känner av är känslan av att min puls skenar iväg, även om den inte riktigt gör det. Låt oss bara säga som så att det är en tämligen obehaglig känsla. Får kallsvettningar oxå, men dom tror jag kommer gå över likaså hoppas jag att det här med känslan utav pulsen ger sig med tiden oxå.En till sak är att jag är aphungrig men jag känner ingen aptit, är inte det minsta sugen på något alls. VIlket på sitt sätt ändå känns ganska skönt men det underlättar ju inte riktigt då jag många dagar redan som det är äter väldigt dåligt. Det går ju dagar som jag helt glömmer bort att äta. Inte speciellt hälsosamt, dock inget jag rår för.

Vi får väl se hur det går med det, men måste ändå säga att det känns ändå rätt bra. Är väldigt glad att jag inte känner mig så aggressiv som jag blev av Concertan.

Så än så länge har jag rätt höga förhoppningar om Strattera. Dosen jag kommer få sedan efter att jag testat veckan ut kommer dock att dubblas om jag förstod det hela rätt och är väl lite nervös över hur bieffekterna som jag redan nu verkar känna av kommer att te sig då.

Längtar

Jag är väl dum som gör det och får ju skylla mig själv lite som tittar på bilder och tänker på det.

Men gud så jag saknar Sundsvall, säga vad man vill men det är en underbar stad som jag alltid verkligen har älskat. Härnösand är visserligen mysigt det med men det är ju långt ifrån lika mycket att göra där som det är i Sundsvall. Men jag längtar "hem".

Nu kan jag avslöja tankar vi haft här. Vi försökte få det att gå ihop så vi kunde komma iväg och överaska våra familjer, men vi fick det inte att fungera med allting så nu blir det inte av. Något som trotts allt gör mig väldigt ont.
Hade ju varit så roligt att komma och knacka på och se deras miner när vi plötsligt bara står där.Men vi har sagt som så att  blir det inget med det här jobbet så kommer vi nog dra uppöver ett litet tag iaf så vi får komma iväg lite.

Men jag längtar verkligen upp till min familj, även om nu syrran inte är hemma någe i år eftersom hon är uppe i Norge och jobbar.

Man hade ju bland annats hoppats på att kunna åka upp såpass ( innan det blev allt det där med Pers jobb ) så vi hade kunnat gå iaf en dag på Sundsvalls Gatufest. Men så  blev det ju icke.

Söta

Ibland, eller ja för det mesta för att vara petig, så är ju djur så oerhört charmiga.

Deras sätt att slumra på kan ju vara allt annat än normalt mellan varven.Våra små busar intog dessa ställningar här tidigare idag.
Vad händer då måntro

Idag har varit en ganska seg dag.

Var meningen till en början att det skulle vara rollspel men det  blev inte så utan vi började dagen med att städa lite smått och att mysa en del framför tvn tillsammans.Lite senare in på dagen kom Joppe och Pauline förbi och förgyllde dagen. Det var riktigt roligt måste jag säga.

Vad som händer mer i helgen återstår att se.

Kammarrätten

Ja då har jag fått brev från Kammarrätten angående prövningstillståndet om min överklagan.

Kan ju i ärlighetens namn säga att jag inte riktigt luskat ut om dom godkännde min ansökan om prövningstillsånd och därav kommer ta upp min överklagan eller inte. Men jag ska ringa dom här om en liten stund tänkte jag och fråga vad dom menar och även då passa på att kolla lite hur lång tid dom tror att det kan tänkas ta med överklagan om dom nu kommer ta upp den.

Skönt iaf att börja få lite svar rörandes den frågan oxå och ännu skönare skulle det vara om dom faktiskt tog tag i överklagan, godkännde den och satte allt i rullning innan sommaren börjar på riktigt. Vilket den gör här nu vid midsommar enligt mig.

Hur lång tid det skulle ta att få pengarna och så vet jag ju inte men dom skulle inte sitta fel nu här för då kunde man verkligen få slippa soss om det krånglar sig med Pers eventuella jobb.

Man kan ju drömma iaf..
Tandläkaren

Idag fick jag räkningen från tandläkaren där jag den senaste tiden varit ett par gånger av olika anledningar.

Det var en sån där räkning som är rolig att få ändå. Allt som gjordes och så på mig och den hjälpen jag fått skulle ha kostat 3752 kronor egentligen men nu behöver jag bara betala 400 kronor av detta. Kan ju inte säga att det är något man klagar på direkt.


Sommar och Sol

Det är lite mer än en vecka kvar tills det att Per börjar praktisera och ledigheten slutar.

Det är klart att jag längtar på sätt och vis, för ju snarare det blir av detso snarare vet vi hur vår ekonomiska situation kommer att se ut.

Men samtidigt hade man ju sett framemot lite ledighet i sommar så vi hade möjligheten att besöka våra familjer bland annat. Lite bitter blir man ju när planerna förändras så här, men samtidigt är det ju väldigt förståeligt. För jobbets skull så måste vi ju.

Men det hade varit skönt att få komma hem lite.

Hundar och Ägare

Okej, alla ska verkligen inte ha hundar. Det finns ju oerhörda skräckexempel på detta när det spårat ut och dom anfallit både människor och andra djur.

Många gånger när hundar anfaller barn är det garanterat de flesta gånger i grunden barnens fel inte hundens, då jag kan garantera att den blir provocerad för att anfalla. Det är här man som förälder måste hålla koll på sina barn och kan man inte det ska man inte ha barn helt enkelt och man ska ju absolut inte komma och skylla på hundägarna.


Ymer

Nu händer det ju såklart att det är hundägarnas fel oxå att dom inte uppfostrat hunden rätt eller vidtagit rätt åtgärder om den visat upp aggressivtbeteende tidigare. Men ska ju nämnas att om hunden naffsar eller tar tex handen i munnen innebär ju självklart inte det att den är aggressiv utan att den de flesta av gångerna vill leka eller markerar att den inte vill mer. Dom utför ju mycket vi använder våra händer till med sina munnar.

Men jag läste nu i aftonbladet om en Chihuahua som blivit ihjälbiten utav två större raser. Det är självklart hemskt att det inträffat och dessa hundar sprang tydligen lös i området mellan varven och det är inte ett bra sätt att ta hand om sina hundar, man ska inte släppa dom utan uppsikt. Speciellt inte i ett mer tätbebott område som detta verkar ha varit. Vill man ha dem lösa på sin gård ska man ha sådan pass inhängnad att hunden inte tar sig därifrån, för man ska ju ha i åtanke att dom kan ju både gräva och hoppa betydligt högre än vad man tror ibland.

Men som sagt så hundar anfaller väldigt sällan helt utan anledning och av egen erfarenhet så vet jag at Chihuahuor tex kan vara väldigt stöddiga och kaxiga och derav även provocerande.


Dacke.

Men i hennes uttalande fann jag det nästan lite pinsamt att göra ett sådant uttalande i en så pass stor tidning som Aftonbladet som  hon ändå gjorde. Hon sa för att citera: " Deras instinkt är att vara aggressiva. Hur lydiga de än är så kan inte människan prägla bort det. "

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja med detta egentligen för det är så mycket som är fel.
Rottweiler till att börja med är en brukshund, ja det är en rätt dominant och svår ras så man ska vara bra med hundar om man ska ha den rasen och vara tydlig med dem om vem som bestämmer och vad som gäller, det är trotts allt mycket muskler i dem. Men det är klart man kan få fram aggressivt beteende i dem, precis som i en Golden Retriver, Border Collie och alla andra raser. Deras instinkt är INTE att vara aggressiva.
Nu till det väldigt roliga och det är att om man läser om Chihuahuas ursprung så är det en form av attackhund. Måhända att dom är små men man brukar ju inte säga att dom är ettriga, stöddiga och att det är en stor hund i liten format helt utan anledning.


Loke och Dacke leker.

Men det är ju lätt att göra uttalanden, dock kanske man skulle ta och ta reda på lite mer fakta innan man öppnar käften.

Som sagt så är det tragiskt och jag tycker verkligen synd om henne som förlorat en familjemedlem, man kan bara förställa sig smärtan. Men det är inte rätt att attackera andra hundraser, utan det är trotts allt ägaren till de större hundarna som gjort fel i detta fallet och låtit dem vara lösa.

Gör det svårare att skaffa hund och ställ större krav på ägarna, för att bannlysa raser är ingen lösning.
Foto

Ja här lite tidigare i Torsdags så hade jag en liten fotosession tillsammans med Emma och hennes fina hund, Frasse.

Det var trevligt och gick bättre än jag kunnat tro med mina små odågor. Okej Ymer blev ju rätt rädd då han ändå var betydligt större och Loke blev lite konfunderad över vad detta var och vad det var som hände.


Modell: Emma                                                               Foto: Jag

Vi placerade oss i studion och hade riktigt trevligt, testade lite olika poser och några olika kläder.


Modell: Frasse                                                               Foto: Jag

Även Frasse stod ju en del framför kameran, motvilligt eftersom det var rätt varmt dock.

Var iaf väldigt trevlig session.

Umgänge

Idag har varit en lite små seg dag trotts allt. Okej kan ju skylla på att det blev väldigt sent igår kväll, även om det var värt det.

Vi började dagen lite segt med dator och att göra rent dom Warhammer figurer som legat i ett såpabad, för att bli av med gammal färg.

Idag kom iaf Peter B över ett tag och ville få testa på att spela lite Warhammer så vi kunde lära oss reglerna lite. Vi började med att jag och Per spelade mot varandra. För att summera detta så fick Per storspö av mig. Dock upptäckte jag några fel jag gjort i arméen dessutom, så jag har fått räkna om lite.Efter det spelade Peter och Per mot varandra. En liten stund efter det kom även Anna förbi och hade det trevligt med oss, vi satte oss och spelade Poker medan killarna fick underhålla sig själva lite.

När det började lida mot mat så var Peter så gullig och ställde sig och diskade som tack för att han skulle få äta här och Anna ska ge Per en massage imorgon som tack. Man blir ju rörd av hur söta vänner man har.Vi satte oss efter maten och spelade Plump, det var riktigt roligt och jag tror Anna samlade på gatlysen. Per vann iaf och var glad för det.

Sedan blev klockan 12 och dom var tvugna att gå hem till sina hem för att drömma söta drömmar.

Hibiskus

Min ena Hibiskus har börjat att blomma, gillar verkligen deras blommmor.

Dom är så stora och fina. Detta är dock en av mina halvåriga Hibiskusar som jag tog som sticklingar ifrån min lite äldre. Så nu har jag allt som allt 4 stycken plantor, 3 av dom är halvåriga och en som är runt 2 år snart.Det är glädjande att se att det ser ut att kunna bli en hel del blommor på denna.


Den ser ju dock lite ensam ut där i fönstret.

Ska dock klippa ner allihopa lite, denna dock efter att den blommat klart, och sätta så jag får fler sticklingar. Så är det någon som skulle vilja ha en hibiskus så är det bara att hojta till så kan ni få en, beroende på hur många det blir såklart, när dom har rotat sig lite.

Det är ändå en väldigt lättskött växt tycker jag och så har dom ju som sagt väldigt fina blommor.

Nördmöte och Rollspel

Gårdagen, som även var Sveriges Nationaldag och mitt söta lilla kusinbarns födelsedag, hade vi bestämt att vi skulle ha kampanjmöte rörandes vilka vi skulle möta och vart vi ska börja osv.

Först kom Henrik och Angelica förbi med sina barn, Anthea och Maximus. När vi såg att dom hade barnen med sig  blev vi först lite nervösa eftersom Loke har visat tecken tidigare på att han verkligen inte tycker om barn. Han har iaf skrämt ett antal. Men det gick verkligen förvånantsvärt bra och både barnen och hundarna höll sig lugna. Ymer tyckte väl visserligen dock att det var lite otäckt med barn.


Henrik och Angelica med Anthea och Maximus.

Efter ett tag kom även Peter F och efter honom Erik, Joppe och Pauline. Efter yttligare en stund så kom även Peter B och sedan även Patrik. För att summera så hann vi bli rätt många här hemma.


Pauline, Joppe och Peter F.

Vi valde ut vart alla ville börja med sina arméer och sedan valde vi ut vilka som skulle slås mot vilka i första striden.

Pauline valde att utmana mig så vi ska ha en match här inom en månad, det ska bli roligt måste jag säga. Ser verkligen framemot det. Detta innebär alltså att det  blir min Odöda armé mot hennes Orcs and Goblins armé.


En liten del i min armé, min Black Coach.

Väl efter att mötet var klart så gjorde vi klart för att göra karaktärer till rollspelet som vi skulle spela sedan efter att alla fått i sig något att äta. Joppe skulle leda ett äventyr i Call of Cathulu, som jag kan säga var riktigt skojjit. Det är ett litet otäckt rollspel, kanske beror på att det är ett horror rollspel som dom så fint uttrycker det själva dom som gjort det.

Allt som allt var det en riktigt lyckad dag och vi hade väldigt roligt.

Koskenkorva

I Fredags efter att vi ätit här hemma så gick jag över till Anna för att umgås och ha det trevligt.

Hon plockade fram några Koskenkorva med jordgubb, det var riktigt somrigt och gott kan jag lova. Jag hade med mig lite chips dessutom så vi hade lite tilltugg oxå.Vi började kvällen med att testa hennes nya digitalkamera lite för att se så den funkar som den ska, vilket den gjorde.Det pratades väldigt mycket och dracks även en del utav denna goda dryck, det blev alltså en väldigt lyckad och rolig kväll. Gick väl hemmåt runt 2.30 har jag för mig.
Medicin medicin medicin

Då har jag varit hos min läkare på psykiatriska öppenvården och fått det bestämt att en ny medicin ska sättas i bruk.

Då Concerta inte funkade så bra förra gången så lät vi bli den sortens mediciner. Denna gången ska jag få testa en liten annan sort istället som är uppiggande och koncentrationshöjande, Strattera heter den. Vi får väl se hur den fungerar dock kommer jag nog inte märka av något speciellt fort utan det tog tydligen lite tid för den att börja verka.

Funkar nu inte detta fanns det en annan sort som höjde histamin, vad den hette kommer jag däremot inte ihåg men det var något på M.

Får hoppas dock att denna fungerar bra så man kan få lite stabilitet i livet, eller snarare rutin.

Nytt

Ja idag har jag till att börja med varit hos tandläkaren.

För att börja med det så gick det rätt så bra där. Dom skulle plocka lite tandsten, eller rättare sagt det som var kvar och även kolla hur det dom sagt åt mig att göra fungerade. Det hade det tydligen gjort eftersom dom sa att det såg bra ut och att det var på bättringsvägen. Fick även med mig ett par nya grejer jag kunde andvända för att göra rent mellan tänderna med som är lite mjukare än tandtråd, som jag blivit förtjust i. Insåg ju inte riktigt innan man använt tandtråd vad mycke äckligt som man inte får bort med skölj eller bara att borsta tänderna.Sedan väl hemma så kom Lina förbi och skulle klippa oss. Vi började med mig och mitt ruffs. Det var mest att ta bort skadat hår men hon finade till lite med lite frisyr hår oxå så det inte bara hänger och dinglar. Jag känner mig nöjd.Efter det var det Pers tur, där klippte hon lite rockabilly inspirerat, som ja både Per och jag ville ha det. Det blev riktigt bra och jag tycker han passar oerhört bra i det.

Försök till HDR

Nu har jag försökt göra min första riktiga HDR bild, det har väl gått sådär och jag har iaf än så länge fått fram 2 versioner.

Först har vi denna:Den är lite grå känner jag men den funkar trotts allt, inte helt dåligt för att vara den första.

Den andra:Den är lite klarare i färgerna men känns lite kall.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag gillar bäst men är ändå någolunda nöjd med dem iaf.

Solen den skiner

Det är så äckligt varmt ute på balkongen just nu så jag tar en liten paus från planterandet och sitter lite framför datorn istället.

Per har åkt in till stan för att träffa Joppe en stund.

Det grämer mig lite att vi kanske inte kommer kunna åka uppöver landet något i sommar, speciellt med tanke på att jag verkligen hade sett framemot det.


Utsikten från balkongen.

Räknande förrut och kom på att jag har 5 plantor med vanliga stora tomater, så det blir lite trångt på balkongen men det ska nog gå att fixa på något sätt. Vill man så kan man. Även planterat ut lite utan chilin nu oxå, hoppas på att dom ska hinna växa på sig så pass mycket i år att vi ska få mer än bara blommor på dem.

Dock ser vi ut att behöva köpa en physalis planta då dom jag sått inte tagit sig riktigt, det är inget bra fönster som dom har fått stått i och grott. Nästa år ska jag sätta dom lite bättre till.

Loke och Ymer ligger och sover i solen, men håller lite koll på dem så det inte  blir för varmt, men den här tiden på året har vi vattenskålar åt dem även på balkongen och i sovrummet.


En av mina pelargoner.

En av mina hibiskusar ser ut att börja blomma snart.

Senare i veckan ska Lina klippa oss, samt att jag ska till både tandläkare igen och läkare för att kolla om jag ska ha någon ny medicin och isådanfall vad. Blir även en del foto och så. Till helgen så blir det möte för kampanjen där vi ska bestämma vilka som ska slåss med varandra och så samt att jag och Anna ska förhoppningsvis hitta på lite bus.

Man kanske ska sätta sig och måla lite på armén?
Jobb

Som de flesta nog läst vid det här laget så blev ju Per av med jobbet i fredags, vilket var lite synd.

Men idag var Per och pratade med ett kebab ställe inne stan om eventuellt jobb och det ser ju faktiskt ljust ut. Han ska få gå på praktik en månad så dom får testa på honom och går det bra då och dom är nöjda med varandra så skulle han få börja jobba där heltid, på lönebidrag då såklart.

Det verkar vara ett riktigt bra ställe och det var en oerhört trevlig och snäll chef där, som dessutom bor här på gruvlyckan.Nu ska vi ju inte ta ut segern i förskott direkt men får Per jobbet där så kommer han få ha hand om husmanskosten, som skulle bestå utav lite lättare rätter. Jag tror att får han bara jobb där så kommer det fungera hur bra som helst.

Var på tal om att han skulle börja sin månadslånga praktik redan om 2 veckor. Hur det  blir med Norrlands semestern återstår dock att se, ser nästan inte ut som vi kommer kunna ta oss iväg något iår, vilket gör mig väldigt ont men för jobbets skull så är det ju ett måste.

Men det känns som det kommer ordna sig här nu, jag hoppas han får detta jobbet nu för jag tror det kan vara oerhört bra för honom.Tack

Ett stort tack till underbara Anna som var så god och gav mig en superskön massage idag.

Det var helt otroligt skönt och man känner sig så mycket mer avslappnad nu.

Men jag uppdaterar med sedan eftersom jag ska kasta liket i snarklådan nu.

RSS 2.0