Äntligen Norrland

Det var himla skönt att äntligen vara framme, det är ju trotts allt ungefär 60 mil resan består av så det är gött att få sträcka på benen så att säga.

Syrran var redan framme och hade bosatt sig i kontoret, Per och jag skulle få bo ute i Bagarstugan var det tänkt. Jag har alltid tyckt den är lite smått otäck men det gick hur bra som helst och var faktiskt himla skönt att sova där ute så man slapp med allt stök i köket på mornarna.


Bagarstugan.

Dagarna innan julaftonen så tog vi det ganska lungt och hjälpte till så gott vi kunde. Per hade fått äran att laga julmaten eftersom mor inte hade tid då hon behövde jobba i butiken, något han gjorde lysande bra ska tilläggas. Syrran och jag fick klä granen, blev riktigt bra tillslut.

     


Julgranen.

Under julaftonen var syster och jag först med mor till butiken för att hjälpa till och jobba lite i julstressen.Vi kom hem strax innan att Kalle skulle börja och då kom även min moster Karin ( Motta ) och vår kusin Per på besök tillsammans med kusinbarnet Sanna. Det var himla roligt att fira jul tillsammans med dem måste jag säga. Det blev så otroligt god mat i gott sällskap samt en hel del att dricka. Syster och kusinen blev ju lite påverkade kan man nog kalla det. Vi hade otroligt roligt och det skrattades något enormt mycket, på kvällen sedan kikade vi lite på TV och tog igen oss lite efter all mat.


Julmat.

     


Kusinen Per och Syrran.

       

Dagen efter så for vi ner till Pappa och Gunilla där vi firade lite en andra jul. Vi spelade plump som vi alltid gör när vi är på besök, alltid lika roligt att försöka klå pappa. Plus att far bjöd på sin otroligt goda Spagetti och Köttfärssås, som är bland det godaste. Vi blev kvar där nästan hela dagen, sedan när vi skulle upp igen fick vi låna bilen ( eftersom syrran ändå skulle ner igen dagen efter ). Jäklar vad det blåste på vägen upp.


Goaste pappa.

     

Efter jul blev det några lite lugnare dagar, bland annat åkte vi till Birsta för att kolla läget och blev även en sväng in till Sundsvall. Givetvis gick vi och åt på Biteline, som är ett måste varje gång vi är uppe i Norrland. Blev även ett besök hos mormor som blev väldigt glad att vi kom och kollade till henne lite. Syrran och jag hade även en liten fotosession en utav dagarna. Men det blev mest rätt lungt eftersom vi inte hade någon möjlighet att ta oss någonstans utan att åka taxi.


Sötaste syster.

     

På nyår fick Per återigen laga maten och jag åkte med mamma till butiken igen för att hjälpa till. Då fick jag även träffa Jessica som jobbar där åt mamma. Himla go tjej måste jag säga. Det var roligt även om det var lite lugnare än vad det var på julaftonen, så jag fick chansen att testa på kassan lite mera och försöka lära mig den, dock är det ju inte så svårt om jag ska vara ärlig.

När vi kom hem så gjorde vi oss iordning innan gästerna skulle komma. Nyår firade vi tillsammans med Benka och Lotta, Linda och Peter. Det var himla kul och  Per hade lagat så gudomlig god mat, efterrätten var speciellt god. Hallon Pannacotta med lakrits gele till, självklart gjorde Per både pannacotta och gelen själv. Det bjöds på en hel del att dricka så folk blev lite påverkade igen, dock inte vi "ungdommar" denna gången. Vi tog det ganska lungt. Vi skålade in det nya året och det blev en hel del prat efter det. Var ute en runda och kollade lite på raketer som grannarna sköt, dock var det inga egna i år tyvärr. På kvällen fick Linda komma och hämta sin mor och far med Norrländsk fylletaxi ( en av deras traktorer ). Var ett lyckat nyårsfirande.

 
Nyårsfirande.

       

 
"Lite" att dricka var det, längst till höger är efterrätten Per gjort.

Sedan var det i princip dags för oss att åka neröver igen, vilket alltid är lite jobbigt. Klart man längtar hem till sitt och sina vänner men samtidigt så har ju Norrland sin plats ens liv oxå. Så det var med minst sagt blandade känslor det bar av neröver.
Denna gången var det mor som körde. Vi stannade till hos Pers mamma igen för lite mat och så att han fick umgås lite mer med henne. Dock var det ganska snöigt ute så vi kunde inte stanna så länge utan behövde ge oss av igen snart så mor skulle orka hela vägen.

 
Påväg neråt i landet igen.

     

Väl hemma igen så tog vi det lite lungt och lade oss rätt så tidigt då mor skulle upp och köra hem igen dagen efter. Ville att hon skulle kunna stanna någon dag iaf men det gick tyvärr inte.

Men nu är vi iaf hemma. Har inte riktigt orkat fixa till ljus och färger på någon av bilderna riktigt så ni får ta dom som dom är och dom är tagna med både den bra och den dåliga kameran.


Kommentarer
Postat av: Sara

Ni verkar ha haft det riktigt mysigt. Fina bilder på din syster också :) Kram

2010-01-14 @ 13:09:59
Postat av: Evelina

Sara:

Oja det har varit helt underbart :D hehe tackar

Kramar

2010-01-20 @ 13:37:18
URL: http://lifeofeve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0