En känsla..

Har en knepig känsla egentligen, både jag, mor och Per har den känslan.

Ett lugn trotts det som hänt, något som säger att det kommer ordna sig. Det kommer bli bra.

Tycker egentligen inte riktigt om att känna så för vare sig man är beredd på att det inte blir som man känner så blir man ju oerhört besviken. Fast det är ju skönt att inte få panik över situationen heller.




Skit

Ja ryktet sprider sig väl eller vad man ska säga.

Per är arbetslös igen, det suger verkligen. Okej det var väl inte det häftigaste jobbet men det var ett jobb och det var ju ändå inte helt fy skam. Men som tur är så försöker han som är chef på restaurangen verkligen fixa det så att det ska gå på något sätt för Per att jobba kvar där.

Men vi ska väl inte hoppas för mycket på det, men dom behöver verkligen honom där så dom försöker ju verkligen hitta en lösning iaf och det känns rätt skönt.

Men detta har satt en hel del personer i jobb iaf för att försöka hitta ett nytt eller för att fixa upp den här situationen så att M har råd att anställa honom igen. Men M ska ju iaf ha cred för att han jobbar så pass på att kunna anställa om Per igen.

Men vi får väl se lite vad som händer nu.. Vi har ju lön en månad till iaf.




Det sägs..

Försöker inbilla mig till viss del att det kanske är meningen att det ska bli såhär med Pers jobb så vi faktiskt kommer igång med företagen. Det kanske är så det är menat att det ska vara.

Det bästa skulle ju såklart vara om han fick jobb på något annat ställe, som Munken hade ju varit kanon tex. Bara synd att Kåre inte jobbar kvar där längre, det hade varit perfekt då. Men Bosse skulle snacka med dem på Munken så fick vi se vad som händer, dom var väl iaf lite intresserade av lönebidragsjobb.

Ja drömma kan man ju iaf göra.

Nu ska jag gå och lägga mig lite i soffan med hundarna och se om jag kan somna om lite igen och få sova lite mer.



En grop i vägen..

..i en väg som består av mer gropar än väg.

Ja man får inte slappna av och dra efter andan eller förlita sig på att det går bra. Jag har suttit och sagt att det gått lite för bra för oss den senaste tiden, just att Per fått ett jobb exempelvis. Även om jobbet visserligen kanske inte var ett drömjobb var det iaf inom hans yrke och en bra början, en väg in så att säga.



Nu börjar det iaf att krångla och hans chef har sagt upp den försäkring som är ett krav att han har då han inte har något kollektivavtal och som då givetvis är en kollektiv försäkring. Okej den kostar ganska mycket men försäkringen är baserad på ca 6% av allas löner, Per är den av dom anställda som tjänar mest i och med att han har lönebidraget och att det kräver en del utav arbetsgivaren. Vi räknade ut vad hans chef har i lön, nu ska nämnas att det klagas oerhört mycket på att företaget inte drar in så mycket pengar och att det kommer brev från kronofogden, medan chefen har en lön på runt 40 000 kronor. Hur kan man ta ut så mycket i lön på ett företag som tydligen har vissa svårigheter med att gå runt?

Nu i och med att han sagt upp försäkringen för att han klagat på att den är för dyr så får ju inte Per jobba där på lönebidrag längre, så nu ska han tydligen antagligen få gå under en annan bidragsform istället och på deltid istället för heltid som han går på nu. Så nu kommer vi ha en inkomst som ligger under normen för socialbidrag. Men jag vägrar gå tillbaka dit igen, inte när vi äntligen kunnat sluta. Jag vill inte!!

Kunde jag bara få det där beskedet om hur det går med min överklagan så man kunde veta hur man kunde gå vidare på mitt håll. Helst av allt att den godkänns och att jag får rätt till bidrag för då skulle det lösa sig, eller ja med tanke på att det tagit över 3 år för dom att ge mig besked angående detta så måste jag ansöka om igen eftersom dom bara godkänner i 3års perioder. Men innan jag ansöker om nytt så måste jag få besked om den gamla ansökan som nu ligger hos Kammarrätten.



Vi satt uppe länge igår och försökte komma på lösningar för att slippa gå till soss igen, vi kom väl egentligen inte fram till så mycket mer än att han ska söka jobb på annat håll och börja spana efter att faktiskt starta upp företagen, vilket av dom vi ska börja med att starta vet jag dock inte i dagsläget. Men tryggast är ju fotoföretaget då det rör sig om minimala utgifter där.

Men vi börjar väl båda vänja oss lite mer med tanken om att han ska jobba deltid, mest för att får jag in något så väger det upp. Idag liggar ju all inkomst på han så att säga.

Men man får ju onekligen ont i magen och livrädd att måsta tillbaka ner i hålet med soss.




Du då?

Nej jag kom bara inte på något bättre till rubrik så det fick bli bland det första jag kom att tänka på. Tråkigt men sant.

Lite fotosugen är jag måste jag erkänna, fortfarande. Men ja egentligen är det väl inte så konstigt då det trotts allt är en av mina största passioner i livet och mitt yrke.

Jag skulle behöva få tummen ur och kommentera lite fler sessioner på modellbilder känner jag. Samt att jag skulle vilja kunna komma ut lite och fota med blixtarna oxå, men det får nog vänta tills jag har råd med ett batteriblixt-aggregat. Blir ju lite svårt annars.

Nej jag har inget vettigt att skriva så jag struntar nog i detta nu.




Irriterad

Blir så himla grinig och irriterad på folk ibland.

Det jag har i åtanke nu är en diskution som är igång på modellbiler rörandes ett par sessioner med tjejer i nazityska militära kläder, något som jag tycker kan vara riktigt snyggt.

Nu är det så att det är en del som tar så oerhört illa vid sig utav dessa  bilder och anser dem vara stötande då dom i första taget är glorifierande utav nazismen.

Dom som har tagit bilderna har varit noga med att skriva redan innan dom lades ut att det är rent estetiska bilder för att det är snygga kläder och iaf ena fallet var det lite åt fetisch hållet och att det hade INGET att göra med några politiska åsikter.

Dock har ju detta blossat upp i en rätt hetsig debatt om vad som är rätt och fel och dessa fotografer har även nu blivit polisanmälda tydligen för hets mot folkgrupp. Något som jag tycker är helt sjukt.

Okej jag kan förstå att det är ett oerhört känsligt ämne för många men det är ju i grund och botten i detta fallen iaf bara kläder på en modell egentligen.

Jag hatar verkligen folk som anser att deras sätt är det ultimata och det finns inget annat. Klart man ska få ha sina åsikter och inte behöver bli påverkad av andras men då måste man ju även kunna ge den respekten tillbaka. Alla kan inte anpassa sig efter ett par personers åsikter, ska man nu vara så försiktig så ska man ju inte få någon att må dåligt.

Jag menar det finns ju faktiskt dom som tar illa upp av vissa utseenden, så dom får allt ta och skyla sig. Det finns dom som tar illa upp utav homosexualitet så dom måste gömma sig eller iaf inte visa det öppet för det kan ju anses stötande av någon. Att kyssas offentligt kan ju vara kränkade för någon så det får ju absolut inte förekomma. Det finns tom dom som anser att andra hudfärger är stötande..

Har dom glömt att det ska vara lika för alla, okej en del saker är kanske liiite för känsliga att skämta om men vill man göra det så måste man ju faktiskt få göra det och gillar man det itne så kan man ju faktiskt låta bli att titta. Förintelsen är ett starkt ämne och det är många som tar illa vid sig men ska man anpassas efter deras mående ska man anpassa sig efter alla andras med och då kommer ju även ovanstående in.

En som kommenterade dom bilderna skrev bland annat:
"I själva verket är en glorifierng, där modellen ser stark ut, vacker och osårbar ut - en glorifiering när vi vet att SS soldater sen gick ut och förrättade sina värv. Sköt gravida mödrar, dödade småbarn på bajonetter, tvingade 100 år gamla män att gå många kilometer barfota för att sen hälla vatten över deras fötter så att de förfrös fast i marken. Allt det symboliserar SS för många. Varför respekterar ni inte oss"

Det jag hajar till på är det sista där och det är bland annat det som får mig att bli så jäkla arg. För man kan precis lika gärna ställa samma fråga tillbaka. Varför respekterar inte NI oss oxå då?
Eller ja dom som har denna fetischen i detta fallet.

Man ska ju inte be av någon något man inte kan göra själv och detta är rätt tydligt att det är bara menat att gå åt ett håll.

Nu menar jag inte att man inte ska visa respekt för andras lidande eller så men att alla ska visa respekt för alla oavsett hur korkade deras åsikter kan tyckas vara, för det är ju det det är.. DERAS åsikter. Bara för att man inte håller med innebär ju inte det att man har fel, man måste sluta tänka på sig själv som den perfekta människan och förebilden och att alla ska tycka som en själv.

Själv anser jag att alla får göra som dom vill och tycka preciiiis vad dom vill så länge dom inte försöker trycka det på andra eller medvetet skada andra ( som är ofrivilliga ).

Nu ska jag sluta innan jag blir mer arg.




Fotosugen

Jag kan ju allt erkänna att jag är lite fotosugen, längtar verkligen till på söndag då jag ska fota första sessionen tillsammans med Viktoria.

Går det bra blir det en till session in i Juni är det tänkt och då skulle även en vän till henne som är mua vara med så det blir lite mer extremt då.

Men jag vill verkligen fota nu så man tager ju vad man haver och jag har ju en het man att tillgå. Så han fick stå lite modell innan han skulle slumra. Blev ju inte mycket fotande då det redan var lite sent. Men han är söt som ställer upp iaf, var nu mest så jag skulle få testa den här ljussättningen.


Modell: Per Hassel, min älskade karl.                                  Foto: Jag

Blev inte helt nöjd med ljuset, men det funkar för närvarande iaf.

Har börjat få tillbaka en hel del inspiration och idéer till roliga och annorlunda fotosessioner, vilket känns bra. Men hur länge det håller i sig återstår att se så man borde kanske vara smart och skriva upp det man kommer på, men om jag känner mig själv rätt så lär jag inte idas med det.

Skulle vara roligt om man hade tillgång till lite mer rekvisita..




Maniac

Satt och tänkte tillbaka lite, igen. Kom och tänka på en massa roligt man gjort i sina yngre dagar, känner mig så himla gammal när jag säger så.

Kom och tänka lite på tiden med Sanna Grus och hur roligt det var att spela bas, saknar det lite måste jag erkänna. Samt att jag saknar ju bandmedlemmarna oerhört mycket. Det är personer som alltid kommer ha en oerhört speciell plats i mitt hjärta.



Även suttit och tänkt lite på flakmoppen som Pollan fått låna som vi åkte runt överallt på. Det var verkligen tider det, även om man var rätt öm i röven efter vibrationerna från flaket. Men det hörde ju till charmen.

Man kanske skulle skaffa sig en ny bas och börja spela lite på nytt, även om det inte för något direkt syfte utan bara att få spela. För det var ju verkligen ruggigt roligt.


Huset jag växte upp i..

Saknar min gamla väska lite oxå, den var kanske inte den snyggaste.. eller jo det  var den. Dock blev den ju så sliten att jag höll ihop den med säkerhetsnålar.

Så tänker jag lite lätt på när jag tränade Aikido, det var så kul. Hatar mig själv lite för att jag slutade.

Man har gjort mycket roligt egentligen om man bara rotar lite i sitt minne..




Tider

Har äntligen fått en tid hos min läkare på psykiatriska öppenvården.

Egentligen skulle jag ha fått en tid där i februari, men dom glömde bort det. Men ja man ska väl inte klaga, huvudsaken är väl att man får hjälp och sååå lång tid har jag ju ändå inte behövt vänta. Det är ju bara några månader trotts allt.

Ska tillbaka för att kolla om jag ska få testa någon ny medicin istället för Concertan som inte funkade speciellt bra för mig. Ska även se vad han säger om det vi började prata om sist, att han trodde att jag kanske hade även yttligare en till diagnos, OCD ( tvångsyndrom ). Men en del av sakerna ligger ju väldigt nära med Tourettsen. Man tror ju väldigt lätt att han man tvångstankar och liknande som tex att rätta till dukar och sådant så är det OCD det rör sig om men det kan lika gärna vara Tourettes syndrom.

Men vi får se vad han säger, det är ju trotts allt en himla bra läkare som jag är  väldigt glad att jag blivit tilldelad.

Jag hoppas jag får en medicin som fungerar denna gången och inte ger mig fullt lika obehagliga biverkningar som jag fick sist. Det är lite mysko dock att man testar en medicin som i princip är för livslångt bruk, något som oxå gör att man verkligen vill att det ska vara rätt.

För er som har frågor angående diagnoserna och så får gärna fråga på så ska jag försöka svara så gott jag kan. Lägger in några länkar så att den som vill även kan läsa om diagnoserna.


- ADD ( liknande ADHD förutom Hyper )
- Autismliknande tillstånd ( åt aspeberger hållet )
- Tourettes Syndrom

Och dom som eventuellt kommer bli
- OCD
- Bipolärt syndrom



Tell you tonight

Ibland inser man inte hur mycket man älskar någon förrns det är för sent.

Men jag hoppas att hon vet hur mycket jag verkligen har älskat henne, jag insåg väl bara inte själv fullt hur mycket förrns här nu när hon inte längre finns med oss.



Några tycker säkert det rent av är patetiskt att bli så ledsen över en råtta, men hon var ju en del av familjen så som alla min djur är.

SvartLisa somnade in inatt, jag hoppas hon är på ett bättre ställe nu. Det jobbiga är att vi inte klurat ut vad hon dött av eftersom hon inte har några sår samt att hon var energisk som alltid strax innan vi gick och lade oss igår.



Jag kommer sakna dig gumman, väldigt mycket.

Sov så gott lilla gumman, jag hoppas du får ett par riktigt vackra vingar..




Att sakna

Sakna någon är ju som de flesta säkert vet riktigt jobbigt, men samtidigt så har det sin charm.

Jag saknar Per så snart han gått till jobbet till det att han kommer hem igen. Sedan är det ju klart jag saknar en hel del vänner och min familj.

Många tycker säkert det både är löjligt och rent av klängigt att sakna varandra så mycket när vi ändå umgås så mycket som vi faktiskt gör. Men att sakna någon är ju inget man rår för samt att det är ju ett tecken på att man mår bra av att ha den andra personen nära.

Och jag har det ju helt klart hellre såhär än att inte sakna alls, det är ju aldrig ett bra tecken.

Klart det kan vara skönt att vara ifrån varandra men bara för det innebär det ju inte att man inte saknar varandra.





Veckans Låt.

Denna veckan blir det en låt som betyder oerhört mycket för mig.

Detta är mammas och min låt, alltid när den kom på radion när jag var yngre så brukade vi dansa till den. Så nu när jag hör den tänker jag alltid tillbaka på det och hur underbar hon är min goa lilla mamma.



Stevie Wonder - I just called to say I love you

Älskar dig mamma.





Förra Veckans Låt.

Eftersom jag glömt att uppdatera på ett tag så kommer här förra veckans låt. Det blir en låt som jag verkligen älskar, dock en annan version utav den.

Orginalet är ju av Bonnie Tyler, som jag tror de flesta vet.



Graveworm - I need a Hero

Älskar den här versionen. Så varsegod, lyssna och njut.




Kloklipp

Äntligen! Nu är ALLA klor på Ymer nyklippta efter många om och men.

Vi pratade med uppfödarna om dom hade något tips om hur vi kunde göra och dom sa att det är bara att ena håller fast honom och den andra klipper och inte ger vika för hans gnäll.



Nu gjorde vi så och ja han skäller ju verkligen högt. Men nu slutade vi inte utan höll kvar honom och även Loke hjälpte till med att lugna honom lite genom att hoppe upp på ryggstödet på soffan och "prata" med honom. Då var han väldigt lugn faktiskt.

Känns så himla skönt att ha fått det gjort.




Extra cash

Ibland så funderar man på att låta sig skämmas bort riktigt ordentligt och skaffa någon typ av moneyslave eller liknande. Hade varit lite roligt på sätt och vis.

Men ibland slår tanken en om att jobba som typ nätdomina eller någe sådant för lite extra inkomst.

Men det är ju det det är, tankar.. bara tankar och inget mer.

Sedan ska man inte sitta uppe och tänka på eventuella sätt att få pengar när man är så trött som jag är just nu, resultaten blir ju varierande.




Vikt

Ja jag går faktiskt fortfarande neråt, men det går lite sakta just nu.

Har allt som allt gått ner 11 kg nu, så det är -1 kg från sist.

Då är det bara ungefär 54 kg kvar då..

Men försöker tänka som så att det är bara 5 stycken sådana här nedgångar som jag har haft nu kvar, så känns det lite lättare och mer hanterbart.



I would do anything for love.

Sitter här och lyssnar på lite olika låtar som betytt lite olika genom åren. Vissa har större betydelse och får mig fortfarande på fall medan andra bara är en del av något minne.

Ikväll blir det iaf rollspel tillsammans med Peter och Patrik, ska bli riktigt trevligt. Fast är visserligen lite mer sugen på att spela ett annat rollspel än vad det är tänkt att vi ska göra nu ikväll men det blir nog roligt iaf.

Imorgon blir det foto tillsammans med den vackra Kim, vi har hållit på att planera detta i evigheter men alltid kommit något i vägen men nu så blir det äntligen av. Ser verkligen framemot det.

Nu ska jag fortsätta lyssna lite på musik för jag kommer verkligen inte på någe mer att skriva om just nu.




Sommar och sol

Det är så himla skönt att sitta ute på balkongen i solen och bara ta det lungt.

Titta på när hundarna leker och solbadar lite samt sitta där ute tillsammans med Per och mysa av att han är ledig och att det börjar bli riktigt trivsamt på balkongen.



Solen skiner och jag sitter med upprullade byxben och utan sockar och bara mår. När jag är där ute och kollar på växtligheten, både den på balkongen och den i området, så kan jag inte annat än att le och för stunden glömma en massa bekymmer.

Bordet gjorde väldigt mycket, dock inte allt.



Ser framemot en sommarkväll då vi kan sitta ute och det är lite mörkt och vi kan tända ljusen där ute och käka lite gott.

Det är så skönt.





Glöm nu inte

Ja att jag är glömsk av mig är väl ingen nyhet direkt.

Lyckades glömma att det var utställning i söndags, fan. Blev så himla arg på mig själv nu när jag upptäckte det. Vi hade ju sett framemot det. Ymer är ju visserligen för ung för att ställas ut om jag inte minns helt fel och Loke har ingen stamtavla så vi har ju inte kunnat ställa ut någon av dem men hade gärna åkt dit och fått träffa uppfödarna igen. Plus att det var en taxutställning, och en väldig massa taxar är ju aldrig fel.


Loke

Jag undrar när det blir nästa gång..

Får nu för allt i värlgen inte glömma att rösta den 7e Juni. Är inte helt säker på vad jag ska rösta på dock men det lutar åt Piratpartiet. Visserligen skulle väl morfar bli glad där uppe i skyarna om man röstade på vänstern, men ja vet inte ja. Det är inget parti som jag kan säga att jag håller med till 100%.




Längtar

Nu är det verkligen inte långt kvar tills det att The Sims 3 släpps och jag längtar som en liten idiot.

Vad är det egentligen med det spelet som gör att man blir så besatt? Ja egentligen vet jag väl svaret på den frågan men man ställer sig den ändå. Men jag längtar verkligen något så ofattbart mycke.



Det blir ju lite jobbigt nu när man vet att det är nära, innan man visste release datumet var det inte lika påfrestande.

Men okej, det är ju trotts allt bara ett spel. Men ett väldigt roligt sådant.





Rörande

Det är så rörande att se sådant, hemskt med själva olyckan givetvis.

Ett klipp jag hittade på aftonbladet.se om en hund och hans mamma, jag säger inge mer utan se klippet.



Jag kan inte annat än gråta när jag ser detta.





Snart

Sitter och funderar lite i det fina vädret och tycker nog egentligen att det skulle varit himla trevligt med en bärbar dator så jag skulle kunna sitta ute på balkongen och slösurfa och uppdatera bloggen, jag känner mig så himla mycket klarare där ute.

Har kommit i underfund med att jag slängde nog de gamla lådorna kanske lite för snabbt, nu var dom ju iof trasiga så man hade väl inte så stort användningsområde med dem men dom hade ju funkat lite tills vidare iaf, jag behöver få ut gurkan snart nämligen. Den är lite för stor för att ha där den står nu.



Grannens hund saknar sin matte och husse tror jag eftersom han sitter och ylar där uppe. Det är så man tycker lite synd om honom, men jag vet att han inte varit ensam speciellt länge så det är bara hunden som är lite ensam.

Snart är det nog dags att åka upp till Norrland igen, men vi vet fortfarande inte när Per får ledig så det är rätt irriterande. Men han får väl förhoppningsvis reda på det någolunda snart här iaf.





Frammåt framtiden

Imorgon är en dag som vi har längtat så efter, speciellt Per har längtat som bara attsingen.

Jag hoppas det går bra och att han har bättre lycka än vad jag har med den medicinen, för jag tror väl att han lär antagligen även han få testa Concerta. Men jag tror faktiskt den kommer fungera bättre för honom än vad den gjorde på mig, tror iaf inte att han kommer bli så aggressiv och deprimerad som jag blev, jag hoppas iaf inte det.



Fungerar det som det ska så kommer han verkligen få det så mycket lättare i livet och det kommer inte vara lika jobbigt, så jag hoppas innerligt att det blir rätt på första försöket.

Snart är Per även ledig ett par dagar i rad och det ska även det  bli himla skönt, någon utflykt ska vi iaf försöka få tummen ur att komma iväg på.





Tankar

Våra tankar finns hos dig P ska du veta och våra hjärtan blöder för dig.

Du förtjänar allt gott men möter sådana stora svårigheter. Jag önskar att jag kunde ta all smärta från dig så du får vara glad och lycklig.

Du är en underbar person.





Klart

Nu har jag varit hos tandläkaren.

Jag fick en liten dricka innan där hos dem och nu känns det som man verkligen är packad, Jag är fnittrig, vinglig och så lespar jag ( pga bedövningen i munnen ).

Mer ingående kommer lite senare när jag klarnat till i huvudet, för nu behöver jag verkligen gå och lägga mig lite innan jag ramlar omkull.




Nörd

Idag har jag nog varit "nördigare" än vad jag varit på väldigt länge. Jag rotade nämligen fram min Warhammer armé ur en byrålåda och började räkna ut poängen på dem.

Har så att jag klarar mig ett litet tag under den kommande kampanjen som vi ska spela.



Ja först kom Peter över ett litet tag och vi gjorde nya karaktärer till rollspelet vi spelade igår, eftersom dom vi spelade med då inte riktigt överlevde.

Efter det satt vi och snackade om lite allt möjligt men till stor del så var det Warhammer som det pratades om.



Jag har limmat ihop en del av mina gubbar som inte var ihopsatta, dock ser jag ut att behöva fortsätta imorgon oxå då jag bara fick klart Zombierna. Har ju alla skeletten kvar att sätta ihop.

Men ska faktiskt bli himla roligt med en kampanj, speciellt med tanke på att jag faktiskt aldrig spelat med min armé tidigare.



Dock var det väldigt många utav mina gubbar som var slitna i färgerna, ja både dammiga och slitna.

Sedan är det ju klart att det fanns dom som helt enkelt var jäkligt dåligt målade som jag inte alls var nöjd med.



Dom som behöver målas om har vi nu lagt i ett såpabad och där kommer dom få ligga de 2 kommande veckorna så att färgen släpper ordentligt.




Godmorgon?

Klockan är stax efter 05 denna ljuva söndagmorgon och vi har precis spelat klart rollspelet.

Det gick väl inte riktigt helt som det var tänkt, även denna gången. För att vara lite nördig så blev min karaktär övertagen av en demon och slaktade Peters karaktär. Men det var skojj, synd dock eftersom vi båda var väldigt nöjda med dessa.

Har iaf varit väldigt trevligt och roligt.

Men nu ska vi gå och lägga oss så jag önskar alla en godnatt och en riktigt god morgon.





Mål

Vi satt och pratade lite tidigare här idag och kom fram till att sätta små belöningar vid mina delmål på vikten kanske inte vore en helt dum idée som lite extra motivation så att säga.

Och jag kom till insikt här nu, då det är väldigt många instrument jag vill lära mig att spela, så ska ett av dom belöningarna nog faktiskt vara att iaf börja spela säckpipa. Jag älskar dom så oerhört mycket och har länge drömt om att kunna spela det, ja även harpa och dragspel visserligen men säckpipa är nog det jag främst vill lära mig som jag känner att jag inte kan lära mig riktigt själv.



Vad dom andra belöningarna ska vara vet jag inte riktigt ännu och jag ska ju kolla med Per vad han tycker om idéen med säckpipa, men jag tror inte han ska ha några invändningar mot det. Jag hoppas iaf inte det.





Dagens Bild.

Idag blir det en bild på en mycket god vän, Anna.

Vi var ut till Skoghall och fotade för ungefär 1 år sedan, gjorde iordning denna bilden idag.


Modell: Anna Friberg                                                     Foto: Jag

Hon är så himla vacker och har en sockersöt personlighet.




Otäckheter

Ibland tycker jag verkligen barn kan vara riktigt skrämmande, eller endel sätt som dom verkar tänka på. Fast ja egentligen är det väl deras föräldrars brist i uppfostran och ängla förklaring av sina barn som skapar denna oro.

För att börja från början, det finns en svartvit liten katt här i området som får springa ute, något som jag tycker är jätte bra då den garanterat lär behöva en paus från att vara hemma och bli lekt med hela tiden.



Denna katten är i övrigt väldigt social av sig, även om den verkar vara misstänksam mot barn. Den älskar att leka med både Loke och Ymer. Dock har ju Ymer inte riktigt förstått vad det är för något ännu och blir mer rädd än leksugen för den, men Loke tycker däremot det är jätte skojjit att leka med kissen så det förkommer många gånger när Per är ute med honom att dom busar med varandra, kissen och Loke.

Den brukar försöka följa med hem och Per har ett par gånger fått lyfta ur katten ur vår trappuppgång eftersom den inte bor här.

En av våra grannar jobbade en kort stund på Pers jobb i disken och hon och hennes barn flyttade väldigt nyligen in här. Det som skrämmer mig är att hon berättade för Per att hennes barn tyckte våra hundar var såååå söta så och dom tyckte så om dom men däremot tyckte dom inte om katten. Dom brukade tydligen säga "Let´s kill the cat" och liknande, vilket bara det i säg är oroväckande anser jag men sedan att mamman dessutom tyckte det var gulligt skrämmer mig något så fruktansvärt.



Även om man inte är kattmänniska och verkligen dyrkar hundar så innebär det ju inte att andra djur är mindre värda. Jag hoppas ju verkligen inte dom gör detta utan det bara är något som dom säger och "skojjar" om. Men vart i hela friden är denna världen påväg?

Man måste ju lära sina barn att respektera inte bara människor utan även djur och att man ska ha empati. Jag förstår inte hur man kan vara så kall och bara för skojs skull vilja döda ett djur..





Selaginella

Har äntligen skaffat ett fat som jag trånat efter ett tag som jag tänkte ha till min Selaginella ( Rose of Jericho ).

Vi passade på att köpa den nu när vi var på IKEA så nu när vi kom hem så kunde jag sätta ned den i varmt vatten.


Nyligen ilagd i vattnet.

Den började veckla ut sig nästan direkt den kom i vattnet.


Efter ca 30 minuter.

Nu har det gått ungefär 1 timme sedan det att jag lade ner den och den vecklar ut sig riktigt fint.


Från ovan.

Den börjar dessutom att få lite färg nu. Är väldigt nyfiken på hur lång tid det kommer ta innan den är helt grön och utvecklad. Men det verkar gå riktigt fort iaf.

En väldigt rolig växt. När den blir torr så rullar den ihop sig och blir brun och när man lägger den i vatten så vecklar den ut sig och blir grön, så som jag gör med den nu.

Kommer uppdatera hur det går med den lite senare.





IKEA fynd

Idag var vi äntligen iväg till IKEA, har inte  varit ut på jag vet inte hur länge. Okej det låter värre än vad det är skulle jag tro men det var ändå så otroligt skönt.

Det var lite för att testa lillen och se hur det gick och jag måste ju säga att det verkar iaf som det har gått ganska bra iaf.

Väl på IKEA så hade vi några grejer som vi tänkte köpa, dock var jag lite för snål för en del samt skohyllan vi tänkt köpa fanns tydligen inte längre så blev lite butter.



Blev några vasar, en del potpurri ( som jag inte kan stava till ), en del glas ( både vanliga och ölglas ) och lite gott och blandat.



Och så blev det dessutom ett bord till balkongen så man kan sitta där ute och mysa lite.

Mycket av det vi köpte var det dessutom sänkta priser på så då var det ju ännu roligare. Gick åt ungefär hälften utav dom fina presentkorten som jag fick när jag fyllde år idag.

Är väldigt nöjd med dagen faktiskt.





To the end of time

Tycker himla synd om Per idag som var så trött imorse att han inte hörde larmen på mobilen, och han var såtrött att han försökte sätta på sig 2 par byxor.

Man får ju lite dåligt samvete att man själv får sova så länge, fick ju tom lite sovmorgon idag då hundarna inte väckte mig förrns 11.40. Fast det är klart, skulle jag kliva upp samtidigt som Per skulle jag gå under av tristess under dagen.

Idag är iaf en bättre dag än vad igår var, än så länge åtminstone.



Flyttade om och planterade även om lite blommor igår så då blev det iaf lite bättre. Lyckades även klippa 2 klor på Ymer igår när han hade slumrat, var ju inte så jäkla poppis och sur blev han när han vaknade till, men det måste ju göras.

Är så oerhört glad att Tax är en så pass frisk ras som de är, dom är i genomsnitt friskare än de flesta andra raser som har en medellivslängd på 13 - 15 år medan taxar har runt 17 - 18 år. Det är klart oväntade saker kan inträffa men det känns ändå bra med sådana odds. Vi har dom ju inte försäkrade utan anledning.

Ser framemot nästa vecka då Per får vara ledig lite mer. Det enda är väl att jag ska till tandläkaren på måndag, något jag däremot inte ser framemot, inte speciellt mycket iaf.





Balsam för själen

Säga vad man vill egentligen men musik kan verkligen göra underverk med ens mående ibland.

Efter att ha lyssnat på lite mer inspirerande musik så mår jag mycket bättre. Fortfarande väldigt tjockt med tankar i huvudet men ska försöka ta tag i dem nu när Per har kommit hem och jag har någon att  bolla alla ideer och så med.



Det ordnar sig väl, hoppas jag.

Men jag tror att mycket kommer släppa i och med ett besked från kammarrätten om överklagan.




Själen

Det  blir ett till sånt där lite mindre roligt inlägg.

Känns som själen håller på att ge upp. Det är ju mycket jag inte vill eller ens tänker nämna i bloggen.

Men jag ser hur andra går vidare i sina liv och finner nya vägar medan jag sitter här hemma och glor ut genom ett fönster. Det är klart jag inte missunnar mina vänner den lycka och framgång dom når i livet, absolut inte. Jag är oerhört glad för deras skull, men jag skulle även jag vilja få göra något med mitt liv.

Visst jag har mycket vackra och underbara ting i mitt liv, som min familj och vänner. Men just nu är det mycket som tynger och jag vet inte riktigt hur jag ska få det att släppa.



Buren

Jag försöker göra det fint men finner inte riktigt den känsla jag är ute efter.

Känns som jag ska få en ångestattack eller något. Så mycket jag vill göra samtidigt som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad allt det är som göras ska.

Jag vill vara glad men det känns som jag bara vill skrika och gråta. Får känslan av att jag suger och verkligen inte presterar det jag borde.

Lite har det ju att göra med att behöva bo i lägenhet, jag mår verkligen inte bra av det och nu börjar det verkligen kännas av. Eller rättare sagt har det att göra med saknad av en egen tomt.

Har svårt att finna ord över hur jag mår just nu, men så speciellt bra är det inte. Klart det finns inslag av lycka..

Men jag är så j-la trött på att alltid måsta vänta på allting hela j-la tiden. När man tror det släppt och att nu äntligen kommer det gå undan lite och nu är all väntan snart över så kommer det ju självklart något nytt man måste vänta på.

Som nu är det ju till stor del en väntan på beskedet om överklagan, jag menar det är klart jag skulle kunna skita i det och köra igång iaf och helt enkelt sluta vänta. Men jag kan inte bara göra det när mor speciellt lagt ner så mycket tid och kraft bakom det hela och när det trotts allt rör sig om den summan det gör, ligger på strax över 100 000 kronor efter att soss har fått tillbaka sitt.

Hatar att det gått åt så många år bara att sitta och vänta på att alla jäkla myndigheter och sådant ska ta beslut. År jag skulle kunna gjort något produktivt med.

Man kan säkert tycka att det är ju bara att rycka upp sig och ta tag i saker och ting men det är inte så lätt när det är så många saker som inte ligger på ens eget bord utan är något andra ska besluta sig om, många av de saker som man inte bara kan strunta i heller.

Varför ska inte jag kunna få det jag enligt lag har rätt till?

Känns som det blev lite blandat och svamligt detta inlägget men det får ni stå ut med.





Dagens Bild.

Idag blir det en bild som jag tog igår på svartvinbärsbusken ute på balkongen.

Jag gillar blommorna som den får, dom är så små och söta.



Var ju ett litet tag sedan nu som jag lade upp en Dagens Bild, visserligen några dagar bara. Men ändå..




Framtiden

Fick reda på igår att en vän som jag kännt sedan dess att jag föddes, som jag dock inte har så jätte bra kontakt med längre, har sedan några dagar sedan fått barn.

En jätte söt liten pojke. Riktigt bedårande är han.

Tror hon kommer bli en himla bra mamma.

På sätt och vis får detta en att längta ännu mer hem till Söråker.

Grattis Annelie.





Mitt hjärta

Vet att jag den senaste tiden tjatat rätt mycket om Norrland hit och Norrland dit, men jag längtar och saknar det så mycket.

Sitter nu och lyssnar på musik och mitt hjärta och själ längtar så fruktansvärt mycket efter min familj.

Jag vill vara med och hjälpa mamma uppe på gården med hennes påhitt och äventyr där och följa med pappa på cruisingar.

Det gör ont i mig varje dag som går som jag inte får träffa dem.




Vackra ting

Jag funderar på om man skulle börja lägga ut lite mer bilder här i bloggen på diverse fynd och snygga saker som man hittar över internet.

Man ser ju väldigt snygga saker lite här och där, både på bloggar och olika hemsidor.

Men jag vet inte jag, jag har så pass blandade intressen så vad det skulle vara för sidor skulle nog variera väldigt mycket.




Till sommaren

Har suttit och funderat lite över vad man skulle vilja hinna med i sommar när vi är uppe i Norrland, när nu det blir.

Upp ska vi, det är bestämt, men när vet  vi inte riktigt ännu då Per inte fått några besked från jobbet ännu om hur det kommer att se ut.

Bortsett från att träffa familj och vänner så skulle det ju vara roligt att hitta på något mer.

Funderar på om Hemsöfästning, i Härnösand, skulle vara roligt att besöka igen, speciellt med tanke på att jag har en bättre kamera och känner till lite hur det ser ut denna gången så jag kan vara lite smart och ha med mig stativet. För det är ju en oerhört faschinerande atmosfär och omgivning där med alla kanoner och gångarna i marken.


Nere i Hemsöfästning.

Murberget är ju ett måste, dit åker vi varje sommar och har så gjort i ungefär 20 år har jag för mig. Det är alltid roligt att vara där och det är så underbar stämning där.


Inne i en av stugorna på Murberget

Har vi tur kommer vi ungefär samtidigt som Sundsvalls Gatufest är och det är ju alltid roligt att åka på, även om det är lite dyrt så brukar det verkligen vara värt det.

Annars så är det väl tänkt att ta det lite lungt och grilla ute på Åstön, som vi oxå gör varje år. Blir väl att promenera ut i skogen lite och bada en del, kanske blir lite att fiska dessutom. Beror väl lite på hur länge vi kommer kunna vara där uppe, jag lär ju behöva åka hem till bröllopsjobbet.

Men jag längtar upp.




Saknar helgen

Det är med blandade känslor vi hälsar den nya veckan välkommen. Även om det är skönt med en ny vecka och att livet går vidare så finns det är viss känsla av nedstämdhet när helgen är slut.

Då måste Per tillbaka till jobbet. Det är ju klart vi är glada och tacksamma att han har jobb men samtidigt rår man ju inte riktigt för att jag saknar honom när han inte är nära och han känner sig nere då vi inte får lika mycket tid tillsammans. Vilket gör det ännu jobbigare för jag vill ju att han ska vara glad och lycklig hela tiden och inte ha det minsta bekymmer.

Helgen som var mös vi en hel del och så spelades det även lite rollspel tillsammans med Patrik och Peter. Var himla roligt att få testa på Warhammer Fantasy lite.

Planterade om några växter som jag odlat och testade att ha ut några, något jag tror var lite väl tidigt då dom inte ser ut att må speciellt bra där ute på balkongen.

Det har varit en lugn och trevlig helg.





Lista.

Idag så ser listan ut så här.

Dagens låt
: Sarah McLachlan - Angel
Dagens mående: Hungrig och lite trött
Dagens frisyr: I hästsvans, något som börjar blir väldigt vanligt.
Dagens smink: Nada
Dagens klädsel: Lite gott och blandat
Dagens vill ha: Potatisgratäng
Dagens saknad: Solen..
Dagens drog: Pepsi
Dagens tråkigaste: Vädret igen..
Dagens måste: Vara grinig.
Dagens dricka: Pepsi
Dagens köp: Inget alls faktiskt
Dagens mat: Diet idag med, men med ny smak av skogsbär
Dagens ros: Leif för att han hjälpte oss att byta däck på volvon
Dagens tv-tittande: Inget.
Dagens tanke: Längtar så till en egen gård..





Klippa Klor

Det är så frustrerande när man inte vet vad man har gjort fel för att det ska ha blivit som det blivit.

Loke gillar ju inte överdrivet mycket att få klorna klippta men han ligger och låter oss göra det. Ymer däremot, första gången var han lite jobbig men vi fick alla klorna klippta utan någon incident. Dem senaste gångerna vi har försökt så har det inte gått så jätte bra däremot.

Vi har försökt på olika ställen i olika positioner och med olika godsaker att locka med men hur matglad han än är så tappar han direkt intresse för maten. Han kan nosa på kloklippen men så snart han inser vad man ska göra bli han jätte rädd. Man får ta i honom så länge man inte har kloklippen vid sig.



Först var vi rädda att han hade ont i tassarna eftersom han verkligen skrek varje gång vi försökte klippa en klo på honom. Men vanligtvis har han inga problem med att man tar på tassarna och pillar på både klor och tår, vi har ju ändå jobbat med att han ska vara van att man tar där just för att underlätta klo klippningen, pyttsan.

Man hinner med någon klo men det blir verkligen bara värre och vi vill ju inte att det ska bli för traumatiskt heller så man inte får ta i honom alls.

Vi får väl testa oss fram lite mer antar jag och funkar det inte så kommer vi ju helt enkelt måsta klippa hos veterinären så han får lugnande. Jag hoppas dock han växer ifrån det.





Åstön

Har dom senaste dagarna haft en sådan längtan ut och upp till hemmatrakterna i Norrland.

Längtar så oerhört till den årliga grillningen ute på Åstön eller att åka och bada vid guppelsjön, som jag inte gjort på jag vet inte hur länge.



Eller bara att åka runt lite i skogarna och bara.. bara åka. Naturen är så storslagen där uppe, visst den är inte pjåkig här nere i Värmland heller men den kommer aldrig någonsin kunna slå Norrland.

Minns innan jag fick körkortet så fick jag låna bilen ibland så brukade Per och jag åka ner till båthamnen och sitta där och titta ut över vattnet och prata och mysa med varandra på sommarkvällarna.



I år så måste vi åka lite mer i Söråker så jag får ta lite nya bilder där. Blir ju inte att man är där så mycket längre sedan både mor och far flyttat därifrån.

Det är en helt annan frihet där uppe och jag känner till så mycket fler ställen än vad jag gör här. Det är en av anledningarna till att jag känner mig så instängd här nere i Karlstad, jag hittar till väldigt få ställen och dom ställen jag känner till har inget som kan mäta sig med där hemma. Visst "hemma" har ju alltid mer charm men även om det finns fin natur här så får jag aldrig samma avslappnade känsla.



Uppe i Norrland har jag så mycket större spelrum så att säga.

Men jag ska väl inte klaga, det kunde ju vara värre.


Dagens Bild.

Jag längtar till sommaren och att få komma upp och hem till Norrland så idag blir det en bild från mitt underbara Norrland.

Norrland über alles.



Ska bli skönt att få komma upp sedan ett tag, ser dock inte ut som det blir något speciellt långt besök denna sommar tyvärr.





Lista.

Här kommer en dagens lista, dom kommer lite då och då.

Dagens låt: Carlene Carter - Every Little Thing
Dagens mående: Glad men grinig på vädret
Dagens frisyr: Uppsatt, men skulle vilja kunna göra något rolgiare med det..
Dagens smink: Mascara och Eyeliner
Dagens klädsel: Svarta brallor, prickigt linne och lite till
Dagens vill ha: Pepsi
Dagens saknad: Norrland
Dagens drog: Pepsi
Dagens tråkigaste: Att jag har tråkigt
Dagens måste: Ugly Betty
Dagens dricka: Pepsi
Dagens köp: Inget än.. men ja.. hushållspapper haha
Dagens mat: mmm diet..
Dagens ros: Lena för att hon har gjort våra liv sååå mycket lättare
Dagens tv-tittande: Ugly Betty
Dagens tanke: Jag vill nå min målvikt..




Rock me

Idag regnar det igen, det är väl bra visserligen så att det frodas lite bättre i naturen, men det blir kallt, blött och tråkigt ute.

Nu är det snart helg så då får jag rå om Per lite extra, ska bli gött. Vi får även fler filmer från Lovefilm.se idag, dock var det filmer som jag inte tror Per kommer tycka överdrivet bra om. Får hem Heartbreak Hotell och Att göra en pudel.

Skulle tydligen bli lite rollspel till helgen oxå, vi passar på att köra lite extra då Patrik är hemma från Norge över helgen. Dock vilket rollspel det blir vet jag inte riktigt, jag vill spela Dark Heresy men tror det var prat om något Fantasy.

Jag känner mig mer och mer inspirerad att starta upp båda företagen, även om det ena är något lättare än det andra. Men Lena speciellt får mig att verkligen känna att det är en jävligt bra ideé, eller ja jag vet ju att det är det egentligen. Lyckas man fixa det så kan det blir riktigt stort för det är något som många skulle uppskatta och som det finns ett visst behov utav av.

Dock om det blir båda eller bara foto återstår att se, dock är det ju foto som jag kommer att börja med såklart.

Blir till att träna Ymer lite mer på att vara ensam i helgen oxå. Jag hoppas han lär sig snart så man inte måste vara så orolig hela tiden.




UT

Jag vill UT!

Jag vill ut ut ut ut ut ut!

Jag blir galen på att var här inne i lägenheten, om man hade haft hus hade man kunnat få komma ut i trädgården iaf och det hade inte varit lika farligt om lillen skällde.

Måste se till att få däcken på bilen bytta dessutom, får ju inte åka med den nu pga det.

Känns som jag håller på att få en mindre panikattack, jag måste få komma ut snart..






Efter regn

Ja, efter regn så kommer solsken. Något som idag stämmer mycket bra.

Tycker om att titta ut efter att det har regnat, ja även när det regnar såklart, och njuta när solen skiner samtidigt som allting luktar så fräscht. Det är en lite tyngre doft i luften men jag älskar den, den får mig att känna mig så fri. Även om det bara är för en liten stund.

Synd bara att det blåser så mycket, jag hoppas det går bra för Per att cykla hem i denna blåsten.

Så snart blåsten lugnar sig lite ska jag gå ut och sätta mig och plantera om lite av det som jag har odlat tänkte jag. Längtar dock så obeskrivligt mycket efter en egen trädgård.




Dagens Bild.

Idag blir det denna bilden, det är ingen direkt motivering till varför dock.

Idag har jag iaf valt en ej tidigare visad bild på Sofie, ja den ligger uppe på modellbilder men jag har inte visat den i bloggen förut.


Modell: Sofie Hurtig                                                                 Foto: Jag

Jag gillar den här bilden på Sofie. Den är stämningsfull.




Profil

En ny profilbild är på sin plats.

Har inte haft den andra så väääldigt länge, eller jo. Så nu är det dags att uppdatera den lite.



Detta blir min nya profilbild.

God kväll gott folk.





Svartvinbär

Känns som mitt liv är extremt händelsefyllt eftersom jag skriver om detta men ja vadå.. det gör mig ju glad så varför inte?

I sommar så ser det ut att bli svartvinbär på min buske ute på balkongen. Blev inga förra året och jag vart himla besviken, men nu så ser det faktiskt ut som det kommer komma en hel del.



Funderar på om det ska bli gelé eller om man lär äta upp dom som dom är.

Per ville vi skulle ha mer bär i år så ska skaffa Hallon oxå var det tänkt, men vi får se här lite längre fram.

Jag hoppas att smultronen och jordgubbarna jag sått tar sig här oxå så vi får lite sådant med.





Karlelände

Ibland gör folk sådant som överaskar, kan vara både bra och dåligt såklart.

Men Per är så sjukt söt och han har ett hjärta av rent guld. Klart han tabbar sig ibland han med men för det mesta är han ju den mest underbara person som finns.


Per skrattar och jag terroriserar honom med kameran för jag vill ha med när han ler, detta förklarar blicken lite..

Älskar honom mer och mer för var dag som går, känns som man ska explodera av känslor ibland när man ens tittar på honom. Han får en att le och får mitt hjärta att slå dubbla bakåt volter av lycka.

Kan man vara såhär kär?






Nutrilett

Nu har jag ätit det ett bra tag, eller druckit är väl lite mer exakt, så jag tänkte komma med lite tankar kring detta.

Nu har jag bara druckit Nutrilett Choklad, hade även Quick diet ananas oxå men det båda smakade otäckt och var svårt att få ner utan att hulka upp allt pga konsistensen så man kan lungt säga att jag rekomenderar INTE Quick Diet Ananas. Iaf så Nutrilett Choklad har varit mycket god och enkel att tillaga, du behöver en shaker som du fyller med vatten efter anvisningarna och sedan skakar man om så är det klart att dricka.

Just nu står min vikt lite stilla, vilket är sjukt frustrerande men allt som allt har jag gått ner 10 kg, varav 3 sedan jag började med dieten för ungefär 2 veckor sedan.

Det roliga är att min kropp mår faktiskt bättre nu när jag dricker detta för jag får i mig alla vitaminer och sådant som jag behöver, något jag tydligen inte fick förut.



Dock håller dom på att ta slut mina påsar eftersom jag inte kunde dricka ananasen så blev det ju 42 påsar mindre att dricka, och det var ju "bara" 545 kronor åt helvete. Ja jag är jäkligt bitter på det. Men jag hoppas på att någon vill köpa dem, även om det är till ett reducerat pris, 300 kronor för att vara exakt och då är det 38 påsar kvar ( eftersom jag låtit en kompis testa det för att se om det till och börja med var jag bara somtyckte så illa om det och om hon möjligtvis ville köpa det ).

Men detta gör att jag behöver beställa hem mer påsar, gärna innan dom jag har nu tar slut så jag slipper avbryta mitt i och uppta dieten sedan igen.

Egentligen borde jag mäta iaf runt magen och så för att se vad det blir för skillnader där.




Möjligheter

Igår kväll satt Per och jag och pratade lite om lite olika saker men vi kom fram, till viss del, en lösning på ett problem.

Det känns faktiskt riktigt bra, det är klart att det är med viss rädsla och ska nämnas att det inte är bestämt något ännu. Och när det skulle inträffa är ju heller inte ens i närheten av bestämt, men jag hoppas ändå att det blir av.



Kommer inte berätta vad detta rör sig om riktigt, mycket av den anledningen att vi inte bestämt oss ännu. Men det kommer märkas.

Så varför skriver jag det här då? Jo för att det till att börja är min blogg och jag vill få det lite ventilerat och ändå känna att det är på gång.

Ska försöka få tummen ur och ringa några samtal här sedan idag iaf.





Svar

Nästan så det var lite pinsamt, var ungefär 28 kommentarer jag inte hade svarat på. Men nu så är det klart iaf och det känns riktigt skönt.

Detta känns som ett rätt onödigt inlägg egentligen, men jaja. Ville att dom som kommenterat ska veta att jag fått tummen ur och svarat dem.





Uppe me tuppen

Eller rättare sagt så är jag uppe med Per, dock har han redan hunnit gå till jobbet.

Saknar honom en väldig massa och man har lite dåligt samvete att han måste gå till jobbet och jag sitter här hemma. Visst att sitta hemma är ju inte överdrivet roligt och kan lätt efter ett tag driva en till vanvett, men ändå. Inte ens hundarna vill vara uppe nu, dom klagar och vill gå tillbaka till sängen och lägga sig igen.

Sitter och funderar lite över något eget tillammans med Per. Har en idée som jag fått riktigt riktigt bra respons på som jag vet att det utan tvekan skulle kunna slå igenom riktigt bra och bli riktigt populärt. Dessutom skulle det företaget möjligöra anställning av iaf några vänner som har passande utbildningar.

Men den känns som en betydligt större projekt än vad fotostudion gör så ja.. vette tusan om man vågar..

Ska försöka få tummen ur och besvara alla kommentarerna i bloggen oxå, varit riktigt dålig på det den sista tiden. Fy på mig.

Har börjat få lite bättre koll på HDR foto så är glad att jag äntligen fattat det, även om det tog lite pinsamt lång tid innan jag fick till det riktigt.






Dagens Bild.

Ja det är på hög tid för en ny Dagens Bild, eller vad säger ni?

Det blir denna idag.



Varför? Ja varför inte.. Men mest för att jag gillar mina Hoyor ( porslinsblommor ) och för att det känndes som det var dags att ha lite växter här.





Star Wars

Nu är jag visserligen lite av en nörd själv men jag är gift med en riktigt nörd, som älskar Star Wars.

Sånt här får man höra då. Okej detta är ju inte dåligt, diggar det ju själv men sitter och tittar på Per som sitter mittemot mig samtidigt som jag spelar den här videon och ja han kan hela texten och sitter därför och sjunger med.
Söt.




Han är ju riktigt duktig och det är ju faktiskt lite häftigt. Jag skulle gärna vilja kunna göra så.

Men det är alltid roligt att se på Per när jag spelar den för han ler så sött och det värmer så i själen att se.





Pay Attention

Detta är en väldigt stark video, men något som borde ses.

Ibland är det bättre att tänka efter före..



Pay Attention

Blev tipsad om denna videon från ThePinkFairy´s ( Rebecka Bergvall ) bilddagbok och kännde att jag ville dela med mig utav den.





Röd

Jag måste säga att jag saknar min röda färg från första gången jag färgade håret riktigt rött.

Då var jag sååå nöjd med min frisyr och färg, älskade verkligen mitt hår då.


Detta var tider det..

Är ju rätt nöjd med min längd nu visserligen, men kvalitén på håret är ju verkligen inget att skryta med. Jag hoppas på att kanske kunna få lite bättre här nu när jag ska försöka gå till en frisör regelbundet. Dock vet jag inte riktigt hur ofta jag behöver toppa det för att det ska hålla sig fint men samtidigt ha en chans att bli långt.





Scream for me

Just nu känns det som detta är en riktigt bra dag faktiskt, det lär säkert kunna ändra sig men njutar av stunden.

Pratade med Ann i 2,5 timmar förrut om allt och inget, det får en alltid på bra humör. Hon förstår mig som väldigt få andra gör och det är så himla skönt att höra av henne. Hon är ett stort ljus i mitt liv.

Sedan började det åska lite och strax efter det drog solen fram igen så jag är verkligen glad. På detta har Per kommit hem från jobbet och gosat med mig och så lyssnar vi på musik som får en att vilja dansa runt.



Men gud så sugen på att åka på cruising jag är då, skulle vara himla roligt om man kunde dra ihop ett litet gäng och någon snygg bil och bara dra iväg till nån cruising. Nån dag ska jag allt ha mig en egen veteranare, dock vad för någon har jag ju inte helt bestämt mig för ännu.

Hur sommaren ser ut vet vi inte riktigt ännu, vi vet inte riktigt hur Per får ledigt. Vet inte riktigt om hans chef har bestämt hur dom ska ha öppet eller stängt i sommar, så det återstår väl att se skulle jag tro. Men jag hoppas han får iaf några veckor ledigt så han får vila upp sig lite och njuta av sommaren han med.

Men upp till Norrland ska vi en sväng iaf, men när.. ja det får vi se.





Bilder

Jag tror alla, ja nästan iaf för det finns ju alltid undantag, har en bild utav sig själv i huvudet hur man vill se ut. Eller har jag fel?

Jag har iaf en ungefärlig bild på mig själv, det är väldigt mycket så som jag ändå har sett ut i mina yngre dar. Dock inte för att jag  var yngre utan smalare och jag var då faktiskt väldigt nöjd med mitt utseende. Shure finns ju alltid något man kan klaga på men i det stora hela var jag väldigt nöjd.

Överarmarna är en sak som vi är ett par i familjen som har och som det spelar ingen jävla roll hur mycket man än tränar så är dom fortfarande större än normalt.


Jag 17 år ungefär, pappa i bakgrunden. Inte snyggaste grimasen jag gör dock.

Mitt mål är ju att gå ner till den vikten igen, 65 kg. Nu har jag väl antagligen vuxit lite på längden oxå sedan dess så lite högre vikt borde inte vara hela världen. Men då var jag som sagt riktigt nöjd. Vissa kommentarer kunde man ju kanske ha levt utan, men samtidigt så är det ju ändå smickrande och ger en trotts allt lite egoboost.

Drömmer dagligen om att nå detta målet, så får hoppas att jag inte ger upp innan det är nått. Det är ju trotts allt en braaaa bit dit. Men hellre det än aldrig.

Vad har ni för bild på er själva?






Tandlös

Satt och räknade hos tandläkaren, eftersom dom ville veta, hur länge sedan det var sist jag gick dit. Det visade sig vara ungefär 6 år sedan jag haft råd att gå till tandläkaren.

Ja det har arit en blandning av att inte ha råd och rädsla för att gå dit som gjort att det inte blivit av. Nu tack vare mina diagnoser och den hjälpen dom ger så har jag fått ett tandläkar kort som gör att oavsett vad dom gör och hur mycket dom än gör så kostar det inte mer än 150 kronor per besök. Dvs ett besök där jag ska laga tänder och sådant som ( jag kommer ihåg vad det kostade sist Per fick laga ) kanske skulle kunna kosta över 750 kronor kostar för mig fortfarande bara 150 kronor.



Så det känns väldigt tacksamt och det var trotts rädlsa och nervositet rätt skönt att få det gjort.

Jag trodde min mun var dömd men så visade det sig icke vara fallet. Dom tyckte att trotts en del skador som drickan åstakommit så hade jag väldigt bra kvalité på tänderna. Dock behövde jag laga ett hål, men det var för att en gammal lagning hade gått sönder. Blev lite glad när dom sa att jag faktiskt hade väldigt få lagningar, jag trodde ju att jag hade jätte många.

Några pauser blev det så jag fick lugna mig lite mellan varven.

Men ska tillbaka igen den 18e Maj och då ska jag först få något piller ( eller liknande ) som gör att jag blir lugn och groggy. Så ska vi passa på att innan den börja verka ska jag få träffa en tandhyginist som ska se om jag borstar rätt med den elektriska tandborsten. När väl pillret börjat verka skulle jag bedövas och så hade jag tydligen lite tandsten som skulle slipas och när jag är riktigt borta så skulle dom laga den trasiga lagningen.



Det var ett himla trevligt ställe dessutom, lugnt och skönt var det där och inte alls lika kalt och opersonligt som det kan vara på vårdcentralernas tandkliniker. Inte helt säker på om detta var en privat tandläkare, men trevligt var det där iaf.

Kan inte säga att jag längtar till nästa gång men det känns ändå skönt att få det åtgärdat.



Tandläkaren

Idag ska jag till Tandläkaren, jag har en viss rädsla för dem då dom känns sadistiska. Okej riktigt så illa är det ju faktiskt inte men jag ogillar smärtan och petandet i munnen som det brukar bli när man går dit.

Men jag behöver gå dit, vi har inte haft råd för mig att få gå dit på ett par år men nu när jag har fått det här kortet så kostar det ju inte mer än 150 - 250  kronor per besök för min del så det känns ju faktiskt helt okej.

Nu ska jag dock på en koll och så ska dom få skicka en remiss till en annan tandläkare sedan beroende på vad jag behöver göra och då kommer remissen även vara för tandläkarskräck, så om det blir sövning eller lustgas vet jag dock inte. Jag hoppas lite på lustgas, mest för att få testa.






Helgen

Nu är visserligen inte helgen helt slut ännu, det kan hända mycket under den dagen som är kvar.

Men de dagar som har gått iaf har varit ganska trevliga. Vi har tränat en hel del med Ymer, speciellt fokuserat på att han ska lära sig att vara ensam utan att skälla så fort det låter utanför dörren. Det är ju inte något som är så överdriver populärt hos grannarna. Även om dom över verkar vara väldigt förstående så är hon mittemot inte det, trevlig men inte förstående. Men jag klandrar dom inte, det är jobbigt att höra på en hund som inte slutar skälla.

Vi hade planerat att om träningen med honom gått bra så skulle vi åka iväg på IKEA, ser inte ut som det blir något med det dock. Möjligtvis att vi chansar lite och åker iväg i kanske 1 - 2 timmar, det är ju ändå dag och jag tror inte det rör sig så mycket ute i trappuppgången en söndag, men jag vet inte ja. Det är ju väldigt lång tid att vara iväg från en valp dessutom.



Behöver be Leif att komma hit med sommardäcken till Volvon så vi kan byta på den iaf.

Har blivit en hel del rollspelande tillsammans med Peter oxå, har varit himla trevligt. Blev spel både fredag och lördag kväll.

Idag har vi däremot sagt att vi ska städa lite, hur det blir med det återstår ju att se.





Bröllop

Igår var det en stor dag i en väns liv. Terese fick sin Daniel, han var  väl iof hennes redan innan men jag tror ändå ni förstår vad jag menar.

Vi var bjudna men den lille vovven var ett av skälen vi dessvärre inte kunde bege oss till stora staden Göteborg. Hade oerhört gärna vilja få vara med och dela denna glädjen med dom, men hur vi än vred och vände på det fick vi det inte att fungera. Hade det varit katter vi haft så hade det ju inte ens varit något problem.

Men jag hoppas på att vi ska få se lite bilder och så här i efterhand iaf på hela kalaset, är ju jätte nyfiken.

Jag önskar dom verkligen ett långt liv tillsammans med många lyckliga och glada dagar framför sig. Är så oerhört glad för deras skull.





Fest

Igår var det som sagt party som jag missade till min stora besvikelse.

Idag känns det dock lite bättre. Per var söt och kom hem ganska tidigt så jag inte skulle behöva sitta här hemma ensam. Vi segade lite och pratade om tankar och sådant samt lite framtid dök det väl in, lite som vanligt dvs. Efter ett tag satte vi oss dock och spelade lite rollspel, det var väl kanske inte helt seriöst men lite så att han skulle få testa olika regler och så. Jag var glad för jag hade himla tur med tärningarna för en gångsskull.

Blir kanske rollspel ikväll oxå, dock inte helt säkert på hur det blir med det. Eventuellt även imorgon skulle det oxå bli.

Annars hade jag tänkt försöka jobba ihop prislistan för mitt fotande, men har så himla svårt att sätta riktiga priser dock.

Skulle vilja kunna ta en tur till IKEA idag, men ja vi får träna lillen först. Blir ju bättre när han blir lite äldre oxå. Men man kanske skulle försöka städa resten utav lägenheten lite idag, men vi får se.

Dieten går det förresten bra med, har gått ned allt som allt 10 kg ungefär, från det att jag började med dieten så har jag kanske gått ner 3 kg. Så det går frammåt i sakta mak.





RSS 2.0