If you knew

Hoppas på att även detta blir en bra dag, såsom igår.

Det är tänkt vi ska iväg och panta idag så vi blir av med all denna panten som bara står och tar plats. Detta innebär ju oxå att ett antal inköp ska göras idag när man ändå håller på.

Ikväll är det tänkt att det ska bli rollspel, riktigt vad är väl inte helt hundra bestämt ännu men oavsett ska det bli roligt då det var ett tag sedan vi spelade nu tyck ja.

Loke han mår bättre ser det ut som, han verkar iaf inte ha lika ont längre tack och lov.

Här framöver så är det tänkt att det ska bli ett par fotosessioner, något som jag ser framemot så snart vi fått lite bättre ordning i studion.


Time will tell

Ikväll var vi bortbjudna till Anna och Peter.

Vi begav oss av runt 18 tiden, dock var det en del som behövde skrapas på bilen. Det var en lugn färd med rätt lite trafik. Bra för bilen om inte annat att få köras lite.

När vi kom fram så pratades vi lite innan vi blev bjudna på tacos. Det var riktigt gott och en trevlig middag.

Efteråt spelade vi lite Wii Sports Bowling. Man kan nog lungt säga att det inte gick någe vidare för min del, jag kom sist 2 av 3 gånger. Men roligt som tusan var det, var ju jätte länge sedan man spelade det.

Efter 3 rundor så bestämde vi oss för att låna det nya Mario Bros Wii utav Henrik och Angelica. Det var sjukt roligt, fasiken vad vi skrattade och hade roligt.

Det blev en helt underbart rolig kväll.




Saker sker

Satt och tänkte lite på det här med Loke.

Kom fram till att saker och ting sker ju utav en anledning, jag tror inte på gud utan på ödet ( i den form att ödet ger oss signaler och ledtrådar, men vad vi gör med dom är upp till oss själva ).

Det kanske inte är så att vi har haft för mycket tur och det nu jämnar ut sig, det kanske egentligen är så att pengarna kom för att detta skulle inträffa och för att vi skulle kunna se till så att Loke får den vård han behöver. Förhoppningsvis så är det som sagt inte mer än en sträckning och går över men är det diskbråck så kan vi åtgärda det.

Tror ju inte att detta är något man kan få ut från någon försäkring direkt, så vi ställer in oss på att få betala allting själva. I värsta fall har vi pengarna vi lagt undan som vi tänkt ha som handpenning, jag offrar ju hellre det än Loke, det är vi båda överens om.

Känns skönt att ha dom pengarna bakom sig trotts allt och att inte behöva be om att få låna pengar. Vi får hoppas på det bästa, han blir ju trotts allt bättre och bättre.



One look

Gårdagen började bra, gott humör och inte så farligt trött.

Även om det snöade ordentligt så var det fina tjocka flingor som dalade från skyn, något som jag tycker var himla mysigt.

Loke och Ymer tog det ganska lungt, men så ville Loke få Ymer att leka och sprang omkring här inne i ett försök att hetsa upp honom. Plötsligt skrek Loke till och började halta extremt mycket.



Jag kan inte hitta vad som är fel, för först trodde jag att han fått något i en tass eller liknande. Men han hade verkligen jätte ont och kunde knappt använda bakbenen. Jag får smått panik och ringer Per som pratar med sin chef och direkt beger sig hemmåt för att hjälpa mig komma ut till bilen med Loke eftersom jag får inte med mig honom ner själv och nu kunde han ju inte under några som helst omständigheter gå nerför trappen själv ( något som dom absolut inte ska göra vanligtvis heller ).

Efter jag pratat med honom ringer jag till veterinären som säger att det bara är att komma in så tar dom hand om oss så snart dom får en lucka eftersom det finns risk för diskbråck.



När Per kommer hem så tar vi med hundarna och beger oss mot bilen som är begravd i snö. Detta tar ju extra lång tid då eftersom vi måste sopa fram bilen. I denna processen går torkarbladet på förarsidan av, något som verkligen försvårar körningen. Men vi måste iväg så det är bara att sätta sig i bilen och hoppas på det bästa.

Det går att se rätt bra genom rutan trotts att det snöar, dock är det lite grumligt. Vi kommer fram och får sätta oss att vänta ett tag, Loke håller sig lugn men inte Ymer som inte riktigt gillar att vara där och gnyr nästan konstant. Något som gör en ganska trött i huvudet.

Efter en viss tids väntan och socialiserande med andra som oxå väntar så blev det vår tur och vi fick träffa en jätte trevlig veterinär som vi träffat någon gång innan. Hon känner och klämmer lite på Loke för att se om han har känsel och vart det gör ont, något som inte är allt för populärt. Hon kan inte ge oss något direkt besked om vad det kan vara men risken att det är diskbråck är ganska stor, bland annat för att reaktionen i hans ena baktass är väldigt slö och han har ont över ryggen.



Men hon sa att det kan lika gärna vara en sträckning, men dom vill inte röntga honom det första dom gör. Så vi fick ett recept på anti inflamatorisk medicin åt honom och order om vila och inge hoppande eller lekande. Bur vila så att säga, men eftersom vi inte har någon bur så blir det att hålla stenkoll på honom. Tur är att dom är båda väldigt lugna av sig för det mesta. Det som är jobbigt för honom är att han inte får vara i soffan, något som han verkligen älskar.

Han går redan lite bättre så vi hoppas verkligen det bara är en sträckning eller liknande. Men det gör ont i en att se honom ha så ont och man inte riktigt kan göra något åt det. Han är ju trotts allt min lilla pojk och kunde jag skulle jag ta smärtan istället för att han ska måste uppleva den.



Nu ligger han och sover iaf och det känns skönt för då känner man ju inte så mycket, inte medvetet iaf.

Men det känns lite som att detta var något man bara väntade på, vi har ju haft tur här ett tag och det är ju klart att det ska jämna ut sig igen så man hamnar på minus, för varför skulle man få vara glad?
Känns dock ganska bra att Per är ledig nästa vecka eftersom jag ska iväg på några möten då, vi har iaf skjutit fram besiktningen några veckor så den behöver vi inte riktigt tänka på iaf.

Är glad att även om det skulle vara diskbråck så går det att operera så dom får tillbaka livskavlitén och slipper smärtan, men samtidigt är jag livrädd att det ska hända något. Han är ju mitt lilla hjärta och stora delar av mig skulle dö om det hände honom något.




Swing thing

Igår var dessutom Per ledig.

Eller ja han blev det då han ringde in och berättade att han skulle bli lite sen då han behövde ta bussen eftersom det var punka på cyckeln. Jag tror vi har någon cyckelförbannelse över oss elelr liknande för det händer ju alltid något med våra cycklar, jag vet inte hur många gånger vi har fått laga hans cyckel på loppet av ett halvår bortsett från att det är många.

Efter att jag varit hos Sara och vi kom hem så tog Per och fixade lite god mat. Vi avslutade kvällen med att limma ihop warhammer figurer, kanske inte det mest romantiska men vi hade roligt.

Började höja min dosering av Stratteran igår med, nog därför jag känner mig stressad och lite uppe i varv idag. Får hoppas detta går bra nu, skulle vara roligt om det gjorde det iaf.

 


I´ll be there

Igår var jag iväg till Sundsta en sväng.

Var himla gött att åka lite buss, var ett tag sedan. Sitta där och lyssna på musik kan vara himla trevligt ibland.

Sara och jag hade bestämt att vi skulle umgås lite. Väl där hade jag lite problem med dörrkoden men annars gick det bra, slutade med att hon fick komma och öppna dörren åt mig ändå.

Angelina växer som bara den och man blir chockad nästan varje gång att hon dragit iväg så. Men hon är ju så sjukt söt. Blev att vi satt och pratade en hel del om lite ditten och datten, vilket alltid är roligt.



Hon får mig att  vilja ha egna barn så otroligt mycket, det bara skriker inom en att man vill ha bäbis. Frågade Per via ett sms men han tycker fortfarande att vi ska vänta och jag håller väl med honom egentligen på sätt och vis men samtidigt tror jag väldigt mycket på att man ska göra saker när dom känns rätt, att tänka för mycket kan så lätt förstöra mer än vad det hjälper.

Lekte lite med både Angelina och Raxo.

För att sammanfatta hade jag väldigt roligt igår och Sara är ju en helt underbar person som jag är extremt glad att jag har fått som vän.



Vissa saker

Lena frågade mig tidigare idag vart jag ser mig om 5 år.

Ja vart ser jag mig?

Några saker ser jag dock, men om det är om 5 år eller ej vet jag inte men jag vet att det är så jag vill ha det.

Som exempelvis badrummet, duschen speciellt, ska vara ganska rymligt med ett fönster brevid eller rent av i duschen. Utanför där ska det vara några syrener och halvskugga och utifrån sett ingen insikt in i badrummet vare sig man har fönstret öppet eller ej.

Men om 5 år så ser jag oss i vårt torp, eller iaf på en gård om vi så ska ha behövt köpa en tomt och hyrt in bostadsbarracker eller om vi faktiskt hittat ett torp som ger oss den där känslan.



Jag ska ha fått någon form av inkomst, sedan om det är ett deltidsjobb eller ett eget företag vet jag inte.

Per har hittat ett jobb där han trivs och blir behandlad bra.

Eventuellt att det finns åtminstone ett barn med i bilden och kanske ett till som är på väg, vill ju ha 2 barn med ca 2 - 3 års mellanrum.

Vad som kommer hända eller inte återstår ju att se men man kan ju alltid hoppas.


Boobhållare

Har ju glömt att berätta det, något jag är fruktansvärt nöjd med.

Nu i julas när vi var uppe i Sundsvall så tog vi oss i kragen och gick in på Change på Birsta City för att se om dom kunde hjälpa mig att se vilken storlek på BH det är jag egentligen ska ha. Lika bra att passa på när jag ändå fått pengarna från Försäkringskassan.

Måste börja med att berömma dem, trotts fullt i butiken och massa stress tog hon sig tid med mig och hjälpte mig tills det att jag var nöjd.

Det visade sig att jag har haft för små kupor och för stort runt, något jag verkligen inte trodde.



Vi passade i och med det på att köpa 2 stycken där, dom hade ju 50% rabatt för medlemmar så vi gick ju självklart med i deras klubb. Så jag fick 2 par jätte fina BHs i väldigt bra kvalité för 580 kronor ( dvs halva priset ). Där kommer vi handla fler gånger.

Dom jag beställt för ungefär 1 år sedan var ju inte helt suveräna om man säger som så utan dem fick jag himla ont av så dom jag hade jag kunde ha var nog det fulaste och trasigaste. Både jag och Per är glada att vi kunnat kasta dem åt helsike.

Kan säga som så att har man stora bröst så tror jag nog att man faktiskt behöver lägga ner en del pengar på BHs för att få något som sitter bra och inte gör ont och som dessutom håller ett tag, gör ju inget om man gör det med små bröst heller men jag tror det är viktigare med stora att hitta BHar i bra kvalité.



Lugnet

Sitter här igen efter att ha tagit en helt underbar dusch med levande ljus, avslappnande musik och en duschtvål som luktar så himla gott.

Jag har kommit på en metod, tror jag, som verkar fungera för mig. Jag har ju alltid haft vissa problem att hålla iordning här hemma, något som jag tror de flesta vet vid det här laget beror extremt mycket på de diagnoser som jag har.

Men nu gör jag så att jag belönar mig själv med sånna hära härligt sköna duschningar när jag gjort något bra här hemma, då givetvis större än att ta bort ett papper eller så. Jag dammsög igår och idag har jag skurat rent diskbänken bland annat och eftersom jag inte tog en dusch igår så blev det en idag.



Än så länge funkar denna metoden jävligt bra, ska väl nämnas att det är ju mycket tack vare medicinen som detta ens har en chans att fungera.

Hittade en duschtvål som jag verkligen gillar, vanligtvis brukar vi köra på det billigaste vi hittar men nu tyckte jag att vi kunde unna oss nån som luktade gott. Det är kanske inte något höjdar märke egentligen, jag har då inte hört talats om dem tidigare, Family Fresh hetet den och doften är Spring Rain. Den inte bara luktar gott utan man blir så himla mjuk och len utav den, iaf jag blir det. Så den känner jag att jag varmt kan rekomendera.



Dansa

Den senaste tiden har jag tänkt rätt mycket på att få dansa.

Minns när jag dansade Chachacha med Pollan, visserligen var det bara tjejer så jag fick lära mig karlarnas danssteg. Men det var riktigt roligt måste jag säga och jag saknar att dansa, chachacha speciellt var himla kul.

Tror det dessutom skulle kunna vara himla bra konditions träning för mig.

Men jag tror jag får nöja mig med att gå på gym ett tag. Ska ju börja gå iaf en gång i veckan nu är det tänkt och det ska bli himla roligt, har saknat det sjukt mycket. Så får man väl se vad som händer efter det.

 


When she was young.

Per har gått till jobbet och jag är åter ensam hemma med vovvarna.

Det som glädjer mig är att det är fint väder ute och ny städat i lägenheten så man kan njuta av solens strålar riktigt mycket. Blir väl att små plocka lite saker här och där tänkte jag och försöka få tummen ur att skura golven igen så dom blir skurade denna vecka oxå.

Skulle behöva rensa lite i studion då det ser ut som ett bombnedslag där inne, inte roligt.

Imorgon så ska jag hem till Sara igen, det ser jag verkligen framemot. Ska bli himla roligt att få komma hemifrån lite och sedan är det ju dessutom himla kul att umgås med henne, hon är en riktigt härlig vän.

Per och jag ska dessutom försöka hinna med att åka och panta på morgonen så vi blir av med sopsäckarna, dom tar ju lite plats så att säga och snygga är dom ju verkligen inte.

 


When you

Har haft en riktigt trevlig helg måste jag säga med mycket roligt som hänt.

Det har väl kanske inte varit så jätte stora grejer egentligen men har umgåtts med vänner och haft så jäkla skojjit så det känns lite ledsamt att helgen är över.

Idag har jag gjort lite nytta iaf, städat ut den mesta panten ut förrådet och passat på att dammsuga och kasta massa skit som var där. Kom upp i 5 svarta sopsäckar med pant, det finns så det  blir en till men har inget bra ställe att ställa det på riktigt.



Ska försöka ta mig i kragen att dammsuga resten av lägenheten oxå tänkte jag, så snart dammsugaren har svalnat lite. Vi måste verkligen få tummen ur att åka och lämna igen den för den funkar ju inte som den ska och inge roligt att dammsuga och vara rädd att den ska explodera eller ta eld eller ja vad som helst.

Till min stora förvåning lyssnar jag inte på Spotify utan den vanliga media spelaren på datorn. Känner jag saknat en del låtar som inte finns att hitta på spotify så måste lyssna lite på dem ett tag. Härligt med musik.



Är klassträff i Maj uppe i Sundsvall. Skulle vara roligt att gå och se folket men jag undrar hur många det är som verkligen kommer. Samt att det blir ju jäkligt svårt med hundarna, speciellt med tanke på att det var på en fredag. Himla dum dag måste jag säga, speciellt med tanke på att många är utspridda i landet och har jobb som lär sätta käppar i hjulen för en eventuell resa. Plus att det är ju ett företag som arrangerar detta och därför dras många skolor ihop, inte riktigt samma grej anser jag. Skulle vara roligare om det bara vore klassen eller eventuellt niorna som gick ut då på vår skola.


Fotosession

Sent i November hade jag en session tillsammans med modellen Jenni och fotografen Rebecka hemma hos mig i studion.

Rebecka hade en idée med denna sminkningen som hon gärna ville få testa att köra i en studio och eftersom det var lite kort varsel bland annat har jag för mig så var vi hemma hos oss.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Vi kom överens om att köra tillsammans och båda 2 skulle fotografera och medan den ena fotade assisterade den andre.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Har dock tagit lite lång tid att få till bilderna. Men nu har jag ordnat upp dem idag här så nu är dom klara och ska väl upp på modellbilder.se sedan är det tänkt.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Det var väldigt roligt att fota henne måste jag säga. Det tog dock rätt lång tid att få på allt sminket, fast det var rätt faschinerande att titta på måste jag säga.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Först körde vi med bara sminket men efter ett litet tag bestämde vi oss för att börja kladda färg på modellen, eller droppa är nog mer korrekt. Blev lite läckert måste jag säga.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

När färgen torkade till lite så kom vi på den roliga idéen att det går ju att spruta lite vatten på henne så att sminkningen börjar rinna.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Sedan fick jag finalen så att säga, jag hade kommit på att jag ville hälla vatten över modellen och se hur det blev med sminket.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Man kan lungt säga att vi hade en himla rolig kväll i studion.


Modell: Jenni W                                                 Foto: Jag

Jag känner mig himla nöjd med bilderna och det var jäkligt roligt att få fota lite lack dessutom, även om det blev ruskigt halt inne på badrumsgolvet sedan.

Är himla sugen på att fota mera lack. Men så länge får ni gärna kommentera dessa och säga vad ni tycker.




Längtar inte

Nästa fredag är det dags igen, bilen ska på besiktning och jag kan inte påstå att jag längtar.

Till att börja med hoppas jag att den går igenom så den inte ska måsta in på nå verkstad igen, känns som det lagts ut löljligt mycket pengar på den som skulle bli en billig bil.

Men jag tror att den gör det faktiskt för det är redan så mycket som är fixat på den så man tycker ju att det borde inte vara något mer nu. Det jag är rädd för att dom ska kommentera på är ratten, just att den inte har ett stilla läge så att säga.

Förra gången sa dom att det berodde på ett glapp men det glappet har dom fixat nu och det är fortfarande så på ratten, men ja den gick ju igenom förra gången så får hoppas den gör det igen.

Besiktning tror jag är det jobbigaste med att ha en bil.

 


Kan inte släppa

En del tankar är svåra att släppa måste jag säga och att inte tänka på dem går ibland bara inte.

Just nu satt jag och tänkte tillbaka lite på livet man levt och det inkluderar ju även en del ex och Pelle speciellt poppar då upp i huvudet på en. För att sammanfatta är han nog det ex som haft störst inverkan på mig, på gott och ont.

Men jag kan inte sluta tänka på och oroa mig för vad som egentligen hände den där gången då vi drack vin hemma hos honom. Visst jag är lättpåverkad av alkohol men efter ett glas och 2 små shots ( som bestod av 50/50 kaffe och galliano ) så var jag så gott som helst utslagen.

Det leder till att jag däckar rätt snabbt och vaknar några timmar senare upp i hans säng. Då hade han burit in mig dit och klätt av mig och bäddat ner mig. Men då var jag för naiv att ens tänka tanken att han skulle kunna ha gjort något men nu när man är äldre och tänker tillbaka så funderar man ju lite på vad i hela friden det var jag drack egentligen och om han lagt något där i. Plus att så pass vet jag om han att han skulle kunna göra lite vad som helst medan man var däckad.

Jag vet att han höll på med mig när jag däckade och det lär inte ha gjort att han slutat. Sedan kommer det ju en annan tanke som jag inte riktigt gillar och det är ju att han hade datorn alldeles där i soffan och minns jag inte helt fel hade han en webcam. Vill egentligen inte tänka på detta för jag menar tänk om han filmade eller något sådant, det skulle inte helt förvåna mig om jag ska vara ärlig. Dock är det skrämmande.

Jag är iaf extremt glad att han inte lyckades övertala mig till att sluta med ppillren och bli gravid som han tjatade ganska friskt om.

Och jag är väldigt glad att jag aldrig träffade honom när jag var i Stockholm hos Marias mormor. Törs knappt tänka tanken på vad som kunnat hända om jag gjort det ändå. Har nog Marias mamma att tacka för det.

Idag tror jag att han är död, endera om cancern har tagit honom eller någon annan.. Men jag tror som sagt inte att han är vid liv. Det är kanske hemskt att säga men det är jag nästan lite glad för med tanke på de hot han kom med när jag träffade någon ny.

mjaja ska väl försöka tänka på något roligare nu tänkte jag men gött att få skriva av sig lite.



Spelande

Jag spelar en hel del spel, det blir lite extra mycket nu när jag har tråkigt på dagarna och inte så mycket annat för mig. Plus att det är ju ändå ett väldigt stort intresse som jag har och som delas med min man, vilket jag är glad över.

Jag har ganska bred smak när det kommer till val, ungefär som musiken. En bra låt är en bra låt och det gäller detsamma med spel. Sedan är det ju klart att det finns kategorier som man gillar mer än andra.

De sorters spel jag gillar mest är sådana som är baserade på inslag av exempelvis
- Wasteland
- Fantasy
- Strategi
- Bygg
- Rollspel
- Zombier

Det innebär ju inte att det är bra spel bara för att det finns med något av dessa, men det brukar ju helt klart hjälpa.

Något jag föredrar är möjligheten att få hitta på lite eget bus så att säga, just att man inte måste följa en specifik väg utan kan gå och göra sidouppdrag eller bara strosa omkring och utforska.



Ett spel som är helt underbart är ju Fallout 3, jag har inte spelat 1an men 2an tidigare och även det är ett superhärligt spel. Detta är ett Wasteland rollspel som handlar om livet efter katastrofen för att dra den korta förklaringen. Här har man möjligheten att lösa huvuduppdraget ganska snabbt om man nu vill det men det går oxå att hålla på i ett X antal timmar med allt möjligt annat. Det finns massor med uppdrag utöver huvuduppdraget och det går om man vill att bara ströva runt och upptäcka saker och ting. Hitta en massa fakta om tiden före katastrofen bland annat. Det är ju klart att det finns en del saker som man kan klaga på även i detta spelet men det är inget som jag anser förstör spelglädjen.



Ett annat spel som även det innehåller rätt stor frihet är Fable 2 som jag väldigt nyligen spelat. Det jag gillar med denna är att efter att man gjort huvuduppdraget innebär inte detta att spelet är slut utan man kan fortsätta på bäst man vill. Det är ett lite sött spel där man kan genom olika ageranden välja genom att vara ond eller god. Något som jag tyckte var himla roligt var att man kunde gifta sig och skaffa barn, även om man nu kan göra det med hur många som helst och min kvinnliga karaktär tillslut fött ca 20 ungar eller något liknande. Något som jag anser förstörde spelet för mig var att det känndes som det var på tok för lätt. I början går det lite segt att få ihop pengar till saker, men så snart man  börjar komma igång så rullar det på ganska snabbt. Men det är ändå ett charmigt spel med en ganska mysig story bakom sig.

Man kanske ska ta och köra om Fable 2 och testa spela ond nu när jag spelat klart Dragon Age. Eller om man ska försöka hitta något annat i spelhyllan. Få tummen ur och spela klart Neverwinter Nights som blivit lagd lite på is.

 


Sadface

Som nog många vet vid det här laget så är jag rätt känslig av mig, överkänslig kan så tyckas.

Detta för med sig både bra och dåliga saker såklart. Blir man glad så är ju glädjen oerhört stor men det samma gäller ju åt det ledsna hållet och det säger ju sig självt att det är lite mindre roligt.

Jag har dock vissa saker som jag är väldigt väldigt känslig kring, det är bland annat djur, "söta gubbar" och lite andra saker.

En sak som jag tycker är lite jobbig precis nu är att jag har så svårt för avslut, många gånger undviker jag att spela klart spel, hur mycket jag än är nyfiken på hur det slutar, just för att jag v ill inte att spelet ska ta slut. Upplevt liknande saker med riktigt bra serier på TVn, så oftast blir jag glad när kvalitén sjunker och programmet  blir sämre mot slutet för då känns det som det inte gör något.

Jag försöker tvinga mig att spela klart saker och ting, men ibland vill det sig bara inte.



Har precis spelat klart Dragon Age : Origins till vår Xbox360. Ett helt underbart spel som jag verkligen fallit för. Det är klart man upptäckt en del tabbar och så har man väl haft sina synpunkter på grafiken men utöver det älskar jag det spelet. Det är få spel som får mig så känslig som detta fått mig.

Men nu är det slut och jag är lite ledsen för det.



Sjunger och danser

Funderar på om man kanske skulle försöka sig på någon danskurs, vet inte om min fot skulle palla med det egentligen men jag vill verkligen dansa. Mycket för att jag vill bli smidigare ( vig är jag visserligen redan men kanske inte så smidig ) plus att det är ju väldigt bra träning.

Igår hade jag möte med mitt personliga ombud och min läkare på öppen psyk, det var ett återbesök för att se hur medecinen fungerar och hur vi ska göra framöver.
Eftersom det funkar bra så bestämde vi oss för att öka dosen med yttligare med 30 mg per dag, så kommer att börja käka 105 mg Strattera till veckan är det tänkt. Hoppas det blir ännu bättre, skulle vara så oerhört skönt med lite mer kom igång.



Fick äntligen min beställning kläder från UllaPopken igår. Att dom kom så sent är för att jag först satte så de skulle komma upp till mamma var det tänkt så jag hade lite fina kläder under jul, men så blev det icke. Fick dagen innan vi skulle åka hem ett brev om att paketet skulle komma fram dit upp 2 dagar efter att vi åkt hem. Eftersom det inte fanns något mer att göra fick mamma hämta ut det och skicka ner det och igår kom det äntligen fram.
Blusen jag beställt satt fruktansvärt mysko så den åker nog tillbaka, för så jäkla snygg var den inte och jag tänker inte betala 300 spänn för något jag inte kommer använda mig utav. Inte testat alla brallorna ännu men linnena speciellt älskade jag, dom var lite stora så urringningen på dem är lite djup men håller man bara koll på det så är dom himla härliga.

Fick även mina exemplar av tidningen Åter igår, 29 stycken. En tidning som handlar mycket om småbruk, självhushållning och en hel del olika metoder. Främst lite äldre metoder för att framställa lite olika saker, allt från korgar till stickningar till omhändertagande av djur och icke maskindrivna bruksredskap. En väldigt intressant tidning alltså, det är ju dom som driver det underbara forumet Alternativ.nu som man kan få mycket bra tips och råd på.



Så igår var en riktigt bra dag.

Idag, tisdag, är mindre rolig dessvärre då det inte händer speciellt mycket. Blir nog till att lyssna på musik eller kanske spela något spel och mysa med hundarna.

 


Helgen som varit

Denna helgen var rätt händelsefylld av lite olika aktiviteter, helg för oss är Fredag och Lördag pga Pers arbetsdagar.

Fredagen började med lite möten med mobila teamet och arbetsförmedlingen rörandes Pers jobb. Mötena gick bra och dagen avrundades rätt lungt och skönt med att spela Left 4 Dead 2 tillsammans och käka lite grönsaksdipp.



På lördagen sedan hade Peter och Regina bjudit in oss på spelkväll och lite mat. Vi drog dit med lite spel och dosor så att fler kunde spela. Jag chockade mig själv med att vinna hela 2 matcher i Bomberman, har aldrig någonsin vunnit det tidigare. Jag var en vinst ifrån att ta hem även en 3e match så då var det matdags. Vi hade gjort tacos, ja Peter och Per hade lagat det mesta av maten. Det droppade in lite folk titt som tätt så efter ett tag var vi ca 13 pers som satt och kollade på och spelade lite. Efter maten blev det lite Mario Kart 64 som vi sedan bytte ut mot Mario Kart wii.



Dessvärre var vi tvugna att gå hem efter ett tag då vovvarna var ensamma hemma och speciellt eftersom de senaste gångarna har inte antiskäll halsbandet haft någon som helst verkan på Ymer. Något som innebär att han skäller nästan konstant, verkligen inte bra och inte särskillt lyckat på kvällen speciellt. Denna gången hade vi testat något nytt dock, att ha dem i vardagsrummet så dom inte hör trappuppgången lika väl. Till vår stora förvåning när vi kom hem så visade det sig att han i princip inte skällt något alls och var dessutom tyst när vi kom hem. Vi avslutade kvällen med att fortsätta spela Left 4 Dead 2, dock blev det inte så länge eftersom Per hade jobb dagen efter.

Så det har varit en givande helg måste jag säga ändå.

 


Fotograferande och Modeller

Tänkte försöka att komma igång med fotandet lite nu igen efter att ha haft en liten paus.

Så det blir att jag söker lite modeller som kan ställa upp på lite olika idéer.


Modell: Elina K                                                Foto: Jag

Vill få min portfolio lite mer utökad tänkte jag, skulle väldigt gärna vilja fotografera lite mer extrema sminkningar och frisyrer. Så känner ni er manade att ställa upp så hör av er.


Modell: Sofie H                                               Foto: Jag

Är även väldigt sugen på att ta lite beutypics så att säga och även en del porträtt bilder. Vill även testa på att ta några par bilder, familje bilder och barnporträtt. Skulle vara roligt att testa på att fota lite andra djur är mina egna små hundar.


Modell: Carolina L                                                Foto: Jag

Så som sagt är ni sugna och kanske har någon idée så hör av er.



Tänka sig

Som de flesta som läser min blogg har jag under lite mer än 3 år kämpat för att få rätt till det som jag enligt lag ska ha rätt till, dvs Aktivitetsersättning.

Mitt personliga ombud har nu även sett till så det anmälts som systemfel till JO, något som jag fick reda på idag att även tidningarna här i Värmland åtminstone sett.

I rubriken står det visserligen att det handlar om psykiskt handikapp men det är ett neuropsykologiskt funktionshinder, men annars så stämmer det in.

Det är gött att det faktiskt uppmärksammas lite om jag ska vara ärlig.

HÄR går det iaf att läsa artikeln på VF.se, dom sa att det fanns i NWT oxå men kunde inte hitta något så vet inte om det bara är VF då som skrivit om det eller ej.

Jag är ju självklart tacksam över att det äntligen är över och man kan lägga det bakom sig, men det är bra att det uppmärksammas så det kanske inte händer någon annan.



Drömmar

Ibland är det irriterande när man går händelserna i förväg och drömmer sig iväg.

Så har vi gjort alla gånger när vi fallit för någon bostad, drömmarna kommer till liv och sätter iväg i sin egen fart och tar inte hänsyn till att det kanske inte är det lättaste att uppnå.

Vad jag pratar om är att börja planera hur man vill möblera och ha det när man flyttar in, eller om är väl kanske mer korrekt.

På den här lägenheten som vi sett så ser jag hur vi kan sätta upp staket runt tomten så man kan släppa hundarna lösa där, skulle aldrig ha hundarna lösa utomhus ( vare sig det är en inhägnad eller ej ) helt utan uppsyn ty man vet aldrig vad som kan hända. Plus att i trädgården börja kunna slita upp delar av gräsmattan för att göra plats för ett trädgårdsland.

Tänker på så mycket jag skulle kunna odla och även plantera en massa bärbuskar. Skulle vara så roligt att se min svartvinbär som jag nu har på balkongen hur den skulle ta sig om man satt den i jorden, under förutsättning att det inte blir för mycket av en chock av miljöombytet så den dör.

Så en egen trädgård är ju ett krav för ett nytt boende.



Noll till inget?

Det är vissa dagar som jag inte har någon som helst ork eller lust att sitta vid datorn och då blir det heller inget skrivet här i bloggen.

Idag har jag tvingat mig själv att skriva lite här så det inte är helt dött. Med detta inlägget blir det åtminstone 5 inlägg idag, alltid något.

Så vad gör jag då istället för att sitta här?
Svaret är inget alls, ja inget produktivt. Fast jag har sista veckan städat en del så kanske lite duktig har jag varit.

Nä nu har jag inget mer att skriva om.




Lägenhet

Igen har vi hittat en lägenhet som tilltalar oss väldigt mycket.

Den är verkligen himla fin och priset dom vill ha för den är inte så farligt, det som är mindre kul är ju då hyran som tillsammans med ränta och ammorteringar och sådant hamnar på ca 8000 kronor.

Detta är en 4 på ca 100 kvm, men den har trädgård och ligger bra till.

Vi håller på att prata om det iaf. Pga hyran har vi lite svårt att komma fram till något, för samtidigt som vi vill så blir man lite orolig att vi kanske inte skulle klara av riktigt den hyran.

Det visar sig väl vad det blir med detta.

 

 


Dagens Bild.

Detta får bli dagens bild.

Varför? Jo för att jag verkligen älskar den.


Modell: Syrran ( Emelie Eklund )                          Foto: Jag

Nu är ju detta en rätt oseriös bild egentligen men jag gillar den av just den anledningen. Den ger en verkligen en gott skratt. Detta är då min underbara lilla syster för dom som inte vet det sedan tidigare.




Det som varit och det som komma ska

Tänkte göra som alla andra och göra någon form av lista på året som varit och vad jag hoppas och ska sträva mot i det kommande året. Hur jag ska göra detta vet jag inte riktigt men det blir säkert bra, hoppas jag.

Tror det får bli en det bästa lista eller om man kanske ska härma joppe och göra en plus/minus lista istället eller så kanske man ska göra en fotolista. Nä jag vet inte riktigt, detta blir som det blir.

Året 2009

Året har bestått av upp och nedgångar som alltid, endel större än andra.

Januari
- Började med att vi åkte hem från Sundsvall efter förra årets firande.
- Handlade lite mer möbler och ordnade till lägenheten så den känndes mer som vårt hem.
- Testade att fota en del i studion och försökte lära mig ljuset lite.
- Besökte Campilios för att titta på vilken hund som skulle bli vår.
- Läste en hel del i Den ödesdigra knappen, en mycket underhållande bok.
- Per påbörjar sin provanställning på Cellen.
Fotade:
Sofie H, Sara O, Rita, Lotta.

Februari
- Loke opererade bort pungkulan som låg i magen ( hans kryptorschism ).
- Vi fick komma och hämta Ymer från kenneln.
- Per överaskade mig rejält med att faktiskt köpt en present ( en oerhört fin sådan ) på alla hjärtans dag.
- Besiktning, dvs mindre skoj eftersom bilen inte gick igenom.
- Var upp till Torsby för att kolla lite inför en eventuell Gastric Bypass.
- Möblerade om lite igen.
Fotade:
Sofie H.

Mars
- Blev en del rollspel.
- Jag fyllde år och och blev lite nojjig över min ålder.
- Träffade Anna en hel del.
- Skaffade äntligen en kökssoffa och även den lilla kameran.
- Mamma, Göte, Pappa, Gunilla och syrran kom på besök till min födelsedag.
- Blev oerhört överaskad och glad över att Carolina kom på min födelsedag med en paj och grattade.
- Börjat så en del.
Fotade:
Carolina L.

April
- Fotade mina första gravidbilder på underbara Sara.
- Ännu mer rollspelande.
- Fortsatt med såendet till det som ska fylla balkongen.
- Anna och Peter B kom över och gjorde en liten överaskningsfest. Himla roligt var det.
- Testade att bara äta nutrilett ett tag.
Fotade:
Sara S, Rebecka B, Carolina L, Anonym.

Maj
- Testade lite nytt i studion.
- Blev ännu mer rollspel.
- Blev lite shopping på IKEA.
- Warhammer kampanjen kom igång.
- Började bli riktigt varmt ute.
- SvartLisa gick bort, vilket fortfarande gör mig ont.
- Per fick veta att han troligen inte skulle kunna vara kvar på jobbet.
- Per fick äntligen börja testa lite medicin, Concerta.
- Terese och Daniel gifte sig.
Fotade:
Per.

Juni
- Per fick jobb igen.
- Lina klippte både Per och mig.
- Jag fick hem Sims 3.
- Min hibiskus blommade för första gången.
- Blev en hel del att umgås med vänner.
- Var och tittade på platsen där giftemålet jag skulle fota skulle äga rum.
- Fick hem en hel del Warhammer.
- Blev en hel del rollspel.
- Jag fick ny medicin att testa, Strattera.
- Fick äntligen ett medelande från kammarrätten att dom skulle börja kolla min överklagan.
Fotade:
Emma och Frasse, Möhippa, Lina.

Juli
- Fick nya hörlurar och mic av syrran till datorn så jag kunde prata med henne över Skype.
- Per och jag firade att vi varit tillsammans i 7 år och gifta i 6 år.
- Blev en del målande av Warhammer.
- Pappa och Gunilla kom ner på besök.
- Var och kollade på ett helt underbart hus, som vi dessvärre inte kunde vara med och bju på.
- Mamma köpte ostbutiken.
- Vi fick äntligen ner badkaret i källaren.
- Per började praktisera på det nya jobbet.
Fotade:
Rebecka B.

Augusti
- Fotade mitt första bröllop som jag fick betalt för.
- Per blev provanställd på det nya jobbet.
- Kalas för att Per fyllde år.
- Fototräff i Mariebergsskogen med en del modeller och andra fotografer och även en Make up artits.
- Pers mamma kom på besök.
- Det blommar för fullt ute på balkongen.
- Skaffade antiskällhalsbandet till Ymer ( den blåser vatten på honom ).
Fotade:
Bröllop, Fototräff.

September
- Fick skördat en del utav det som jag odlat på balkongen.
- Jag testade att börja videoblogga.
- Skulle få börja kursen inför Gastric Bypass men valde att tacka nej till operationen.
- Var på lilla Angelinas dop.
- Bilen fick in på verkstad igen.
- Skaffade oss äntligen bra mobiler, Iphone 3 gs.
Fotade:
Angelinas Dop, Elina K.

Oktober
- Fixade min nya logga.
- Fick håret färgat och klippt utav Lina.
- Var på Halloweenparty hemma hos Ida och hade riktigt riktigt roligt.
- Fick åka till sjukhuset med snälla Anna som verkligen ställde upp, pga kraftiga blödningar.
- Vi bestämde oss för att  vi ska till sommaren 2010 göra en Zombiefilm, om vi kommer ihåg det dvs..
- Vi fick en del i arvet som mor fått från en släkting i Usa.
- Skaffade mig äntligen en ny hårddisk på 1,5 TB.
- Vi var och besökte Tranhems gårdsbutik och köpte lite fint kött.
Fotade:
Ingen.

November
- Fick hem träningscyckeln.
- Hjälpte Peter B att träna en del på muskler inför ett prov, var sjukt kul.
- Fick mitt "nya" objektiv.
- Spelade igenom en hel del spel tillsammans med Per.
- Fixat med en hemsida till mammas ostbutik.
- Fick äntligen dommen från Kammarrätten.
- Träffade på en rolig filur på Xboxen när jag spelade Magix online.
- Fick iväg en ny ansökan om Aktivitetsersättning.
- Blivit lite rollspel.
Fotade:
Ingen.

December
- Blev lite julpyntat detta året med.
- Blev lite rollspel ändå.
- En hel del myskvällar.
- Åkte äntligen hem till Norrland och familjen.
- Blev lite julbak tillsammans med Anna.
- Fotade mina första barnporträtt på lilla Angelina.
- Lite julmiddagar.
- Fick äntligen pengarna från Försäkringskassan.
- Beställde lite nya byxor, dock kom dom något försent.
Fotade:
Angelina, Jenni, Syrran, Pelle, Sanna, Familj.

Året 2010

Mina mål och önskningar
- Fortsätta gå ner i vikt.
- Nytt och rätt boende.
- Börja ställa ut Ymer.
- Börja åtminstone träna Spår med iaf Loke.
- Sluta med Pepsi och dricka överhuvudtaget, men först och främst koffein.
- Åka och hälsa på vänner och familj som spritt ut sig i Sverige.
- Att fixa ett nytt objektiv, en 50mm närmare bestämt.
- Läsa mer.
m.m.

Väntar på
- Svar om den nya ansökan rörandes Aktivitetsersättning.
- Samtalshjälp från Vuxenhab, bland annat.

Det blev lite iaf blev det men orkade inte vara så jätte noggran med allting, så det fattas säkert en del saker som hänt och gjorts på några månader.




Äntligen Norrland

Det var himla skönt att äntligen vara framme, det är ju trotts allt ungefär 60 mil resan består av så det är gött att få sträcka på benen så att säga.

Syrran var redan framme och hade bosatt sig i kontoret, Per och jag skulle få bo ute i Bagarstugan var det tänkt. Jag har alltid tyckt den är lite smått otäck men det gick hur bra som helst och var faktiskt himla skönt att sova där ute så man slapp med allt stök i köket på mornarna.


Bagarstugan.

Dagarna innan julaftonen så tog vi det ganska lungt och hjälpte till så gott vi kunde. Per hade fått äran att laga julmaten eftersom mor inte hade tid då hon behövde jobba i butiken, något han gjorde lysande bra ska tilläggas. Syrran och jag fick klä granen, blev riktigt bra tillslut.

     


Julgranen.

Under julaftonen var syster och jag först med mor till butiken för att hjälpa till och jobba lite i julstressen.Vi kom hem strax innan att Kalle skulle börja och då kom även min moster Karin ( Motta ) och vår kusin Per på besök tillsammans med kusinbarnet Sanna. Det var himla roligt att fira jul tillsammans med dem måste jag säga. Det blev så otroligt god mat i gott sällskap samt en hel del att dricka. Syster och kusinen blev ju lite påverkade kan man nog kalla det. Vi hade otroligt roligt och det skrattades något enormt mycket, på kvällen sedan kikade vi lite på TV och tog igen oss lite efter all mat.


Julmat.

     


Kusinen Per och Syrran.

       

Dagen efter så for vi ner till Pappa och Gunilla där vi firade lite en andra jul. Vi spelade plump som vi alltid gör när vi är på besök, alltid lika roligt att försöka klå pappa. Plus att far bjöd på sin otroligt goda Spagetti och Köttfärssås, som är bland det godaste. Vi blev kvar där nästan hela dagen, sedan när vi skulle upp igen fick vi låna bilen ( eftersom syrran ändå skulle ner igen dagen efter ). Jäklar vad det blåste på vägen upp.


Goaste pappa.

     

Efter jul blev det några lite lugnare dagar, bland annat åkte vi till Birsta för att kolla läget och blev även en sväng in till Sundsvall. Givetvis gick vi och åt på Biteline, som är ett måste varje gång vi är uppe i Norrland. Blev även ett besök hos mormor som blev väldigt glad att vi kom och kollade till henne lite. Syrran och jag hade även en liten fotosession en utav dagarna. Men det blev mest rätt lungt eftersom vi inte hade någon möjlighet att ta oss någonstans utan att åka taxi.


Sötaste syster.

     

På nyår fick Per återigen laga maten och jag åkte med mamma till butiken igen för att hjälpa till. Då fick jag även träffa Jessica som jobbar där åt mamma. Himla go tjej måste jag säga. Det var roligt även om det var lite lugnare än vad det var på julaftonen, så jag fick chansen att testa på kassan lite mera och försöka lära mig den, dock är det ju inte så svårt om jag ska vara ärlig.

När vi kom hem så gjorde vi oss iordning innan gästerna skulle komma. Nyår firade vi tillsammans med Benka och Lotta, Linda och Peter. Det var himla kul och  Per hade lagat så gudomlig god mat, efterrätten var speciellt god. Hallon Pannacotta med lakrits gele till, självklart gjorde Per både pannacotta och gelen själv. Det bjöds på en hel del att dricka så folk blev lite påverkade igen, dock inte vi "ungdommar" denna gången. Vi tog det ganska lungt. Vi skålade in det nya året och det blev en hel del prat efter det. Var ute en runda och kollade lite på raketer som grannarna sköt, dock var det inga egna i år tyvärr. På kvällen fick Linda komma och hämta sin mor och far med Norrländsk fylletaxi ( en av deras traktorer ). Var ett lyckat nyårsfirande.

 
Nyårsfirande.

       

 
"Lite" att dricka var det, längst till höger är efterrätten Per gjort.

Sedan var det i princip dags för oss att åka neröver igen, vilket alltid är lite jobbigt. Klart man längtar hem till sitt och sina vänner men samtidigt så har ju Norrland sin plats ens liv oxå. Så det var med minst sagt blandade känslor det bar av neröver.
Denna gången var det mor som körde. Vi stannade till hos Pers mamma igen för lite mat och så att han fick umgås lite mer med henne. Dock var det ganska snöigt ute så vi kunde inte stanna så länge utan behövde ge oss av igen snart så mor skulle orka hela vägen.

 
Påväg neråt i landet igen.

     

Väl hemma igen så tog vi det lite lungt och lade oss rätt så tidigt då mor skulle upp och köra hem igen dagen efter. Ville att hon skulle kunna stanna någon dag iaf men det gick tyvärr inte.

Men nu är vi iaf hemma. Har inte riktigt orkat fixa till ljus och färger på någon av bilderna riktigt så ni får ta dom som dom är och dom är tagna med både den bra och den dåliga kameran.


Det kommer mera

Ids inte riktigt skriva alla inläggen just nu känner jag.

Ska sätta mig och vara lite social med vovvarna istället, men jag ska ge er mer uppdateringar här sedan. Kanske i morgon om ni är snälla.

Här kommer iaf en bild på min söta syster som vi fotade nu när vi var uppe.


Modell: Syrran ( Emelie Eklund )                               Foto: Jag

Syrran och jag passade på att fota när vi ändå var där båda 2. Det blev en del seriösa bilder och en del mindre seriösa, men roligt som bara den hade vi. Kommer komma lite fler bilder från det med är det tänkt.

Är ni så nyfikna att ni inte kan vänta kan ni alltid kolla in på min bilddagbok där jag uppdaterat alla dagarna.




Resan upp

Det började med att min käre lille far och Gunilla kom ner till oss på Söndagen ( den 20e Dec ) för att köra oss uppöver landet inför julfirandet.

Dom kom fram hit på eftermiddagen och var lite slitna efter den 60 mil långa färden. Vi satte oss och tog det lite lungt och kollade på TV så dom fick slappna av lite, bjöd på lite Lussekatter som jag bakat med Anna. Dock märkte ju inte Per att det var metall i det som förslöt påsen så den började brinna lite smått och därefter hade lussekatterna tydligen fått en viss smak av rök i sig.


Pappa och Gunilla.

Vi hade även lite ost och kex som vi bjöd på.

Vi stökade undan lite i studion då dom skulle ha sin madrass där inne var det tänkt och såg till att fylla den med luft och bädda den så dom bara kunde gå och lägga sig sedan. Blev en rätt tidig kväll eftersom vi hade en lång tur framför oss dagen efter.

Klockan 10 på måndag morgon bar det av mot norr. Ymer som inte är helt van att åka bil och som dessutom inte gillar det protesterade högljutt, länge. Dock efter kanske halva resan så blev han tyst och somnade.



Vi gjorde ett stopp i Ludvika så att Per fick träffa sin mamma såhär lite innan jul och så att vi fick en liten fikapaus. Det var himla trevligt och gott att få något i magen. Efter ett tag så fortsatte vi uppåt igen och gjorde ett fikastopp till i Alfta.

Det var himla gött när  vi väl kom fram till mor och Göte och fick kliva ur bilen och gå omkring lite, tyckte dock synd om Pappa och Gunilla som skulle åka i ca 5 mil till för att komma hem till sig.



En kväll i goda vänners sällskap.

På lördagen den 19e December hade jag och Anna bestämt oss för att efter att vi haft nördmöte rörandes Warhammer turneringen skulle hon och jag hitta på lite bus.

Joppe var shysst och gav Per skjuts hem så jag inte behövde åka hem med honom och tillbaka igen.


Goaste Anna.

Vi satte oss och pratade lite och jag fick vara med på ett hörn när dom skulle äta mat. Dock hade vi nyss ätit så jag var inge hungrig så det blev 2 kalla korvar och lite potatissallad för min del bara. Men det var iaf väldigt mysigt tyck jag.

Efteråt bestämde sig Peter för att åka hem till oss istället för att göra det han egentligen tänkt. Så Anna och jag fortsatte att prata sådär som flickor gör. Blev dock himla stolt över henne när hon gick med på att testa lite spel till Xboxen. Blev Resident Evil 5. Jag måste säga att jag tycker det gick riktigt bra för henne och var roligt att spela med.



Efter några timmar började vi känna oss lite hungriga igen och så gjorde även våra karlar, samt att vi blivit väldigt sugna på att spela lite sällskapsspel. Men det är ju roligare om man är fler så vi bestämde oss för att ringa våra män och höra om dom ville spela lite med oss. Det slutade med att vi kom överens om att dom skulle åka och handla lite och åka förbi Burger King så skulle vi åka förbi mAx ( vi ville ha mat från olika ställen ) och sedan mötas upp hemma hos oss.


Peter och Per.

Det blev en himla rolig kväll med mycket skratt och lite flum. Vi spelade Kampen mellan kvinna och man. Första rundan vann jag och andra vann Peter.

Himla rolig dag.




Tillbaka igen

Då var man tillbaka igen och så ska jag försöka återuppliva bloggen tänkte jag.

Håller just nu på att lägga in bilderna från Norrlandsvistelsen på datorn. Med min bra kamera blev det ungefär 1500 foton och med den lilla så blev det inte riktigt 400. Blev rätt lite i år, men man kanske kan skylle lite på att man haft annat för sig?

Det kommer bli ett par stycken inlägg som kommer att handla om strax innan vi åkte upp tills idag hade jag tänkt, sedan vad jag ids göra är ju en annan sak.


F.V: Ymer, min kusin Per och syster Emelie som hade väldigt roligt framför kameran.

Här är iaf ett litet smakprov, kanske inte så spännande men det är iaf något tills jag får tummen ur och skriva resten av inläggen.

 


RSS 2.0