Roligt

För dom som inte kollat dessa så rekomenderar jag er att göra det för ett riktigt gott skratt.


Loldogs
för roliga hundbilder


Lolcats
för roliga kattbilder





Ring my bell

Nu har Lina varit här och gav mig väldigt fin färg samt toppade mitt hår.

Ida var även hon med och kollade nyfiket på. Känns som det blev riktigt bra och jag känner mig himla nöjd med färgen, det är ju bara att man ska vänja sig vid att man ser annorlunda.

Jag ska bara vänta på att det torkar så ska jag lägga upp en bild på hur det blev.

Så ni får ha lite tålamod.

 


Klippediklipp

Idag, snart, kommer Lina och fixar min frilla.

Jag hoppas jag passar i färgen, blir nog nästan lite ledsen annars. Men jag tror det ska bli bra.

Här kommer en före bild.



Det kommer läggas upp en efter bild sedan såklart.





7

Vet inte om det är pinsamt eller om det är bra.

Jag har lyckats idag igen ( gjorde det igår med ) att skriva hela 7 inlägg. Alla kanske inte är av någon speciell vikt, men det kan vara roligt att läsa ändå.

Nu ska jag iaf göra något annat än att sitta och skriva här.


 

 


Halloween

Då var det dags igen för Halloween där vi minns våra nära och kära som gått bort och barn tigger godis.

Läste nyss på Sofie och Eddies blogg om Halloween firande den 31a på ArkenZoo där den bäst utklädda hunden kan vinna. Riktigt vad vet jag inte och bryr mig faktiskt inte så mycket utan tycker mest det låter som en himla rolig idee. Även om jag är emot att klä upp djur om dom inte är i behov av det ( som vinterkläder på en del hundar ).



Funderar på om vi skulle ta oss iväg dit och isådanfall vad i helafriden man skulle kunna spöka ut vovvarna till och om dom kan hålla sig i skinnet när det är en massa andra hundar där. Kanske om man har vattenpistol med sig som dom lugnar sig lite iaf.
Men dom behöver ju denna formen av social träning med och får man bara koll på Loke så brukar Ymer vara rätt lugn.

Vi får se om vi drar oss dit, vi ska ju ändå kika på burar till bilen så man kanske kan passa på då.

På kvällen är det iaf partay hos Ida och Erik så vi tänkte dra dit, dock vad vi ska klä ut oss till är fortfarande inte säkert. Det visar sig väl, skulle ju vilja vara lite mer utklädd än vad jag var sist. Det var rätt tråkigt och fantasilöst.

Tycker dock det är himla synd att missa traditionen när vi åker ut på kyrkogården och tänder ljus på gravarna med mor och mormor.





Gårdsbutik Tranhem

Lena visade mig här tidigare en super härlig butik.

Det är en liten gårdsbutik som heter Tranhem, dom har egna slaktare och styckare så det är ingen mellanhand, djuren slipper längre färder och man kan se att dom har det bra där.

Dom säljer alltså eget slaktat och uppfött kött m.m. av Nöt, Hjort, Gris, Häst och Älg. Dom har även ägg, ost och lite gott och blandat.
Dom skär upp det du vill ha så du får precis den vikt du önskar, köttfärsen maler dom när du beställer.


Gullan, en av mamma och Götes kor.

Det är ju lite dyrare än i affärerna men kvalitén är ju så långt ifrån densamma som från det du hittar på Ica exempelvis. Det är ju inte det finaste köttet som når ut i affärerna direkt utan det behåller bönderna oftast själva eller så går det till restauranger, så här får du fin fint kött.

Funderar på om vi skulle åka dit på fredag och kanske köpa nån fransyska eller så, skulle vara gott att ha under helgen.

Men jag vill bara göra folk medvetna om denna butik.





BystHållare

Lina skrev lite om att hon skulle kolla BHar idag och det är något jag med skulle behöva göra.

Mina bygelfria är ju så fula och trasiga så det är tragiskt. Så jag tog och kollade in lite på UllaPopken.se då dom har stora storlekar och storlekar där man får plats med behagen när man har lite större. Hittade ett par stycken bygelfria som jag blev väldigt intresserad utav och som fanns i min storlek.

     

Men tänkte iaf tipsa om www.UllaPopken.se.




Du är min man.

Han, min underbara man, är bara för söt.

Tanken slår en hur lycklig jag är egentligen som har fått denna ljuvliga karl.

Gud så jag älskar min egna Per.




 

 


Det verkar så..

Idag har jag varit iväg lite med mitt personliga ombud, en helt underbar person kan tilläggas.

Vi pratade lite om aktivitetsstödet bland annat och vad det verkar som har jag räknat eller ja rättare sagt trott fel, rätt fel dessutom.
Verkar som om det kommer vara betydligt högre än vad jag ens vågat hoppats på. Nu ska man ju inte ropa hej förrns man är över bäcken. Men om nu detta stämmer så kommer det kunna göra själva klumpsumman nästan 2 gånger så stor som jag först trott.

Plus på detta så är det ganska troligt, dock inte säkert, att jag kan få det beviljat så jag fortsätter få bidrag i kanske upp till 1,5 år.

Vi ska ju även söka bostadsbidraget som finns att lägga till på detta, ska även gå att söka för aktiviteter som att gå på kurser eller gym eller liknande. Men jag är inte säker på om jag vill det om jag även skulle få boendebidraget, känns som man skulle få mer än tillräckligt då och jag vill inte riktigt ha för hög inkomst för jag vill inte vänja mig vid att ha det gott ställt.

Klart jag inte vill vara fattig men speciellt rik vill jag inte heller vara. Jag är livrädd för att vänja sig vid att ha pengar och sedan så  blir man av med någon inkomst så det blir svårt ekonomiskt igen. Fast det är klart, med en bra inkomst så kan man ju spara desto mer till sådana regninga dagar.

Men ett medel skulle sitta fint. Att vi tillsammans kanske får in 20 000 - 25 000 i månaden tycker jag känns ganska lagomt för då har man pengar till räkningar, amorteringar och så samt möjligheten att spara och att unna sig.
Fast vi lever ju inte så dåligt på de 13 000 vi har numera i månaden heller egentligen.

Egentligen är det himla tråkigt med inlägg om pengar, men jag tycker det är intressant och jag älskar ju att räkna och att beräkna.




Frustration

Känner mig så förbannat frustrerad.

Jag blir så stressad över att det inte händer något, ja nu börjar det ju äntligen rulla lite visserligen. Men det känns som man bara pratar och pratar om företaget men det händer aldrig något på den fronten. När man dessutom ser hur andra startar upp sina företag blir jag lite avundsjuk.

Det är ju självklart att man är glad för den personen som startar som kommit till den punkten i livet och verkligen fått igång det och det är ju en viss beundran ändå. Men jag kan inte hjälpa att bli avundsjuk att dom fått igång det och inte jag.

Men försöker intala mig själv att istället för att bli deppig så bli arg på mig själv och försöka få lite mer kämparglöd, även om det är svårt just nu när jag saknar energi och ork.

Jag hoppas att kunna komma igång nångång, men samtidigt så är jag så jäkla rädd. Även om jag vet att jag inte kommer dra på mig några direkta kostnader för uttrustning.

Men men..

Man kanske skulle kolla vad det kostar att få privat hjälp från Almi så man kommer igång på rätt sätt.





Föräldrar

Det finns alla sorter, bra som dåliga.

Jag måste ändå säga att jag anser att mina är ruskigt bra och det inte bara för att det är min mor och far utan jag vet att även många andra har mycket höga tankar om dem och dom är underbara personer.


Till Höger: Göte och Pappa. Till Vänster: Mamma och Gunilla.

Många tycker ju att dom båda är väldigt roliga och sköna individer. Det glädjer mig och det gör mig så glad att Per kommer så bra överens med dem.
Det enda som är lite sorgligt, men fortfarande bra på sitt sätt, är att han ser ju upp till min far i princip mer än sin egen. Är ju glad att han tycker så mycket om min far men tycker ju det är synd att han inte har en bättre relation till sin egen.

Det är något som jag verkligen försökt förbättra, att dom ska umgås. Även varit på Per om att han kanske ska försöka hitta på något med sin bror så dom kan komma varandra lite närmre, för även där.. han står min syster närmre och hon känner honom bättre.

Men jag hoppas det blir bättre.


Från Vänster: Göte, Mamma, Gunilla och Pappa.

Men det gör mig så ont att se vänner behandlas illa utav sina föräldrar, speciellt för att man kan inget riktigt göra. Ja, inget mer än att finnas där när det behovet uppstår.

Fast det är ju klart att man kan bli arg på snälla föräldrar oxå. Men man älskar dom ju inte mindre för det.

Jag älskar er så min underbara mor och far och även mina plastföräldrar, Göte och Gunilla.





Hårresande

På Torsdag ska jag ändra hårfärg, jag har dock inte bestämt mig riktigt för om jag ska säga vilken riktigt ännu eller om ni ska få vänta och se.

Givetvis är det den superduktiga Lina som ska fixa frillan på mig då jag är helt värdelös själv. Eventuellt om det behövdes så skulle jag även toppas, tror det är behov av det faktiskt. Var ju ett tag sedan som vi klipptes senast och jag vill få lite pli och kvalité på mitt hår.

Ska bli roligt att se om man passar i det, jag hoppas det för jag älskar verkligen den här färgen. Det är så otroligt vackert.


 

 


Kvällskvist

Dagen har gått rätt fort ändå måste jag säga.

Mina dagar brukar ju inte vara de mest produktiva, för att jag saknar ork men även för att Per jobbar och jag har så sjukt tråkigt. Det blir väl lite utav en ond cirkel skulle jag tro.

Men som kanske syns så har jag ju uppdaterat bloggen en hel del idag, tar igen lite för tiden som jag varit tyst.

Har även beställt hem en ny hårddisk:


1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 SATA II

Det vill säga 1,5 TB ( 1500 GB alltså ). Så nu ska det väl inte vara några problem med ytrymme på ett tag, vilket känns ruskigt skönt.

Sedan för ett litet tag sedan kom även Peter och Regina förbi en liten sväng och höll mig lite sällskap. Det var himla trevligt. Dom gjorde mat till sig lite innan dom skulle iväg och träffa en vän till henne.

Nu sitter jag här och lyssnar lite på musik och skriver.





TV

Nu har jag funnit den, vår nya Tv.

Okej, den är inte vår ännu och vi ska ju inte riktigt köpa den ännu. Men när det väl blir dags så blir det denna.


En LG 47LH3000.

Har varit fast besluten sedan 1- 2 år tillbaka att ska vi ha en platt så ska den vara 46" eller mer, denna som jag fann och föll för är 47". Det är kanske lite stort egentligen, men varför inte köra på stort när man ändå håller på?

Denna kostar 8300 kronor på det billigaste stället och den hade bra omdömen. Hittade en 52" oxå, men det känndes som det var för stort.

När det blir vette tusan, beror nog lite på vad aktivitetsersättningen kan tänkas hamna på. Men det är ju mycket annat som prioriteras före en TV.





Arvet

Nu kom jag på en sak som jag verkligen måste göra och arvet kom ju tack och lov extremt passande för det.

Köpe en ny hårddisk till datorn. Det är nämligen ungefär bara 400 mb kvar och det klarar jag mig inte långt på. Är rätt strandad där jag är nu med det här utrymmet, kan ju inte riktigt fota mer. Eller ja fota kan jag göra men inte ladda över bilderna på datorn.

Så jag ska tametusan ta och beställa en tänkte jag.

Detta var ett ruskigt onödigt inlägg, men va tusan.

 


Foto

Här kommer en av dom klara  bilderna från fotosessionen tillsammans med den vackra Elina.

Måste säga att jag blev ruskigt nöjd med dom.


Modell: Elina K                                         Foto: Jag

Denna är en av mina absoluta favoriter. Detta är från den andra sessionen.

Kan inte riktigt hålla mig så jag lägger in två till.


Modell: Elina K                                         Foto: Jag


Modell: Elina K                                         Foto: Jag

Nu får jag ge mig, men gillar dom här bilderna så mycket.





Zombie Film

Jag har tidigare pratat lite smått om en film som jag skulle vilja göra och jag vill fortfarande göra den, dock kräver nog det lite mer budget och det är inget som vi har. Och så mycket av en dröm att skapa är det inte så det får vara så länge.

Men i morse så kom Per på en jätte bra idée till en film som inte kräver så mycket till budget. Så vi bestämde oss för att vi ska nog försöka oss på att göra den nu till sommaren. Vi satt och pratade om detta nästan hela morgonen innan han gick iväg till jobbet.

Jag vet precis hur öppningsscenen ska vara, jag längtar så tills det att vi kan komma igång.

Vi behöver dock ha en kamera, en del kommer filmas med mobilkameror och liknande men en kamera behöver vara lite bättre.


Min zombie my little ponny tattuering ( som jag ska tattuera, detta var det enda jag hade på datorn som var Zombie som var mitt egna så det har inget att göra med filmen mer än att det är en zombie )

Det ska väl nämnas att det dock inte är någon action film utan kommer handla om ett par och deras överlevnad, i korta drag.

Åker vi upp till Sundsvall något då, vilket vi ska göra om det inte krånglar till sig som det gjorde i somras, så funderar vi även på att göra en till film där uppe, iaf börja på en. Men vi får se, fokus ligger ju på den första först och främst.

Vad det blir av det hela återstår att se.
Men ger en liten heads up att vi kommer behöva en del statister för zombier och så självklart paret som det ska handla om.
Så vill ni ställa upp på endera så är det bara att höra av sig.
Vi kommer ju inte ha någon möjlighet att betala i pengar utan alla som ställer upp får ju en kopia av filmen. Skulle den mot all förmodan bli såld så då blir det ju självklart att folk får betalt, dock är det väl inte något man ska hoppas allt för mycket på eftersom vi gör detta mest för skojs skull.





Hösten

Nu har det blivit höst igen och träden täcks av alla underbara färger. Jag gillar hösten, bortsett från så överdrivet mycket regnrusk är det nog nästan min favorit av årstiderna.

Luften är fräshare och man mår riktigt bra av att komma ut. Jag minns tillbaka till det att vi var mindre och var ute och gick. Vid ett torp uppe i Söråker regnade det "guldpengar" från en björk och täckte hela vägen. Det var så vackert.

Jag har haft en svacka, igen. Jag har inte haft några krafter riktigt för att göra något vettigt alls. När jag väl har försökt så har det bara inte funkat. Jag hatar verkligen att vara så trött, det är så mycket jag vill göra men det tar bara stopp.



Jag har bestämt mig att försöka satsa lite mer på djurfotografering och natur just nu för tillfället, iaf tills jag får tillbaka energi. För det är ju inge roligt att fota men sedan händer det inget med bilderna.
Jag hade hoppats att mina piller skulle hjälpa mig bland annat med min trötthet och brist på energi, det är ju inte bara pga att det är mörkare ute och just nu ( nu är det bara mer än vanligt ). Men det har dom inte gjort, snarare gör dom mig tröttare. Ska ta upp det med läkaren när jag träffar honom nästa gång och se om det finns något man kan göra, för det går inte att ha det såhär. Speciellt inte när pillrena ändå har en så pass liten effekt så är det inte riktigt värt det.

Det börjar hända saker även med min överklagan om Aktivitetsersättning nu dessutom. Vi fick nu senast ett utlåtande utav Försäkringskassan där dom medgav att jag faktiskt är berättigad till full ersättning. Var tvungen att läsa det ett par gånger för att vara säker på att jag läste rätt. Nu vet jag inte riktigt vad som händer, tror ändå att Kammarrätten ska fatta ett beslut. Vilken inte borde ta nå längre tid eftersom båda parterna numera står på samma sida. Ska bli intressant att se hur mycket det blir. Dock är det så pass i tiden att vi behöver ansöka på nytt för att kunna få fortsatt ersättning.
Jag har svurit tidigare på att får jag rätt nu så tänker jag inte söka något mer, men jag tror ändå att jag ska göra det, dock inte för pengarna utan för den hjälpen som man kan få.

På detta så kom äntligen det där Amerika arvet som vi väntat ett bra tag på. Det var ju mor som ärvde såklart men hon var snäll och delade med sig till syrran och mig, något som hon ska ha stort tack för.

Detta möjliggjorde bland annat att vi faktiskt kunde köpa den där trampcykeln jag pratat om samt ett överkast till sängen. Självklart är ju inte pengarna slut för det, men tar det lite lungt med dom och ska sätta undan en del hade jag tänkt.





Prestationsångest

Jag har den senaste tiden mått så dåligt över mitt presterande inom fotograferingen, jag känner att jag inte duger.

Okej, jag vet att jag inte är värdelös på det jag gör men jag skulle kunna vara så mycket bättre. Jag skriver inte detta för att få sympatier eller för att få kommentarer utan för att jag måste skriva av mig om det för det känns som jag ska explodera snart.

Det är så mycket jag vill ut och fotografera, speciellt porträtt bilder som är en av de kategorier jag brinner mest för. Men att få komma ut i naturen och fota skulle göra mig så gott, men jag känner mig instängd. Jag vet att jag får gå ut om jag vill, det är ju inget sådant, men det blir alltid sådana stora projekt bara av att kunna gå ut.

Jag förväntar mig inte att någon ska förstå detta, men för mig så är det inte att bara ta på sig jackan och skorna för att promenera ut, det krävs så mycket mer av mig. Sådant som jag tyvärr heller inte kan förklara riktigt.

Jag hatar min situation och jag hatar att vi inte fick tag i en möjlighet att köpa det där huset vi var och tittade på. Jag VET att det hade ändrat så mycket och tagit bort känslan av att vara instängd och även besvärligheten i många av de egentligen lättaste saker. Men icke.

Jag tror visserligen inte jag fått någon dålig kommentar angående mitt fotograferande en enda gång, men ändå så hör jag som en röst bak i huvudet som när jag tittar på mina foton ibland säger "men.. vafan kan du verkligen inte bättre? Är du dum eller?" Önskar jag kunde förklara varför jag känner så, för kunde jag det skulle jag ju oxå veta vad som är felet och börja jobba för att bli av med det.






Inriktning

Det känns som jag egentligen borde ha en inriktning på bloggen, fast samtidigt vill jag kunna skriva om det jag känner för och att ha flera bloggar, ja det kan jag nästan garantera att det inte skulle vara någon höjdare med tanke på hur ofta jag uppdaterar denna bloggen.

Är lite besviken att jag inte kunde uppdatera bloggen riktigt via min iPhone, jag kom in på bloggen men det enda fältet som inte fungerade att skriva i var just det med innehållet. Dvs där jag skriver just nu.

Men jag kommer nog iaf att lägga till ett par kategorier här för att hålla lite bättre ordning.






Jag ska.

Det funkade tydligen inte ens för mig att göra en videoblogg.

Jag vet inte riktigt varför jag drar mig från att sitta framför datorn och göra nyttigheter och att skriva i bloggen.

Bröllopsbilderna är klara och jag har fått den sista betalningen kring dem. Det var riktigt trevligt att jobba tillsammans med dom, det var ju riktigt trevliga personer detta. L var ju den jag pratade mest med och hon var ju verkligen supergo, så jag önskar dem all lycka här framöver.

Spelade rollspel både förra helgen och denna. Förra helgen blev det Fallout pen and paper och i fredags spelade vi lite smått impuls Dark Heresy. Var ruskigt roligt.

I lördags hade vi även möte för Warhammer Fantasy kampanjen som vi spelat. Vi bestämde att vi skulle avsluta och dom spelare med mest land skulle möta varandra för att utse en vinnare. Det blir jag och Henrik som ska mötas, jag lär få stor däng men ska bli roligt iaf. Kom även överens om att vi nästa månad ska dra igång en ny kampanj, denna gången med en liten vinst i potten.
Det kanske verkar rent av löjligt att spela och hålla på med, men man ska inte döma förrns man har testat själv ( är ju som att säga att en bok är tråkig och långdragen innan man läst den, eller säger att en tavla är ful innan man sett den ).



Har även börjat spåna lite på Magic, ja jag är en nörd för dom som inte visste det. Det verkar vara riktigt roligt.

I veckan var jag iväg till sjukhuset, Anna var så snäll och kom och hämtade mig samt skjutsade mig dit och inte nog med det, höll mig sällskap hela tiden. Hon ska verkligen ha ett stooooort tack som verkligen ställde upp för mig och för att hon är en sån fin vän.
Nu kanske en del av er undrar varför jag var iväg. Ja riktigt helt in på detalj vet jag inte om jag vill gå men kan säga som så, det var den där tiden i månaden, bara att det var kanske 9 - 10 gånger värre än vad det brukar. Dvs.. MYCKET.
Först spekulerades det i ett eventuellt missfall, men det uteslöts ganska snabbt eftersom det visade sig ( som jag hoppades och var rätt säker på ) att jag inte var gravid. Efter det blev det blodprov, blodtryck och även en gynundersökning ( något som aldrig är sådär jätte roligt ). Det känndes lite obehagligt först att läkaren var en man, men han var väldigt duktig och fick en att känna sig trygg.
Dom kom iaf fram till att det inte var någon fara men i och med mängden så skulle jag få lite medicin. Blev även ett till prov som vi fick gå till labbet för att ta, där dom tog ännu mer blod. Dock vad det testet var för glömde jag bort att fråga.
Vi var där i ungefär 3 timmar och Anna söt som hon är var med mig hela tiden och körde mig även hem sedan.

Per jobbar idag så jag sitter här hemma och saknar honom. Det är tomt när inte han är hemma.






Logga

Efter många om och men så har jag kommit fram till vad jag vill att företaget ska heta.

Photography Eve hade jag tänkt mig, jag har även skapat en logga som jag kommer börja använda numera på mina bilder. Känner mig riktigt nöjd.



Vad tycks?

Personligen så gillar jag den väldigt mycket, den känns stilren, enkel och den känns lite mer seriös än tidigare.




Nej

Det blir ingen lägenhet blir det inte.

Det var visserligen ganska väntat om jag ska vara ärlig, men det är klart att man till viss del hade hoppats. Dock blev jag inte så besviken som jag trodde jag skulle bli, så det kanske var lika bra att det inte blev något med den?

Vi funderar faktiskt på att eventuellt flytta uppöver landet istället, dock gör det så sjukt ont att lämna alla vännerna. Finns så många fina människor här som betyder så mycket för en, detta gör det himla svårt att bestämma sig för vad vi ska och vill göra.

Så det är inget som är bestämt ännu men vi överväger det starkt, för troligtvis ( inte helt säkert dock ) så kan jag få jobba hos mamma på deltid. Det är ju iaf något, det jag oroar mig över där är att lära mig alla ostar.

Det är så mycket att tänka på kring detta så man blir alldeles matt, men ja som sagt så det visar sig väl vad det blir.





Tankar

Tänker väldigt mycket på lägenheten för tillfället, mer än vad som är nyttigt skulle jag tro.

Även om den inte är perfekt och inte har en trädgård så faller den oss väldigt mycket i smaken och vi känner att det skulle vara väldigt rätt att flytta dit. Visst det är på kronoparken, men jag tror det blivit mycket bättre där.

Anleningen vi vill flytta till denna fina lägenhet är ju till att börja med för att den är fin och vi trivdes himla bra i den, för det andra så var det en egen ingång som möjligör för mig att gå ut med hundarna lite lättare. Det är något som jag verkligen ser framemot.
På det så verkar det vara ett himla fint och lungt område, något som verkligen uppskattas. Dessutom var det tydligen rätt många hundägare runt om där, enligt hon i styrelsen som vi talade med iaf. Balkongen var 2 gånger så stor som den nuvarande om inte nästan 3 gånger så stor, helt underbar.

Nu var ju denna lite större, något som kanske inte är speciellt nödvändigt dock inget som är negativt direkt.

Vi vet dock inte riktigt hur det blir ännu, så det återstår att se.

Försöker att inte hoppas allt för mycket, men det är svårt när det är något man verkligen inte kan sluta fantisera om. Hatar mig själv som inte kan sluta tänka på hur jag skulle vilja möblera och liknande.






Måsten

Det är en del måsten som ligger på mitt bord just nu, eller hur man nu vill uttrycka det.

Ska få klart en del bilder, lite olika projekt och jobb. Det mesta där är dock nästan färdigt.

Behöver komma igång med hemsidan till mammas Ost och Delikatessbutik.

Fotografera den utmaning som jag fått från en tjej från en reklambyrå i Sundsvall.

Sedan finns det ju en del saker som borde göras.


 

 


Lite sent

Ja detta är väl lite sent utlagt egentligen, men hellre det än aldrig.

Så här kommer det lite uppdateringar.





Det är lite uppdatering och lite klagande.

Sköt om er gott folk.




RSS 2.0