Förändring

Nu har jag varit rätt inaktiv här ett litet tag då det tyvärr skett förändringar i Lokes mående.

Han blev allt bättre och det känndes som det skulle gå över men så natten mot söndag hoppade han ner från sängen innan vi hann få tag i honom. Efter detta kunde han längre inte använda sina bakben, något som var otroligt skrämmande.

Eftersom det dessutom var helg började man få lite smått panik eftersom det inte är speciellt mycket som är öppet. Så vi fick ringa veterinären på jourtid ( 200kr ) och dom bad oss att komma in med honom, dock var ju den veterinärsklinik vi vanligtvis går till inte öppen så vi fick åka ändå bort till Färjestad. Vi kom dit vid ungefär 10.30. Där han röntgades och det tillslut beslutades om att han skulle läggas in för observation för resten av dagen och natten. Det var verkligen jobbigt att lämna honom då vi inte varit ifrån honom någon gång tidigare, jag grät en hel del under så gott som hela dagen av saknad och av rädsla. Ymer saknade även han Loke och vägrade att äta på hela dagen och var även han jätte deppig.



Måndagen kom och dom ringde och berättade att det inte skett någon förändring under natten, vare sig till det bättre eller sämre. Dom frågade oss om vi ville gå vidare, för något måste ju göras, så vi fick en remiss till Strömsholm som är ett djursjukhus strax utanför västerås där dom skulle kunna göra en skiktröntgen på Loke för att kunna fastställa om det verkligen är ett diskbråck och isådanafall vart eftersom inget syndes på den vanliga röntgen.

Vi började att göra oss iordning för att hämta Loke vid 12 tiden och bege oss av mot nästa sjukhus. Vi var iväg och hämtade Leif som så snällt kunde ställa upp och skjutsa oss då jag mådde riktigt dåligt och skulle kanske inte vara den bästa att ha på vägen just då. Efter det for vi iväg in till Färjestad, väl där så tog försäkringsbolaget lite tid på sig, hela 2 timmar, innan dom gav något beslut om ersättning eller ej ( räkningen låg på ca 4700 kr eftersom vi kommit in under jourtid, men försäkringen betalade lite av det ). Efter det så fick vi prata med veterinären samt att vi fick en cd skiva med Lokes röntgen bilder som vi skulle ha med oss bort till Strömsholm. Men det känndes gott att höra att han tydligen charmat personalen, som den lille charmör han är. När dom kom ut med honom hade han en kateter så att han inte skulle bli överfull med kiss och så hade han en tratt på sig. Han var lite groggy av det smärtstillande han hade fått så det känndes skönt att han inte behövde ha ont.

Vi gav oss av på den nästan 20 mil långa resan med Loke bak hos mig och Ymer framme hos Per. Det tog ett tag och jag tror att hans smärtstillande började avta mot slutet av resan för han blev lite orolig och gnällig.



Eftersom vi hade akuttid var vi beredda på att kanske få vänta ett bra tag innan dom skulle ha tid att ta sig ann oss men det gick riktigt fort, tror vi fick sitta där max 5 minuter efter att vi anmält oss i receptionen. Vi hämtade Loke och gick in på ett rum där man först tog tempen på honom och kollade honom lite rent allmänt inför att  veterinären skulle komma in. Det blev att vänta ett litet tag till när dom var klara tills det att veterinären kom in till oss. Han klämde och nöp Loke lite här och där för att se hur han hade det med känsel i både rygg och ben. Han kom fram till att i benen så hade Loke ingen ytligkänsel men djupkänsel hade han iaf och det var riktigt bra nyheter.

Meningen var att dom skulle göra skiktröntgen redan då på kvällen när vi var där men det kom in ett lite mer akut fall ( en hund som inte hade någon känsel alls bak ) som fick gå före. Så vi kom överens om att vi skulle skriva in Loke så skulle dom göra det dagen efter istället, något som dessutom skulle göra det hela betydligt billigare eftersom det inte längre var på jourtid på dagen.

Det var sjukt jobbigt att måsta åka ifrån honom ännu en gång och jag grät större delen av hela resan hem. När vi var hos Leif och lämnade av honom och jag satte mig i förarsätet igen så ringde dom från sjukhuset. En kall kår gick genom kroppen men som tur va var det bara för att ställa några frågor som dom ringde, det hade tydligen blivit så att han kunde skiktröntgas och även opereras redan då på kvällen. Men vi kom överens om att köra på dagen efter då det inte skulle bli någon direkt förändring hos Loke under natten och att priset skulle skilja extremt mycket ( hela 15 000 kr ).



Efter att vi tankat upp bilen igen då den var nere på reservtanken så åkte vi hem, klockan var nu 20.00.

Vi börjar inse att vi är jävligt hungriga eftersom vi inte ätit eller druckit något alls på hela dagen, inte ens någon frukost hade vi hunnit med. Ymer hade försökt att äta lite strax innan vi for men hade fortsatt att vägra. Först när vi kom hem så fick Ymer sin mat och nu äntligen åt han, tack och lov, sedan gjorde vi baguetter till oss själva.

Imorse vid 9 tiden ringde dom från sjukhuset och berättade att dom hade skiktröntgat honom och att det var ett litet diskbråck, något vi blev oerhört glada att höra eftersom hade det tex varit många hade det inte gått att operera och risken då hade varit att vi behövt att låta honom somna in för gott om det inte gått med vila och medicin som är en sista möjlighet innan avlivning. Så dom frågade om dom skulle operera och för oss var det en självklarhet. Hela denna vistelsen kommer hamna på ungefär 30 000 - 40 000 kr, beroende på komplikationer och läketiden efteråt. Men man räknar på att han kommer vara där i ca 5 - 7 dagar efter operationen för att få ståträning och sådant, samt att han får en del massage och liknande då han lägger mycket tyngd på sin främre del.

Jag är himla glad att vi har försäkring på båda våra små odågor, för när olyckan är framme är man jäkligt glad att ha den hjälpen. Nu kommer ju en hel del av pengarna som var menat till handpenning att gå åt, men det anser jag att det är värt. Jag skulle aldrig välja pengarna över en familjemedlem och jag skulle heller aldrig någonsin kunna förlåta mig själv om jag inte gjorde allt jag kunde för att hjälpa Loke.



Vi sitter nu och väntar på besked om hur operationen har gått, så vi hoppas att det gått bra. Men eftersom vi inte har hört något ännu så borde det vara ett gott tecken, hoppas jag.

Hur det går återkommer jag med lite senare, hur pass mycket senare beror på resultatet.




Kommentarer
Postat av: Sara

Phu, drar en lättande suck här för att det efter omständigteherna verkar gå bra med Loke. Ta hand om er! Styrke kramar!

2010-02-09 @ 13:40:50
URL: http://skymans.filosoferar.se
Postat av: Evelina

Sara:

Tack så hemskt mycket. Operationen gick bra och han är på bättringsvägen nu tack och lov. Kramar

2010-02-12 @ 12:24:55
URL: http://lifeofeve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0