Tänk om

Tänker ganska ofta på om man skulle vinna stora summor med pengar, vad man skulle göra och hur det skulle kunna bli..

Det faschinerar mig väldigt mycket just hur fort livet kan fändras, både till det sämre och till det bättre såklart. Men hur otroligt stor skillnad det kan bli på loppet av några få sekunder. Man sitter där och skrapar ( till exempel ) och man får som vanligt när man skrapar en lott 2 likadana av samma väldigt höga summa, något som även om man vet att det är för bra för att vara sant och det inte är något som händer en själv får pulsen att stiga och det ofrivilliga hoppet nästan skjuta i göjden när tanken slår en: "kan det var möjligt? Kan det vara så att det äntligen kanske är min tur? " Men så är ju självklart så gott som aldrig fallet.
Men tänk om den 3e av samma summa dyker upp..

Chocken och glädjen av att det äntligen hänt, samtidigt som man inte riktigt fattar att det faktiskt är sant. Visst jag blir jävligt glad bara jag vinner något, för vinna är kul så är det bara, sedan vad brukar inte vara så viktigt. Men känslan av att vinna är kanske inte oslagbar men den är himla stor.



Har suttit och drömt många gånger tillsammans med Per ( även om det inte varit helt friviiligt alltid från hans sida ) om att vinna drömvinsten tex. Den är på bisarrt höga summor, nästan så det är löjligt mycket. Men dom brukar kunna ligga runt 100 miljoner iaf har jag märkt.

Tänk vad man skulle kunna göra för de pengarna, som ni kanske förstår så har jag redan en plan, ifall man skulle drabbas av en sådan vinst menar jag. Nej men skämt och sido, jag tycker det är kul att planera och drömma om sådant, om lycka och möjligheter.

Pengar i sig ger inte lycka men det är klart dom kan vara en stor hjälp när dom infinner sig, avsaknad av pengar är ju inget som direkt skänker en lycka det heller om man ska vara helt ärlig.

Men skulle vi vinna 100 miljoner så har vi sagt som så att vi ja..
- Först och främst ska köpa och rusta upp gården som vi så länge drömt om och trånat efter.
- Efter det så skulle vi sätta in på ett spärrat konto på banken som betalar ut ca 20 000 kronor i månaden åt oss båda i ungefär 75 år, så har vi en stadig inkomst livet ut sedan och kan fokusera på det vi vill göra och inte oroa oss för att bli inkomstlösa.
- Därefter så kommer familjen, som jag anser är en självklarhet att man delar med. De som tagit sig tid, lyssnar och försökt att lära känna oss och varit trevliga mot oss är ju dom som vi delar med oss till. Sedan finns det ju såklart dem som inte gjort sig det minsta förtjänta utav något alls.
- Barnen i familjen som inte är myndiga ännu starar vi sparkonton åt som är spärrade tills de fyller 25 år och kan inte kommas åt av någon innan den åldern är uppnådd.
- Efter familjen kommer ju givetvis våra vänner, de som är riktiga vänner är även dem en självklarhet att dom ska delas med.
- Vänners barn har vi även dem sagt att dom startar vi oxå sparkonton åt på samma sätt som för dem i familjen, så även dem har en trygg ekonomisk framtid. Sedan vad dom gör för pengarna när dom uppnått åldern är ju deras val såklart.
- Efter detta så startar vi upp 3 sparkonton som är för våra egna framtida barn, även dessa spärrade tills de är 25 år Varav 3 konton är just för att vi ska vara säkra på att ifall det blir fler barn än räknat så finns det iaf ett konto extra, då vi bara vill ha 2 barn.
- Sedan så lägger vi självklart upp ett varsitt backup konto ifall något skulle gå på tok eller hända och även ett för gården ifall att något skulle gå sönder eller liknande.
- Efter detta så är det att shoppa lös lite och köpa lite olika onödiga saker och såklart en massa massa fotoutrustning.
- Sedan så när vi gjort det och lekt av oss lite och sådant så ska vi skänka pengar till organtiationer som vi tror på och vill stötta.

Finns säkert mer oxå men det är iaf det vi tänkt ut, sedan om det någonsin kommer inträffa är ju en helt annan femma, men hoppas kan man ju alltid göra. Men så länge vi inte spelar så är det ju ganska säkert på att det inte händer något.

Vad skulle ni göra?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0