Negativt?

Förra inlägget lät ju lite negativt, inte riktigt så det var menat.

Det var mer än tanke om vänskap och en undran om vad andra tänker om just detta. Tycker det är på sätt och vis ett lite svårt ämne då det så lätt varierar från person till person men jag försökte få en liten grund i det hela som jag tror iaf de flesta håller med mig om.

Men för att sammanfatta så tror jag att förståelse, stöd och ärlighet är dom stora grundpelarna i vänskap, även i förhållanden som innehåller mer än bara vänskap.



Sedan är det ju klart att det finns undantag, det gör det alltid. Men på sätt och vis så är det ju där dom 3 kommer in trotts allt.

Förståelse för att man tänker olika och är annorlunda.
Stödja detta som gör oss till individer och våra olikheter i både sätt och åsikter.
Ärligheten är ju den som i grunden gör oss olika då vi visar vilka vi verkligen är.

Men något som kanske inte har så mycket med detta att göra är att alltid fråga sig Varför istället för som jag tyvärr tror många gör, drar egna slutsatser utifrån det dom ser utan att tänka på att det dom ser är med största sannolikhet långt ifrån allt.
Det är som att du ser en boll framför dig, du ser inte hela men oftast tar man förgivet att hela bollen är rund för att det är det mest troligaste och det är ju så som det brukar och ska vara. Men hur VET du att det är så? Hur kan du vara så säker på att hela bollen är rund om du bara sett hälften? Andra sidan på bollen kan ju lika gärna vara platt eller ihålig, men det vet du ju inte förrns du har sett det. Något kan berätta för dig att det är så det är men du VET fortfarande inte att det är så utan kan bara tro och ta förgivet.



Jag tror världen skulle kunna bli mycket bättre om folk frågade sig själva Varför saker och ting är som dom är lite oftare.

Ett annat exempel är ju när man åker/går förbi ett hem med en massa saker på gården, det kan vara allt från bilar till "skräp". Jag tror att oftast så är tanken som når en att detta måste vara en väldigt lat familj eller riktigt trashiga som har det så här. Det är klart att det kan vara så eller att dom valt att ha det så men vi VET ju inte att det är så, fråga istället varför har dom det såhär? Det kan ju finnas anledningar man inte alls trott som att det kan ha hänt något i familjen som tar all tid eller att dom måste prioritera bort tomten för att dom haft en enorm läcka inne i huset eller kasnke rent av någon som har dött och familjen drabbats av en stor sorg.

Det innebär ju inte att man ska ta reda på allt om alla, utan man ska försöka låta bli att dömma alla utifrån det man ser bara.



Kommentarer
Postat av: Ann

Det verkar vara ett fast rotat system i sverige att man lägger sig i varandras liv och göromål och bedömer människor utifrån skalet eller den synliga prestationen och inte människan. :(

2009-04-07 @ 13:52:38
URL: http://porkandbeans.blogg.se/
Postat av: Evelina

Ann:

jo dessvärre. Tror det skulle kunna bli en så mycket bättre värld om man iaf stannade upp lite och tänkte efter.



Jag tjatar om detta med att ställa sig frågan varför ihop om att det kanske ska få någon att tänka till iaf :)

2009-04-07 @ 15:49:45
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: Kaka

Jag gillade liknelsen med bollen, bra skrivet!

2009-04-07 @ 21:49:21
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Evelina

Kaka:



Tack så hemskt mycket :D

2009-04-07 @ 21:55:04
URL: http://lifeofeve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0