Can´t you see?

Är så skönt att det snart är helg, speciellt för Pers skull så han får sova ut lite och vila upp sig.

Denna helgen ska han få sova precis så mycket som han själv känner för och väljer att göra, för det behöver han verkligen. Han blir väl antagligen lite mer van ju längre han jobbar men just nu så är det lite jobbigt mellan varven för honom.

Det känns verkligen väldigt bra att vi skaffar den lille för vi vet att vi kan ge även honom ett väldigt bra hem. Jag menar som ni vet så har Loke det verkligen inte dåligt. Bortsett från medfödda problem så är han oerhört frisk och i gott skick, värdena ligger väldigt bra ( nästan idealiskt tom om man ska lyssna på veterinären ), hans päls är riktigt fin även den. Sedan är han ju trotts allt Tax och beter sig därefter, väldigt tydligt om man säger som så men det tror jag nog de flesta lagt märke till, de där riktiga Taxdragen alltså. Men trotts att han visar sina Tax egenskaper så tydligt så är han väldigt lydig.



Han älskar de diverse aktiviteter vi hittar på för att träna hans huvud lite, kurragömma är nog dock bland det roligaste han vet av dem, själva aktiveringsbollen hatar han bara ( misstänker den säger någe fult när den låter ).

Men det är som man brukar säga.. har man väl haft tax så går det fan inte att bryta sig ur deras charmiga grepp. Dom skiljer sig ju väldigt mycket från de flesta raser då dom är en av de mest inteligenta och personliga hundraserna, vilket man ser tydligt. Men det vet nog de flesta av er redan så inget jag behöver dra upp direkt.

Så med utställningar på det och även spår så kommer detta bli hur bra som helst. Dock funderar jag lite på vilket spår man ska köra på och om dom ska ha samma eller olika spår. Vi har ju funderat på kantarell med Loke, men skulle vara lite roligt att lära nån av dem blodspår oxå då vi trotts allt ska jaga i framtiden.

Känns skönt att vi nu har en uppfödare som vi kan fråga om det är något som vi undrar över och som kanske tom kan rekomendera någon kurs eller så. Jag tror detta kommer bli kanon. Dom skulle även lära oss hur vi ska trimma pälsen på en strävhårig hund, det är ju lite skillnad  från långhårig.

Kan inte sluta tänka på det uppfödarna berättade när vi var där om just det med lydnad med Tax, tyckte det var så himla charmigt och det är ju verkligen Tax i ett nötskal.

Hon hade tränat sin hund i lydnad och skulle vara med att tävla i just lydnad. När dom har tränat så hade han lysnat och gjort som han blev tillsagd att göra men när dom väl skulle tävla så istället för att följa henne som dom tränat på hela tiden gjorde han sig lite rolig och varje gång dom sprang ett varv där så hoppade han upp och satte sig på dommarens stol och hoppade efter det ned och fortsatte följa efter henne. Han blev ju publikens favorit men eftersom han inte löd så gick han ju inte vidare.
Men det är så typiskt taxar att lyssna så länge dom själva känner för det. Finns ett talesätt som lyder:
"Kommer kallad men ej strax
ty född till slav, är ingen tax"
Och man kan ju lungt säga att det stämmer ju om man säger som så..



Kommentarer
Postat av: Sara

Ha ha! Det är så himla kul med hundar som har stor personlighet. Som min lilla bebis :-) han har sina små egenheter.



Vi har märkt att Raxo också tycker det är jättekul med spår/sökning så vi brukar ha en liten "lek" när vi är inne. Vi tar en av Raxos leksaker och leker med honom med den. Sen ger vi kommandon: Sitt och stanna. Sen gömmer vi leksaken någonstans i lägenheten och går tillbaka till Raxo och säger sök. Han letar som en tok och använder nosen jättebra! Han får verkligen använda huvudet och har jättekul.



Kram

2009-02-13 @ 11:09:24
URL: http://bringingsexyback.blogg.se/
Postat av: Evelina

Sara:

jag kan inte annat än att hålla med ;) hehe jo det kan jag verkligen tänka mig ;D Han är ju så himla charmig.



Himla bra och så enkel aktivering egentligen :) Gäller att vara uppfinningsrik. :D



Kramar

2009-02-15 @ 21:30:53
URL: http://lifeofeve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0